Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav svima,

uzeo sam 450MT pre par meseci i generalno sam zadovoljan motorom, ali imam jedan problem koji mi je sve iritantniji.

Nije u pitanju klasičan on/off gas niti to da ne umem da držim konstantan gas. Problem je što u 1., 2. i 3. brzini, kada držim gas potpuno konstantno, motor ne radi ravnomerno. Čuje se na auspuhu kako povremeno „brlja“, kao da malo ubrzava pa usporava, iako ja gas uopšte ne pomeram. Najviše se primećuje oko 3000–3500 obrtaja.

U početku sam mislio da samo treba da se naviknem, ali na prethodnim motorima nisam imao takvo ponašanje. Na kvačilu mogu donekle da ublažim problem, ali ne želim stalno tako da vozim.

Još čudnija stvar je što se povremeno desi da, kada stisnem kvačilo i dodam gas prilikom spuštanja u nižu, ne primi gas kako treba, već se čuje kao da je preskočio takt, slično kao kod neispravne svećice. Do sada mi se oko 3 puta desilo i da pukne kroz filter vazduha, što mi dodatno liči na problem sa paljenjem/smešom.

Bio sam u Tago Moto Centru u Novom Sadu i tražio da provere da li postoji neko dostupno ažuriranje ECU-a. Nisam siguran ni da li su to stvarno proverili. Nakon servisa mi je serviser rekao: „Nisu oni napravljeni da se voze ispod 4000 obrtaja i maksimum im je 6000.“

Motor vozim oko 70% grad / 30% off-road, tako da mi je normalno da ga vozim na 3000–4000 obrtaja.

Nemam T-Box, a ažurirao sam samo softver ekrana.

Vidim da dosta ljudi pominje da su rešili slične probleme, ali niko ne navodi konkretno šta je urađeno – ECU update, podešavanje, remap itd.

Šta biste vi radili na mom mestu – ponovo insistirati na ovlašćenom servisu i dijagnostici ili jednostavno ići na remap? Sledeći servis svakako planiram sam, tako da mi garancija nije presudan faktor.

Screenshot 2026-09-11 145536.png

Screenshot 2026-09-11 145552.png

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6834 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

@b0ris28

Prvo što bih uradio je da zaobidjem tog majstora u širokom luku. Jedna od najvećih blagodeti MT450-ke je što je upravo vrlo upotrebljiv ispod 4K rpm a vrlo konkretan preko 6K rpm.

Taj što je to izvalio ili nema pojma ili te pod*ebava svesno.

Teraj u Guevaru pravac, opiši problem i citiraj pomenutog "majstora". Ili kod Fiće točka isto.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650

@b0ris28 nije da ne voli motor već je mapa takva kakva je 😂 prve tri brzine smaraju i brljavi ispod 4000. Vozi ga na minimum 4000... To da motor ne voli više od 6000 je čista glupost. Najbolje radi između 4500-7500

EDIT: I zaobiđi Gota/Tago kako god da se već zovu... 

Promenio član ivannadjalin

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Suzuki VStrom 650

@b0ris28 vrati par stranica u nazad. @živke je kačio snimak baš o tome pa možeš uporediti sa tvojim.

Promenio član ivannadjalin

• Ne silazi, 3370 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Evo ti post, da se ne mučiš da tražiš. 
Pitao sam isto i na FB grupama i naravno javilo se mnogo ljudi koji su "rešili" problem, pola od njih prodaju mape, ali svima je bilo nešto teško da snime ovakav video i da dokažu svoje tvrdnje. 
Elem - moj je zaključak da ja trenutno ne znam za potvrđeno rešenje ovog problema. 
Ono što znam je da se ponašanje dosta razlikuje od primerka do primerka, čak se i isti motor (moj) ponaša različito različitim danima.

Promenio član živke

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja