Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 3114 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 1 sat, Rider000 je napisao:

Pricamo o potrosnji ulja zbog koje agregat ostane bez istog... Na putovanju... Pritom se radi o novom motoru.

Prva generacija Suzukijevog V twina je troskala ulje, ova poslednja ne, a pogotovo ne toliko da nosis kanister sa sobom na put. Od zamene do zamene nema vidljive razlike u nivou ulja. Kako kod mene tako i kod stotine drugih vlasnika.

Koliko para toliko muzike, uvek bilo i bice. Udaljavam se iz ove teme, prastajte na smetnji, nisam trebao ni pocinjati, nek svako vozi sta mu se svidja... 

Ma ne cimajnse ne mislim ništa loše, zaista me zanima odgovor…mižda sam ja nešto propustio.

Poenta priče je da niko od nas ne zna šta se desilo a moja je pretpostavka da je vlasnik besomučno mučio agregat do otkaza i da nije vidio računa o podmazivanju. Mislim ko normalan da keš i drlja agregat ne proberavajući osnovne stvari. Nebitno da li motor troši ili ne…to su osnovne stvari koje se proveravaju pogotovo ako se jako i agresivno vozi.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3773 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
On 4/9/2026 at 9:24 PM, Rider000 said:

Prva generacija Suzukijevog V twina je troskala ulje, ova poslednja ne, a pogotovo ne toliko da nosis kanister sa sobom na put. Od zamene do zamene nema vidljive razlike u nivou ulja. Kako kod mene tako i kod stotine drugih vlasnika.

Moj SV je tada bio 13 godina mlad, uvežen iz italije i totalno zapušten od strane prvog vlasnika u Srbiji (moj kum). Vozio se nikad, palio jednom godišnje da se protera kroz selo, i tad ide u blokadu da se javi komšinici, a ulje nije menjano 3 sezone jer "nije prešao ni 1000km"...

I pored toga sumnjam da je i pre toga imao išta lakši život. 

Pod žvaćko ulje mislim da sam nosio flašicu, pljosnatu (tečnost za ispiranje usta) oko 0.5.. I na 3-4 hiljade km krug skoro pa da dolijem sve.. 

Ni na jednoj hondi koju sam ikada imao nisam morao da dolijem ni kap. 

Yamaha skuter je jeo ulje od prvog dana. Doslovno posle svakih par dana jr bio na minimumu. A radio besprekorno, niti dimio nit išta. 

• Drug član, 1214 postova
  • Motocikl: Maca

Vozi se SVT i van Srbije.

Za vikend me je obišao jedan na autoputu u pravcu NS. SVT sa nemačkim tablicama, vozač i suvozačica na njemu, sva tri kofera i tempo 130km/h.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Evo ja krećem u treću voznu sezonu sa svt. Jutros ka poslu malo pokisao, al toplo pa koga je...

Na svim agregatima se dešavaju neka sranja, bilo da je to kinez ili nemac....samo čini mi se kad se to desi kinezu svi kažu pa jbt kinesko smeće, al kad se to desi nemcu onda svi imaju duuuuboko razumevanje za dečije kvarove na industrijama starim 100 godina.

Ono što me malo razočaralo je cena polovnog svt. Mislim razumem ja da neko hoće odmah da proda i sl...al brate nov je bio 7000e a ljudi ga prodaju za 4500e. Zaključak je da je to neko smeće od motora i da svi gledaju da ga izbace ko vruć krompir....a drugi kupci kažu ma ima i jeftinije, prodao se al biće ga ponovo pa možda i za 4000e., čekaćemo...

Nadam se da će sledeće godine polovan vredeti više nego ove godine...tako kod stroma, versysa i sl...kupiš za 7000e a posle 5 godina prodaješ za 7100e, sve zajedno sa maglekama, koferom i jelkicom....

pozz

• Haha 1

On 4/11/2026 at 1:27 PM, Pedja14 said:

Pozdrav, da li je neko menjao lanac i lancanike i koje je stavljao ? 

Ako nisi dizao na zadnji, onda ti je vek lanca oko 40-50 k km. A kad menjaš onda did 525, sve zajedno sa lančanicima...

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: SVT650X

Ja sam na 15k trenutno, ni jednom nisam dotezao lanac, ni ja niti u servisu. Pre neki dan bacim pogled na ulje i na lanac, ulje na max, lanac ima hod 35mm.

Mozda ima neke veze, mozda i nema ali  ja retko kad vozim ostro, i lanac mi je uvek podmazan uljem (mozda i vise nego sto treba)

• Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: QJ SVT650 X

Ja sam prešao oko 3000km do sada. Za vikend sam morao da dotegnem lanac jer je kačio graničnik i poprilično se istegao. Vozim sasvim normalno, sa povremenim agresivnijim gasom na pravcima i prilikom preticanja. Uz to, zaista redovno čistim i podmazujem lanac sprejom (na svakih 300,400km). 

Na prvom servisu su mi rekli da će tek na 6000km pogledati i dotegnuti malo lanac. Tako da mi je ovo istezanje bilo malo čudno. Srećom, izvežbao sam proces dotezanja lanca, pa mislim da neće biti problem ako bude još potrebe za tim.

• Integrisan, 7568 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
1 hour ago, vladmoll said:

Evo ja krećem u treću voznu sezonu sa svt. Jutros ka poslu malo pokisao, al toplo pa koga je...

Na svim agregatima se dešavaju neka sranja, bilo da je to kinez ili nemac....samo čini mi se kad se to desi kinezu svi kažu pa jbt kinesko smeće, al kad se to desi nemcu onda svi imaju duuuuboko razumevanje za dečije kvarove na industrijama starim 100 godina.

Ono što me malo razočaralo je cena polovnog svt. Mislim razumem ja da neko hoće odmah da proda i sl...al brate nov je bio 7000e a ljudi ga prodaju za 4500e. Zaključak je da je to neko smeće od motora i da svi gledaju da ga izbace ko vruć krompir....a drugi kupci kažu ma ima i jeftinije, prodao se al biće ga ponovo pa možda i za 4000e., čekaćemo...

Nadam se da će sledeće godine polovan vredeti više nego ove godine...tako kod stroma, versysa i sl...kupiš za 7000e a posle 5 godina prodaješ za 7100e, sve zajedno sa maglekama, koferom i jelkicom....

pozz

To se i ocekivalo. To je ta razlika izmedju japanaca i vecine drugih proizvodjaca kod nas.

• Sviđa mi se 1

Vek lanca zavisi od stila vožnje, jačine agregata, vrste agregata i težine vozača i suvozača.

Najkraće lanac traje na agregatu od jednog klipa a najduče na 4 klipa. kod 4 klipa sam jednom menjao lanac tek na 85000km, dok na stromu na 45000km. 

Kad je lanac nov, prvih par hiljada km će se češće dotezati a onda jednom na recimo 5-6000km.

Na našem motoru sam prošle godine dotegao samo jednom na 7000km.

Vek lanca je određen dužinom pinova, recimo, od 1-21 pina treba da ima 25cm...a druga odokativna mera je kad ga na najužem delu lanca dotegneš propisno a kad točak zavrtiš pa dodješ na najopušteniji deo a ono tamo predugačko recimo 7-8 cm hoda...i sl...

i tako to

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: QJMOTOR SVT 650X
Pre 11 sati, vladmoll je napisao:

Ako nisi dizao na zadnji, onda ti je vek lanca oko 40-50 k km. A kad menjaš onda did 525, sve zajedno sa lančanicima...

Nisam dizao na zadnji ali cesto sam na gasu i vecina tih kilometara je sa suvozacem pa se verovatno zbog toga rastegao

• Drug član, 1471 postova

Drugar je morao da menja lanac vrlo brzo. Nešto nije bio zadovoljan. Ne sećam se tačno zašto.

A prodat je za 5K sa 20K kilometara. 

Inače je bio zadovoljan. Imao je zajebancije sa tim diskovima koji si zamenjeni u garanciji. Ostalo sve ok.

Promenio član Bojan_Jgd

3 hours ago, vladmoll said:

Madjarski svt

FB_IMG_1777354011627.jpg

Ova "komandna tabla" je toliko ružna, toliko kič, odvratno mi je sve, od boja do zvezdanog neba, te skale male nepregledne.. žak su i font izabrali da je težak za čitanje. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x, R1200GSA 2008
Pre sat vremena, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ova "komandna tabla" je toliko ružna, toliko kič, odvratno mi je sve, od boja do zvezdanog neba, te skale male nepregledne.. žak su i font izabrali da je težak za čitanje. 

Si mi ok brate?

• Haha 2

Ovaj ekran, da ne bude zabune, nisam postavio kao da su ga madjari napravili, pa sad komentarišemo boje i grafiku. Ako se malo bolje pogleda, ovaj svt je prešao preko 60.000km, to je bio smisao postavljanja ove slike...

• Drug član, 1789 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 2 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Upravo razmisljam... "sta je ovo jbt"

1 hour ago, pirkee said:

Si mi ok brate?

...jesam što? 

Jel ovo tema za taj motor? 

Jel sam rekao nešto pogrešno? 

Nemoj da primaš to lično.

Ja razumem da su vlasnici subjektivni, ali nemoš reći da u 21. veku i na ekranu ne mogu da naprave nešto da bude manje kitnjasto.. Ali na kraju, zato je i ta cena i tu se valjda razlikuju. 

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x, R1200GSA 2008
pre 10 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

...jesam što? 

Jel ovo tema za taj motor? 

Jel sam rekao nešto pogrešno? 

Nemoj da primaš to lično.

Ja razumem da su vlasnici subjektivni, ali nemoš reći da u 21. veku i na ekranu ne mogu da naprave nešto da bude manje kitnjasto.. Ali na kraju, zato je i ta cena i tu se valjda razlikuju. 

Ma sve cool, samo sam na trenutak pomislio da je zena ostavila komentar 😂. Elem, moze da bude da je subjektivno, ali se masina vozi savrseno i nema nekih problema. Meni su, licno, svi TFT ekrani tesko sranje, na Japancima pogotovo. I tu nema neke razlike. Ali je najbitnije da radi kako treba ;).

A sto se subjektivnog tice, ja nisam vise vlasnik pcelice, ali mogu samo reci hvale za SVTa da kazem, tako da si i tu malo omasio ;).

Poenta one slike je bila kilometraza za jako kratko vreme, a ne UI/UX TFT ekrana ;).

Promenio član pirkee
  • Podržavam 1

• Drug član, 1471 postova

E ali ruku na srce, nije tako uživo. Vozio sam SVT i ne deluje ovako spejsi kao kada se zumira. 

Ali gomila nekih brojki i čuda pa nije baš pregledno. Mislim sada je i u kolima tako. Ono....ne smeš da drndaš telefon ali zato su ti sve komande na tabletu 🙄

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Mora se priznati da je izgled "tableta" očajan, jedino u dnevnom modu je malo.... manje očajan.

Generalno ni ne gledam u njega, kako se ovih dana vozi, naročito po gradu, čovek ne sme ni da trepne, a ne da skrene pogled u tablu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja