Jump to content

Moto Zajednica

Švajcarska - pomoć pri kupovini automobila

Recommended Posts

• Zainteresovan, 456 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

Pozdrav ljudi,

Pronašao sam jedan auto koji mi se sviđa i razmišljam o kupovini istog.

Vozilo se nalazi u Švajcarskoj, mesto Moudon, praktično na granici sa Francuskom. Da li slučajno neko od kolega sa foruma živi u tom delu Švajcarske i voljan je da ode čisto da pogleda kako taj auto izgleda uživo? Bez obaveze i odgovornosti.

Takođe, ukoliko znate neke ljude ili firmu koja je u mogućnosti da mi pogleda i ukoliko je auto dobar, isti uveze, podelite ili mi prosledite putem poruke. Nisam do sada uvozio vozila od preko granice i nemam iskustva sa tim, s toga je svaka informacija dobro došla.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Nekoga da se razume u automobile iz tog kraja nazalost ne poznajem, al ima dosta nasih ljudi u Lozani, ovo je koliko vidim od vecih gradova najblize Lozani. Mozda se javi jos neko, ko je blizu.

Nije ni meni tesko da bacim pogled na nekoj voznji, usput, na 100ak km je od mene. Samo je problem trenutno moje slobodno vreme. Dok docekas da budem slobodan radnim danom, prodace se. Ovde generalno niko nece nedeljom da se organizuje za takve stvari, pogotovo ako je firma. Za koji dan mi dolaze gosti i onda sam 2+ nedelje oko njih.
Nocas ce opet sneg, tako da sumnjam da cu sutra ici na duzu voznju. Sutra bih jos nekako i uglavio, al opet, nedelja.

Sent from my CPH2747 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2395 postova
  • Motocikl: -

Možda @Zeljkamp može da pomogne - meni je pomogao pre par godina, i još sam mu zahvalan :D 

P.S. samo da napomenem - čovek živi od toga, uvozi kola iz CH i naplaćuje usluge

• Hvala 2

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: NC750xd

Nemoj da ti gledanje auta bude jedina bitna stvar, ako resis da ga kupis onda sledeci korak treba da ti bude da nadjes speditera u tvojoj blizini ali onog koji se bavi carinjenjem auta i da moze da ti ocarini auto da ne placas carinu (ako je auto eu porekla), ne carine svi spediteri sve vrste roba. Ovo ti govorim iz razloga sto pravilno odradjeni papiri odredjuju kolike troskove ces imati prilikom uvoza.

Promenio član midnightdk
  • Podržavam 2

Pre sat vremena, midnightdk je napisao:

ako je auto eu porekla

Kad se auto uvozi iz CH, mislim da našu carinu ne interesuje poreklo već naplate carinu, iako ne bi trebali.

Barem je ranije bilo tako.

pre 12 minuta, zaludan je napisao:

Kad se auto uvozi iz CH, mislim da našu carinu ne interesuje poreklo već naplate carinu, iako ne bi trebali.

Barem je ranije bilo tako.

Pan evropski ugovor potpisan odavno a obuhvata i CH, veruj mi znam o čemu pišem.

Ne mogu baš glavu na panj da stavim ali mislim da sam sigurno medju prvih 5 auta uvezenih u Srb bez carine (ne bavim se trgovinom).

Promenio član midnightdk

Ja tebe razumem i verujem ti, i znam da si formalno u pravu, ali znam da je naplaćivana carina na kola proizvedena u EU.

Evo ilustracije:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Nezvanično saznajemo da određene...

• Drug član, 1259 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pan evropski ugovor potpisan odavno a obuhvata i CH, veruj mi znam o čemu pišem.
Ne mogu baš glavu na panj da stavim ali mislim da sam sigurno medju prvih 5 auta uvezenih u Srb bez carine (ne bavim se trgovinom).
Ne daju EUR1, tako da ugovor može da se okači mačku o rep.

Mada više na tu temu je pisao kolega u svojoj temi gde predstavlja kola koja uvozi a radi samo CH kola kako sam video.

Evo ti prost primer. Suzuki S Cross i Vitara se sklapaju u Mađarskoj al ipak ne možemo da dobijemo EUR1 i plaćano carinu zato što je nešto preko 60% komponenti direktno iz Japana.

• Drug član, 813 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

@SkoMy mislim da ti je najbolja varijanta kolega @Zeljkamp ukoliko zalazi u taj dio Švajcarske. Ako to ne ide evo ti kontakt čovjeka iz Bijeljine koji živi u Lozani i bavi se kupovinom i dotjerivanjem motora iz tog dijela CH... do duše u BiH. Kontaktiraj ga i vidi da li možete šta organizovati.

Možeš ga naći na fejsbuku u grupi Prodaja Motora BIH, zove se Jovan Radovanović. Ukoliko ti treba njegov broj telefona u CH javi mi da ti pošaljem na PP.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 456 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15
Pre 6 sati, slobasuper9 je napisao:

Ne daju EUR1, tako da ugovor može da se okači mačku o rep.

Mada više na tu temu je pisao kolega u svojoj temi gde predstavlja kola koja uvozi a radi samo CH kola kako sam video.

Evo ti prost primer. Suzuki S Cross i Vitara se sklapaju u Mađarskoj al ipak ne možemo da dobijemo EUR1 i plaćano carinu zato što je nešto preko 60% komponenti direktno iz Japana.

Koji kolega i u kojoj temi? Ne znam o kome se radi, da bih ga kontaktirao. Ukoliko uvozi automobile iz CH možda mi i on može pomoći.

P.S Hvala svim kolegama koji su se javili i oglasili u temi, te podelili informacije! Svaka informacija mi znači.

Malo je siroka tema da bi se objasnilo ovako u vidu poruka na forumu a nije ni mesto za to.

Članak na PA je iz 2016 godine ali da pokusam ukratko da razjasnim jednu stvar koju ljudi cesto mesaju.

Pod EU autom smatra se vozilo koje je proizvedeno u eu i ima najmanje 51% komponenti eu porekla. U gore navedenom primeru fabrika u Madjarskoj samo vrsi sklapanje vozila i komponente su većinski iz Japana. Drugi primer bi mogla biti vozila Kia koje se prave u Slovackoj i vecinski komponente su eu porekla. Treci primer bi mozda mogli da budu Mercedesova C i E klasa, evropski proizvodjac i to ne makar kakav a vozila se prave u Juznoj Africi.

Tako da je tesko razluciti koji auto je EU porekla a koji nije samo na osnovu marke jer se svi bore da smanje troskove, kurvaju se i ugradjuju delove drugih proizvodjaca koji se prave ko zna gde a to utice na Status ROBE SA POREKLOM sto odlucuje da li se na neku robu placa carina ili ne.

Da ne drobim dalje jer presiroka je tema pa sam pokusao da skratim maksimalno.

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Kontaktirao me SkoMy preko privatnih poruka. Hvala svima za preporuku. :takoje:

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1472 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Ni za Bmw ni za Mercedesa nisam mogao da iskukam eur 1, napravljeni i kupljeni u Nemačkoj, za nemačko tržište.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja