Jump to content

Moto Zajednica

SaleKg

Članovi
  • Broj tema i poruka

    264
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu SaleKg

  • Rođendan 16.10.1967.

Profile Information

  • Lokacija
    Celje, Slovenija
  • Motocikl
    Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

SaleKg's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

841

Reputacija u zajednici

  1. Negde sam pročitao da kinezi nisu potpisnici svetskih sporazuma o patentima i licencama pa onda kopiraju sve živo i niko im ništa ne može.
  2. To je kod novijih automobila sa dpf-om. U gradskim uslovima se više i brže prlja pa je i češća regeneracija pri kojoj se razvijaju ekstremno visoke temperature (zbog toga u zadnje vreme često vidimo da gore automobili) koje takodje negativno utiču na ulje. Ako se auto koristi uglavnom u gradskim uslovima preporučuje se duplo kraći interval zamene ulja od propisanog. To još uvek nije slučaj sa motociklima pa zamena ulja po volji i po savesti. U principu, svako zna u kakvim uslovima i režimu vozi svoj motor pa tako i neka ga održava.
  3. Ne znam, tako kažu inženjeri. Više autoputa - kraći interval zamene ulja.
  4. Biće da je obrnuto! Ako se voze duže sekvence ulje je duže izloženo max temperaturi pa više gubi na kvalitetu odnosno na viskoznosti. Po gradu dok se zagreje već si stao i ulje nije mnogo obrabljeno. Tako kažu stručna lica za ulja. Ja samo prenosim.
  5. Ima tu još nekih priključaka. Treba naći servis manual, tamo sigurno ima uputstvo za maglenke. Taj je za usb a dole levo (zeleno) je slobodan džek verovatno za maglenke.
  6. Za usb ima ostavljen priključak ako kupiš oem. Pogledaj na youtube.
  7. @Braja24 a servis manual?
  8. SaleKg

    NC750X 2016

    Malo je manji gabaritno od konkurencije u istoj klasi (iako ima naj duže medjuosovinsko i najveću nosivost. Vrti se na manje obrtaja pa pojedinci misle da nešto nedostaje u vožnji. Kad se voziš u grupi i posle 300 km sipate gorivo na pumpi, prosto te sramota što si sipao 5 litara manje od drugih.
  9. @Satelis jel imaš možda servis manual u pdf-u za '21.god?
  10. SaleKg

    NC750X 2016

    Kaže Goca Tržan da nije bitna dužina ako znaš kako se upotrebljava!
  11. SaleKg

    NC750X 2016

    Ja imam OEM centralni i ide lako. Moraš kupiti za 2021. godište jer je novi model spušten 2-3 cm pa samim tim i štender ide kraći. Verovatno je tvoj od starog tipa (duži) pa ide teško.
  12. Kod Honde uz kofere dolaze bravice sa kompletom pinova pa sam sastaviš pinove prema tvom ključu. A zadnji naslon i alu. maske kofera se kupuju posebno i to u boji motora. A može i bez maske, bude kofer skroz crn.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja