Alekre 17665 Napisano Jun 25 Integrisan, 8701 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5167 Napisano Jun 26 Drug član, 3148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Alekre je napisao: Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva. Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje. @cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim. Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima. Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano Jun 26 Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nije samo kod motocikala tako. Kod novih automobila isto idu lošije baterije. Ili ako ne idu lošije ono imaju garanciju godinu dana (da su lošije je moj zaključak s obzirom na kratku garanciju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 53 Napisano Jun 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, mick je napisao: Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje. @cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim. Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima. Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice! Ja evo treća godina sa QJ, fabrički akumulator, nisam ga nikada skidao tokom zime iako mi motor stoji napolju, upalim ga na 2 nedelja da odradi pola sata i nema greške. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano Jun 26 Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Šta tačno dobijaš time što ga pališ zimi svake dve nedelje na po pola sata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17665 Napisano Jun 26 Integrisan, 8701 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Upropašćuje ga ali dobro... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2519 Napisano Jun 26 Drug član, 1531 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Sto ga upropascuje? Svaki mehanicki sklop je bolje da radi, nego da stoji. Sta ce mu faliti zimi, kao kondez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24577 Napisano Jun 26 Integrisan, 7936 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa na pola sata nece. Ono paljenje na 5-10min hoce. Bespotrebno njakanje na hladno, gusto ulje, kondenz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 53 Napisano Jun 29 U prolazu, 48 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Možda sam loše napisao, ali ga držim upaljenog dok proverim pritisak u gumama i tako nešto čačkam oko lanca itd, nakon toga obrnem krug (ako nije sneg naravno) mada kakve su nam zime snega ima samo par dana, dolijem benzina do vrha i opet ga ostavim.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 712 Napisano Jul 1 Zainteresovan, 510 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da yuassa akumulatiri više nisu što su bili....meni su predhodni u poslednjih 25 godina radili u proseku oko 8 godina...a ovo sad.... Na početku sezone i prvog paljenja motora posle zimskog sna, stavim aku na pametni punjač. Sve ok, napon pao sa 12.7 na jedno 12.5 volti. kažem sebi sve je ok...stavim da se puni i punio se jedno 1-2 h. Sutradan da upalim motor ono nekeko jedva zavergla kao da je aku prazan...posle nekoliko vožni kao i danas sve je ok i pali lepo sa puno snage.... Ali kad se ovo izdešavalo sa bar dva qjsvt650 ,mislim na akumulatore, onda vratim film na moj slučaj i zaključujem, maku mu da li su sadašnji yuassa i dalje japan ili neka koperacija...tajland, kina i sl.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7308 Napisano Jul 1 Ne silazi, 5246 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @vladmoll nije baš to tako jednostavno. Novi motori, a kinezi pogotovo, imaju dosta parazita koji drndaju aku čak i kad su ugašeni - WiFi brave, Bt konekcije, senzori guma i ostale džidža bidže... što ranijih godina nije bio slučaj. Naravno da će aku više da trpi u takvim uslovima. A Yuasa jeste japanska, ali je internacionalan brend, i pravi se u x fabrika po svetu. Sigurno i da tu ima razlike u u kvalitetu. Mislim da je moja Yuasa sa Tajvana, ako se dobro sećam. Kupio sam proletos, mogu da pogledam na kutiji kad dođem kući. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24577 Napisano Jul 2 Integrisan, 7936 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Avanturer (@avanturermoto) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 299 likes, 109 comments - avanturermoto on June 30, 2026 Iskocilo pa mozda se neko susreo sa problemom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4556 Napisano Jul 2 Malinar u pokusaju, 1916 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ni varta ni yuassa nisu ono što su bile. Mada, meni je kineska varta od 30€ na banditu trajala 7 godina, šta ćeš više... Valjda i kako se zalomi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17665 Napisano Jul 2 Integrisan, 8701 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prebacujte se na litijumske ko može da priušti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 17463 Napisano Jul 2 Drug član, 1992 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, milomir22 je napisao: Ni varta ni yuassa nisu ono što su bile. Mada, meni je kineska varta od 30€ na banditu trajala 7 godina, šta ćeš više... Valjda i kako se zalomi. Na Banditu ti se zalomilo da imaš alternator... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2519 Napisano Jul 2 Drug član, 1531 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 7. 2026. at 9:17, vladmoll je napisao: Izgleda da yuassa akumulatiri više nisu što su bili....meni su predhodni u poslednjih 25 godina radili u proseku oko 8 godina...a ovo sad.... Na početku sezone i prvog paljenja motora posle zimskog sna, stavim aku na pametni punjač. Sve ok, napon pao sa 12.7 na jedno 12.5 volti. kažem sebi sve je ok...stavim da se puni i punio se jedno 1-2 h. Sutradan da upalim motor ono nekeko jedva zavergla kao da je aku prazan...posle nekoliko vožni kao i danas sve je ok i pali lepo sa puno snage.... Ali kad se ovo izdešavalo sa bar dva qjsvt650 ,mislim na akumulatore, onda vratim film na moj slučaj i zaključujem, maku mu da li su sadašnji yuassa i dalje japan ili neka koperacija...tajland, kina i sl.... Ima puno na trzistu koji su u Turskoj proizvedeni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1907 Napisano Jul 2 prisutan, 1379 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Negdje sam čuo pročitao, ili mi je rekao neko, sad se sjetiti ne mogu, da minimum treba 5-10km vožnje motora, da se akomulator propisno napuni, jer trebaju obrtaji, i ja sam imao tu naviku da ga palim i ostavim pet minuta u leru i ok. Ali bivša, a i sadašnja garaža su mi baš tople, pa računam da mi je to plus u zimskom periodu. E sad kad zavalja snijeg, nema druge nego rad u leru, ako akomulator nije skačen na punjač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2519 Napisano Jul 2 Drug član, 1531 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje i najpravilnije je, ako motor stoji dve nedelje, pre voznje napuniti akumulator punjacem, pa u voznju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7308 Napisano Jul 2 Ne silazi, 5246 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma idi, pre ću onda da kupim električni moped, ako već tako mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano Jul 2 Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Istina. Ove zime nisam ni dopunjavao akumulator. Posle par meseci ključ u bravu i toeto. Videćemo koliko če trajati. Na prošlom motoru je bio na pametnom punjaču ali je riknuo 10 dana nakon što je sezona počela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2519 Napisano Jul 2 Drug član, 1531 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Nisam napisao da bude na pametnom punjacu non stop, vec da se dopuni. A ako vam je to toliko mrsko, onda brate kupuj nov i ne zali se. Sta vas briga onda da li se vozis na ciak ili yuassa. A u temu za akumulatore svi to cuvaju lickaju, uvijaju ga u cebence. A sad mrsko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24577 Napisano Jul 2 Integrisan, 7936 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Alekre said: Prebacujte se na litijumske ko može da priušti. Sto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17665 Napisano Jul 2 Integrisan, 8701 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Traju duže i udarna snaga im je punooo jača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24577 Napisano Jul 2 Integrisan, 7936 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za sad imam japanski, radi kao doxa za sad. Nazalost ne postoji ta marka da se kupi u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2364 Napisano Jul 2 Drug član, 1633 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, Zarkela said: A ako vam je to toliko mrsko, onda brate kupuj nov i ne zali se. Naravno.....novo je novo, što kažu...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...