Gile 2474 Napisano pre 5 sati Drug član, 1059 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, mandrak_ je napisao: Sve tehnike sam korisio i na kraju je upalila od napred, morao sam da stanem u onu baru punu blata pa nisam imao oslonca, gurao sam vise sebe nego motor Stanes pored njega, okrenes mu ledja, jedna ruka na korman, druga pod sediste na ram ili negde drugo gde je cvrsto i dizes ga iz cucnja vertikalno uvis. Motor je prazan, nemas tereta na njemu, dize se lako garant. To ti ja kazem sa svojih 172cm visine i 80 kilograma. Sve drugo je neuporedivo teze. E, da, cim ti motor legne na zemlju prvo sto odradis je kill switch da kliknes i da ga ugasis. Iste sekunde. A tek onda gledaj sta je s njim i sta je sa tobom. Opet kazem, drugarski saveti, bez uvrede. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 30 Napisano pre 5 sati U prolazu, 84 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Suzuki V strom 650 2012, CF Moto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @chief.fire Da li si uspeo da zalepis nalepnice, daj da vidimo kako izgleda? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 30 Napisano pre 5 sati U prolazu, 84 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Suzuki V strom 650 2012, CF Moto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene jedna fotkica sa prve voznje. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 245 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 92 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: CFmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo... svacega se tu namontiralo Jos da nahvatam mog elektricara da namesti maglenke i to bi bilo to za predstojecu sezonu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 245 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 92 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: CFmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bude da se nije malo i vozilo 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7286 Napisano pre 5 sati Enduraš, 6692 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Gile said: Stanes pored njega, okrenes mu ledja, jedna ruka na korman, druga pod sediste na ram ili negde drugo gde je cvrsto i dizes ga iz cucnja vertikalno uvis. Motor je prazan, nemas tereta na njemu, dize se lako garant. To ti ja kazem sa svojih 172cm visine i 80 kilograma. Sve drugo je neuporedivo teze. E, da, cim ti motor legne na zemlju prvo sto odradis je kill switch da kliknes i da ga ugasis. Iste sekunde. A tek onda gledaj sta je s njim i sta je sa tobom. Opet kazem, drugarski saveti, bez uvrede. Ja nikad nisam uspeo tako da podignem motor, a više puta sam pokušavao. Da li su meni slabe noge ili nemam odgovarajuću tehniku, uglavnom nema šanse iz čučnja da podignem 200kg. Ja ga podižem tako što okrenem korman na suprotnu stranu od one na koju je pao, uhvatim za kraj kormana i dižem okrenut ka motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 245 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 92 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: CFmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, gago12 said: @chief.fire Da li si uspeo da zalepis nalepnice, daj da vidimo kako izgleda? Evo, samo stickeri 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chief.fire 245 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 92 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: CFmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jos se razmisljam sta da radim sa felnama.... ovi stickeri sto su mi stigli nit su zuti nit su zeleni. Verovatno cu da ih stavim i vidim kako ce to da izgleda, dal ce da traje ili da se upropasti Pa da posle stavljamo odgovarajuce nijanse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2474 Napisano pre 5 sati Drug član, 1059 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn Ne znam sta bih ti rekao, meni je ovako neuporedivo lakse i odmah ga ispravljas, za razliku od bilo kakvog pokusaja guranja ukoso. Bas pre sat vremena pomazem ceri oko fizike za sedmi razred, i uci o slaganju i razlaganju sila. Najmanje zapinjes kad ga tako podizes, normalno u odnosu na neku zamisljenu osu rotacije, koja je u pocetku bas vertikalna, jer motor je prakticno u horizontali. Jbg, ja kad ga ispustim pukne me i adrenalin, sta zna onda Gile sta je 200 kila. Mislim da treba spustiti motor negde u kontrolisanum uslovima pa ga pokusati podici, za sve one koji rizikuju da ga ispuste svojim stilom voznje i izborom terena. Pa da tako pronadju sta im najvise odgovara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 151 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Gile je napisao: Stanes pored njega, okrenes mu ledja, jedna ruka na korman, druga pod sediste na ram ili negde drugo gde je cvrsto i dizes ga iz cucnja vertikalno uvis. Motor je prazan, nemas tereta na njemu, dize se lako garant. To ti ja kazem sa svojih 172cm visine i 80 kilograma. Sve drugo je neuporedivo teze. E, da, cim ti motor legne na zemlju prvo sto odradis je kill switch da kliknes i da ga ugasis. Iste sekunde. A tek onda gledaj sta je s njim i sta je sa tobom. Opet kazem, drugarski saveti, bez uvrede. Taman posla da ima uvrede, svu teoriju znam i nije mi prvi put da dizem motor ali mi je prvi put upao u duboko blato, odnosno pored barustine pod blagim nagibom. Prvo sto sam odradio je provera sebe u par sekundi, kil svic pa nogara i osmatranje situacije. Posle toga sto sam se uverio da sam dobro (nije bio pad vec mi je motor iskliznuo i pustio sam ga da padne da mi ne polomi cevanicu), prvo sto sam uradio je tacno ona tehnika koju si opisao, rucica guvernala koja je dole, ful lok i rukohvat za suvozaca, okrenut ledjima i guranje dijagonalno na gore, medjutim ako pogledas fotografiju, videces da sam morao da stojim tacno u bari punoj blata da bi bio na pravilnoj poziciji i tu je bio problem. Nisam mogao da se ucvrstim nogama na stabilnu povrsinu i vise sam klizio i tonuo ja nego sto se motor podizao. Na kraju sam ga posle par pokusaja i odmora podigao okrenut unapred ka njemu koristeci istu tehniku jer sam imao bolji oslonac u blatu. Nije tezak kada dodje do tacke prelamanja ali posto je bio dodatno nagnut na dole prema bari, bilo je izuzetno tesko doci do te tacke. Podici motor ispravnom tehnikom na ravnoj i stabilnoj povrsini je lako i razumem zasto mozda nije potpuno jasno zasto sam imao problem da ga podignem ali uz ove otezavajuce okolnosti je ovo ispala druga prica. Promenio pre 5 sati član mandrak_ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2474 Napisano pre 5 sati Drug član, 1059 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Zalepio se za blato, povukao vakuum. Morao si i povrsinski napon da savladavas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 151 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Gile je napisao: Zalepio se za blato, povukao vakuum. Morao si i povrsinski napon da savladavas. Jeste, ali to nije bio problem, lako sam ga odlepio od blata. Najveci problem je bio stabilan oslonac na takvoj podlozi, kizim ja, klizi motor i nikako da se gume uhvate za podlogu a uz to razlog pada je pored mog nedostatka off road skilla za ovakve uslove bio i puna sara blata na obe gume pa su jos vise klizile, nisam isao dovoljno odlucno i brzo da ih ispraznim jer sam bio previse pazljiv. Elem, sve je dobro sto se dobro zavrsi, meni nista (osim mozda upale misica ) a motor bez ostecenja i par slicica jedne nedeljne avanture u lokalnim atarimmma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...