Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6765 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Odoše @andrej. i @nuk na daleke pute (B Luka, Zlatibor, Trebinje, Dubrovnik, H Novi, Durmitor, Zlatibor...) pa sam ih ispratio do Iriga.

Ja se danas zadovoljavam malom rutom (povratak kući preko Vrdnika pa grebenskim putem za NS i starim kaćkim putem za Ženobl...) dok ne bude nešto ozbiljnije :neznam:

20260426-090945.jpg

20260426-093530.jpg

20260426-094254.jpg

20260426-094329.jpg

Irig-Andrej-i-Nuk-ruta.jpg

• Sviđa mi se 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 2468 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Da se  nadovežem na nedavnu priču oko potrošnje. Rekoh tada da me iznenađuje što moj MT troši oko 4.5 litre. Odlučim da ga jedan rezervoar pazim i mazim, u višu menjam na 5000 obrtaja, po naselju da krstarim sa 3000, na otvorenom putu ne prelazim 90-100, na autoputu 115-120.

I? Prosečna potrošnja 4.7l (izračunatih. Što se tiče borda, pokazivao je 4.0). Kako sam ga slatko razvukao do crvenog u prvih pet brzina kada sam krenuo sa pumpe... 🤣  A da stvar bude bolja, čak i tada je unutar ograničenja brzine.

vI4jKSZ.jpeg

• Sviđa mi se 3
  • Haha 2

• Integrisan, 7536 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Meni je sve ispod 5l dobra potrosnja :D  Ja vozim kao penzos, tako da ovaj moj ne trosi preko 5l, jer saltam na 6-7000. 

Bas sam odlucio ovih dana da ga probam malo provozati u 2-3 brzini na 10-12000 da vidim kako to izgleda. Ovde kod mene su vecinom pravci pa mi je suludo voziti tako bespotrebno. 

Eto probah i 4 redna, sledeci ce verovatno da bude dva u redu. 

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...
On 22. 4. 2026. at 13:43, aleksandarkok je napisao:

Cao momci, jel neko probao i 450mt i 700mt i koji bolje odgovara za visinu 194cm?

Probaj 450MT sa Rally sedistem, pre neki dan mi je konacno stiglo...
Totalno drugi motor makar meni sa 189cm, jednostavno jos vise odusevljen!
Mislim da je to jedna od prvih promena koja treba da se uradi nakon kupovine, naravno si preko 185cm...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

10 minutes ago, BSeiz said:

Probaj 450MT sa Rally sedistem, pre neki dan mi je konacno stiglo...
Totalno drugi motor makar meni sa 189cm, jednostavno jos vise odusevljen!
Mislim da je to jedna od prvih promena koja treba da se uradi nakon kupovine, naravno si preko 185cm...

Cak kazu i ako si preko 175cm... Ja sam 183cm i kada sam seo, moglo bi komotno da bude 7-8cm vise. 

Da li je to rally istog kvaliteta kao i fabricko?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 57 postova

Pa ono i jeste fabricko samo zamenski vise, deluje mi mnogo bolje odradjeno i vise mi se svidja materijal.

Cak mi deluje i tvrdje mada nisam stigao da se nesto mnogo vozikam zbog posla ali svakako ozbiljno dobra razlika, makar za mene...

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, BSeiz said:

Pa ono i jeste fabricko samo zamenski vise, deluje mi mnogo bolje odradjeno i vise mi se svidja materijal.

Cak mi deluje i tvrdje mada nisam stigao da se nesto mnogo vozikam zbog posla ali svakako ozbiljno dobra razlika, makar za mene...

Moze malo detaljnije "drugi motor"? Sta ti se tacno najvise svidja kod viseg sedista? Vise sedenje, ispravljenije noge, udobnost, povoznost itd?

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT

Ja izgleda da vozim kao baba ovog mog tatosa, sa 10 litara benzina uvek predjem oko 250 kiometara. Uvek vozim preko 4K obrtaja i do 7K obrtaja uglavnom atarske puteve sa cestim cimanjem gasa da mi nebude dosadno.

I izgleda da sam jedini kome se nesvidja reli sediste, svidja mi se kako izgleda na motoru ali volim fabricko i da sedim "u motoru". Ali skoro uvek stojim pri dinamicnoj voznji a posle klaj-klaj asfaltom opusteno ususkan iza vizira i prednjih plastika.

Promenio član mandrak_

• U prolazu, 57 postova

Prosli vikend skoknuh do Cacka na promociju Voge i cega sve u XCROSS...
Napravio mount za insta360 od zamenskog nosaca retrovizora i bas do jaja polozaj za snimanje voznje :)
Savrsen nosac za svega par eur normalno sa Alija :)

Screenshot_4.jpg

1A91AEE8-EAE3-4852-A66C-A4D5194B7115.jpg

Promenio član BSeiz
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 57 postova
pre 4 minuta, Motorcyclist je napisao:

Moze malo detaljnije "drugi motor"? Sta ti se tacno najvise svidja kod viseg sedista? Vise sedenje, ispravljenije noge, udobnost, povoznost itd?

Meni vise odgovara sto je sada ravno sediste i ne sedim bas u motoru nego vise na njemu najvise zbog voznje van asfalta, takodje dosta mi znaci sto su sada noge u kolenima isprevaljenije za tih nekih par stepena...
Normalno da pod izgovorom "drugi motor" ne govorim da mi je sada brzi, bolje lezi ili sta god vezano za performanse nego jednostavno sam polozaj sedenja mi je kao da sam na drugom motorciklu i bas bas me pozitivno odusevila promena.
Opet kao sto rekoh nisam stigao nesto ni preterano da se vozikam zbog obaveza kako na poslu tako i svuda ali za ovih 200-300km sto predjoh ovih dana sasvim sam pozitivno iznenadjen sto opet kod nekog ne mora da znaci da ce biti...
Jednostavno mislim da sam ga sada kompletirao za moje potrebe, ostalo je jos par stvari poput nekih boljih zastita za ruke (barkbusters ili acerbis) i fabricki senzori pritiska u gumama i to je to, posle toga moze da se kupuje nesto drugo da se srafi :D

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 1285 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Od svega što je @alexanto stavio na motor (a stavio je svega), rally sedište je ubedljivo najbolja promena, sedi se baš kako treba na takvom motoru, skroz druga ergonomija. Jedino što je vizir onda nizak (meni sa 183 je fabrički vizir taman sa fabričkim sedištem), mora se viši staviti

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6765 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Aj' i ja da kažem koju pošto do sad imam iskustva vožnje sa 3 sedišta na MT-u... Fabričko, prepravljeno sa memory penom i rally.

Samo da ne zaboravim: obaveštenje za koleZu @BSeiz - koleZa @aleksandarkok se odlučio za MT 700. 

Štostiče sedišta... Fabričko mi od početka nije pasovalo i vrlo brzo sam ga zamenio prepradjenim kod LowerLanda u ZR. Glavni motiv kod izbora mi je bio njegova efikasnost jer sedište uradi za 3-4 sata dok se u to vreme kod ostalih zakazivalo i duugo čekalo. Ne znam kako je sada.

Ubacio je memory penu, proširio i povisio suvozački deo i nešto povisio vozački sa nekim bočnim korekcijama. Neuporedivo je bolje nego sa fabričkim sedištem a dodatni komfor sam dobio ubacivši one Tucano Urbano prekrivke. Bilo je podosta vožnji preko 500 km u danu i jedna čak preko 700 km u danu.

Ja sam bez obzira na to i dalje imao muke sa, to su valjda trtične kosti, pa prva pauza može da bude posle 200 km ali onda pauze moraju biti češće jer se guz'ca brže utrne... Kupovinom i probanjem rally sedišta, ispostaviće se da nije do sedišta već do mene jer bez obzira što je rally sedište višlje i mekše ja i dalje imam iste probleme sa guz'com, čak i brže utrne - dakleM do mene je...

Što se tiče rally sedišta, vozam ga oko hiljadu km i utisci su mi vrlo podeljeni. Za off je fantazija, nekako imam utisak da mnogo lakše i brže ustanem i sednem. Sa druge strane, uhvatim sebe da u krivinama više nisam tako opušten kao sa preradjenim sedištem, imam utisak (ili sam umislio) da pošto višlje sedim, nemam tu sigurnost kod obaranja motora pa hvatam sebe da tamo gde sam lagano prolazio sad malo malo pa se vatam kočnice ili idem "jednu niže" da usporim prolazak... Možda mi samo treba vremena da se naviknem na taj višlji položaj.

I ja imam utisak da sam sada "na motoru" a ne "u motoru". Da li će rally sedište ostati kao jedina varijanta, zavisiće isključivo od gospodjinog utiska, uskoro imamo jednu višednevnu vožnjicu, biće tu oko 250 km vožnje u cugu pa ako bude zadovoljna a ja se sviknem na njega u svim segmentima vožnje - prepravljeno sJedalo ide na oglas. Ako utisak bude nepovoljan, vrlo verovatno da ću kombinovati prepravljeno sedište kad se vozamo oboje a rally kad sam solo. Jbm li ga - videću još...

Eto, možda nekom pomogne ovo... :neznam:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 99 postova
  • Motocikl: CFmoto 450 MT
10 hours ago, Motorcyclist said:

Cak kazu i ako si preko 175cm... Ja sam 183cm i kada sam seo, moglo bi komotno da bude 7-8cm vise. 

Da li je to rally istog kvaliteta kao i fabricko?

Fabricko sediste je isto, malo je drugaciji materijal i sastav.... ja bih rekao da je rally mekse  i nekako je vise kao da si na "oprugama" takav neki sundjer . Ali kada sediš duze nema se taj osecaj, nece da ulegne i bude tvrdo, naprotiv!

Ne znam kako tacno da opisem ali bolje je za duze voznje od fabrickog, definitivno.

Vislje je dosta, kako neki ovde pominju vise sedis na motoru negu u njemu...pa sad kako kome koja ergonomija odgovara.

Meni je vazno da mi noge ne budu zgrcene i da me ledja ne bole,  guza naravno... tako da Rally sediste za mene zakon 😇

Dokaz: juce prevalih 300km za dan, sa kracim pauzama naravno (Niska banja, Sokobanja, preko Rtnja i magistrale nazad za Jagodinu). Tek treca voznja ove sezone.... malo ledja nista specijalno. Guza nije ni osetila voznju!! 

To se do sada nije nikada desilo, tako da... 😉

20260426_134848.jpg

20260426_135033.jpg

20260426_152825.jpg

20260426_183510.jpg

Promenio član chief.fire
  • Sviđa mi se 5

• U prolazu, 57 postova
Pre 8 sati, alexanto je napisao:

.Samo da ne zaboravim: obaveštenje za koleZu @BSeiz - koleZa @aleksandarkok se odlučio za MT 700. 

Jbg nisam ispratio celu temu.

Svakako dobra kupovina!

Opet zavisi kome za sta treba, bas me je par poznanika pitalo za savet 700mt vs 450mt, reko - ljudi vidite za sta vam treba motor jer po mom misljenju jedina dodirna tacka im je sat i slicna cena…

Normalno jednom je bio zanimljivoji off i uzeo je 450mt, drugom je trebao samo za put i logicno je da je uzeo 700mt dok treci bi da izgleda robusno i mocno ali mu se ne placa skuplja registracija pa ce verovatno uzeti 450mt kada stignu nove boje za 2026 u salone…

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3177 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
9 hours ago, alexanto said:

Sa druge strane, uhvatim sebe da u krivinama više nisam tako opušten kao sa preradjenim sedištem, imam utisak (ili sam umislio) da pošto višlje sedim, nemam tu sigurnost kod obaranja motora pa hvatam sebe da tamo gde sam lagano prolazio sad malo malo pa se vatam kočnice ili idem "jednu niže" da usporim prolazak... Možda mi samo treba vremena da se naviknem na taj višlji položaj.

Nisi umislio, zaista je tako, dosta je više težište, i drugačiji je osećaj na motoru. Ali posle nekog vremena se navikneš i zaboraviš kako je bilo sa fabričkim :)  
U suštni dosta subjektivna stvar, zavisi i ko je na šta navikao, ali nije sad kao visoko je odlično, fabričko (nisko) ne valja i to je to.  Ja sam recimo planirao da zadržim oba, pa da fabričko koristim za asfalt i duža putovanja jer je meni bilo udobnije, i bolje sam zaštićen od vetra jer sam "u motoru", a visoko (rally) za sve ostalo. 
Ali onda sam primetio da me mrzi da ih stalno menjam, malo sam se navikao na visoko, a fabričko mi je smetalo po garaži, pa sam ga prodao. Što se kvaliteta tiče skroz je isti, oba su OEM.

edit: @chief.fire ja sam često sa klincima u N.Banji, ali eto baš juče smo otišli na drugu stranu :) Da nije tako sigurno bih prepoznao motor.
Na trećoj slici kao pocket bikes izgledaju ovi motorčići pored emtejca :D :D :D 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 99 postova
  • Motocikl: CFmoto 450 MT
10 hours ago, živke said:

edit: @chief.fire ja sam često sa klincima u N.Banji, ali eto baš juče smo otišli na drugu stranu :) Da nije tako sigurno bih prepoznao motor.
Na trećoj slici kao pocket bikes izgledaju ovi motorčići pored emtejca :D :D :D 

Hahahaha... jeste i ja kada sam malo bolje pogledao ovi motori kao igračke pored MTeja 😅... ali rekao bih da je to zbog ugla kamere 😉 ipak su to motori od 650 i 750ccm, nisu ni baš toliko mali. Mada... MT je zver sve ostalo igračke , to je već dokazano 🤣

Bila je gužva u N.banji baš, nedelja ili već... neplanirano otišli na tu stranu ali svakako dolazim da vozimo OFF prvom prilikom, držim te za reč! Valjda će i @aca-pn samnom 😉

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja