Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Ne silazi, 4777 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ko voli i koga ne mrzi da čita, stižu detaljni utisci o SVT650X:

BJBIKERS.COM

Prošle godine predstavljen, QJMOTOR SVT650X privukao je mnogo pažnje zbog tri stvari: V2 agregata preuzetog iz Suzuki V-Strom 650

• Sviđa mi se 16
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Svako ko hoce nek ide da proba. Ovo sto Jovan kaze zakljucis 99% posle 5 minuta voznje. A ja sam vozio tek 5 motora u zivotu. Za te pare vise nego odlican u odnosu na trziste. Ali neudoban.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Iskreno za manje od 7000€ mislim da boljeg trenutno nema na trzistu(pricam o kupovini novog). Ko planira da ga kupi i da ga zadrzi duze vreme kod sebe mislim da nece pogresiti. 

• Podržavam 1

• Integrisan, 4932 postova
7 hours ago, Punktmann said:

Svako ko hoce nek ide da proba. Ovo sto Jovan kaze zakljucis 99% posle 5 minuta voznje. A ja sam vozio tek 5 motora u zivotu. Za te pare vise nego odlican u odnosu na trziste. Ali neudoban. emoji24.png

Mislis na sediste ili?

• Drug član, 2296 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Svima je čudno sedište zbog oblika...navikli smo na sedišta pod pravim uglovima takozvane ''klupice'' pa nam zadnjica drugačije leži u sedištu. Na tim klupicama se sedi praktično na trtici a na ovakvim kadicama tera se telo na uspravno pa se sedi drugačije.

SVT sedište vuče na sedišta kakva su bila ranije slična recimo GSXF uljarama starim i td. I ja sam pri testu imao čudan feedback tela. Prosto noge su maalo povijenije pa sedište upada u oči. 

Potreban je period navikavanja kao kod svakog drugog...mada u svakom slučaju taj ''problem'' rešava presvlačenje recimo nekom kvalitetnom gel/pena kombinacijom ako je baš toliko nezgodno.

Bas me zanima da li je do oblika ili tvrdoce. Takodje zavisi sta je kolega vozio i sta vozi sada. Ja koji sam nekada vozio gpz-a znam sta je neodobno i usko sediste, ali moglo se pa i do Tare i nazad... 

Ako je tvrdoca u pitanju onda to je manja briga, da se srediti a i navici. 

Meni je npr. bilo cudno nakon voznje 890 adv da me bole ruke u predelu bicepsa jer nisam nikada vozio motor sa kormanom, samo heblama. Cudan mi je bio taj siroki hvat.

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Sa ovom cenom i ovom opremom definitivno ne vredi kupovati polovno. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha xv950r

Mene ne zanimaju takvi motori, ali kao  kupac bilo kojeg motora bi me zanimalo :

1. duzina garancije (duze za mene nije nuzno i bolje);

2. na koliko su servisni intervali;

3. broj ovlastenih servisa;

4. dostupnost dijelova online;

5. dokazanost proizvodjaca na trzistu

U ovom slucaju bi radije doda 1.200€ za V-stroma 650. Moje misljenje.

pre 5 minuta, Motorcyclist je napisao:

Bas me zanima da li je do oblika ili tvrdoce. Takodje zavisi sta je kolega vozio i sta vozi sada. Ja koji sam nekada vozio gpz-a znam sta je neodobno i usko sediste, ali moglo se pa i do Tare i nazad... 

Ako je tvrdoca u pitanju onda to je manja briga, da se srediti a i navici. 

Meni je npr. bilo cudno nakon voznje 890 adv da me bole ruke u predelu bicepsa jer nisam nikada vozio motor sa kormanom, samo heblama. Cudan mi je bio taj siroki hvat.

Ista stvar i sa SVT sedištem...stvar navike. Meni je recimo TRK sedište mama za svaki motor koji sam imao do sad a i koji sam probao...dovoljno veliko, udobno, izdržljivo, opet ne mogu da kažem da je SVT loše sedište. Srednje je tvrtdoće ja na mojih 115kg bih voleo da je tvrđe ili možda čak deblje ali nije u tome poenta već u načinu sedenja i dizajnu sedišta.

Videćeš kad probaš o čemu govorim...prosto sedište je dizajnirano da ne vuče ni napred ni nazad a u kombinaciji sa volanom prosto tera telo da se ispravi i tad može doći do možda neke neprijatnosti jer većina vozača vozi pogrbljeno i na trtici a ne na sredini donjeg dela karlice.  

Svakako je stvar navike na položaj koji je meni sasvim dobar...

• Sviđa mi se 1

pre 3 minuta, overtone je napisao:

Mene ne zanimaju takvi motori, ali kao  kupac bilo kojeg motora bi me zanimalo :

Pazi...ako izuzmemo garanciju gde je QJ duplo jači od većine drugih. Servisni interval je isti kao kod ostalih 650 V agregata...dakle na svakih 6.000km ili na svakih 12 meseci.

Delovi i servis svakako ne manjkaju obzirom na agregat koji je prilično dokazan uz koji moraju da idu krštene komponente. Sa druge strane motor ima vrlo malo elektronike što je po nekom mom mišljenju sasvim ok...tako da nema tu nekih preteranih bojazni da će se nešto desiti. Generalno ako za 4 godine koliko garancija traje (bez obzira na kilometražu) crkne bilo koji kardinalni deo svakako se to menja.

Ranije je recimo CF imao problema sa kineskom elektronikom ( ECU) pa su ljudi ludeli oko toga nisu mogli da nađu te delove...CF je promenio vendora i počeo da uzima ECU od Ducati-a i time problem nije bio rešen već samo ublažen jer se ispostavilo da ni Ducati ne zna baš da napravi ECU pa su i oni izbačeni iz saradnje a delovi su bili katastrofa skupi.

Sve se promenilo kad je došao BOSH i odradio sve kako treba. Danas CF nema probleme sa ECU jedinicama...

To je bilo ranije...prosto ostali brendovi uče na tim stvarima i došli su do krštenog V agregata koji se koristi poslednjih 20 godina...kao CF sa LC8 agregatom od KTM-a.  

Nemam neke bojazni oko kvaliteta agregata i elektronike....iskreno zanima me više kako će se gume koje idu uz SVT pokazati obzirom da ih nikad nisam vozio.

• Hvala 1

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Jovan Ristic odličan test i tekst.

Pisao sam u drugoj temi da sam neplanirano pogledao ovaj motor, i da me prijatno iznenadio. Dodao bih samo da su štitnici ruku sa aluminijumskom osnovom, i deluju dosta kvalitetno, što je stvarno neočekivano. Većina proizvođača na adv motore stavi neke plastične čisto da se kaže da ih ima, a stradaju pri prvom obaranju motocikla, zato ih većina kupaca odmah i menja.
Takođe, pun je nekih sitnih detalja koji možda nisu skupi, ali vidi se da se vodilo računa o svemu. Recimo ventili pod uglom od 90 stepeni, itd.

I još jedna stvar vezano za težinu: ne znam tačno na šta se odnosi ta težina od 236kg, ali ako je sa svom ovom standardnom opremom - treba i to uzeti u obzir kada se poredi sa konkurencijom. Kasvetni kreš barovi, skid plate, štitnici ruku, nosač kofera, grejači itd. sigurno dodaju 10ak kg, ako ne i više na klot verziju.

@Jovan Ristic evo jedne ideje za buduće testove: nađite neku veliku (stočnu) vagu u okruženju pa izmerite motore, da vidimo koliko proizvođači lažu :)
Ja sam recimo tek skoro shvatio da postoje različite interpretacije za "wet weight"  odnosno težinu motora sa svim tečnostima. Neko kaže da je to sa punim rezervoarom goriva, neko kaže pola, ili trećina, a neko da treba da ima minimalno a a da može da se vozi itd. Zavisno od kapaciteta rezervoara i ovo može da pravi veliku razliku.

Promenio član živke

36 minutes ago, overtone said:

Kod kupovine novog motora mozda mi nije bitno ali kad istekne garancija itekako jeste. Nikada nisam imao posla sa ovlascenim servisom jer svaki deo preko grane ili u zemlji sam narucivao online, sam. I za motore od preko 20 pa cak i 30 godina sam nalazio bez problema. 

Setovi za reparaciju, najmanji srafovi, dihtunzi itd... Bilo bi lepo da to moze i za svakog kineza uskoro.

• Podržavam 1

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Maxxis su u biciklističkom svetu (mtb, downhill) poznate gume.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Ja mislim da je maxxis koreanac, jedan od najvecih proizvodjaca guma u Aziji ili najveci. Imao sam zimske suv gume maxxis, bile su po suvom, ledu i snegu vrh, ali su za mokro bile losije. U moto svetu su prisutni odavno.

Sent from my CPH2305 using Tapatalk

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V
Mislis na sediste ili?
Sediste najvise. Mislim da je zbog grejaca sedista. Deo na kome sedis kao da ima plocicu koja se utiskuj debelo meso i kosti. Dosta je tvrdo ogibljenje, ali se zato i vozi kao sportski motor. Tako da to i ne mogu da uzmem za zlo. Ako menjas sediste onda nemas grejac (ili imas? ne znam to najbolje)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
15 minutes ago, Don_Kihot said:

Ja mislim da je maxxis koreanac, jedan od najvecih proizvodjaca guma u Aziji ili najveci. Imao sam zimske suv gume maxxis, bile su po suvom, ledu i snegu vrh, ali su za mokro bile losije. U moto svetu su prisutni odavno.

Sent from my CPH2305 using Tapatalk

osnovani na Tajvanu, najveci pogon im je u Kini

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Maxxis je Tajvan, CST je kineski. Ista firma, drugi brendovi. Prave gume za prvu ugradnju za pola planete. Ništa im ne fali.

Tripuju se ljudi za gume samo tako, te ova nije za mokro, a ova ne valja za zebre...Šio mi ga Đura. Priznao bih samo blind test. Tj da jedno 10.000 vozača voze ista vozila, na istom putu, pod istim uslovima, i da ne znaju šta imaju na točkovima. Pa onda da se saberu rezultati i utisci.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Vozio davno Maxxis na K75-ici,nikakvih problema. Kako čujem Ameri ih vole,nisu skupe a uredne performanse,posebno na onim teškim slotijama,gdje troše gume na pola sezone!!  

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Maxxis interesantno, kao i CST gume, imaju šare za prednji i zadnji točak u istom smeru:

tyre-image-6029Both.png

A ne kao neki drugi obrnuto, pa to opet radi. Mnogo je ke*anja u vezi guma.

cl7rmko9p0s0801iulxf773e3-cgi-city-grip-

Promenio član boza_kg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja