boza_kg 7261 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 5215 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Traju duže i udarna snaga im je punooo jača. Glavna je valjda caka što mnogo bolje podnose parazite, i izdržavaju mnogo duže bez dopunjavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17423 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Integrisan, 8656 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš tako. Procenat samopražnjenja jeste vrlo mali ali je im je i kapacitet mali. Kod mene npr. ide aku od 10ah a litijumski ima samo 4ah. Jedva da ima kilogram i veličine je npr. baterije za neki aku alat. To je model koji je proizvođač propisao kao zamenski. Problem je što ako postoji neki pasivan potrošač, tih 4h, može da ih izvuče brzo jer nema rezerve. Doduše udarna snaga je duplo veća. Ja sam TDM kupio sa litijumskim i kod mene je trajao ako se ne varam najmanje pet godina a ko zna koliko je radio kod prethodnog vlasnika. Posle sam koristio obične ali sam se vratio na litijumski. Koliko lako zavergla dva velika klipa to je čudo. Kao da je četvorcilindraš od 600 kubika. EDIT: postoje modeli koji su gabaritno veliki kao običan aku i imaju više amper časova. Samo što su takvi baš skupi. Nije ni ovaj "mali" jeftin. Promenio pre 13 sati član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...