SkoMy 688 Napisano Mart 28 Zainteresovan, 456 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Pronašao sam jedan auto koji mi se sviđa i razmišljam o kupovini istog. Vozilo se nalazi u Švajcarskoj, mesto Moudon, praktično na granici sa Francuskom. Da li slučajno neko od kolega sa foruma živi u tom delu Švajcarske i voljan je da ode čisto da pogleda kako taj auto izgleda uživo? Bez obaveze i odgovornosti. Takođe, ukoliko znate neke ljude ili firmu koja je u mogućnosti da mi pogleda i ukoliko je auto dobar, isti uveze, podelite ili mi prosledite putem poruke. Nisam do sada uvozio vozila od preko granice i nemam iskustva sa tim, s toga je svaka informacija dobro došla. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7221 Napisano Mart 28 Ne silazi, 3239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Reci koju posto si to prosao vise puta @dule0911 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 971 Napisano Mart 28 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Nekoga da se razume u automobile iz tog kraja nazalost ne poznajem, al ima dosta nasih ljudi u Lozani, ovo je koliko vidim od vecih gradova najblize Lozani. Mozda se javi jos neko, ko je blizu.Nije ni meni tesko da bacim pogled na nekoj voznji, usput, na 100ak km je od mene. Samo je problem trenutno moje slobodno vreme. Dok docekas da budem slobodan radnim danom, prodace se. Ovde generalno niko nece nedeljom da se organizuje za takve stvari, pogotovo ako je firma. Za koji dan mi dolaze gosti i onda sam 2+ nedelje oko njih.Nocas ce opet sneg, tako da sumnjam da cu sutra ici na duzu voznju. Sutra bih jos nekako i uglavio, al opet, nedelja.Sent from my CPH2747 using Tapatalk 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12772 Napisano Mart 28 4_tocka_i_karoserija, 2395 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Možda @Zeljkamp može da pomogne - meni je pomogao pre par godina, i još sam mu zahvalan P.S. samo da napomenem - čovek živi od toga, uvozi kola iz CH i naplaćuje usluge 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 267 Napisano Mart 29 (promenjeno) Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da ti gledanje auta bude jedina bitna stvar, ako resis da ga kupis onda sledeci korak treba da ti bude da nadjes speditera u tvojoj blizini ali onog koji se bavi carinjenjem auta i da moze da ti ocarini auto da ne placas carinu (ako je auto eu porekla), ne carine svi spediteri sve vrste roba. Ovo ti govorim iz razloga sto pravilno odradjeni papiri odredjuju kolike troskove ces imati prilikom uvoza. Promenio Mart 29 član midnightdk 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12772 Napisano Mart 29 4_tocka_i_karoserija, 2395 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, midnightdk je napisao: ako je auto eu porekla Kad se auto uvozi iz CH, mislim da našu carinu ne interesuje poreklo već naplate carinu, iako ne bi trebali. Barem je ranije bilo tako. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 267 Napisano Mart 29 (promenjeno) Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, zaludan je napisao: Kad se auto uvozi iz CH, mislim da našu carinu ne interesuje poreklo već naplate carinu, iako ne bi trebali. Barem je ranije bilo tako. Pan evropski ugovor potpisan odavno a obuhvata i CH, veruj mi znam o čemu pišem. Ne mogu baš glavu na panj da stavim ali mislim da sam sigurno medju prvih 5 auta uvezenih u Srb bez carine (ne bavim se trgovinom). Promenio Mart 29 član midnightdk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12772 Napisano Mart 29 4_tocka_i_karoserija, 2395 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja tebe razumem i verujem ti, i znam da si formalno u pravu, ali znam da je naplaćivana carina na kola proizvedena u EU. Evo ilustracije: PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Nezvanično saznajemo da određene... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3279 Napisano Mart 29 Drug član, 1259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pan evropski ugovor potpisan odavno a obuhvata i CH, veruj mi znam o čemu pišem. Ne mogu baš glavu na panj da stavim ali mislim da sam sigurno medju prvih 5 auta uvezenih u Srb bez carine (ne bavim se trgovinom).Ne daju EUR1, tako da ugovor može da se okači mačku o rep.Mada više na tu temu je pisao kolega u svojoj temi gde predstavlja kola koja uvozi a radi samo CH kola kako sam video. Evo ti prost primer. Suzuki S Cross i Vitara se sklapaju u Mađarskoj al ipak ne možemo da dobijemo EUR1 i plaćano carinu zato što je nešto preko 60% komponenti direktno iz Japana. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 897 Napisano Mart 29 Drug član, 813 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @SkoMy mislim da ti je najbolja varijanta kolega @Zeljkamp ukoliko zalazi u taj dio Švajcarske. Ako to ne ide evo ti kontakt čovjeka iz Bijeljine koji živi u Lozani i bavi se kupovinom i dotjerivanjem motora iz tog dijela CH... do duše u BiH. Kontaktiraj ga i vidi da li možete šta organizovati. Možeš ga naći na fejsbuku u grupi Prodaja Motora BIH, zove se Jovan Radovanović. Ukoliko ti treba njegov broj telefona u CH javi mi da ti pošaljem na PP. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 688 Napisano Mart 29 Zainteresovan, 456 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, slobasuper9 je napisao: Ne daju EUR1, tako da ugovor može da se okači mačku o rep. Mada više na tu temu je pisao kolega u svojoj temi gde predstavlja kola koja uvozi a radi samo CH kola kako sam video. Evo ti prost primer. Suzuki S Cross i Vitara se sklapaju u Mađarskoj al ipak ne možemo da dobijemo EUR1 i plaćano carinu zato što je nešto preko 60% komponenti direktno iz Japana. Koji kolega i u kojoj temi? Ne znam o kome se radi, da bih ga kontaktirao. Ukoliko uvozi automobile iz CH možda mi i on može pomoći. P.S Hvala svim kolegama koji su se javili i oglasili u temi, te podelili informacije! Svaka informacija mi znači. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3279 Napisano Mart 29 Drug član, 1259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Tagovan je u postu iznad tvog. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 267 Napisano Mart 29 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Malo je siroka tema da bi se objasnilo ovako u vidu poruka na forumu a nije ni mesto za to. Članak na PA je iz 2016 godine ali da pokusam ukratko da razjasnim jednu stvar koju ljudi cesto mesaju. Pod EU autom smatra se vozilo koje je proizvedeno u eu i ima najmanje 51% komponenti eu porekla. U gore navedenom primeru fabrika u Madjarskoj samo vrsi sklapanje vozila i komponente su većinski iz Japana. Drugi primer bi mogla biti vozila Kia koje se prave u Slovackoj i vecinski komponente su eu porekla. Treci primer bi mozda mogli da budu Mercedesova C i E klasa, evropski proizvodjac i to ne makar kakav a vozila se prave u Juznoj Africi. Tako da je tesko razluciti koji auto je EU porekla a koji nije samo na osnovu marke jer se svi bore da smanje troskove, kurvaju se i ugradjuju delove drugih proizvodjaca koji se prave ko zna gde a to utice na Status ROBE SA POREKLOM sto odlucuje da li se na neku robu placa carina ili ne. Da ne drobim dalje jer presiroka je tema pa sam pokusao da skratim maksimalno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3400 Napisano Mart 29 ЗЕЉКАМП, 1825 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktirao me SkoMy preko privatnih poruka. Hvala svima za preporuku. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 18001 Napisano April 1 Ne silazi, 1472 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ni za Bmw ni za Mercedesa nisam mogao da iskukam eur 1, napravljeni i kupljeni u Nemačkoj, za nemačko tržište. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...