Gliga 7261 Napisano Utorak u 19:27 Advanced Member, 2472 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ovakve kreacije nastaju nakon udesa, kada ti je skupo da kupiš nove fabričke delove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 201 Napisano Utorak u 21:54 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gliga je napisao: Ovakve kreacije nastaju nakon udesa, kada ti je skupo da kupiš nove fabričke delove. Nesto kao "street fighter" u svoje vreme, mada ostatak motora ne izgleda osteceno. Mozda je covek skinuo plastike da ih sacuva od ostecenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9301 Napisano juče u 08:19 (promenjeno) Ne silazi, 3193 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo podseti me pitanje u drugoj temi da mi se bliži prvi tehnički pregled. Treća godina od kako je izašao model. Pa se sve nešto nadam da će uskoro da najave neki 450MT-X , neku rally verziju ili tako nešto, koji je još više offroad orjentisan. Uh što bi to bilo dobro Stvarno je motor odlična baza za tako nešto. Promenio juče u 08:20 član živke 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1899 Napisano juče u 08:53 (promenjeno) Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi promenio da bude vise za off, sta ti nedostaje? Po meni jedino kvalitetnije oslanjanje ali to bi uticalo na cenu solidno (recimo 1.5-2K ulaganja) - vile, zadnji amortizer, clearance jos gore malo. Ali to vec postoji u aftermarket ponudi ko hoce (tipa RallyRAid + 25mm hoda/visina, Tractive amortizer, pojacane vile itd...). Promenio juče u 08:53 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4083 Napisano juče u 08:59 BJB Maxi Scooter Club, 1294 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Fali tu više od 25mm visine, unutrašnje gume, mora biti uži (baš deluje vitko motor na slikama, a uživo je baš širok tu oko rezervoara, što je i prednost i mana), možda i da izmajmunišu neke niže rezervoare... mada ne znam koliki procenat kupaca MTa bi hteo to, možda eventualno da privuku nove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9301 Napisano juče u 09:15 (promenjeno) Ne silazi, 3193 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to što ste napisali (osim unutrašnjih guma ) - sve po malo. Nije to ništa novo - i drugi proizvođači obično imaju tako neku verziju. Tenere, Tuareg , Kove itd. Dakle bolje oslanjanje (ne sad neko top, ali za klasu bolje), rally sedište, visok blatobran, gume više za off (kineska verzija Trail XT+ recimo), da bude malo viši, malo uži, malo ispeglan gas i to je već vrh. I sad naravno većinu stvari možeš i sam da odradiš sada, ali kad to dolazi kao fabrički paket sigurno košta značajno manje a i cimanje je da sam radiš sve. Eto recimo oslanjanje. Ti kažeš kvalitetno košta ~1500 evra. Ali treba da poručiš, da stigne, da ti neko zameni ako nisi vičan, potrebno je vreme, šta da radiš sa starim itd. Ovako fabriku u startu oslanjanje tog ranga košta manje od 1000 evra, pa oduzmi cenu trenutnog - neće podići cenu motora više od 600 - 700 evra. Pišem proizvoljno, ali verujem da je tako nekako. Mislim da bi i tek kako bilo kupaca za ovako nešto. Ja prvi . Šalu na stranu, pratim mreže, yt, baš dosta se vozi ovaj motor offroad, mnogi ga uzimaju kao flotno vozilo za takve ture, modifikuju itd. Mislim da smo pisali, evo i kod nas je skoro čovek započeo priču na Orašcu, mislim da je krenuo sa 8 emtejaca. Fokus isključivo offroad. edit: Jbg, baš mi odgovara motorče, baš sam zadovoljan, ali se ipak nekad čisto onako zapitam za šta bih ga zamenio za neku godinu - i samo ovako nešto mi pada na pamet Promenio juče u 09:40 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano juče u 10:03 Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Onda kupis 690. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4083 Napisano juče u 10:10 BJB Maxi Scooter Club, 1294 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan 690 da se odradi "stvarno kako treba" neka rally varijanta, lagano 18k+. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 201 Napisano juče u 10:11 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam konacno prebacio magicnu kilometrazu od 5K km, nicim izazvan sam odlucio da i ja napisem kratak revju i licno iskustvo sa vozilom 450 MT od proizvodjaca cefmoto za ljude kojima ce to mozda biti korisno sada ili u buducnosti. Redovan servis na 5K km me je kostao 16500 RSD u zvanicnom servisu, ovu kilometrazu sam presao za 10 meseci i nisam imao nikakvih fabrickih problema sa motorom u ovom periodu osim napuknutog plasticnog kucista sajle gasa. Garancija nije pokrila defekt jer se smatra da sam ja uticao na ostecenje zatezanjem sajle. Nisam insistirao da se to resi pod garancijom. Imao sam i jedan licni peh koji je resen bez vecih problema, a za koji me je sramota da priznam da mi se desio. Na servisu je zamenjeno ulje u agregatu i filter ulja (klasika) i ociscen je i podmazan pogonski lanac. Nisam primetio da motor trosi ulje. Sam sam dotegao lanac na oko 4K km za pola koplja jer se malo razlabavio od pocetne razrade i od tada se ne razvlaci (za sada) i u dobrom je stanju. Lancanici su kao novi. Nisam skidao tocak da proverim lezajeve ali nema indikacija da ima problema na tom polju. Primetio sam i da su odradili azuriranje MCU softvera, odnosno mape ubrizgavanja. Nova mapa mozda deluje mirnije u nizim obrtajima ali mi se po prvi put posle 5K km ugasio motor pri kretanju sa mesta, morao sam da se priviknem na malo drugaciji odaziv na gas. Za sada deluje da je sve glatko i u redu, jos uvek ima ono cimanje pri nizim obrtajima ispod 3K ali je manje izrazeno (a mozda je i placebo u pitanju). Motor vuce lepo, bez trzanja i ima ravnomerno rasporedjenu snagu u celom opsegu raspolozivih obrtaja. Vozim ga od 4K do 7K obrtaja gde se oseca najbolje. Ispod 3K obrtaja je nemiran ali sve iznad je gatko kao puter, jako malo vibrira i mirno radi cak i kad se vozi 120-130 km/h i ne oseca se da je napregnut, odaje utisak da moze bez problema da izdrzi ceo dan u tim obrtajima i pri toj brzini. Sa motorom sam, najkrace receno, odusevljen. Konceptualno je za mene savrsen, bez problema, uvek pali, radi, ide a i dobro koci, svestrana "all terain" masina, mnogo korisnija od klasicnog putnog motora. Raspored sile kocenja je otprilike 60-40% prednja-zadnja kocnica, ima jako dobru zadnju kocnicu i dobru zaustavnu moc ako se pravilno kombinuju obe kocnice, pri mom nacinu voznje jedva stignu da se zagreju i cesto malo cvile dok bas ozbiljno ne pocnem da pritiskam. Uglavnom cvili zadnja kocnica a ja imam naviku da kocim agregatom i motorno kocenje je bas izrazeno i meni je po meri. Ako je vozac navikao da koristi, prevashodno samo prednju kocnicu, moze steci utisak da su kocnice slabije i da treba dobro stisnuti rucicu. Diskovi i plocice su skoro kao novi. Imam preko 20 godina iskustva na drugim, vecim i snaznijim putnim motorima i nisam primetio da mi fali snage kod 450 MT, ali cinjenica je da sam sada matoriji i da me ne zanima probijanje zvucnog zida. Agregat je glavna zvezda ovog pakovanja, jako je elastican, zivahan, povlaci, a za zvuk ne mogu da nadjem dovoljno reci hvale i to sa potpuno fabrickim izduvom, jos ako skinete surlicu sa er boksa, zvuci kao bar 3 puta jaci motor i dozivljaj je neprocenljiv kad se odvrne gas do kraja. Nije brz ali osecaj ubrzanja ostavlja utisak dosta jaceg motora, slicno kao MT 07. Uspeo sam da stignem do stotke od potpunog mirovanja za nesto vise od 5,5 sekundi po GPSu. Dosta vremena sam vozio Z750 od 110ks (najduze zadrzan u mom vlasnistvu) i mogu reci da je osecaj prilikom ubrzanja jako slican, jeste da kad sam zeku saltao kao emtejca, zeka je zavrsio na 180-190 (u nemackoj ;)) a emtejac zavrsi na oko 100-110km/h. Ima dovoljno snage na nasim putevima, nebi mu skodilo jos par konjica ali za preticanja pri normalnim brzinama (oko 100km/h) pri solo voznji samo preskace saobracaj. Menjac je precizan i lagan, u pocetku tokom razrade je znao da bude tvrdji ali posle prvog servisa je sve doslo na svoje, nikad nije ispao iz brzine ali mi se u pocetku desavalo da ne prebaci iz nize u visu ako nisam bio odlucan. Posle razrade je to prestalo. Neutral je relativno lako ubosti kada se upoznate sa saltaricom, bitno je kvacilo pritisnuti do kraja. Nema ono da morate da ga setate napred-nazad i sl. Potrosnja mi nikad nije presla 5l na 100 km, najvise sam imao 4.7l kad sam mu vadio dusu. Ovo je potrosnja merena po bordu mada nisam primetio da mnogo odskace na pumpi. Napominjem da i pumpe znaju da lazu. Prerano pali rezervu i na rezervi sam jednom presao preko 50 km i jos mi je ostalo goriva. Uglavnom sipam po 10l i tako predjem od 200 do 240km ali ostavim 2.5l da se krcka u rezervoaru. Motor sam uglavnom vozio oko 1K km na asfaltu a 4K km van asfalta i magija pocinje bas kad se sidje sa asfalta na makadam, u atare, na sljunak kod vetroparka i na nekategorisane puteve. Probao sam i tzv "single track" i sumske pesacke staze, moze i to dobro ali ipak mislim da je tezak za tako nesto. Na makadamu i u atarima samo dize prasinu, imam utisak da sam reli vozac kad letim po atarima, ima snage i vise nego dovoljno ali ne previse, nece slucajno da zbaci vozaca i da se otme kontroli ili da prokliza ali ako oseti da vozac to zeli, izbacivanje zadnjeg kraja pod gasom ide kao od sale. Zalepjen je za podlogu, okretan, sa vozacem od oko 75kg je stabilan, manji skokovi bez problema, nisam jos uvek uspeo da sabijem ogibljenje do kraja niti sam imao problem sa klirensom ali nisam vozio tezak kamenjar. Pro tip - prednje ogibljenje moze da se podesava vrhom kljuca od motora. Podesivo ogibljenje je veliki plus, ponasanje motora moze da se prilagodi svakoj vrsti voznje van asfalta (u razumnim okvirima). Do 2.5K km je bilo dosta tvrdo ali se vremenom razradi i bude bas kako treba za dinamicniju voznju u off road uslovima a na asfaltu postaje udobnije (mekse). Mislim da je adekvatno za klasu i predvidjenu namenu motocikla. CST gume su na suvom odlicne i na asfaltu i van njega ali granice pokazuju u dubljem blatu. Iskliznuo mi je bez gelendera u blatu i prosao je bez ikakvih ostecenja, ni nozice se nisu iskrivile ali je bio dozivljaj podizati ga. Gume su posle 5K km jos uvek kao nove ali nisu tvrde i lako se zagreju. Polozaj sedenja je "u motoru" i vozac od 182-183cm drzi noge na zemlji stabilno, udobno se smesti na motor da mu nista ne smeta i da ga nista ne zulja. Nogare na sredini stopala. Na asfaltu tura od oko 300km u oba smera bez umora ili trnjenja delova tela, van asfalta polozaj stajanja blago napadacki uz malo pomeranje upravljaca unapred. Upravljac taman, ni uzan ni sirok, stavlja vozaca u onaj "komandujuci" polozaj gde se sa prilagodjavanjem pozicije laktova lako prelazi iz udobnog on road polozaja u napadacki off road polozaj. Vibracije u nogarama i rucicama su minimalne a u sedistu su neprisutne. Ima li mana? Ima, najvise zameram na kvalitetu zavrsne obrade, odnosno na kontroli kvaliteta zavrsne obrade, ima sitnih nesavrsenosti na plastikama u vidu ulubljenja i nepravilnog odsjaja, skriveni varovi koji se nevide bi mogli da budu lepsi (mada su robusni), kvalitet laka bi mogao da bude bolji, odsjaj u displeju ima tragove kao kod telefona sa savijajucim displejom iako je displej savrseno ravan i izbliza kristalno cist, katalizator izgleda ruzno kada dobije boju i tackice, rub rezervoara ispod sedista je nepravilno zavaren u estetskom smislu. Nema skripanja, plastike lepo leze i sve odaje robusan i izdrzljiv utisak ali ti mali estetski nedostaci mogu nekome da smetaju ako planiraju da poziraju sa motorom. Svi ti nedostaci se primecuju pri jako pazljivom zagledanju i ne strce ali su ipak tu. Mehanizam za podizanje vizira je dosta slab i ako se stavi veci vizir ili navigacija na njega moze lako da se razlabavi pri off road voznji ako je u podignutoj poziciji, spusten je stabilan. Nema naznaka prerane degradacije ili propadanja materijala sto je veliki plus za kineze, mada je u pitanju mala kilometraza za konacan sud po ovom pitanju. Da li je kvalitet u klasi na nivou renomiranih proizvodjaca u pre-korona eri? - nije, da li je kvalitet na nivou renomiranih proizvodjaca u klasi u post-korona eri? - jeste. I za sada, na osnovu mog iskustva sa ovim motorom, da li bih ga ponovo pazario? - da. Da li bih ga ponovo pazario i pored novog kaleta 500 i katema 390 - da. Da li je opravdao svoju cenu u smislu ulozeno i dobijeno? - da. Da li planiram u dogledno vreme da ga menjam za drugi motocikl? - ne. 7 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10659 Napisano juče u 10:53 BJB Maxi Scooter Club, 6768 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan i sveobuhvatan rezime Sve što mi ovde palamudimo evo već 180+ strana, može da se svede u jednu rečenicu: "Ovo je jako mnogo motora za jako malo para" A diskusiju svakako treba da nastavimo 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano juče u 10:53 Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ko je trenutno lider u grupi sa predjenom kilometrazom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10659 Napisano juče u 10:54 BJB Maxi Scooter Club, 6768 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan MOžemo se prijavljivati Kod mene malo fali do 21 K 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano juče u 11:14 Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan @mandrak_ Kad si vec pomenuo Z750. Na fb grupi sam napisao da razmisljam zameniti GSR600 sa 450MT i jevilo mi se nekoliko bivsih vlasnika GSR koji su zamenili sa 450MT i prezadovoljni. Nisu se pokajali niti u jednom momentu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 201 Napisano juče u 11:59 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Motorcyclist je napisao: @mandrak_ Kad si vec pomenuo Z750. Na fb grupi sam napisao da razmisljam zameniti GSR600 sa 450MT i jevilo mi se nekoliko bivsih vlasnika GSR koji su zamenili sa 450MT i prezadovoljni. Nisu se pokajali niti u jednom momentu. Sve zavisi od toga sta zelis i koga pitas, GSRa sam propisno provozao i svideo mi se ali tada sam vise bio za jaci obrtni moment i nize obrtaje sto je Z750 pokrio bolje od GSRa. Oba su odlicni putni motori, ali nisu dovoljno okretni, lagani i sposobni za zahtevnije terene. Meni je iskreno dosadila voznja kategorisanim putevima i vristanje i4 agregata u visokim obrtajima, mnogo toga se promenilo posle korone u saobracaju a atari sada nude daleko vise sobode (mada se i to polako menja). Ukratko, da li je cekic bolji alat od srafcigera? - pa zavisi da li ti treba alat da udaris ekser ili da odvrnes sraf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1926 Napisano juče u 12:00 (promenjeno) Drug član, 1471 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Očigledno im je dosadio koncept motora jer ja ne vidim da se ta dva motora ikako mogu porediti Promenio juče u 12:01 član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 42 Napisano juče u 12:10 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: predjenom kilometrazom 23.100 km 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano juče u 12:33 Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, Bojan_Jgd said: @Motorcyclist Očigledno im je dosadio koncept motora jer ja ne vidim da se ta dva motora ikako mogu porediti Pa ne mogu ali zabava se moze porediti uvek. Udobnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano juče u 12:35 Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, mandrak_ said: Sve zavisi od toga sta zelis i koga pitas, GSRa sam propisno provozao i svideo mi se ali tada sam vise bio za jaci obrtni moment i nize obrtaje sto je Z750 pokrio bolje od GSRa. Oba su odlicni putni motori, ali nisu dovoljno okretni, lagani i sposobni za zahtevnije terene. Meni je iskreno dosadila voznja kategorisanim putevima i vristanje i4 agregata u visokim obrtajima, mnogo toga se promenilo posle korone u saobracaju a atari sada nude daleko vise sobode (mada se i to polako menja). Ukratko, da li je cekic bolji alat od srafcigera? - pa zavisi da li ti treba alat da udaris ekser ili da odvrnes sraf Ovo je kljucno. Meni se ovo desilo mnogo pre, samo nisam bio spreman da dam 3000+ evra za neku offroad staru ragu. Tako da bih ipak uzeo nesto novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 201 Napisano pre 23 sati Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Motorcyclist je napisao: Ovo je kljucno. Meni se ovo desilo mnogo pre, samo nisam bio spreman da dam 3000+ evra za neku offroad staru ragu. Tako da bih ipak uzeo nesto novo. Ako insistiras da bude novo, emtejac je odlican izbor, eventualno pogledaj allthrike 450 ili himalajca 450 ako ti uleti neka dobra ponuda i bices zadovoljan promenom. Nisu ovo motori za kompleksase i elitiste ali ako si realan i skroman avanturista ovi motori su odlican izbor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano pre 22 sati Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mandrak_ said: Ako insistiras da bude novo, emtejac je odlican izbor, eventualno pogledaj allthrike 450 ili himalajca 450 ako ti uleti neka dobra ponuda i bices zadovoljan promenom. Nisu ovo motori za kompleksase i elitiste ali ako si realan i skroman avanturista ovi motori su odlican izbor. Za sada vodi 450MT zbog dostupnosti delova, servisa itd. Himalajan mi se ne svidja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 26 Napisano pre 2 sati U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Motorcyclist je napisao: Za sada vodi 450MT zbog dostupnosti delova, servisa itd. Himalajan mi se ne svidja. Ja sam se dvoumio izmedju Himija i Emtejca. Nekako mi vise prijalo da sedim na Emtejca a i presudilo to sto je vreme cekanja u RE bilo mesec dana za isporuku a u CF nedelju dana. Svakako cekam sada vec mesec i po dana za Emtejca 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23443 Napisano pre 1 sat Integrisan, 7554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto se toliko ceka kad im je ostalo na lageru toliko motira? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...