Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Kao i kod nas sto je bilo… Gorenje mašine po bosch tehnologiji, ei Niš televizori po grunding tehnologiji, FAP kamioni čini mi se po daf kamionima, IMt licenca massey, imr licenca landini, IMT freze licenca goldoni i mnogo još štošta… tako se i Kinezi snalaze

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1908 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 9 sati, Alekre je napisao:

Teška glupost. Ova "recenzija" više odmaže nego što pomaže.

Prvo, da se batale Stroma. To je motor koji je izašao 2004. pre ravno 20 godina. Sad ga koriste kao reper da pokažu kako je SVT bolji a sa druge strane koriste "agregat iz Stroma" kao nešto što bi trebalo da da kredibilitet SVT-u po pitanju pouzdanosti. 

Ovaj motor koliko sam razumeo ne nosi originalni Suzukijev agregat. QJ ga pravi po licenci a kakve su komponente korišćene je drugi par opanaka. Ne kažem da je dobro ili loše, to će vreme pokazati. Dakle ovde se gledaoci obmanjuju "Suzukijevim" agregatom. Ko se dobro seća, takva je ista priča sa kineskim skuterima sa "italijanskim" i "hondinim" motorima. Da, kopirali su Minarelli ali to nije bilo ni približno originalu ni u kom aspektu.

Drugo, kakav crni offroad sa motorom od skoro 240kg? Ovo je putni motor za asfalt našminkan u ADV. Ovo je offroad ravan odlasku kod babe za vikend u sokače koje nije asfaltirano. Bolje će Suzuki GS500 da prođe nego SVT. 

Onda ogibljenje, USD viljuška? Pa i slepac bi je napipao. USD ne znači da ima bolji sistem hidraulike od klasične. Šta je unutra, ketridži, SSF, damping rod? Nigde se pominje hod ogibljenja.

Kakva zaštita vetra na visokom motoru sa onolicnim vizirom? Nije ni vredno pomena na motoru od 650cc koji će uglavnom da se vozi lokalnim i magistralnim putevima gde se voze i nejkedi bez problema. Kome treba zaštita od vetra na autoputu promašio je klasu motora.

Ima osvetljenje prekidača... Ajde leba ti. Oseti se težina na 650cc, ajde? 

Naravno da me na naskoče fanovi, nemam ništa protiv motora nego velim kolika je budalaština ova recenzija iz koje čovek ništa ne može da zaključi za koga je ovaj motor i čemu je zapravo namenjen. 

A i ti svašta od svakog očekuješ... 

Odavno ne ulazim na ove sadržaje, ima par inostranih kanala koji su detaljniji, posvećeniji, ma sve i takvima treba dati na značaju..

Naročito, ako je neki test motora radio Jovan, ne vidim zašto bi gledao i slušao ove "tebrice", "braćale", "ide gas" i slične....

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Da se razumemo,ovde svako brani svoj stav,tj. marku motora koju poseduje. 

Onaj ko planira da kupi, za njega je najbolji.

Onaj ko ga trenutno poseduje,takodje...

Onaj ko vozi hondu,bmw,suzuki recice kinez je kinez. 

Stara dobra,sto ljudi sto cudi...sto zena ,200 s*sa. 

Probao,vozio kratko TRK i za mene su ove ekskurzije gotova prica,bar neko vreme. 

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08

Mnogo vas zaboravlja da je YouTube  platforma prvenstveno za zabavu. To sto Shone ima najvecu popularnost, ne znaci da je strucan za recenzije, vec da je strucan za privlacenje publike. Da li covek zna sta radi, mislim da zna, samo da ne ume da prenese svoje iskustvo. Bio je na par CFMoto prezentacija sa Jovanom, i Shone ga je pratio bez problema. Kad su isli na test u Tursku, covek je po kisi na stazi pratio instruktora dok su ostali kaskali. Postoji toliko drugih magazina, foruma, cega god gde ljudi koju su strucni rade recenzije i njih treba poslusati, a Shone od mene ima postovanje jer je dosta napredovao sto se produkcije tice, i treba bar postovati trud. Da li uzimam njegove klipove zdravo za gotovo? Apsolutno ne, ali mislim da njegovo iskustvo moze da pomogne nekom pocetniku koji se tek upusta u svet motora.

Promenio član Mali Ika
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
Pre 7 sati, vladags je napisao:

Kod Kineza je sve nešto od nečega i slično nečemu... Naravno da koriste neke proverene ideje... Pa to

rade već decenijama unazad za mnoge stvari... :)

Negde sam pročitao da kinezi nisu potpisnici svetskih sporazuma o patentima i licencama pa onda kopiraju sve živo i niko im ništa ne može.

• Drug član, 3738 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Svašta trpi papir... Američki IBM recimo radi softver po principu - uzme javno dostupan OpenSource kod, dakle, onaj besplatan, community, koga prave entuzijasti širom sveta, pa rekompajliraju sa svojim temama i logoima, malo kao dorade, nazovu drugačije i prodaju uz podršku klijentima za velike pare.

Tako treba gledati i ovo - ako je proizvod dobar, solidan i vredi, ima podršku i sve to, briga više koga čiji je patent.

• Ne silazi, 7416 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kako su rešili sa pravne strane sa Suzukijem to je njihova stvar. 

Štos je da taj V2, može da ima drugačije komponente. Npr. umesto Denso dizne da ima Valeo. Možda bregastu drugačijeg profila, itd. Drugo, klipovi i karike, mogu biti kvalitetniji kod Suzukija ili obrnuto. Dakle do proizvođača je koliko će potrošiti para na komponente. 

Ovo sve nagađamo, samo je bitna stvar da se ljudima ne servira priča "neuništivi motor iz Stroma". Njega sklapa od komponenti koje QJ koristi. Lošije ili bolje. To je njihov motor. Nije ga Suzuki njima poslao na paleti a ovi ga samo ušrafili na ram.

Strom je imao mali hladnjak ulja. Može neko od vlasnika da napiše da li ga i SVT ima? Ja ga nisam uočio.

Sve u svemu, vreme će testirati ovaj motor. Ja bih lično želim svima da bude pouzdan koliko i Stromov i da se ljudi zaista navozaju godinama.

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Integrisan, 5053 postova

To sam se i ja uvek pitao. Sta znaci ako je po licenci ili bez licence? Jedino ako je bas Suzuki dobavljac komplet masine onda je to taj kvalitet. 

Ko zna sta moze QJ staviti unutra, koji su materijali, kojeg kvaliteta... Bolje, losije? Tako da to uopste ne uzimam kao neki plus ni minus kod ovog motora. 

Promenio član Motorcyclist

Po licenci bi trebalo da znači da su autorska prava zadovoljena, sa pravne strane, ali i da je tehnološki postupak, specifikacije, materijali... ispoštovan. Klon takoreći.

Ali ako QJ to ne navodi zvanično, onda je u pitanju neka varijacija. Može da bude i bolje i gore od originala, što reče koleza.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1908 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Nece proizvodjaci uvek da navode da koriste druge agregate.

Kao sto sam ja siguran da se 650 iz CF650MT uzima od Kawasakija, bukvalno na istim obrtajima imaju vibracije, u broj... Agregat deluje isto, mislim na dekle i raspored komponenti, ali CF nista ne govori o tome.

• Sviđa mi se 1

A ne razumemo mu sve te, što pravne, što marketinške zavrzlame. Kinezi recimo poseduju licencu od Piaggio HPE agregata, ali kad ga ugrađuju u svoje skutere to i piše, čak je i dekla original.  Sad dal zbog reklame, dal zbog pravnih obaveza...

• Ne silazi, 7416 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nije to ništa čudno u autoindustriji. Npr. Iran Khodro po licenci pravi Peugeot 405. Sovjetski savez je trampio čelik za licencu FIAT-a 124 od kojeg je nastala Lada 2101. Sad na oko nema šanse da ih razlikuješ a dosta toga je promenjeno i adaptirano kako su rusi mislili da im treba. Eurokrem je po licenci Gandole, ima more takvih slučajeva.

Svakako, sa mog aspekta ovaj licencirani agregat je plus. Pravi V twin, nije bilo troškova projekta, konstruisanje alata, odobrovanja, itd. Sve što omogućava da SVT ima nižu cenu za krajnjeg kupca.

Sad je pitanje da vidimo koliko će trajati. Ima Stromova 650 koji su pretukli preko 300.000km. Ovaj SVT nek izdrži bar 200.000. Samo da ga posluži struja i periferije.

Promenio član Alekre

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X
Pre 14 sati, DaliborBP je napisao:

Da se razumemo,ovde svako brani svoj stav,tj. marku motora koju poseduje. 

Onaj ko planira da kupi, za njega je najbolji.

Onaj ko ga trenutno poseduje,takodje...

Onaj ko vozi hondu,bmw,suzuki recice kinez je kinez. 

Stara dobra,sto ljudi sto cudi...sto zena ,200 s*sa. 

Ja posedujem i Suzuki naravno da nemam ništa protiv Japanaca (osim nabrijane cene i kupovine motora sa 50+k km).Pitaj starije ljude kako su se smejali i omalovažavali Japance 60ih godina,verovatno ko ti sad.Ovo mi je treći motor u garaži i sigurno ne bi dao za golu novu NC 8500e i onda još 2000e za kofere , maglenke ,rol barove........i vozio motor sa 58ks(bez uvrede).Još manje bih voleo da kupim isto to staro X godina,sa pređenom X kilometraža i platim 6-7000e.Merkao Vstroma 650 2019g,sa plastičnim koferima,45000km i 7500e još mislim,nije to loš motor .Pa što ne bi dodao 200e i kupio NOV,još jednom NOV motor sa alu koferima i grejačima i najbitnije -0km,alo 0km!!!!Imam 50 godina,motor mi služi za uživanje a ne da produži ku..c i ne okrećem se da vidim ko gleda za mnom,sa tim motorom ću preći max 5000km godišnje(pošto imam 3 motora i 2 auta),to znači za 10 godina max 50.000km.Ma boli me baš za Vstrom od 45k km.nek ga kupuju oni što leče komplekse.Pa meni je i žena kosooka i koristim je već 28 godina,redovno održavam i ništa joj ne fali,svi se okreću za njom(kad već spominješ žene i ....),pa valjda će i motor da služi 10g a posle mogu da ga gurnem u Dunav i da mi ne bude žao .

Promenio član Road Kings
  • Sviđa mi se 10
  • Haha 6
  • Podržavam 1

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Nema potrebe za vikanjem, vikanjem smatram ovih !!!! par komada. 

Forum je mesto gde ljudi iskazuju svoje misljenje. Svacije treba saslusati/procitati ali ne i prihvatiti. Ja bi najradije vozio 95+ konja ali ne mogu. Imao sam NOV motor,ali je skakutao kao jarac na putu. Isti sam sa 680 ili 90km prodao,jer nisam bio zadovoljan. Znaci krenuo od 0 do 690 i resio da prodam jer sam za tih 690km video dosta mana koje ne mogu da dozvolim na motoru koji krece od 0. Ali to sam vec zaboravio. Tako da, mogu da kazem i za novo i za polovno sta hocu,a dal ce se vecina sloziti ili manjina,to je u ovom trenutku nebitno. Moj post je bio vezan za branjenje stava,tj.motora koji ko poseduje. 

Mene ovde ne zanima ko kakvu zenu ima,nego motor. Sta je na tom motoru plus ili minus,a koliko ti x j...zenu,ja od toga nemam nista,a slozices se i vecina ovde. 

Opusti se,uzivaj u motoru,evo lepog vremena. :takoje:

I da dodam,ja konrektno za ovaj motor NEMAM sta da kazem,jer nisam posedovao,sve sto sam izneo je bilo za moj bivsi motor. Ne treba stvari generalizovati. 

Promenio član DaliborBP
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

Dugo nije bilo teme nekog novog motocikla koja je pokrenula ovoliko diskusije. Tako da Jovanov naslov "Adventure vredan paznje" definitivno pije vodu. Probao nisam, osim sto sam na sajmu sjedio malo na njemu. Vrlo moguce da ce mi to biti sledeca kupovina

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1008 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Čitam postove i manje više većina nas nije imala dodira sa kinezima uključujući i mene. To što sam uživo video TRK i seo na njega ne znači da sam merodavan. Činjenica je da svi imaju određenu zebnju prema kinezima što je normalno. Svi se pitaju gde su to kinezi uštedeli kad je toliko jeftiniji. Za one što preko medija tvrde da je to strom agregat ne bih da komentarišem. Lično nemam ništa protiv ni za jednog jutjubera jer im je to posao i želim im da još više uspeju u svom poslu. Vreme će pokazati kao i za kineze njihov kvalitet. Ono što sam ja pokušao da apostrofiram nije napad na kinesku industriju već akcenat na kupovinu nečeg što je trenutno ne provereno. Voleo bih da čujem, tj pročitam nekog vlasnika koji nije ostrašćen. Koji će realno sagledati sve prednosti i mane. Ovako iz recenzija na jutjubu naših jutjubera pa i članova foruma se stiče utisak da su preoštri prema japancima a izuzetno blagi prema kinezima. Ako se daje ocena nekom proizvodu onda ga uporedjujemo kao ravnopravni subjekt. Naravno da se neće uporedjivati GS 1200 sa SVT 650 jer u startu to nije za poredjenje.

Iskreno posle dosta pročitanih postova u meni ima i za i protiv kineza.

Protiv: pre svega sumnja i ne proverena informacija o kom se agregatu radi. Evidentno je da je kopija suzukija. Kvalitet je za sada upitan. To što će on da ubrzava lepo, vuče kad je nov mi ništa ne znači. Znači potrebno je vreme eksploatacije kao krajnji rezultat. Godine da prodju, dodje do zamora materijala, starenja. Druga sumnja se javlja kod elektro instalacije, promer žica, trajnost bužira, presek itd... plastika kao plastika mi nije bitna. Treća i najveća sumnja je trajnost računara i samih elektro komponenti kao i displeja. Nigde nisam pročitao sa stručnog aspekta i verovatno i neću. Sve su te recenzije kopiranje jednih drugih. Servisnu mrežu i nabavka rezervnih delova bih naveo kao manu i nesigurnost da se određeni dobavljač povuče sa tržišta (mislim na Srbiju). Nemogućnost nabavke polovnih delova što nije zanemarljiva stavka, toga će vrv biti u budućnosti al trenutno to nije za očekivanje, proizvod je nov.

Za: Izgled, dizajn motora. Pre svega je nov proizvod nije lešina za koju ne znam istoriju ili prividno znam al mi je dostavlja neki ,,braćela" iz švice. Da ne uvredim nekog, al trgovac je trgovac. Svi žele laku zaradu. Drugo, povoljna cena. Dobar odnos dobijene snage i upotrebe motora na relaciji grad i medjugradskih voznji sa povremenim izlaskom na autoput. Mogućnost vožnje saputnice. Sedište je normalne sirine. I pre svega ono najbitnije povoljni uslovi kupovine. Realno bio bih zadovoljan sa starim TA 600  a ne nečim novijim.

Kada sve to stavim na papir plus komentare sa foruma i interneta koje uzimam sa rezervom jer su često ljudi ostrašćeni nakon kupovine i žele da opravdaju svoj uloženi novac dolazim do toga da je ovo definitivno veći bum u odnosu na TRK. Samim tim jer je tema TRK a skoro i zamrla. E toga se najviše i bojim, sada se hvali ovaj proizvod. Kad izadje nešto novo hvaliće se taj, kupovati svi će juriti za tim a retko ko će da iskreno kaže ono što misli ili da navede mane jer treba posle to čudo i prodati. Nije ovo slučaj samo za kineze. Svedoci smo da TRK ima dosta u oglasima a nov je motor. Kad je nešto jako dobro ne prodaje se posle 1000 - 2000 km. Ne bih da ulazim u tu analizu. 

Zaključak je: Ovo je prvi motor kineske proizvodnje kao nekog ko ga za sada nije probao da bih otišao da ga probam. Vidim, sednem provozam. I definitivno u nekoj budućnosti pošto za sada nemam uslova da ga priuštim u nekoj narednoj godini ukoliko ostanu povoljni uslovi kupovine da ga sebi i priuštim.

Napomena: Moj tekst nema za cilj da nekog prozivam, upirem prstom, navodim već moje misli prenete na tastaturu. Ko se slaže drago mi je, ko ima protiv voleo bih da pročitam drugačije mišljenje.

Promenio član Zarkela
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 103 postova

Da se nadovežem na prethodni post.

Kada sam gledao šta da uzmem, TRK mi se nametnuo sa tim što gde god sam pročitao nešto o njemu, bile su pohvale i minimalno kritika.

Mnogo klipova sa pričama ljudi koji ih voze, posebno Zero Higway, koji ga je baš lepo izvozao. Ok, nisam za off road, ali dobro je i to znati da može.

Onda, gomila pisanja ljudi i ovde koji su ga već posedovali.

Činjenica da je od 2018. godine u upotrebi, da ga je prodato mnogoooo posebno u Italiji, ali koliko sam video ima ga u celom svetu.

Čak na Aliexpressu ima gomila dodataka, a vala i delova za njega, što opet govori da su i kinezi procenili da vredi praviti za njega dodatno.

To su sve neki moji zaključci koji su doveli do toga da ga kupim.

Naravno, uslovi kreditiranja su takodje bili bitni, ali to sad manje više svi daju jer je nekako standard banaka.

Pogledajte recimo samo temu o TRK, kad je počela, sa pitanjem jel ga neko video, vozio...

Biće i ovo dobro... Što reče jedan od ovih koji mlate po Youtubu, "Kinezi se ne zajebavaju"....

Što mislim da ima istine, posebno u auto i moto industirji... isplivali su i sad guraju još bolje.

Samo da naši uvoznici ne zeznu, kako umeju...

Promenio član vladags
  • Podržavam 2

• Drug član, 2015 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
50 minutes ago, Zarkela said:

Samim tim jer je tema TRK a skoro i zamrla. E toga se najviše i bojim,

I tema o Yamahi Tenere 700 je zamrla u zadnje vreme :) , nema to veze.

Ali skroz ti je ok razmišljanje.

Promenio član živke
  • Podržavam 1

@Zarkela sve si lepo i pametno rekao, primetio i konstatovao! Samo ne znam ko bi mogao da da odgovore na ta pitanja i nedoumice. Ko je taj supermen?

Tako da, obrni okreni, ili stisneš mu*a pa kupiš kineza, pa sam sebi sve odgovoriš, ili ga ne kupiš :)

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x

Opet se hvatate koliko je Trk-ova na oglasima, a niko da razmisli koliko ih je zapravo prodato novih. Reci cu vam ja, mnogo vise od svih kineza koje trenutno pominjete. :)

Vise novih = vise polovnih u oglasima

Manje novih = manje polovnih u oglasima

Logicno je

Promenio član sasa_f1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1947 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Još jedna stvar. Mnogi su kupili trk na kredit. Nesto malo za učešće i posle sitna rata. Sto neko rece rata u rangu boljeg telefona kod provajdera. Sad posle nekoliko godina isplaćen motor. Ljudi razmišljaju da prodaju za kes i to je ozbiljno učešće čak za nekog japanca ( strom, nc, versys). Sa takvim učešćem opet je rata sitna na koju su već navikli da plaćaju. 

Kinezi ovakvi ili onakvi su mnoge ljude stavili u poziciju da sad mogu da kupe novog japanca što nekada nisu mogli. Verujem da delimično i u tome leži veći broj benellija u oglasima.

Znaci od mene veliki plus za kineske motore ako ništa drugo onda zbog ovog gore napisanog.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X
Pre 2 sati, bopk je napisao:

Još jedna stvar. Mnogi su kupili trk na kredit. Nesto malo za učešće i posle sitna rata. Sto neko rece rata u rangu boljeg telefona kod provajdera. Sad posle nekoliko godina isplaćen motor. Ljudi razmišljaju da prodaju za kes i to je ozbiljno učešće čak za nekog japanca ( strom, nc, versys). Sa takvim učešćem opet je rata sitna na koju su već navikli da plaćaju. 

i samim tim što će ljudi kupovati više novih motora,nadam se da će cene polovnjaka da se spuste na normalan ,razuman nivo.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja