Jump to content

Moto Zajednica

lukaimasa

Članovi
  • Broj tema i poruka

    20
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu lukaimasa

  • Rođendan 19.06.1973.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Poslednji posetioci profila

684 profile views

lukaimasa's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

28

Reputacija u zajednici

  1. Sigurno da je nov strom kvalitetniji od SVT-a, ali meni nije kvalitetniji za 2250 EUR kolika je razlika u ceni. Takođe, priče o gubitku na vrednosti polovnog, barem meni ne znače ništa, jer ja kupujem motor da bih ga vozio, a ne da bih ga preprodavao. E sada, bude li se raspao, onda sam se zajebao, ni prvi, ni poslednji. Bude li potrajao 4-5 godina, ja zadovoljan.
  2. I za ovo sam se prostr'o više nego što sam širok. Ne srdim se uopšte, kao što rekoh, svestan sam šta sam kupio i znam da je svaki Japanac kvalitetniji, ali jednostavno ne vrede tolike novce. Mene je izašao 6600 kada sam ga uplatio, tako da je razlika kudikamo veća.
  3. Dokle god garancija pokriva, neću mnogo da se sekiram oko eventualnih kvarova. Savršeno sam svestan da sam kupio kineza, ne očekujem premijum kvalitet i shodno tome se ponašam. Trenutne cene novih kineza i garancija, po mom mišljenju, daleko prevazilaze ponudu polovnih Japanaca, Žabara, Bavaraca, Engleza i ostalih. Čuo sam i ja da Šeron Stoun ne zna da smota sarmu, niti ima pojma da spremi ajvar, ali to ne znači da ne bih probao kako se vozi, niti bih pričao okolo kako ne zna da se .... Dok ne probam.
  4. Pričaš iz ličnog iskustva ili si čuo? Gde si kupio motor i koliko si prešao? Da znamo na šta da obratimo pažnju.
  5. Da, na mobilnom internetu sam bio. Kada u Carbit ukucam destinaciju i trazenje putanje, tada mi izbaci da treba placanje, ali kao što rekoh, pređeš na HERE i sve radi.
  6. Moj je iz martovske ture, piše godina proizvodnje 2024.
  7. Mali update: Uspeo sam da povežem telefon preko Carbit ride aplikacije sa ekranom na motoru. Za izračunavanje rute preko Carbit-a traži se neko plaćanje (tipa 10$ kvartalno), besplatno je praćenje pozicije na mapi. Međutim može da se "miroruje" neka od aplikacija za navigaciju (Here može, nisam uspeo Google maps) sa telefona na ekran motora i onda je za dž. 1. Skineš Carbit ride sa stora. 2. Na kontaktu ili kad je motor upaljen, držiš malo duže dugme "enter" na levoj ručici. 3. Na ekranu se pojavi QR code. 4. Iz Carbit aplikacije skeniraš QR code sa ekrana i to je to. Na ekranu ostaje u dnu prikaz brzine, stepena prenosa, količine goriva i temperatura. Deluje veoma pristojno.
  8. Ukoliko misliš na Kymco NS, koji prodaje QJ, osim cene, koja je šurenje, ostalim sam zadovoljan. Mada obim posla na prvom servisu i nije neki da bih imao neko veće iskustvo. Sipana mi je dobra količina ulja, dotegnut i podmazan lanac, urađena dijagnostika, pregledan motor, pritisci u gumama, lepo dočekan, lepo ispraćen.
  9. Ulje, filter ulja i rad.
  10. Pa vi ste i dobro prošli, ja sam danas u NS radio prvi servis, 14 hiljada i kusur. Zuje mi uši celim putem.
  11. Da malo razbijem ovu "kokoška-jaje" raspravu, da li je neko od vlasnika odradio prvi servis, koliko je koštao i koje ulje sipaju?
  12. Ja sam uzeo motor u Novom Sadu, nema tu opciju, ili ja ne umem da je uključim, poveže se sa telefonom i samo uveze kontakte da možeš da vidiš ko te zove. I da, kod mene su Metzeler Tourance gume, a kod motora iz Autoprometa su Maxiss. Ko zna gde se sve to sklapa i pakuje.
  13. Naravno da će kod nas da traže mali servis na 5000 km, čudo i to ne smanje na 3000 km, da bi bio u garanciji. U user manual-u lepo piše na 12000km, ali šta zna fabrika... oil change QJ.pdf
  14. Jesi li napravio neku kilometražu, bilo par lepih dana, prvi utisci?
  15. 6690 EUR u Novom Sadu, isporuka u februaru, MY2024.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja