Darko Mihajlovic 8101 Napisano Septembar 27 Drug član, 2250 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 9. 2025. at 10:08, piki je napisao: Samo ću se nasmejati na verovanje u ovlasćeni servis i knjizicu sa pečatima Upravo ovo sto sam mislio da vava aludira... @Zarkela , i ja na motorima radim sve sam . Ali , trudim se da imam ikakav zapis , istoriju , da kad dodje sutra kupac i pita "kad sam stavio plocice" da ne budem kao tele , nego da mu kazem ... 21.vek je , sada barem postoje app za sve i svasta...sta tesko da upises sta si radio ? Koliko god je app ,i to je neki vid servisne istorije... Ja imam my fuel log 2 , i do jaja je .. Pisao sam i svako sipanje goriva dok sam koristio auto u bendovske svrhe , a posebno je dobar deo za servise. Podsetnik , odbrojava , podsetnik za regu itd ..svasta nesto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8089 Napisano Septembar 27 Drug član, 3076 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od kolega prodade motor ko sareno jaje prvom kupcu koji je naisao. Kada je vidjeo dokumentaciju i slike originalnih dijelova sa snimcima ugradnje na odredjenim kilometrazama odma izvadio sumu Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 15372 Napisano Septembar 27 Drug član, 1443 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Darko Mihajlovic je napisao: Upravo ovo sto sam mislio da vava aludira... @Zarkela , i ja na motorima radim sve sam . Ali , trudim se da imam ikakav zapis , istoriju , da kad dodje sutra kupac i pita "kad sam stavio plocice" da ne budem kao tele , nego da mu kazem ... 21.vek je , sada barem postoje app za sve i svasta...sta tesko da upises sta si radio ? Koliko god je app ,i to je neki vid servisne istorije... Ja imam my fuel log 2 , i do jaja je .. Pisao sam i svako sipanje goriva dok sam koristio auto u bendovske svrhe , a posebno je dobar deo za servise. Podsetnik , odbrojava , podsetnik za regu itd ..svasta nesto pa to ti i kazem , vise verujem ovom napisanom makar i rukom kad je sta ko radio nego pečatu u ovlašćenom servisu. Počeli ljudi zenskim lakom za nokte da obelezavaju vidljive delove filtera i drugih stvari i kad im urade servis da pokusaju da vide jesu li stvarno zamenili. I opet im ne mozes nista, vratis i pokazes i oni e jbg, ja sam rastavio a Djoka je trebao da zameni, a Djoka je mislio da sam ja zamenio i eto mi smo pošteni,nego nas iskvarili vi Balkanci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13693 Napisano Septembar 27 Drug član, 1793 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni servisna knjižica, pečati i evidencija ovlašćenog servisa ne garantuju da je sav taj potrošni materijal zamenjen ali mi velikom verovatnoćom potvrđuje da je vozilo zaista prešlo 50 000 km i ne 350 000 km npr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15229 Napisano Septembar 27 Integrisan, 8055 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi to pod uslovom da odeš kod majstora i budeš decidan šta da se odradi. Ima poštenih ali treba naći u kombinaciji da nije aljkav. Uradi nešto pa ne vrati neku plastiku, zaboravi ovo ono pa ja posle moram da sklopim sve kako je bilo. Što mi to ide na živce... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5397 Napisano Septembar 28 Drug član, 1932 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 9. 2025. at 10:25, Luka9905 je napisao: O tome da je automobil stigao u zemlju informiše me prvo lik koji skida kilometražu. Zove i pita da li skidamo i koliko Pita po default-u, pita za sve, pitao me i za auto sa 70k na satu Likovi su organizovali grupu i bave se falsifikovanjem. Plate kome treba da ne idu u postupak i mašina samo radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 649 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znam čoveka koji na simsu od prozora ima brdo blanko servisnih knjiga. Prisustvovao sam kad mu je čovek tražio za neki auto servisnu, on mu rekao, eto na prozoru, biraj koju ćeš.E sad, u ovlašćenom servisu može da se izvuče servisna istorija, ali mora da je izvuče vlasnik auta. Nije baš česta praksa u kupoprodaji da se to radi.Druga stvar, ovlašćeni servisi su toliko skupi, da kod nas nema logike voziti auto u ovlašćeni van garancije. Primera radi, Audijev servis mi je tražio 300e za dijagnostiku, i morao bih da čekam 20 dana na to ... suludo.Na Carvertical, ne postoje informacije iz ovlašćenih servisa, jer Carvertical neće da plati servisima za te informacije, a pri tom zaradjuje na tome.Ja se prilikom kupovine vodim time, da mi deluje što pouzdaniji prodavac, da auto nije u savršenom stanju, jer takvog polovnjaka nema, barem ja na njega nisam naleteo, i eventualno da je cena niža za približno onoliko koliko može da me za...be. Pa šta se poklopi.I imam još jednu praksu, idem da vidim uživo što više primeraka, jer imam utisak da tako steknem, koliko toliko osećaj, kako taj model koji hoću da kupim treba da izgleda i radi. Ispostavilo se, da je na kraju dana kilometraža manje presudna od opšteg stanja auta.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13693 Napisano Septembar 28 (promenjeno) Drug član, 1793 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Stari auto održavam kod lokalnog majstora a ovaj noviji u ovlašćenom servisu (Reno Sava) i sve se beleži u elektronsku knjižicu i na papiru. Menjao sam ulje, filtere, rashladnu i kočionu tečnost, kaiševe... , normalne cene. Promenio Septembar 28 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13404 Napisano Septembar 28 Ne silazi, 3045 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Veliki servis sam radio u aprilu ( majstor), još ga nisam upisao u knjigu... Imam fotke u telefonu sa datumom kada je rađen. Upisaću ovih dana... Svaki mali servis pišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...