Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova

Da pitam, da li ste gasili treking kontrol opciju?

Ja sam pre par dana vozio sa isključenom tom funkcijom i čini mi se da mi je mnogo bolje išao motor.

Ok, jasno mi je da je ta funkcija da ti pomogne i osigura ubrzavanje i stabilnost ali nisam očekivao toliku razliku sa isključenom tom opcijom. 

Da li se samo meni čini tako ili su i vaša iskustva takva, ako ste isključivali tu funkciju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1076 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

CB500X srecom nema TC. Ali i generalno na svim motorima meni to samo smeta, i na putu i van puta. Nije da motor ide slabije, ide isto, samo startuje malo losije ako prokliza tocak na klizavom - ali van puta ometa najvise i zna da napravi ozbiljan problem uzrbdo. 50 ili 150ks, TC je po meni nepotreban ako znas sta radis. 

Samo treba navici da znas gde je limit gripa i kada ce tocak proklizati, cesto i namerno tako zanosis motor ili ga drzis na samom limitu. Tako bolje savladas kontrolu gasa i generalno kontrolu samog motora.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 173 postova
20 minutes ago, Branislav95 said:

Ne treba ti TC do 500 kubika.

E, to mi je ono o čemu razmišljam. Da li ga uvek gasiti pa voziti tako ili ipak ne dirati, nisam ja pametniji od japanaca. Mada, kod nas smo svi najpametniji... :) 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Honda Silver wing 600; Honda cbf 600; bmw r 1200 r, f800 gs, sym sr 125

Ja ga licno ne bih gasio, jer mi je par puta na niskim temperaturama spasio po gradu. Cisto mi uliva neku sigurnost.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 487 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Zašto bih isključivao nešto što je proizvođač stavio kao podrazumevano, što uopšte ne utiče loše na vožnju (osim za off) i, štaviše, pomaže u kritičnim situacijama?

• Sviđa mi se 4

• Ne silazi, 5145 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Proizvođač je ostavio i mogućnost da se to isključi, jelte, tako da nije obavezno.

Meću taj TCS i po skuterima, a meni se to ne sviđa jer sam naučio da vozim bez toga. Zbunjuje mi mozgić, krši zakone fizike i ne ponaša se kako treba, i zapravo mi unosi nesigurnost, umesto obratno. Stvar je verovatno navike i treba stvoriti osećaj vremenom, al meni se na prvu loptu jednostavno ne sviđa.

Al nekako računam, ako se navikneš da voziš sa tom kontrolom da ti pegla stvari, moguće je da bude nezgodacije, ako se vratiš na motor koji to nema.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3410 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ja to i ne primetim a drzim ga na max, kad krecem sa semafora ako bas pustim naglo hoce da osece al ako zadržim vise kvacilo onda uhvati i ne pali se, dosta puta sam kliznuo i nisam video da se upalio tako da meni ne smeta, nisam oslonjen na njega al ne skodi da bude tu. 

• Sviđa mi se 2

Svi ti sigurnosni sistemi mogu da pomognu, ali su i mač sa dve oštrice, što bi se reklo.

Air bag u kolima na pr, u nekoj statistici spašava živote, al mom kolegi se prerano aktivirao na čukanju na Gazeli, skrcao mu naočare za sunce, i izgubio je oko. Da nije bilo toga, završilo bi se sve na sitnoj materijalnoj šteti, a ovako...

Htedoh reći, treba unapređivati veštinu vožnje, voziti oprezno i pametno, i ne oslanjati se previše na pomagala.

• Sviđa mi se 4

Naravno da može. To je relativno novi gadžet, decenijama su ljudi vozili bez toga ranije. U nekoj globalnoj statistici i velikim brojkama, verovatno pomaže, zato su ga postavili kao default. Ali ipak ne znači da svima odgovara i u svakoj prilici. Najbolje je sam da probaš, kako je sa, kako je bez, pa zaključiš da li ćeš i kad koristiti.

• Sviđa mi se 2

• Nemanja Stojanović, 1848 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Rekao bih da je malčice više, jer nam je jedan od glavnih prioriteta bila udobnost, koja dolazi zamenom punjenja.

Da li može neko od vlasnika NX @markommarko ili ne znam koga još ima ovde da proveri da li vam se pomera ovaj nosač za navigaciju / vizir inače?
Ne znam da li je meni sad krenulo zbog novog vizira.

Promenio član Skittles

• Zainteresovan, 487 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre sat vremena, Skittles je napisao:

da li vam se pomera ovaj nosač za navigaciju / vizir inače?

ne razumem kako da li se pomera? da li je labav pa se mrda? to se ne dešava. Znam jer sam zakačio navigaciju na to, pa bih primetio. vizir se takođe ne mrda, sve je kako treba

Promenio član markommarko
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 540 postova
  • Motocikl: Apn 6

I ja te ne razumem,ovo sto Sam pisao da nesto tandrce pri odredjenom broju provalio Sam sta je,zakacio sam drzac telefona I on se cuje,danas Sam ga momentalno skinuo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja