zoleprole 152 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi je sin imao saobraćajnu nezgodu u Novom Sadu sa motorom. Nije on kriv, nije povredjen, sve OK, osim stresa naravno, ali motor je oštećen. Nisam do sada imao iskustva sa motorima, znam kako ide sa kolima. Ja sam u situaciji sa kolima oterao kod ovlašćenog servisera, oni zamene delove , račun ispostave osiguranju i to je to, da li je ista procedura sa motorima? Ako jeste da li mogu u bilo koji servis da oteram motor pošto Suzuki nema ovlašćeni u Novom Sadu ako ne grešim? Šteta nije velika, iscurilo je ulje, odvalio se auspuh u polupo kofer, to ovako na oko. Kolega bajker koji se zatekao na licu mesta je prišao sinu i rekao obavezno da angažuje advokata i svoga veštaka jer ovi iz osiguravajuće kuće ne daju mnogo za štetu na motorima, a to je potvrdila i policajka kada je došla na uvidjaj, koja je takodje bajkerka. Eto ako neko ima iskustva da mi kaže šta je najbolje raditi. Cilj je naravno samo da se motor vrati u stanje kakav je bio, bez muljanja, petljanja i gledanje na neku zaradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1649 Napisano Septembar 20 Drug član, 598 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Sve isto kao i za auto. Sve mozes sam. Mozes i da angazujes nekog, on ce naplatiti mozda malo vise i uzeti procenat, pa izadjes na isto, a i ne cimas se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 152 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je za kola bilo najjednostavnije da oteram u ovlašćeni servis, kažem sredite sve sa original delovima, ne interesuje me osiguranje plaća, i oni tako i urade, e sad kao što sam napisao u Novom Sadu nema ovlašćeni za motore Suzuki, samo za kola, jel ima neko neki predlog u koji renomirani servis iz Novog Sada da oteram motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 635 Napisano Septembar 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam angazovao agenciju za naplatu stete, koja mi je uzela 12% proviziju ali je izvukla maksimum koji je bilo moguce naplatiti od osiguranja, mnogo vise nego sto me je kostala popravka. Dodju slikaju motor, i odmah posle moze da se popravlja. Sto se servisa u NS tice, kolege iz tog grada ce bolje znati. Ako je iscurelo ulje ne verujem da je steta bas mala, vrlo lako moze biti totalna steta ako je ostecen blok motora... Promenio Septembar 20 član Djeronimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15804 Napisano Septembar 20 Ne silazi, 1574 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Možeš u bilo koji servis koji radi legalno. Bitno da ispostavi račun. Može i preko advokata koji se bave naplatom i oni znaju da izvuku maksimum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25436 Napisano Septembar 20 Integrisan, 8280 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Djeronimo said: Ja sam angazovao agenciju za naplatu stete, koja mi je uzela 12% proviziju ali je izvukla maksimum koji je bilo moguce naplatiti od osiguranja, mnogo vise nego sto me je kostala popravka. Dodju slikaju motor, i odmah posle moze da se popravlja. Sto se servisa u NS tice, kolege iz tog grada ce bolje znati. Ako je iscurelo ulje ne verujem da je steta bas mala, vrlo lako moze biti totalna steta ako je ostecen blok motora... Mozete napisati i kontakte tih agencija ili advokata iz Novog Sada i okoline, cisto da imamo ako potreba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 152 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, znači može ili da oteram u neki ozbiljini servis ili da prvo angažujem advokata sa veštakom ili agenciju za naplatu štete pa onda u servis. Ako ode u servis imaću pravo stanje stvari pošto će majstor na licu mesta da utvrdi stvarnu štetu a preko veštaka ili agencije idem malo na nevidjeno. Inače motor je Suzuki Inazuma 250 2012 god, tržišna vrednost je odprilike 2-3000 eur. Iscurilo je ulje, filter stoji na mestu znači negde drugde je puklo, levi auspuh se odvojio i prednji blatobran se mora farbati, to ovako nestručno vizuelno se vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 152 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče servisa, našao sam na forumu preporuku za McM iz Temerina a za Novi Sad još nisam dobio neku preporuku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1649 Napisano Septembar 20 Drug član, 598 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda bi najbolje bilo ako bi mogao da uklopis lika iz agencije sa majstorom i da oni to zajedno pregledaju i slikaju ostecenja. MAda uvek moze da se uradi dopuna ako se ustanove neka ostecenja koja nisu bila vidljiva na prvom pregledu. Mislim da je za osiguranje sve to mala steta i da ne prave problem oko isplate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5943 Napisano Septembar 20 Drug član, 1996 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan taj motor sa dobrim veštačenjem ide u totalnu štetu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 725 Napisano Septembar 20 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih to rekao čim curi ulje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 11586 Napisano Septembar 20 nekrunisani kralj moto cigana, 3388 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam davno zzr podigao sa pandurom, upalio i vozio. Sam ga odvezao u agenciju za procenu štete i bila je totalka. Ona iznosi oko 70% prosečne cene na oglasima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 13053 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 3211 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je najbolje da ides u agenciju za naplatu stete.Sve ces zavrsiti preko njih,sa maksimalnom stetom? Sta su rekli ovi iz osiguranja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10375 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 4103 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Skyrunner said: taj motor sa dobrim veštačenjem ide u totalnu štetu Ide verovatno u totalnu jer je kataloška vrednost motora mala, a delove kad budu stavili na spisak biće skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15804 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 1574 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Totalna šteta zna da ne bude najbolje rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 152 Napisano Septembar 21 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ako nekog interesuje, mogu napisati kako se stvari odvijaju. Rekli su iz osiguravajuće kuće da se donese evropski izveštaj i lekarski nalaz, izaće njihov procenitelj i onda se motor može voziti u servis. U servisu se može dopuniti sve što majstori nadju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10375 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 4103 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Njima treba predračun, na osnovu predračuna oni kažu može, ili isplate MAX što je totalna šteta.. Kataloška vrednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 15804 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 1574 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa u tome je stvar što totalna šteta često nije maksimalni iznos već zna da bude gora varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10375 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 4103 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Interceptor BP said: Pa u tome je stvar što totalna šteta često nije maksimalni iznos već zna da bude gora varijanta. Tako je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 283 Napisano Septembar 22 Svrati ponekad, 325 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan 065 22 00 614 On 9/21/2026 at 10:31 AM, zoleprole said: Evo ako nekog interesuje, mogu napisati kako se stvari odvijaju. Rekli su iz osiguravajuće kuće da se donese evropski izveštaj i lekarski nalaz, izaće njihov procenitelj i onda se motor može voziti u servis. U servisu se može dopuniti sve što majstori nadju. možeš me pozvati na ovaj br da te uputim šta dalje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...