Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 3080 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 hours ago, Gile said:

I? Koji je bolji? Koji ti vise lezi? Vozim Versysa, razmisljam o novom Stromu ili Moriniju, mozda nekom Kinezu...

Reći ću ti samo da mi ni jedan motor nije tako brzo lego kao Versys i jako sam blizu da sledeće kupim novog. Oduševio sam se. Ciklistika, vešanje, položaj sedenja čak i agregat.. Sve skupa mi je kao paket leglo kao ni jedan nikada. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 5099 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

236kg je sa svim tecnostima? Kao moj bivsi motor, al verujem da su ga bolje izbalansirali :D 

Nije to strasno mada verujem da moze i bolje. Do nekih 220kg bilo bi ok.

Promenio član Motorcyclist

• U prolazu, 38 postova

Pozdrav, 

Kupio sam SVT pre par dana i posle prvih 500km , ovo su neki moji utisci.

Samo da napomenem da sam pre toga vozio Keeway speed 125 i to dosta davno tako da je ovo prvi ‘veci’ motor.

Far je uzasno nisko postavljen, ispred motora se cak i sa dugim svetlima vidi nekih 10m i to je to (Obecano mi je da ce se to srediti na prvom servisu) . Grejanje rucica je mlako ali zato grejac sedista posle par minuta moze da peče tako da je potrebno paliti i gasiti-hladiti sediste ali na to se covek vec privikne. Prilicno mi je tvrd motor u odnosu na neke koje sam probao, tezinu ne osecam skoro uopste osim kada moram da se isparkiram. Par puta se desavalo da menjac pri menjanju ka manjim brzinama dodje do 3će i nece dole, pa mora opet u 4tu i onda 3-2-1 ali se nadam da ce to kada sve malo ‘nalegne’ da nestane. Cviljenje zadnje kocnice se cuje i kod mene, za zaustavnu moć kocnica samo reci hvale. Potrosnja u prvih 500km je 4.9l (iskljucivo po gradu) Preko bluetooth opcije vidite ko vas zove i mozete primiti i odbiti vezu preko prekidaca na motoru. Vizir kao i da ne postoji jer se sav vetar oseca tako da bi tu trebalo ipak nesto promeniti (ako neko krene u izradu nekog novog neka i nama da neki savet-ideju) . Snage po meni ima i vise nego dovoljno (opet uzeti u obzir moje neiskustvo) , svakako nisam prelazio 5000 rpm tako da kada se malo razradi moci ce da se proba. 
Da dodam samo da je motor kupljen u Autopromet-u Bg dok sam probnu voznju odradio u Ns, svaka pohvala za ekipe u oba grada kao i za momke iz servisa. 

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja sam bio u prošli petak u firmi kimko novi sad gde imaju jedan svt 650 za test. Kažu nema trenutno, uzeo ga neki testosteron, još prošle nedelje.

Pogledam dal ima neki video na yt ili negde i ništa. Taj dečko testosterom uglavnom kako sam video testira automobile.

Kad sinoć vidim klip kratki na tik toku sa testosteronom, nako , traje 10 sek. Odem na komentare ne bi li video kad će ceo video i sl....kad ono gomila loših kritika, kao ovo, ono ,kinez, jebeš to i sl....

Ja kulturno iz šale napišem, druže kad vrćeš motor da i mi malo probamo, kad posle 15 min lik odgovara, suta će biti u salonu pa moš da ga goniš....umro sam od smeha, izgleda da ljudi čitaju društvene mreže!!!!!!

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Ne silazi, 4889 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 19 sati, mare95 je napisao:

Pozdrav, 

Kupio sam SVT pre par dana i posle prvih 500km , ovo su neki moji utisci.

Samo da napomenem da sam pre toga vozio Keeway speed 125 i to dosta davno tako da je ovo prvi ‘veci’ motor.

Far je uzasno nisko postavljen, ispred motora se cak i sa dugim svetlima vidi nekih 10m i to je to (Obecano mi je da ce se to srediti na prvom servisu) . Grejanje rucica je mlako ali zato grejac sedista posle par minuta moze da peče tako da je potrebno paliti i gasiti-hladiti sediste ali na to se covek vec privikne. Prilicno mi je tvrd motor u odnosu na neke koje sam probao, tezinu ne osecam skoro uopste osim kada moram da se isparkiram. Par puta se desavalo da menjac pri menjanju ka manjim brzinama dodje do 3će i nece dole, pa mora opet u 4tu i onda 3-2-1 ali se nadam da ce to kada sve malo ‘nalegne’ da nestane. Cviljenje zadnje kocnice se cuje i kod mene, za zaustavnu moć kocnica samo reci hvale. Potrosnja u prvih 500km je 4.9l (iskljucivo po gradu) Preko bluetooth opcije vidite ko vas zove i mozete primiti i odbiti vezu preko prekidaca na motoru. Vizir kao i da ne postoji jer se sav vetar oseca tako da bi tu trebalo ipak nesto promeniti (ako neko krene u izradu nekog novog neka i nama da neki savet-ideju) . Snage po meni ima i vise nego dovoljno (opet uzeti u obzir moje neiskustvo) , svakako nisam prelazio 5000 rpm tako da kada se malo razradi moci ce da se proba. 
Da dodam samo da je motor kupljen u Autopromet-u Bg dok sam probnu voznju odradio u Ns, svaka pohvala za ekipe u oba grada kao i za momke iz servisa. 

Uzeo SVT na test juče, prešao oko 350 km.

Podešavanje fara  samostalno obavljaš i to je nešto što se podešava u zavisnoti koliko opterećenja imaš na motoru. Šraf sa  podešavanje fara ti je napred i svetla su odlična. Zadnja kočnica škripi jer je prema svemu sudeći zadnja pločica sinter.

WhatsAppslika2024-02-28u15_46.17_8849d64a.thumb.jpg.8b8fb16f24f8da34321e826489801f0e.jpg

Ukratko, SVT650X je sve ono što je V-Strom trebao (a nije) da uradi.

Trenutno zamerke samo na slabiju zaštitu od vetra. Sedište  je moglo biti malo udobnije, posle oko sat i po vožnje traži pauzicu. Ostalo za sad odlično. 

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 11

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Odlicna recenzija Testosteerona. Kratko, jasno, gledljivo. Nema postapalica brate, prebrutalno i ostalo. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1918 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 29 minuta, Zarkela je napisao:

Odlicna recenzija Testosteerona. Kratko, jasno, gledljivo. Nema postapalica brate, prebrutalno i ostalo. 

Što tako za Jovana ? 😂

Šalu na stranu, kad vidiš ko snima sve za YT recenzije , moto vlogove i ostalo, mene čak čudi da nije mnogo gore...

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
Pre 1 sat, sasa ns 1 je napisao:

meni je motor prelep a to mogu da kažem za tek pokoji motor.Ali onaj rol bar naroćito odnapred :zbunjen: .Imam kući 2 brusilice ili bi ga kupio najradije bez te štangle

Kao da su pravila deca na casu OTO-a.

• Haha 1

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
On 26. 2. 2024. at 8:07, mick je napisao:

Naprotiv...agregati su dijametralno suprotni, moje neko iskustvo i mišljenje je da je V2 (SVT) superiorniji od rednog dvocilindraša (TRK) prosto drugačije funkcionišu makar u kineskoj izvedbi...sa recimo KTM paralel twin agregatima i sličnim ne bih smeo da poredim :) jer je to tek druga dimenzija ali gde god ima V to meni štima :) 

Parallel twin agregat sa crank-om od 270° se u radu i performansama ponasaju manje vise isto kao i V2 agregati. Interval paljenja im je isti ako se ne varam. Druga prica je rocking couple tj 180° P twin(Versys 650, Cf 700mt, Morini 650, CB500X...) i 360° P twin(koji je u TRK502)...

• Drug član, 2330 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 5 minuta, Rider000 je napisao:

Parallel twin agregat sa crank-om od 270° se u radu i performansama ponasaju manje vise isto kao i V2 agregati. Interval paljenja im je isti ako se ne varam. Druga prica je rocking couple tj 180° P twin(Versys 650, Cf 700mt, Morini 650, CB500X...) i 360° P twin(koji je u TRK502)...

Ukoliko budeš u prilici svrati do AP i probaj SVT V2 sa 76ks i SRT 800SX PT sa 92ks. Iskreno nisam primetio neku veliku razliku koja bi išla na ruku 800SX, a realno bi trebala da bude. 

Govorim o tome da se u mom nekom poimanju i doživljaju V agregat srećnije i jače vrti od rednih.

• Zainteresovan, 273 postova

Motorin je meni vizualno prihvatljiv, ok mu je silueta (doduse meni  ni HD Panamerica nije ruzan, tako da nisam mjerilo). Mogu prozvakat i kombinaciju zlatno zute felge i limun zute plastike, al ne mogu shvatit lagano podgrijane rucke a sjedalo da ti kuva 00 bez mogucnosti regulacije?

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@mickSta znam mozda je neki subjektivni osecaj, ima neke razlike sigurno, nije bas 100% isti osecaj. 

U segmentu offroad voznje, redni twin je bolji zbog rasporeda tezine i nizeg tezista. 

Vrte se crossplane agregati skroz zivahno i srecno, ali da, V2 agregati nas polako napustaju, tako da ce ih biti sve manje. 

Svaka cast kinezima, svt je sve ono sto je strom trebao biti... 

Je l se zna na kraju da li nosi suzukijev agregat ili je to QJ izvedba njihovog V twina? 

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja lično nisam probao svt 650, a nameravam da ga kupim. Za sad nema u ponudi, biće uskoro.

Za mene najbolji agregat za motocikl je 4 u redu. Za off road jedan klip. Vozio sam razne modele i nisam oduševljen ni sa paralel twin niti sa v2. Sve je to moj Dino isto a opet različito....

Inače, što se tiče svih kineskih agregata, svi su made in china....kada kažu ovo je suzuki, augusta ili ktm, ne nije to je identična kopija i po rečima servisera se uklapaju i šraf sa modelom od koga su kopirali.

Za svt 650 jedino ne znam dal ima 2 ili 4 svećice, ja gledao i nisam video!

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Autopromet danas reče sa će lager novih motocikala dobiti krajem Maja meseca.

• Ne silazi, 7434 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne dirajte mi Stroma. Nije SVT ono što je trebao da bude Strom. Strom se pojavio takav kakav je pre ravno 20 godina. Od tad pa do danas bio jedan od retkih praktičnih motora koji je bio pristupačan većini.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x
Pre sat vremena, ProMaster je napisao:

Vala za količinu koja se prodaje u Srb i 3 motora su lager..

Pa oni nemaju ni 3, svi koji dolaze su vec rezervisani manje vise. Ne radi se posao tako...

Mene zanima da li oni pokusaju da poruce vise pa nema i dobiju samo toliko ili je striktno do njih?

Rekao sam cim se pojavio na slikama da ce da se prodaje kao alva... Nista, dostupan sam za marketing i prodaju domacim uvoznicima mogu me kontaktirati u vezi posla, imam sve potrebne kvalifikacije.

• Ne silazi, 4889 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ako sam dobro ukačio, prodali su desetak komada iz prve ture, a druga tura kasni zbog problema sa Sueckim kanalom, tako da je tu ispao problem.

• Sviđa mi se 1

12 minutes ago, Jovan Ristic said:

Ako sam dobro ukačio, prodali su desetak komada iz prve ture, a druga tura kasni zbog problema sa Sueckim kanalom, tako da je tu ispao problem.

Kada planiras napisati recenziju? Molim te ukljuci poredjenje u voznji sa konkurencijom tipa Vstrom 650 i slicni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja