roar 415 Napisano Petak u 14:46 Go BIG or Go home, 441 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @No_LiMiT Inace sto se tice bakcanja oko toga, ako znas da zamenis tocak na autu, mogao bi i ovo da zamenis... Ima odlican snimak na YouTube kako se to radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 135 Napisano Petak u 15:50 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Jtf je, uzeo sam ga kad i motor i samo on je bio tad.Nemam alat da se sam time bavim a i da bih ga vraćao i stavljao često cimanje mi. Meni sve više počinje da smeta mala snaga (za moj ukus, navikao zadnjih 10 god na 100+ konja svaki motor) motora pa da ga još malo usporim tj startnost ne ide mi. Nemam problem kao drugi sa cimanjem ili trzanjem.Dobijaju se manji obrtaji pri većim brzinama ali ja bih ga svakako zakucao u crveno brzo a i ovako non stop saltam i po gradu od 1 do 6 ide mi na k više haha def ću morati u skorije vreme drugi motor jer iako mi skoro sve odgovara s njim fali mi još konja samo ne znam bas šta bih uzimaoSent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano Petak u 15:59 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, No_LiMiT je napisao: Jtf je, uzeo sam ga kad i motor i samo on je bio tad. Nemam alat da se sam time bavim a i da bih ga vraćao i stavljao često cimanje mi. Meni sve više počinje da smeta mala snaga (za moj ukus, navikao zadnjih 10 god na 100+ konja svaki motor) motora pa da ga još malo usporim tj startnost ne ide mi. Nemam problem kao drugi sa cimanjem ili trzanjem. Dobijaju se manji obrtaji pri većim brzinama ali ja bih ga svakako zakucao u crveno brzo a i ovako non stop saltam i po gradu od 1 do 6 ide mi na k više haha def ću morati u skorije vreme drugi motor jer iako mi skoro sve odgovara s njim fali mi još konja samo ne znam bas šta bih uzimao Sent from my PTP-N49 using Tapatalk Prodas emtejca za kes i uzmes f650 ali onaj od 800 kubika polovan sa 30K km, visak novca investiras da saniras ono sto mora da se sanira i miran si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7397 Napisano Petak u 18:10 Advanced Member, 2522 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam juče i danas na službenoj Tenere 700 Rally. Mislio sam da ovo nikada neću izjaviti... I onako, koliko god pričao da je 450-500 prava mera, definitvno je veća snaga (uz istu masu) osetno zabavnija za vožnju. Stoji da mi MT zadovoljava prohteve u 90% vremena, a i da jednostavno ne želim stalno da vozim "dinamičnije". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 415 Napisano Petak u 21:05 Go BIG or Go home, 441 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Meni je predzadnji motor bio CB 1000 Big One, a zadnji pre ovog Bandit 1200s... Ali sto sam jaci motor uzimao, to sam se manje vozio... Kod ovog sad motora mi samo cimanje i trzanje smeta, vec sam ojacao trbusnjake i misice vrata, hahahaha @No_LiMiT Moze taj JTF, gde, kad, kako i posto ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17126 Napisano Petak u 21:52 Integrisan, 8572 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu koliko sam ja želeo Big One i nisam mogao da nađem nigde dobru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 135 Napisano Petak u 22:02 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Meni je predzadnji motor bio CB 1000 Big One, a zadnji pre ovog Bandit 1200s... Ali sto sam jaci motor uzimao, to sam se manje vozio... Kod ovog sad motora mi samo cimanje i trzanje smeta, vec sam ojacao trbusnjake i misice vrata, hahahaha @No_LiMiT Moze taj JTF, gde, kad, kako i posto ?Mene je izašla oko 30e sa postarinom a ti mi daj koliko god hoćeš, javi se u dm ja sam u Beogradu a mogu ti i poslati poštom eventualnoSent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4362 Napisano Petak u 22:03 Malinar u pokusaju, 1876 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 450 je vrh kubikaža dok ne sedneš na nešto jače. Kada sam prvi put osetio da je moj motor slab, kupio sam trijumf 1050, a bandit 600 mi je ostao u garaži. Posle 2 meseca vožnje trijumfom, sednem da provozam bandit da procirkuliše gorivo i da malo radi, ugrejem ga lepo i na autoput. Tad sam pomislio kako se to samo čuje, a ne ide. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano Subota u 07:52 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da ubacim i ja kosku, vozio sam R1od 180ks u sestoj do crvenog, probija zvucni zid. Sada vozim emtejca, vise adrenalina sam osetio na emtejcu, naravno u lokalnim atarima 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 415 Napisano Subota u 08:09 Go BIG or Go home, 441 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan O tome se i radi, na velikim kubikazama da bi osetio neko zadovoljstvo, ti moras da vozis preko 120-130, sve ispod toga je dosadno. Ja hocu to da izbegnem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7412 Napisano Subota u 08:41 Enduraš, 6727 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, milomir22 said: 450 je vrh kubikaža dok ne sedneš na nešto jače. Sve je stvar navike. I danas se sećam kad sam kupio prvi jači motor Transalp-a 600 od 50 ks, oduševljen sam bio kako ubrzava. Posle se navikao, pa mi nije bilo ništa posebno. Tako i ovi što voze 150ks, to im je normalno, pa kad sednu na nešto od 100ks njima je slabo, a ja posle mt-a kad bi seo na motor od 100 ks bilo bi mi i više nego dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 286 Napisano Subota u 08:50 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije jasno zašto CFmoto prodaje 450MT a nije naveo koliko konja ima. Kad bi negde pisalo da ima 44ks, mnogi se ne bi prevarili 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano Subota u 09:26 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam vrlo jednostavnu racunicu, ako 80ks+ prestane da te "radi" na javnim putevima, vreme je za promenu. Presao sam tu igricu, 80, 100, 150, 180ks, gde je granica? A uvek isto, u pocetku cese tamo gde svrbi ali brzo se covek navikne. A ako treba da se naviknem na 180ks i putne brzine od preko 160kmh na regionalnim putevima, onda mi nema pomoci. Rastresite povrsine, gubljenje trakcije, borba pri svakoj uzbrdici ili nizbrdici, mnogo aktivnije pozicioniranje tela, iznenadni kamen, hrpa sljunka, sklizne prednji, sklizne zadnji, prepoznavanje vrste podloge, kocenje gde su obe kocnice podjednako vazne. 80-90kmh po malo zapustenijem atarskom putu stvarno dize adrenalin kao 250+ na asfaltu a uz to fokus uvek mora da bude na maksimumu, nove rupe, ulubljenja, fleke blata od irigacionih sistema, teren se konstantno menja. Dok na asfaltu retko kada naidjes na novu udarnu rupu, godinama sve isto, jednom naucis i to je to, posle vozis napamet i sve postane rutina. Svaki tip voznje ima svoju car ali mislim da je blagi offroad stvarno nesto posebno, videcemo dokle ce i ovo da me "radi", tek mi je druga sezona ali preporucujem svakome ko zeli ozbiljniji izazov. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 415 Napisano Subota u 10:15 Go BIG or Go home, 441 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam malo mator za off road al mozda i probam. Vise sam ga uzeo za vozikanje po Srbiji gde primarno nece biti brzina i savladavanje krivina, nego razgledanje i upoznavanje novih mesta... Mozda se ode i za Grcku, ne bi bilo prvi put sa ovakvom vrstom motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 415 Napisano Subota u 19:29 Go BIG or Go home, 441 postova Lokacija: Zemun Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Samo da javim, koga zanima, u Lidlu na Galenici u Zemunu, moment kljuc 3500 din. Od 40 do 210 Nm. Parkside, ja sam uzeo pa kako bude... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano juče u 21:19 (promenjeno) Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nova nijansa sive za mog tatosa dok se opet ne predomislim i ne nalepim neke nove nalepnice a tu su i gelenderi. Malo sam se opet igrao i sa podesavanjem ogibljenja i dobio sam drugaciji motor da razbijem monotoniju za novu sezonu Promenio juče u 21:20 član mandrak_ 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 50 Napisano pre 12 sati U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dve nedelje je mašina kod mene, zbog obaveza nije gotovo sa razradom motora. Dodao sam mu visok blatobran, naručio sa aliexp 14.05, stigao 29.05. 9k + shipping 3.5k. Poštar tražio još 500. Moji utisci (možda nisam merodavan jer nikad nisam imao svoj motor - ali sam vozio kako dirt bike tako i afriku, t7, leoncino, dr - od svega po malo i kratko po asfaltu samo): Motor je ubav do bola, zanimljivo po gradu, po nasipu, koliko toliko lagan za mene (187cm, 87kg); Osećam trzaje pri niskim obrtajima ali ne iritira me nešto previše jer me drži još uvek ceo doživljaj. Zvuk je oof. Viđam vas iz sekte po gradu ako ne vraćam pozdrav znajte da je zato što sam još uvek ko uzbuđeno mladunče 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9425 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Ne silazi, 3232 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Max_Afrikanac mnogo su lepe ove druge dve slike, nekako filmski izgledaju . A i nalepnica je zanimljiva baš ! Koja je priča ? edit: On 4/14/2026 at 12:42 PM, andrej. said: Ne mere, gasi zadnji ABS i TCS zajedno. Prednji ABS ne moze da se ugasi Za ovo ipak nisi bio u pravu. Na dugme se gasi ABS i TC zajedno, ali kroz meni je moguće ugasiti TC a ABS ostane upaljen. (primetih za vikend pa se setih ove diskusije ) Promenio pre 12 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 50 Napisano pre 11 sati U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @živke hvala! GoPro Hero 2024, chin mount za Airoh Commander II sam pazario od coveka iz Kraljeva, https://www.genevafly3d.com/products. Mogao sam da stampam nosac sam ali ne sa takvim kvalitetom. A i ova slika iz prolaza mi je draga, zena me grdila sto buljim u motor a ja na kvarno radim drive-by fotkanje Sto se nalepnice tice, nije neka zanimljiva prica, skupljam nalepnice narocito ove da kazem "alternativne", fascinantno mi je kako se razvija otpor ili bunt i kako ljudi izrazavaju te poruke, stampa na odecu, bedzeve, nalepnice itd. Konkretno ova nalepnica je od neke ekipe iz engleske: Sticker Packs ‐ HIGH DIVE APPAREL HIGHDIVEAPPAREL.COM Shop at High Dive Apparel for Graphic T-Shirts, Clothing Accessories & Beanies. A Hereford clothing brand inspired by tattoo ink, rock and pop punk. Free Worldwide shipping over... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BSeiz 114 Napisano pre 9 sati U prolazu, 61 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Madass, 450MT... Prijavi odgovor kao problematičan Savrsen dan juce i iznenadjujuce bez guzve na Ibarskoj magistrali Posle Usca sam se malo popeo na brdo, naravno kao i uvek fenomenalno se vozi po offroadu ali za puteve poput Ibarske fali snage da bi se vozilo kako treba Naravno da se ne kajem sto sam ga kupio i uzivam u svakom radnom taktu agregata 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9425 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Ne silazi, 3232 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, BSeiz said: ali za puteve poput Ibarske fali snage da bi se vozilo kako treba CFMOTO je najavio pre par dana novi 550 agregat baziran na postojećem 450, a ugrađivaće ga u CL-C kruzer za sada. Oko 53 konja i 50 Nm kažu. Taman toliko koliko fali 450ici Pa se naravno odmah špekuliše da sprema i novi MT. Ali momentalno stižu i prve zamerke (od mog dobrog druga), pre nego što je bilo šta potvrđeno: "E jbg, i sad za tih 26 kubika da plaćamo skuplju registraciju ?!?! " Promenio pre 8 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Max_Afrikanac je napisao: Dodao sam mu visok blatobran, naručio sa aliexp 14.05, stigao 29.05. 9k + shipping 3.5k. Poštar tražio još 500. Ima na temu za 9.5K dindzi komplet blatobran i nosac sa sve shippingom. Poceo je nas tigar da naplacuje "uslugu carinjenja" 460 dukata na sve preko alija. To su oni roboti sto ubrzavaju carinjenje, trose puno struje (ako ste gledali prilog na nacionalnim frekvencijama). Meni na futrolu za telefon od 300 dukata naplatili jos 460 Nadam se da nece i temu da sruse ubrzo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max_Afrikanac 50 Napisano pre 7 sati U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @mandrak_ kad sam ja proverio bilo je 12k sa shippingom, a ovo sto sam uzeo bilo 12.5k. 500rsd razlike a da ne moram da pravim nalog na jos jednom sajtu A 500rsd postaru preko mi bilo smesno samo jer uopste nisam platio ni pdv ni carinu. Mogli su vise da uzmu no dobro ovako sam samo hteo da podelim info svezije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 262 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Max_Afrikanac je napisao: @mandrak_ kad sam ja proverio bilo je 12k sa shippingom, a ovo sto sam uzeo bilo 12.5k. 500rsd razlike a da ne moram da pravim nalog na jos jednom sajtu A 500rsd postaru preko mi bilo smesno samo jer uopste nisam platio ni pdv ni carinu. Mogli su vise da uzmu no dobro ovako sam samo hteo da podelim info svezije. Jeste da je taj iznos "smesan" u tvom slucaju ali ako porucis nesto za 1500 dukata cena "usluge" ce biti ista, sto je po meni jako nekorektno od strane nasih vlastodrzaca. Nema ni racun niti bilo kakav fiskalni isecak za uslugu vec samo naplate uslugu jer im se tako moze, nema cak ni pravnog osnova za naplatu. Sada je 460 dukata, sutra ce biti tri puta vise bez bilo kakvog objasnjenja. A sto se tice temua, ako napravis nalog, temu ima mnogo kupona i akcija i ako odigras pametno, mozes dosta da ustedis pri svakoj kupovini. Ne da je to toliko bitno ali cisto pisem kao korisnu informaciju. Ustedjene dukate posle svako moze da iskoristi da napuni rezervoar benzinom i da se vozi. Evo na primer sada imam ponudu (siva ili plava komplet sa nosacem i postarinom) na mom nalogu a ako sacekam kupone bice ispod 9.5K Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...