PlivajućiZamajac 2 Napisano Maj 25 U prolazu, 3 postova Lokacija: Banjaluka Prijavi odgovor kao problematičan @Midjo2 I sam sam u istoj nedoumici što se tiče izbora motora. Srećom, u Banjaluci je prilično sužen izbor, pa nam je lakše. Mada, kod mene je malo drugačiji problem, više me brine kako nogicama da dohvatim podlogu, nego kud ću sa koljenima. Na Voge 525 sam samo sjedio, a CFMoto 450MT i 700MT sam vozio, prošle godine, na test danu/događaju. 450MT me je iznenadio i oduševio. Zbog kratkih prenosa, motor vuče "kao veliki" u svakom stepenu prenosa. Imao sam utisak da letim, a nigdje nisam prekoračio ograničenje brzine. Poslije prijatnog iznenađenja, 700MT mi je ostavio mlak utisak, iako mi se sve čini da nije do njega. Offroad mi (još uvijek) nije zanimljiv, motor mi treba za provlačenje između živopisnog sabraćaja krajiške ljepotice i povremene izlete (sa ženom) na sve strane svijeta. Brzine veće od 110 km/h mi nisu privlačne, tako da kratki prenos 450MT nije problem. Odluku i kupovinu je odgodilo "poslovno" predstavništvo CFMoto u Banjaluci. Ne mogu da ih namolim da mi uzmu pare (u zamjenu za 450MT 2026.) i moram da čekam da se rasproda 2025. godište, pa ako budem dobar, razmotriće. Pretpostavljeno vrijeme čekanja je, što bi rekao Radovan III, između dva i dvije stotine dana. Već su nabrojane prednosti i "mane" 525 i 450MT, s tim da je, kod nas, 525 sa akcijskom cijenom, skuplji i od 450MT i od 700MT za 250, odnosno 500 evra. Zato ti predlažem da uzmeš u obzir i CFMoto 700MT. Uskoro će Voge 525 biti na raspolaganju za test, a CFMoto modeli će moći da se testiraju čim se završi Motofest (nećeš morati da čekaš test dane, telefonska najava će biti dovoljna). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo2 7 Napisano Maj 26 U prolazu, 12 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za sugrađanina Banjalučanina, dobrodošao. Hvala na podijeljenim iskustvima, i ja sam otprlike tako shvatio nakon čitanja ovih tema i čledanja YT recenzija. Ali ja ipak više naginjem VOGE-u, prvo, ne treba mi off-road, a drugo, fizonomijski mi bolje leži i ljepši mi je. 700MT ne bih, zapravo ne bih ništa preko 500cc, nakon Peda Tek 250, bilo koji od ova dva će mi biti kao Ferrari. Jeste VOGE 525 DSX malkice skuplji, ali šta znam.. bitnije je da meni fino "legne", nego da gledam koju stotinu evra. Ista priča, provlačenje kroz gradske gužve i povremeno bliži ili dalji put, jeste 450MT "eksplozivniji", ali džaba kada smetaju koljena. Čekam te "testne dane", probaću i CFMOTO, što da ne, ali volio bih da mi 525 DSX bolje "legne". Jedino ne znam šta misliš o činjenici da CFMOTO kod nas posluje godinama, a QUADMOTO tek od prošle godine (oni prodaju VOGE). Da li su kao kompanija ozbiljniji, da li imaju okej podršku, dijelove, mehaničare? I to je bitna stavka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihailo02 18 Napisano Maj 26 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan @Midjo2 Jos jedna stvar, 700MT je tezi dosta od 525DSX 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 114 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 625DSX, Tomos a3 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Midjo2 je napisao: Jedino ne znam šta misliš o činjenici da CFMOTO kod nas posluje godinama Ovo ti ne znaci apsolutno nista, Guevara posluje u Srbiji godinama, pa pogledaj u temi CFMOTO 700 MT koliko se pate sa delovima i reklamacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4562 Napisano Maj 26 Drug član, 1190 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Midjo2 je napisao: Pozdrav za sugrađanina Banjalučanina, dobrodošao. Hvala na podijeljenim iskustvima, i ja sam otprlike tako shvatio nakon čitanja ovih tema i čledanja YT recenzija. Ali ja ipak više naginjem VOGE-u, prvo, ne treba mi off-road, a drugo, fizonomijski mi bolje leži i ljepši mi je. 700MT ne bih, zapravo ne bih ništa preko 500cc, nakon Peda Tek 250, bilo koji od ova dva će mi biti kao Ferrari. Jeste VOGE 525 DSX malkice skuplji, ali šta znam.. bitnije je da meni fino "legne", nego da gledam koju stotinu evra. Ista priča, provlačenje kroz gradske gužve i povremeno bliži ili dalji put, jeste 450MT "eksplozivniji", ali džaba kada smetaju koljena. Čekam te "testne dane", probaću i CFMOTO, što da ne, ali volio bih da mi 525 DSX bolje "legne". Jedino ne znam šta misliš o činjenici da CFMOTO kod nas posluje godinama, a QUADMOTO tek od prošle godine (oni prodaju VOGE). Da li su kao kompanija ozbiljniji, da li imaju okej podršku, dijelove, mehaničare? I to je bitna stavka. pre 39 minuta, tloken je napisao: Ovo ti ne znaci apsolutno nista, Guevara posluje u Srbiji godinama, pa pogledaj u temi CFMOTO 700 MT koliko se pate sa delovima i reklamacijama. Ovo što je tloken rekao je apsolutna istina. Mada ni Voge nije bolji po tom pitanju, imaju oni uvoznika već 2 godine, obećavali da će da pošalju 900DS na demo i nikad nije stigao. Uvezli su 1 primjerak, za privatne potrebe vlasnika firme uvoznika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5106 Napisano Maj 26 Drug član, 3140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, miki je napisao: Ovo što je tloken rekao je apsolutna istina. Mada ni Voge nije bolji po tom pitanju, imaju oni uvoznika već 2 godine, obećavali da će da pošalju 900DS na demo i nikad nije stigao. Uvezli su 1 primjerak, za privatne potrebe vlasnika firme uvoznika. Ja mogu reći iz prve ruke...dvojica kolega su imala problem sa displejom na DSX jednog su razvlačili tipa 30 dana a drugi je zamenjen na redovnom servisu. Bez nekih velikih cimanja...realno NIKOG ne bih poredio sa Gevarom...oni su šampioni u zavlačenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PlivajućiZamajac 2 Napisano Maj 27 U prolazu, 3 postova Lokacija: Banjaluka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Midjo2 je napisao: Jedino ne znam šta misliš o činjenici da CFMOTO kod nas posluje godinama, a QUADMOTO tek od prošle godine (oni prodaju VOGE). Da li su kao kompanija ozbiljniji, da li imaju okej podršku, dijelove, mehaničare? I to je bitna stavka. Mogu samo da prenesem lični utisak, nemam dovoljno činjenica. U CFMoto predstavništvu svi mi djeluju smoreno. Ponavljam, lični utisak, nikad ništa neugodno nisam doživio. Nisam ni ostao bez odgovora na pitanja, ali takav osjećaj lebdi u vazduhu. Možda sam samo razmažen. U servisu nisam bio, a pretpostavljam da rade isto kao u Srbiji. Čitao sam i žalbe i pohvale. U Voge predstavništvu sam bio samo jednom. Trgovac je bio izuzetno ljubazan, a kroz otvorena vrata servisa sam vidio da nešto rade. Mnogo kraće postoje kod nas, tako da se još nisu dokazali, ni u negativnom ni u pozitivnom smislu. Ako kupiš Voge, a ja CFMoto, imaćemo teme za razgovor. Nadam se samo da se nećemo žaliti jedan drugom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1850 Napisano Maj 27 prisutan, 1362 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, miki je napisao: Ovo što je tloken rekao je apsolutna istina. Mada ni Voge nije bolji po tom pitanju, imaju oni uvoznika već 2 godine, obećavali da će da pošalju 900DS na demo i nikad nije stigao. Uvezli su 1 primjerak, za privatne potrebe vlasnika firme uvoznika. Miki imaju 900-stotku izloženu u Quad Centru u Zalužanima.. Da li je testna, sumnjam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PlivajućiZamajac 2 Napisano Maj 27 U prolazu, 3 postova Lokacija: Banjaluka Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, mali_zmaj je napisao: Miki imaju 900-stotku izloženu u Quad Centru u Zalužanima.. Da li je testna, sumnjam? Nije. Bio sam u prije četiri dana i nisu imali nijedno testno vozilo na raspolaganju. Uskoro će imati test vozila, a objaviće taj trenutak na društvenim mrežama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1850 Napisano Maj 27 prisutan, 1362 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam napisao sumnjam, bio sam prije par dana i ja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4562 Napisano Maj 27 Drug član, 1190 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pričam o 4x4 centru u Posušju, oni su bili uvoznici, imali su i kooperanta u Cazinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1850 Napisano Maj 28 prisutan, 1362 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Aaa , mislio na ove kod nas U BL. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4562 Napisano Maj 28 Drug član, 1190 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mada, ni Nautika nije puno bolja. Pisao sam već o tome, odem da probam 900 u BG, displej brikovan, kaže da čekaju više od mjesec dana da im Kinezi pošalju novi. Ej, demo primjerak koji treba meni da proda model?! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1850 Napisano Maj 28 prisutan, 1362 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ma iskreno nemam više nikakve zablude da se nešto ozbiljno može ovdje probati i imati ozbiljan pristup kao trgovca, kod kupovine. Šta god ih pitaš ne znaju, ili imaju polovične odgovore, Čovječe Božiji, pa zar ja moram saznati za opoziv, na internetu, ili za nekakav propust u proizvodnji.. ,mjesto da mi ukažeš, čak štaviše onda ću imati više povjerenja i neću odustati od kupovine ako mi zagarantuješ da se to može riješti. I na kraju je to samo pokazivanje nezainteresovanosti za proizvod koji se prodaje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 218 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 173 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da kod nas dobar deo lošeg iskustva otpada na distributere i njihovu nezainteresovanost i nemar. Šta će biti kad recimo opadne prodaja i kad ne mogu da imaju zaradu koju žele? Pa kad istekne neki rok u kome su u obavezi da budu zastupnici-distributeri, da li će biti "izvinite mi više ne radim te motore", "Nemamo obavezu da nabavljamo delove i slično...". Lično sam zbog tog nekog osećaja i razmišljanja i prodao TRK 502X i prešao na Hondu. Naravno, ne zbog Delte kao dilera, nego zbog toga što ću za Hondu naći delove vrlo lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1850 Napisano Petak u 10:37 prisutan, 1362 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, vladags je napisao: Čini mi se da kod nas dobar deo lošeg iskustva otpada na distributere i njihovu nezainteresovanost i nemar. Šta će biti kad recimo opadne prodaja i kad ne mogu da imaju zaradu koju žele? Pa kad istekne neki rok u kome su u obavezi da budu zastupnici-distributeri, da li će biti "izvinite mi više ne radim te motore", "Nemamo obavezu da nabavljamo delove i slično...". Lično sam zbog tog nekog osećaja i razmišljanja i prodao TRK 502X i prešao na Hondu. Naravno, ne zbog Delte kao dilera, nego zbog toga što ću za Hondu naći delove vrlo lako. Za djelove se ne brinem, ima toliko stranih dobavljača kod ljudi koji su to ozbiljnije shvatili.. Ima sajtova gdje za Kineze možeš naći sve, od plastika do rezervnih djelova za mašinu. Ali nije to poanata ove ujdurme oko kineskih motocikala. Gro vlasnika nema problema,al ima onih koji imaju, a nemaju možda podršku koja bi bila očekivana. Ja se iskreno nadam da će se stanje popraviti u budućnosti. Neće Kinezi odustati od tržišta na Balkanu, pa makar svoje ljude zaposlili barem kao šefove. Ima ih , nas i njih par milijardi!! Svakako nam puteve grade, i još koješta će u budućnosti. Nije neka sreća, al kad sami nismo sposobni. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo2 7 Napisano Petak u 17:07 U prolazu, 12 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 5. 2026. at 15:17, PlivajućiZamajac je napisao: Mogu samo da prenesem lični utisak, nemam dovoljno činjenica. U CFMoto predstavništvu svi mi djeluju smoreno. Ponavljam, lični utisak, nikad ništa neugodno nisam doživio. Nisam ni ostao bez odgovora na pitanja, ali takav osjećaj lebdi u vazduhu. U Voge predstavništvu sam bio samo jednom. Trgovac je bio izuzetno ljubazan. I ja sam stekao identičan utisak! Kod CFMOTO kao da su smoreni, nezainteresovani.. Dok je sa druge strane VOGE trgovac izezetno ljubazan i potkovan podacima. Čak mi je i upalio motor u salonu, u zatvorenom prostoru. Čitam sve vaše komentare i jbg.. tako je to kod nas. Motociklizam nije jeftin sport, svakako da su Honda/Yamaha kvalitetnije stvari, drže cijene, ima dijelova i tako dalje. Ne znam, još uvijek vagam, kad provozam, vidjeću.. a imam utisak da Peda Tek 250 mogu voziti još jednu sezonu jer za 5km ili 50km ili više radi prilično ok posao, iako ne može nikako da se poredi sa navedenim modelima, to je kao porediti Zastavu 101 sa novom KIA ili Peugeot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 572 Napisano Petak u 17:30 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Dal da preimenujemo temu?Sent from my SM-S918B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihailo02 18 Napisano Petak u 18:50 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Jel ste zainteresovani mozda da napravimo whatsapp grupu ili tako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 287 Napisano Ponedeljak u 13:06 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan I tako... u četvrtak imam drugi servis na 5000. Motor više nema one vibracije kao na početku, ide fino, sve 5. Jedino što sam primetio da je svuko nekih 150-200ml ulja za ovih 4000km. Prvih 2000 od tih 4 nisam primetio potrošnju, ali drugih 2000 je ovo sad. Pretpostavljam jer sam ga prvih 2000-3000 malo štedeo, a posle je bilo "da vidimo šta možeš" fazon. Ulje Motul7100 10w40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14714 Napisano Ponedeljak u 14:52 Ne silazi, 1483 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja upravo slikao. Bilo je posle servisa na maksimum tačno na crti a sad posle 3000 pređenih km. ovoliko je potrošio.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 287 Napisano Utorak u 10:16 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ono što sam primetio je da kada se vozi bez previše naglih ubrzanja- blaga ubrzavanja, održavanje brzine, i bez visokih obrtaja, onda troši ništa ulja. Ako se pumpa gas, što bi se reklo- vadi mu se duša, onda troši ulje. Meni je sad nekih 1/3 prozorčeta. To je neko moje zapažanje. Ne znam kako je kod vas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14714 Napisano Utorak u 10:40 Ne silazi, 1483 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam...trebalo bi konstantno par stotina km. mu "vaditi" dušu da bi se napravilo poređenje koliko više troši a to je nešto što sigurno neću raditi tako da ostaje nepoznanica ali je logično da pod većim opterećenjem a samim tim i većom teperaturom ulja troši više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo2 7 Napisano Utorak u 19:10 U prolazu, 12 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Rapax je napisao: Ono što sam primetio je da kada se vozi bez previše naglih ubrzanja- blaga ubrzavanja, održavanje brzine, i bez visokih obrtaja, onda troši ništa ulja. Ako se pumpa gas, što bi se reklo- vadi mu se duša, onda troši ulje. Meni je sad nekih 1/3 prozorčeta. Pa to važi za bilo koji motor sa unutrašnjim sagorijevanjem (motocikl, auto, kombi, autobus, kamion). Nekad kad sam imao Ford 2004. god. vozim 2000km penzionerski, ništa, pročepim ga skoro u crveno par stotina km, fali par deci. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen0202 11 Napisano pre 11 sati U prolazu, 15 postova Lokacija: Niš Motocikl: Voge DS525X Prijavi odgovor kao problematičan Pomagajte, u škripcu sam .. Naime, želeo sam da kupim SHAD 4P nosače za bočne kofere (ja bih stavio torbe), međutim sve danas ću, sutra ću, i baš kad sam hteo da kupim, svuda rasprodato. U planu mi je 15. Juna da krenem na more, pa ukoliko je neko voljan da proda nosače za bočne torbe (po mogućnosti SHAD 4P) bio bih mu zahvalan. Eventualno ako neko ima na umu neko drugo rešenje oko torbi, voljan sam da čujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...