Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Enduraš, 6697 postova
  • Motocikl: 450MT
14 hours ago, chief.fire said:

potrošnja se kretala oko 3.5 litra... skočila je na 3.8 litra sa čeonim vetrom. Ma više sam nego zadovoljan 😇

Svaka čast ja ne znam kako je ovo moguće sa dvoje na motoru pogotovo, meni je minimum i to samom bio 3,9, a obično se kreće oko 4,5

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 2451 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Teško da spustim ispod 4.5 (uvek računam od punog do punog čepa, ne znam šta pokazuje komp). A ne divljam. 95% vremena sam na relaciji NS-BG-NS, s'tim da samo od Pazove do BG idem autoputem. Po magistrali retko kad preko 100 na sat. Sve fabričko na motoru.

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Mislim da je @chief.fire vise komentarisao trenutnu potrosnju po board-u, ne prosecnu.  Da bi bas izvukao maks potrosnju trebalo bi voziti izmedju 50-70kmh ceo rezevoar, i sto nizi obrtaji.

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...
Pre 2 sati, andrej. je napisao:

Ne mere, gasi zadnji ABS i TCS zajedno. Prednji ABS ne moze da se ugasi

Moze i prednji da se ugasi vadjenjem osiguraca za ABS 😜

• Sviđa mi se 2

Prednji ABS ume biti baš strašan u odgovarajućim okolnostima.

Nisam vozio MT-a po blatnjavim uslovima, ali nemogućnost gašenja ABS-a baš ne uliva sigurnost. Blato je jedino gde sam do sada gasio prednji (na Kove i Tuaregu). Zadnji gasim čim siđem sa asfalta.

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Prednji abs dosta zavisi od motora. Secam se da smo to pisali, neko je rekao da moze biti strasno sa prednjim ABS-om kada koci nizbrdo na CFMoto-u.  i kada sam probao 450MT video sam na sta mislite, kao da se brzo aktivira abs, malo "pre" vremena, pa nekada ne dozvoljava jace kocenje na klizavom.

Recimo na CB500X prednji abs se ne mora gasiti, bar nisam imao situacije da mi smeta - ni na blatu ni na jakim nizbrdicama. Dozvoljava bas agresivno kocenje van puta. Blokira tocak solidno. Malo pusta i vise, pa treba paziti sa balansom, ali zato dosta jaka sila kocenja i pri vecim brzinama van puta. To moze biti malo i do 2 diska, jer onda sila postepenije ide na tocak, progresivnije.

Zadnji abs, uglavnom nepotreban, cak ni na asfaltu mi nije nesto bitan. Ali ovako kalibrisan prednji abs volim.

Promenio član Blackened

• Drug član, 1141 postova
  • Motocikl: -
Pre 1 sat, Gliga je napisao:

Prednji ABS ume biti baš strašan u odgovarajućim okolnostima.

Nisam vozio MT-a po blatnjavim uslovima, ali nemogućnost gašenja ABS-a baš ne uliva sigurnost. Blato je jedino gde sam do sada gasio prednji (na Kove i Tuaregu). Zadnji gasim čim siđem sa asfalta.

Zašto ne probati pisati Kinezima ili da se uvede off+ mod ili da dopuste gašenje ABS kroz meni, svakako je to softverska operacija?

Barem u okvirima proizvođača su prilično otvoreni prema sugestijama kupaca.

• Ne silazi, 3247 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Negde ima da mora biti aktivan zbog sigurnosti, npr desavalo se da napinjaci do kafica gase pomagala i kad se skrse osiguranje nece da prihvati štetu zato sto su kontrole bile ugasene pa se sigurno i oni ogranicavaju da nema gasenja. 

Na Tuaregu je zadnji ABS mogao ostati ugašen i nakon gašenja+ponovnog startovanja motora. To je bio spas. Prednji se uvek ponovo aktivira. Obzirom da nije smetao osim po klizavom blatu, i ovo mi je savršeno odgovaralo. 

Tek sa ABS-om sam shvatio koliko snažno zapravo može da se koči po makadamu... Do tada sam bio ubeđen da prednji blokira mnogo lakše, a nisam bio rad da ispitujem granice :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 8 sati, živke je napisao:

Ja pravo da ti kažem i ne znam da li može samo TC da se isključi na MT, nisam probao. Verovatno može. Ali eto, moj stil vožnje je takav da ga na asfaltu nisam ni osetio do sada. A eto - neka me je i samo to jednom spasio pada - već se iskupio za negativne strane :D

Moze posebno da se ugasi u meniju sa otprilike tri klika ali se opet pali posle okretanja kjuca. Ostaje iskljuceen ako se gasi samo na kil svic. Ja imam naviku da gasim sve na zadnjem tocku na ABS dugme ako planiram da ga gazim a ostavljam sve kada zavrsavam obaveze. Primeti se malo slabije ubrzanje i slabiji odziv na agresivan gas kada je TC ukljucen. Meni TC sluzi za iskopavanje iz bata i jako dobro radi posao u takvoj situaciji kao na prilozenoj slici dole. Motor zvuci kao da gubi struju i trza ali lepo pegla greske na gasu kada vozac nije Chris Berch.

Inace je tako napravljen ABS/TC sistem jer kineze jako rigorozno kontrolisu po tom pitanju zbog certifikacije, japancima i evropejcima sme da se "omakne" blazi i manje restriktivan sistem ali kinezi su pod lupom EU komisije, tesko da ce olabaviti fabricka podesavanja ali vadjenje osiguraca resava stvar, neki su cak napravili i prekidac koji "sece" osigurac na dugme.

IMG_20260405_144521117_HDR.jpg

Promenio član mandrak_
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja