Jump to content

Moto Zajednica

Bajkerki pozdrav

Recommended Posts

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3, Voge 300 Rally

Nisam našao adekvatnu temu, ali sam hteo da podelim svoj doživlaj. Naime, vozim nešto preko godinu dana i prvi put sam se susreo sa ovom pojavom na motociklu februara 2025, iako imam 25 godina vozačkog iskustva automobila.

Usledilo je guglanje i ubrzo shvatih poentu, međutim doživljaj od juče dodao je novu vrednost. Išao sam samostalno na neko druženje, a putujući Ibarskom magistralom malo su mi odlutale misli. Ono što me je trglo upravo je pozdrav motociliste koji mi je išao u susret. Uskratio sam ga za pozdrav (sorry), ali ujedno shvatio da gotovo UVEK treba pružiti ta dva prsta. I zbog sebe i zbog drugih. Pažnja treba da bude na putu.

✌️

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Ja sam relativno mlad sa stazom na motoru, imam nekih 5-6000km i nekih 8 meseci voznje (i 44 godine vozackog iskustva).Posto sam cesto na kosmajskom GP-u tj omiljenoj bajkerskoj ruti, jer volim tuda da vozim, a imam i plac u okolini Ralje, bio sam vrlo iznenadjen kolicinom pozdrava koju dobih za svo ovo vreme, s obzirom da sam imao neko predubedjenje da smo mi skuterasi lagana improvizacija bajkera. I uredno otpozdravljam, a i uredno pozdravljam...meni je to pitanje elementarnog postovanja nekoga koji zeli srecno da zavrsi svoju zapocetu voznju, a pri tome zna da tamo negde vreba hiljade neobrazovanih i poludivljih "kavezara" (ako se tako kaze), koji smatraju da ulica i drum pripadaju samo njima i nikome vise...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3373 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Lep je to običaj, samo što pogotovu leti imam utisak da više vozim jednom rukom nego sa obe. :D:D:D Dođe mi da negde napred montiram onu šaku što maše, pa da se ne secam :D:D:D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• U prolazu, 5 postova

Ej, super da si napisao. Ne pisem ja sad jer sam se parkirao jednom u vrata skorije, vec zato sto si dobro rekao. Imao sam drugare koji su ostali bez glave jer nisu znali da ima dana kada ne treba sesti na motor. Mozes, naravno, da imas srece svaki put - sve dok je vise ne budes imao.

Promenio član CORLIJA
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: Voge 625DSX
Pre 14 sati, misa-pei je napisao:

Lep je to običaj, samo što pogotovu leti imam utisak da više vozim jednom rukom nego sa obe.

Istina, po Fruskoj gori u krivinama vise vozim jednom nego sa dve ruke. Mada jako je lep osecaj kada vozis vojvodjanskom ravnicom sam sa sobom, nigde zive duse kilometrima, i onda naidje drugi motoras i jos te pozdravi, srce puno, sto kazu kolege taman te malo trgne iz monotonije.

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 1451 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre 2 sati, Patriota je napisao:

Ili kupiš Geesa pa se ne javljaš nikome 🤣

Desi se da pogreše, pa mi se jave ponekad... 😂

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1450 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Lepo je pozdravljanje i treba pozdravljati ali pre mesec dva stanem pored puta da namestim potkapu jer bilo hladno i dok sam nameštao naiđe kolega na motoru i stane da pita da li je sve u redu. E to je lepo i pozdrav za njega ako slučajno pročita. Žurio pa nismo ništa prozborili. Stajem i ja kad vidim motor parkiran a deluje da ima problema i verujem da i drugima to znači kao što je mene dirnulo.

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 2

• Drug član, 1256 postova
  • Motocikl: Lep

Ranije mislim da nije postojao neko ko se nije javljao, dok sada nije bas tako. Imao sam dugacku pauzu i kada sam se vratio motorima, imam utisak da otprilike trecina, ako ne i polovina se ni ne javlja, osim likova na R-ovima! :D Oni se uvek i svi redovno jave, pa i dok su na kolenu u krivini :D 

Druga stvar, pisao sam ovde, stao sam pored puta pre 2 godine (nesto se zeznulo na motoru), niko zivi nije stao, osim nekih stranaca, baba i deda da me pitaju gde da nadju hotel neki, tako da sam na kraju ja njima pomagao. Dosta se to promenilo. Sada su mnogi kupili motor iz fazona pod stare dane, neki jer im je praktican itd. Cini mi se da do pre 15-tak godina su vozili vecinom ljudi koji su bas bili zagrizeni, dok sada svi zivi, tako da je i normalno da je mozda polovini to javljanje i smesno...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 434 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Drugi me ne zanimaju. Ja volim da se javim i prija mi kada mi se jave. Kada ne vidim na vreme, nešto se zamislim ili ko zna gde gledam, i vidim da je neko pokazao znak, a ja nisam odgovorio, bude mi krivo

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 5

• Ne silazi, 3235 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Zavisi od situacije, ruka, blicanje ili sto neko rece mlatim glavom ako je nesto sporije. 

Pozdravim sve redom, po gradu skutere bas I ne, vecina je dostava pa me gledaju cudno, kad je neko pored mene sa skuterom, semafor ili tako neka situacija, javim se. 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Kažu za momke na kruzerima i čoperima da ne pozdravljaju? 

IMG-20260408-101333-edit-623921472571573

Ne znam zašto, ali meni se uvek jave. 

😁

Promenio član feniks

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2910 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

Ja pozdravljam samo i iskljucivo G(ej)S-ovce, sitna boranija me ne zanima...😋

• Haha 1

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Neki dan scena na semaforima kroz Žarkovo. 

Jahač na Royal Enfield-u i ja na Hodnici probijamo se, svaki put, na čelo kolone od Vodovodske, preko Žarkovo spomenika i usput komuniciramo (prednosti open kaciga). 

Na semaforu, pre pumpi u Žarkovu, udenemo u sendvič veličanstvenika na Svetoj kravi. 

Pogledasmo ga iz, naše, žablje perspektive, sve iz derta i sevdaha, željni da nam klimne glavom. 

A, on, ladno, šaraka pogledom, levo/desno, preko naših glava. 

Da ti jeBeMW-e i po redu sve...

https://youtu.be/Lg5as_C0Pl8?si=DYlKfXLSsi3T2tlw

Dok je on prešaltao iz I u II, mi smo već bili kod Lav auta. 

😁

Promenio član feniks
  • Haha 3

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

2 prsta, nekad bas i mahnem. Ako je leva zauzeta, pozdravim nogom ili klimnem glavom/svirnem.
Pozdravljam sve motoriste na putu, osim skutera po gradu (uglavnom je dostava i gledaju me kao ludaka/ne uzvracaju).
Na offu obavezno pozdravljam sve: džipove, kvadove, traktore, planinare, čak i životinje.
Drugar koji vozi Bandita S me zeza da me traktoristi pozdravljaju jer vide kolegu na poljoprivrednoj mehanizaciji :D 

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Honda CB500F, Honda CBF1000

Nekako mi drago baciti pozdrav tj klimnuti glavom bajkerima koji voze "L", bili oni na skuteru il' nečem većem. Sećam se sebe kada sam polagao-učio pre par godina. Gledam tada "ove" koji voze slobodno bez instruktora i kažem sebi uskoro ću i ja, a sve čekam da me neko pozdravi,  sretno uzvratim klimnem glavom, da ne dižem ruke sa kormana. Tada meni srce puno a osećaj k'o da vozim avion!

Promenio član HuleH
  • Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 536 postova
  • Motocikl: k9

Kako pozdravite one koje preteknete sa leve strane a idete dosta brze od njih? Meni nezgodno da pustam desnu ruku sa gasa, a levu ne vide jer je zaklonjena telom,  pa nekako pokusam desnom nogom, al ne znam dal kolege to skapiraju kao pozdrav, a ne bih da ispadne da necu da se javim... ma muke...

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: Voge 625DSX
pre 23 minuta, ske je napisao:

Kako pozdravite one koje preteknete sa leve strane a idete dosta brze od njih? Meni nezgodno da pustam desnu ruku sa gasa, a levu ne vide jer je zaklonjena telom,  pa nekako pokusam desnom nogom, al ne znam dal kolege to skapiraju kao pozdrav, a ne bih da ispadne da necu da se javim... ma muke...

A kako da se javis kada te neko pretekne sa leve strane i skapiras pozdrav nogom? Blicas, trubis ili isto 2 prsta pa se nadas da gleda retrovizore 😅

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Varadero 1000
45 minutes ago, tloken said:

A kako da se javis kada te neko pretekne sa leve strane i skapiras pozdrav nogom? Blicas, trubis ili isto 2 prsta pa se nadas da gleda retrovizore 😅

Pun gas za njim dok ga opet ne obidjes,onda ga pozdravis nogom....pa nek on onda razmislja kako da ti uzvrati pozdrav 🤣

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Bahaa...sve je dobro dok ti ne naidje kolona Bajkera,ka meni kad sam se vracao iz Karlobaga...vozim ja...i nakon zavoja kolona Bajkera 15 njih,jedan za drugim na 15 metara,i svaki mi dize ruku i pozdravlja...a i ja isto...brzo je to proletilo,ali-nije bas skroz zdravo...tako da radje ubuduce blicnem,ili kako dodje...i to je sasvim OK...,javit se,pa kako god je...

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja