markommarko 1005 Napisano Ponedeljak u 19:57 Zainteresovan, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod Arene u sudaru motocikla i automobila povređena jedna osoba WWW.TANJUG.RS BEOGRAD - Na auto-putu kod Beogradske arene jedna osoba je danas povređena u sudaru motocikla i automobila. Kako javlja Tanjugov izveštač, na lice mesta je stigla i Hitna pomoć. Još nije poznato kako je došlo do sudara. Negde sam pročitao da je reč o devojci staroj 17 godina 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14988 Napisano Utorak u 14:08 Ne silazi, 3245 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Niko ništa ne zna, ni ko je, ni kako je ? Ne mogu da prepoznam motor, slabo se razumem, ovo je skinuto sa snimka: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1005 Napisano Utorak u 19:04 Zainteresovan, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su jedine informacije: Devojčica (16) je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas popodne na Novom Beogradu kod Sava centra, saznaje "Kurir". Automobil je udario u motor na kom je bila. Prema prvim informacijama, zadobila je teške telesne povrede - prelom kičme i prelom rebara. Ona je hitno prevezena u Urgentni centar. Na osnovu fotke i pretrage, mislim da je motor QJ SRK 125 R, što ima smisla ako je vozila devojčica sa A1 kategorijom 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9110 Napisano Utorak u 19:11 Ne silazi, 3691 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan ...šta reći kad ovako nešto pročitaš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2508 Napisano Utorak u 21:18 (promenjeno) Zainteresovan, 865 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Na snimku se vidi da je sivi auto KŠ tablica udaren u zadnju, levu stranu. Verovatno se "ubacivao" u levu traku (ili je, možda, i zastao), pa ga je "stigla", u punoj brzini, odpozadi. Po sabijenoj prednjoj viljušci, vidi se direktan frontalni udarac (mukica, nije ni kočila). Indikativan je razmak između vozila i lokacija auta blizu razdelne linije. Promenio Utorak u 21:23 član feniks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano Utorak u 21:22 Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, markommarko je napisao: Ovo su jedine informacije: Devojčica (16) je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas popodne na Novom Beogradu kod Sava centra, saznaje "Kurir". Automobil je udario u motor na kom je bila. Prema prvim informacijama, zadobila je teške telesne povrede - prelom kičme i prelom rebara. Ona je hitno prevezena u Urgentni centar. Na osnovu fotke i pretrage, mislim da je motor QJ SRK 125 R, što ima smisla ako je vozila devojčica sa A1 kategorijom Hhhmmm kako auto udario bajk kad je oštećenje na automobilu pozadi? Biće da je cura iz automobila loše procenila ko joj dolazi u levom retrovizoru ako je uopšte pogledala. Tuga za mladu čeljad ako s eispostavi da je slomila kičmu. 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2772 Napisano Utorak u 21:31 Drug član, 1250 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Retrovizori i zmigavci mnogima sluze samo za ukras... Uzas, 16 godina ti prelomi. Iskreno joj zelim pun oporavak, nadam se da ce uspeti, dosta je mlada. Ja sam mlad zeznuo kicmu i to ostaje za ceo zivot... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 799 Napisano Utorak u 21:50 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, feniks said: Na snimku se vidi da je sivi auto KŠ tablica udaren u zadnju, levu stranu. Verovatno se "ubacivao" u levu traku (ili je, možda, i zastao), pa ga je "stigla", u punoj brzini, odpozadi. Po sabijenoj prednjoj viljušci, vidi se direktan frontalni udarac (mukica, nije ni kočila). Indikativan je razmak između vozila i lokacija auta blizu razdelne linije. Nazalost mlada osoba a teske povrede, ali po obuci i odeci na devojcici bih rekao da roditelji nisu uticali na opasnosti u saobracaju, zelim joj brz oporavak i sa sto manje posledica za dalji zivot. Za vozaca automobila ne mogu komentarisati jer nemamo izvestaj s lica mesta pa da se diskutuje, pretpostavljam da nije video motor koji je dolazio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14988 Napisano Utorak u 21:59 Ne silazi, 3245 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Tužno u p.m.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 799 Napisano Utorak u 21:59 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Blaza said: Tužno u p.m.... Ne moze tuznije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2508 Napisano Utorak u 22:36 Zainteresovan, 865 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovo dete vozilo u levom tragu točkova auta ispred (crveni), a verovatno jeste (još levlje nego na, levoj, ilustraciji), onda je auto (plavi) želeo da iskoristi "prostor" ispred zelenog (koji se, sigurno, pribio uz rep motocikla), Uopšte ne registrujući motorić, ubacio se brzo i prikočio (da ne bi stigao crvenog). Klasika na putevima sa više traka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano Utorak u 22:36 Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mladoj curi treba dati max podršku ili pomoć ako treba nas starijih kolega. Em mlada, em nema iskustva, krhka medj gomile gvoždja i betona......samo da prodje sa što manje posledica. U početku karijere kad te ovako nešto strefi....bol, rane, prelomi prodju....nekako! Nove patnje dodju od bliznjega svoga. Tad sledi ....."e sam ti reko, je*o te motor da te j*bo"..... To kljucanje u mozak...kako zna da boli! I ajd da jesu u pravu pa da i razumem....ali mnogi nisu, jer da znaš kad ćeš pasti ti bi seo! Koliko joj samo sreće želim da se oporavi!. Ako je neko poznaje nek piše kakva je situacija. 10 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 298 Napisano Sreda u 14:49 (promenjeno) drumski ratnik, 179 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Satelis said: Hhhmmm kako auto udario bajk kad je oštećenje na automobilu pozadi? Biće da je cura iz automobila loše procenila ko joj dolazi u levom retrovizoru ako je uopšte pogledala. Tuga za mladu čeljad ako s eispostavi da je slomila kičmu. Hmmm... Mislim da nisi u pravu. Obzirom da se iznose pretpostavke, manje, ili više tačne, 'ajde i ja da iznesem svoju, poučen iskustvom. To što je automobil udaren (relativno) od pozadi ne znači da nije kriv. Takođe, to što je udaren u levu stranu indikuje da je uleteo ispred nje. Gledajući kako devojke voze motore, mogu da se opkladim da ona nije bila u prekoračenju brzine. Iz svega navedenog, krivica je u potpunosti njegova (vozača automobila). Kao što sam pomenuo, govorim iz iskustva, obzirom da su me za poslednjih 10 godina udarili 6 puta na taj način. Ne gledaju, a učini im se da leva traka ide brže i učini im se da ima prostora - ne vide motocikl. Srećom sam svaki put uspeo toliko da izbegnem automobil, da ga ne udarim od pozadi ili u "ćošak", već svaki put u zadnja ili prednja vrata, da se "odbijem" od njega i zaustavim bez pada. Svi su momentalno priznali svoju krivicu i izvinjavali se. Svaki put sam otišao, jer smo i motor i ja prošli bez posledica (osim tuđe farbe na kreš-barovima). Jednom sam tražio da mi plati polomljen plastični štitnik šake, ali obzirom da sam ga u servisu dobio za džabe, javio sam čoveku da mi ništa ne duguje. Eto, mojih 6 koje nisam izbegao, ali sam dobro prošao. Nažalost, ta devojčica baš nije imala sreće, a ni iskustva da joj pomogne. Ako neko ima još nekih informacija - javljajte, da se pomogne, ako možemo šta. Promenio Sreda u 14:50 član donmarkoni® 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano Sreda u 16:57 Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajd opet pročitaj pažljivo moj post pa da vidimo di nisam u pravu. Da je udarac bočno, tad se može reći da je automobil udario curu na bajku. Pošto je udarac došao sa zadnje strane na automobilu, jasno je ko dan (meni) da se curi na bajku iznenada nacrtao automobil pred prednji točak. Tako vidim scenario, kriv je vozač automobila.... E sad, ako nisam u pravu ispravi me slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 298 Napisano Četvrtak u 11:00 drumski ratnik, 179 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Satelis said: Ajd opet pročitaj pažljivo moj post pa da vidimo di nisam u pravu. Da je udarac bočno, tad se može reći da je automobil udario curu na bajku. Pošto je udarac došao sa zadnje strane na automobilu, jasno je ko dan (meni) da se curi na bajku iznenada nacrtao automobil pred prednji točak. Tako vidim scenario, kriv je vozač automobila.... E sad, ako nisam u pravu ispravi me slobodno. Pročitao sam ga više puta pre nego što sam ti odgovorio. Okrivljuješ nju da ga je sustigla, da možda nije gledala u levi retrovizor. Ne znam o čemu pričaš, jer je ona bila u levoj traci, a on uleteo iz desne. To što ga je udarila od pozadi u "ćošak" branika nema nikakve veze. Samo znači da je možda pokušala da pobegne u levo. Ako ti nikad niko nije uleteo na 2-3m ispred tebe, ne znaš da ne možeš da se zaustaviš čak ni sa svega 30km/h. Ja znam. Da ne dužim više, svaka tebi čast, ali po mom mišljenju, tvoje rasuđivanje je upitno. Kad god vidim neki tvoj post, setim se kako si skinuo katalizator sa novog motora. Moramo da se složimo da se ne slažemo i idemo dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano Četvrtak u 13:34 Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @donmarkoni® Rekao bi da ti nije dobro te da zbog toga si sve shvatio ukrivo. Ne moramo se mi složiti ni po čemu i baš je truba ubacivati kontekst izduvne grane, katalizatora sa ovim događajem. Sad da probam da ti nacrtam pa ti ako možeš razumi, ako ne možeš razumeti praštaj jer bolje ne umem. Elem, koleka @markommarko je napisao, dao izjavu, da je automobil udario motocikl....eno piše gore iznad. Pričamo o udarcu i ko je koga udario, ne ko je kriv da se odmah razumemo (ono što ti izgleda nisi razumeo). Ovde nije auto udario bajk vec obratno i na to se odnosio moj gornji post. Nigde nije pomenuta krivica. E sad, da dođemo do dela čija je krivica. I to ti napisah iznad tvog posta ali iz nekog razloga nije dovoljno te ću opet reći. Vozač automobila je najverovatnije kriv jer se iznenada nacrtao pred prednji točak cure na bajku. Sad opet sedi i sve pročitaj polako, sa puno pažnje jer ne znam kako drugačije! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9110 Napisano Četvrtak u 14:26 Ne silazi, 3691 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan ...ima ovde još nešto meni bitno. U stranu sad ko je kriv, ona je izvukla deblji kraj jedina. Ja oduvek pričam da početnici ne trebaju da voze motore već skutere 200-300cc. Zašto?! Stalno ponavljam isto: Učenje vožnje motora nije savladavanje kvačilo prva druga. Učenje vožnje motora je učenje pozicioniranja, čitanja saobraća, čitanja ponašanja kola, pogleda vozača, da ti predpostaviš šta će neko da uradi. TO JE NAJBITNIJI ASPEKT učenja vožnje za početnika. Kod nas se svelo na ono što ja kažem da je sviranje bubnjeva, šta radi leva ruka šta radi desna, koja noga šta.. Kao kad bi čovek koji je pobožan i žudi za duhovnošću bio skoncentrisan samo da nauči kako se drže prsti i napamet sve molitve. Kada apsolutnog početnika preopteretite kognitivno, on bude skoncentrisan samo na kontrolu VOZILA, to mu je najveća muka. Ništa još nema kao refleksne radnje. Skuteri taj deo nemaju, te su time pogodniji za prvih par sezona. Voleo bi kad bi svi razumeli šta pričam. Problem je ljudskog ega i imidža koji skuteri imaju kod nas, a postalo je normalno da početnici dobijaju savete da ne kupuju ništa manje od 600cc jer "smoriće te brzo". 6 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4239 Napisano Četvrtak u 14:28 Drug član, 1134 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 3. 2026. at 22:22, Satelis je napisao: Biće da je cura iz automobila loše procenila ko joj dolazi u levom retrovizoru ako je uopšte pogledala. Pre 3 sati, donmarkoni® je napisao: Pročitao sam ga više puta pre nego što sam ti odgovorio. Okrivljuješ nju da ga je sustigla, da možda nije gledala u levi retrovizor. Ne znam o čemu pričaš, jer je ona bila u levoj traci, a on uleteo iz desne. To što ga je udarila od pozadi u "ćošak" branika nema nikakve veze. Samo znači da je možda pokušala da pobegne u levo. Ako ti nikad niko nije uleteo na 2-3m ispred tebe, ne znaš da ne možeš da se zaustaviš čak ni sa svega 30km/h. Ja znam. Da ne dužim više, svaka tebi čast, ali po mom mišljenju, tvoje rasuđivanje je upitno. Kad god vidim neki tvoj post, setim se kako si skinuo katalizator sa novog motora. Moramo da se složimo da se ne slažemo i idemo dalje... Mislim da si ti omašio u analizi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano Četvrtak u 17:46 Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, evo ponovo gledam, čitam, razmisljam naglas. Prvo, diskutujemo ko je koga udario ne ulazeći ko je krivac od učesnika. Napisano je da je automobil udario bajk sto nije tačno na osnovu slika. Bajk je taj koji je udario u automobil. To je manje bitno, više bitno je pitanje zašto je došlo do toga? Logika nameće da je vozač automobila iz srednje trake loše procenio situaciju u levoj traci, izleteo i bam cura na bajku ne stiže da reaguje....udarac neminovan uz posledice. Eto, to je moje vidjanje scenaria......a ja bi zamolio @donmarkoni® da pojasni neke stvari koje je izneo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 735 Napisano Četvrtak u 19:51 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ja oduvek pričam da početnici ne trebaju da voze motore već skutere 200-300cc. Jbg sad, kad je cura nadrljala na 125cc, smeta nam sto nije skuter od 300cc... Da je bio 300cc nasao bi se neko da kaze da je to prejako, sto nije sela na 125. Opet kad se prica o sigurnosti, strucnjaci kazu da je motocikl sigurniji od skutera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12624 Napisano Četvrtak u 20:34 (promenjeno) Ne silazi, 2971 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je auto isekao motor ?Naglo se prestrojio u levu traku? Promenio Četvrtak u 20:34 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1706 Napisano juče u 09:12 Drug član, 2108 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan A možda je i motor promenio traku brzo a u tom trenutku je auto kocio zbog saobraćaja ispred + neiskustvo i eto udarca od pozadi. Sve je to možda. Prirodno smo na strani kolegenice ali moze da bude i ovako i onako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7062 Napisano juče u 09:28 Ne silazi, 3174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Istinu cemo znati smao ako neko poznaje koleginicu a ovako mozemo samo da nagadjemo. Pre dve god sam se naslonio na auto pozadi, levi cosak auta, bukvalno sam bio na dva metra od auta, ruke na kvacilu i kocnici, noga na kocnici, samo je sve stalo u sec, isao sam 10 na sat, kao da me neko poneo, trika nije bilo da stanem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9110 Napisano juče u 11:34 (promenjeno) Ne silazi, 3691 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, cikamike said: Jbg sad, kad je cura nadrljala na 125cc, smeta nam sto nije skuter od 300cc... Da je bio 300cc nasao bi se neko da kaze da je to prejako, sto nije sela na 125. Opet kad se prica o sigurnosti, strucnjaci kazu da je motocikl sigurniji od skutera... Nije reč o snazi. Reč je o motoričkim radnjama. Leva ruka je kvačilo, doziranje, kad hvata, osećaj, najteži deo za početnike. Desna ruka gas i prednja kočnica, leva noga menjač gore dole a u kordinaciji sa obe ruke - pusti gas, stisni kvačilo, promeni brzinu, pusti kvačilo... Desna noga druga kočnica. Veruj mi, jako često ljudi PREVIDE da je to veoma složena motorika, ja u tome vidim paralelu sviranja bubnjeva. A onda na to dodaj strah, i onda dodaj SAOBRAĆAJ. Promenio juče u 11:38 član Andrej_Hotstepper 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17700 Napisano pre 23 sati Integrisan, 9756 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bopk je napisao: A možda je i motor promenio traku brzo a u tom trenutku je auto kocio zbog saobraćaja ispred + neiskustvo i eto udarca od pozadi. Sve je to možda. Prirodno smo na strani kolegenice ali moze da bude i ovako i onako. Po difoltu na slepo odmah će biti okrivljena mlada cura na bajku jer se zna da onaj ko udari onog ispred sebe je kriv iz više razloga, tačaka. Scenaria ima raznih. Ali to ne znači da je zaista tako ....da je uvek kriv onaj ko udara od nazad. E tu će biti muke dokazati ako je taj scenario istinit.....advokat, sud, veštak, svedok, snimak....pegla situaciju. Ako neko zna curu, valjalo bi da čujemo priču iz prve ruke...to je jedno. Drugo.....gde je @donmarkoni® .... čekam sta ima reći, zna li s nešto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...