Silver4 0 Napisano Februar 18 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, polozio sam za A2 pre oko pola godine, ali su me ucili iskljucivo na manuelcu. Pogledao sam youtube tutorial za manuelnog motora i nadao se da ce to biti dovoljno dobro ali nisam mogao ni da krenem sa motorom koji sam hteo da kupim. Hteo bih nekog da platim da me nauci da vozim manuelca jer sam antitalenat za koriscenje kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokot 687 Napisano Februar 18 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Super Tenere XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Hah, da povozas jednom i skapiraces. Nezgodno je da ti neko da motor da se učiš na njemu. Najbolja opcija je da do platiš par casova u bilo kojoj auto školi da te nauče nego ovako na amaterski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 3297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes imao motor lako se resi a do tada auto skola, niko ti nece dati motor da se ucis i jos odmah kazes da ti ne ide. Ako kupis neki motor onda kazes imam motor, da li neko moze da se nadjemo da mi pokaze sta i kako. Sta si vozio u skoli i koji si to hteo da kupis kad nisi znao da krenes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 2029 Napisano Februar 18 (promenjeno) Drug član, 2979 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gde si kupio dozvolu? Pitam za druga Promenio Februar 18 član JevtaNS 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6460 Napisano Februar 18 Drug član, 4310 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Platiš autoškoliGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 85 Napisano Februar 18 U prolazu, 63 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, JevtaNS je napisao: Gde si kupio dozvolu? Pitam za druga +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2377 Napisano Februar 18 Drug član, 1473 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro procitao, ucili te na manuelcu iskljucivo. Pa kako onda nisi naucio da vozis? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2754 Napisano Februar 18 (promenjeno) Drug član, 495 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nama, sa iskustvom, to deluje izuzetno prosto, nema tu nikakvog filozofiranja. Dao sam motor totalnom početniku, umalo se nije zakucao u komšijin automobil, a pričam o velikom parking prostoru za koji sam mislio da je bezbedan poligon. Definitivno, za nekoga ko nema nikakvo iskustvo, jedina ispravna adresa je auto škola, pogotovu kada se radi o nekome ko nema nikakav osećaj. Promenio Februar 18 član Luka9905 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 100 Napisano Februar 18 U prolazu, 64 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Vecina auto skola za A2 ima skuter neki do 500cc, i prakticno za nekoga ko nije vozio manuelni menjac ta obuka je beskorisna ako pozeli da vozi manuelni menjac (beskorisna u smislu vladanja komandama). Najbolje je platiti neke dopunske casove u autoskoli, ali je to pitanje ako kandidat nema uslov za A zbog godina onda mu nece ni davati casove na motociklu od preko 35KW, a opet kao sto rekoh ako zeli da vozi A2 motocikl sa manuelnim menjacem, ostaje ponekad jedino resenje da kupi motor koji zeli i da polako sa nekim iskusnijim savlada prvo na poligonu, pa kasnije polako u saobracaj (kao sto neko rece tesko ce mu neko dati svoj motor da se uci, vrvtn i nema nikog cim je pitao na forumu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3305 Napisano Februar 18 Drug član, 1260 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, polozio sam za A2 pre oko pola godine, ali su me ucili iskljucivo na manuelcu. Pogledao sam youtube tutorial za manuelnog motora i nadao se da ce to biti dovoljno dobro ali nisam mogao ni da krenem sa motorom koji sam hteo da kupim. Hteo bih nekog da platim da me nauci da vozim manuelca jer sam antitalenat za koriscenje kvacila.Verovatno si mislio da su te učili isključivo na automatiku pa sad ne znaš manuelac. Voziš auto?Kupi skuter, nauči samu tehniku vožnje. Kad sve savladaš onda ćeš se lako boriti samo sa kvačilom. Ako ne znaš ni da kreneš samostalno, motor i nije za tebe, posebno da si legalan u saobraćaju. Samo ćeš pomešati poluge a to nije dobro pre svega za tebe a onda za motor. Eventualno neki dopunski čas na manuelcu u nekoj školi, ako možeš da pretrpiš sramotu da si izašao iz auto škole sa dozvolom a da ne znaš da kreneš. U stvari, veća je sramota za auto školu što pusti takve kandidate da izađu na ulicu. Ne znam šta im je u glavi... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 3297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prvi cas bio na 125, rekao sam da hocu sve kako treba i tako bilo, prvi cas neki mali 125, posle mt 07 i do kraja Nc, Kako krenuti, naci zonu gde pusta, mali motor moze da se zadrzi nogama, noge na zemlji i pustas polako, kad skontas gde je ta zona onda pustis brze do te zone, posle sve zavisi od motora koliko mu gasa treba, ako vozis auto onda znas kako to ide samo sto se radi rukom. Nije sramota ni pitati za pomoc. Najbezbolnije je auto skola, kazes ne znam da krenem i treba mi pomoc, motor, poligon i drndaj kvacilo tih sat i po vremena. Kolega nam drzi auto skolu pa pitaj i njega @jasminko VIR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 318 Napisano Februar 18 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan E ljudi, imao i ja takav slucaj u okolini- klinac stekao uslov, tj. godine za A2, polozio na kymco exciting 500, i posle hoce da kupi cb500 ali nema pojma, vexe sa vezom.Kako resili- prvo apenac, i trcimo pored njega dok promeni, posle keeway 150cm, evo ga sad dasa izmenjao par motora do sada... Sve se moze kad se hoce.Sent from my 2201117PG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6964 Napisano Februar 18 Ne silazi, 5048 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, slobasuper9 je napisao: veća je sramota za auto školu što pusti takve kandidate da izađu na ulicu. Ima sad i škola koje vrše i auto obuku na automatiku, ništa čudno. A ko hoće da nauči, lako je - uplati neki dodatni čas na manualcu, pa posle samostalno lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suarez 12 Napisano Februar 18 (promenjeno) U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda TEK 250 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam polagao pre par meseci na skuteru za A2. Nikad nisam vozio motor. Kupio sam motor, seo na njega i u neprometnoj ulici polako da vidim gde hvata kvacilo, menjanje brzina itd... Mada vozim kola tako da mi je to pomoglo. Moj savet ti je kad kupis motor, odes na poligon i polako vezbas. Posto kazes da si vec gledao yt tutorijale, verujem da znas bar u teoriji kako i sta... Ako bas nisi siguran u sebe, onda auto skola. Promenio Februar 18 član suarez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6964 Napisano Februar 18 Ne silazi, 5048 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja je veština, pa i sa manuelnom menjačem, koja treba da se uvežba. Malo teorije, neko da ti pokaže šta kako treba, i onda vežbaš. To je sve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12679 Napisano Februar 18 Ne silazi, 2997 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda mu vise lezi skuter?Ja sam motor sa menjacem menjao za skuter.Banja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16782 Napisano Februar 18 Integrisan, 8499 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da imaš problem sa manuelnim. Samo nemoj sebi da nabijaš "pritisak". Ja sam isto tako položio na automatu i u trenutku kad sam kupio prvi pravi motor, Kawasaki ER5, nisam znao da vozim. Prvo sam ga par dana gledao u garaži i sedeo, pa sam polako po dvorištu učio da vozim. Noge sa strane, prva brzina i tako se se vukao na kvačilo. Posle druga brzina, pa sam podigao noge na nogostupe dok nisam izašao u saobraćaj. Sa naznakom da tada nisam ni auto vozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 16463 Napisano Februar 18 Drug član, 1936 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan U ovoj situaciji bi ti dobro došao neki APN-ac ili neki sličan Tomos. Sve komande su standardne. Ima menjač, kvačilo, sve kao neki pravi motocikl a minimalna bude šteta ako zalivadiš negde. Na njemu se lepo stekne ta motorika, usklađenost rada ruku i nogu... Moj prvi potocikl sa menjačem je bio Tomos 15 slc negde '86 - te godine. Kada sam ga dobio bio sam najsrećniji na svetu! Obilazim oko njega, zagledam ga... Upalim ga da radi, probam da krenem, ugasi se. I tako 20 puta zaredom! Hteo sam da ga zapalim! Ubacim u prvu, puštam kvačilo, moped kreće, ja odmah pustim skroz kvačilo on samo poskoči i ugasi se. Kada sam skapirao da treba malo zadržati kvačilo sve je postalo lakše. Dugo sam ga vozio, na njemu stekao motoriku i osećaj za komande. U međuvremenu probao neke veće motocikle i nije bilo problema sa komandama. Veći je problem posle savladati ponašanje u saobraćaju, primeniti pravila, ali još važnije predvideti poteze drugih učesnika koji su često u suprotnosti sa zdravim razumom i pravilima saobraćaja. Posle treba učiti kako se savladavaju krivine, hvata prava putanja itd. Za sve to moraš imati motocikl. Može neko da ti malo objasni neke detalje, da ti olakša taj period ali moraš biti svestan da ćeš na tim vežbama grešiti, možda i padati pa nije zgodno da to bude sa tuđim motociklom. Zato su Tomosi bili zakon... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 1454 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Nekada je to bio standardni redosled prvo APN pa onda MZ ili Jawa itd... 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 3297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nije to nista strasno, sta fali u skolama sto imaju mt07, sve to isto, gas je tu drugačiji, jes da godinama vozim auto al posle drugog casa sam vozio mt07 po Nbg. Posle kad se krene u voznju se uci ono sto treba sa kvacilom, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 16463 Napisano Februar 18 Drug član, 1936 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ranko, ako je neko antitalenat MT 07 (A2) može biti fatalna sprava. Snage ima dovoljno, masu da mu pri padu polomi noge... Zato su Tomosi najzahvalniji. Spustiš noge, on mučenik ne može da krene! Kao kod automobila, debilni zakon! Auto za početnika ne sme imati više od 80 kw (109 ks). Jbt pa to su nekada imali sportski automobili koji nisu bili za svakoga. Golf GTI, Astra GSI, Peugeot 205 GTI isl. Danas je to dozvoljeno početnicima koji ne znaju pravac da drže! 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 3297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Hoces reci da sam ja bio talenat? Nije nam rekao koji je motor gledao, kad bude rekao onda mu se reci i neki savet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 9901 Napisano Februar 18 Ne silazi, 2448 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, RankoBg87 je napisao: Hoces reci da sam ja bio talenat? Pa ako si uspeo da Moskviča da nasviraš na 200ks....onda jesi. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 132 Napisano Februar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto su kolege gore vec navele i pisale kupis neko motorce prvo pa lagano,jos bolje ako znas nekoga ko vec vozi da zajedno predjete materiju voznje. Promenio Februar 18 član vojakis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7378 Napisano Februar 18 Ne silazi, 3297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Žaksi je napisao: Pa ako si uspeo da Moskviča da nasviraš na 200ks....onda jesi. Smanji ribi oko Mi se raspisali a covek nam nista ne odgovara 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...