Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Zainteresovan, 514 postova
  • Motocikl: Apn 6

Ja ne planiram da menjam fabricki ,ok mi je zvuk ane zelim da preglasan.da uporedim dva motora koja sam vozio u zadnjih mesec dana  fazer 1000 sa akrapovicem originalnim,db kilera prisutan lep zvuk super ne cuje se glasno znaci sve naj.mt 07 mivv titanium bez db kilera,znaci Ono je za mene muka,mnogo mi je smetalo,nikada ne bih to namestio na svoj motor.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Honda CBF 500
On 2/18/2026 at 9:26 AM, Branislav95 said:

Vlasnici NX-a, kako ste zadovoljni motorom? Ima li kakvih mana za sada? 😄

Moj neki "prvi" utisak nakon 2200 kilometara je više nego dobar. NX jednostavno obožavam i jedva čekam da ga vozim. Bez obzira da li je to grad ili van grada vozi se jako lepo kroz gužvu ili krivine. Prosečna potrošnja u dva merenje na 200 i 300 pređenh kilometara je bila meni neverovatnih 3.30 lit na 100 km. Pošto od asfalta do placa imam nekih 1.5 km off rouda mogu reći da je i za laika kao ja to predstavljalo uživanje voziti. Pre toga sa cbf bila je baš lagana muka. Naravno za bilo kakav off roud neophodna je dodatna oprema na njemu ali to je neka druga priča. Samo jednom sam osetio vibracije na telu nakon nekih 100 km kada sam sišao sa motora, nakon toga i pre to nije bio slučaj. Pre kupovine sam ga probao tako da sam odmah video da mi položaj sedenja odgovara gotovo savršeno (i to je puno uticalo na odabir). S druge strane prijatelj koji je slične visine kada sam mu dao da ga proba vratio se i rekao da mu je položaj nogu grozan. OVo je dokaz da pre svake kupovine trreba probati model. U hondi sam naknadno ugradio samo utičnicu za 12v jer je to "najjeftinije" (koštalo oko 6600 din). Sa temua sam uzeo nosač zadnjeg kofera (jako dobar oko 45 eur) i crash pad. U moto bike sam pre neki dan kupio i givi gornji crash bar (19000 din). Do sada najveća zamerka je ono što je već konstatovano ovde na temi, a to je položaj sirene. U nekoliko situacija kada mi je hitno trebala ja nisam uspeo da je nabodem. 

2026-03-18_18-05-34-487.thumb.jpg.b77694fc0f0c74cde49d4be1149a9e42.jpg

Promenio član simovica
  • Sviđa mi se 4

Ja moju jos nisam poceo da vozio,presla je svega 35 kilometara.na prvom servisu cu ugraditi uticnicu 12v,dvoumim se koje crash barove da stavim givi,gp kompozit ili SW motech.od pravljenih Sam odustao zbog Cena koje su astronomske u odnosu na fabricke.najverovatnije cu staviti givi poviseni vizir Koji je 13 cm vislji od originala.stavio shad nosac I kofer tr41.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova
7 hours ago, markommarko said:

@simovica Postavi fotke kada sve to što si kupio okačiš na motor

Nosač kofera sam poručio preko temua i to preko linka koji sam ovde našao. Ovde na slici se pored crash bara vidi i pomenuti crash pad sa temua i on se po meni lepo uklopio jer je kvalitetn i ma crni.

10-54-10-461.jpg

54-11-363.jpg

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 9 postova
21 hours ago, markommarko said:

@simovica A ovo si i slajder stavio umesto donjeg crash bara? 

Upravo tako. To mi je za prvu ruku bila povoljnija opcija od crash bara, a dokazao mi se na cbf-u kada sam pao na nekoj rizli pri 10km na sat. Tada mi je sačuvao dekle i motor. Mislim da donji neću ni stavljati i da će ostati ovako. Treba još da mi stigne i fender-produžetak za prednji branik, korisna stvar kako za kamenčiće tako i za kišu.

Promenio član simovica
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Ja ispred Barela na NBGD-u upoznao lika iz NS, isto vozi crno-beli kao moj (zvao sam ga na forum, ne znam da li je došao), on kaže da je super stvar. Malo čudno izgleda onako dugačko, ali verujem da se čovek navikne

• Sviđa mi se 2

Danas Sam odvozao 40km ti u okolini Nisa I mogu vam reci da se vozi kao bajs,definitivno cu promeniti vizir sto pre,vec sam kontaktirao ovog decka sto uzimam delove,bije me vetar u kacigu I ramena,visok sam 182.

• Drug član, 1018 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ja bas zbog izgleda nisam to stavio, predugacak mi je nekako. Ovih 8-10tak cm je sasvim dovoljno da je radijator skroz cist, nista blata vise ne baca gore. 3m trakom zalepio ovu jacu gumu/peraje za bajs, ne mrda. 

IMG_6662.jpeg

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja