Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250
pre 15 minuta, Interceptor BP je napisao:

Dobra ti jakna :)

Haha, vozim Alfu pa takva i jakna.. naprijed i nazad velikim slovima piše Alfa Romeo ali to se ne vidi na slici.

Na slikama izgleda kao da imam stomačić.. ali to je samo naduvana jakna, vjerujte mi da sam mršav kao grana ali stvarno. :D

Kakogod, VOGE je dokazan na mnogim tržištima i meni lično djeluje kao bolji izbor.

Biće uskoro "dani otvorenih vrata" gdje će se moći provozati registrovani motori.

Ali ne žurim sa kupovinom.

Znate onaj osjećaj kad vam se prelazi na nešto jače, ali istovremeno i ne?

Peda Tek 250 vozim par godina i tehnički je odličan i mogu još da ga vozim.

Svakako je bolji VOGE sa EFi, ABS, 2 cilindra, vodenim hlađenjem.. ali ni Peda nije za baciti definitivno.

Hajde, tek je proljeće.. će razmislim šta ću da pazarim ili da li ću da pazarim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1476 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE
pre 24 minuta, Midjo2 je napisao:

Haha, vozim Alfu pa takva i jakna.. naprijed i nazad velikim slovima piše Alfa Romeo ali to se ne vidi na slici.

Vozim i ja Alfu, a znam i neke ljude iz Ugo Stella u Banja Luci :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX
pre 52 minuta, Midjo2 je napisao:

Peda Tek 250 vozim par godina i tehnički je odličan i mogu još da ga vozim.

Svakako je bolji VOGE sa EFi, ABS, 2 cilindra, vodenim hlađenjem.. ali ni Peda nije za baciti definitivno.

Nemose ljutiš, ali mnogo, mnogo je manja razlika između GS800 i 525 nego između Pede 250 i 525. U svemu.

Evo ja danas vozio malo, nekih 100+km (hteo sam samo neki krug da napravim ali omače se lol ), na kraju me skoro uhvatio mrak, pa ajde na autoput, da brže stignem kući, 140-150 bez problema. 

• U prolazu, 9 postova
Pre 20 sati, Interceptor BP je napisao:

Vozim i ja Alfu, a znam i neke ljude iz Ugo Stella u Banja Luci :)

Cool, eto kako je svijet mali. 😎

Pre 20 sati, Rapax je napisao:

Nemose ljutiš, ali mnogo, mnogo je manja razlika između GS800 i 525 nego između Pede 250 i 525. U svemu.

Naravno, Peda je faktički kosilica od nepunih 17 konja koja ima 17" točkove i LED svjetla i mož' da se vozi.

Ali hoću da kažem da je nisam još maksimalno eksploatisao, jednom sam čak prešao skoro 500km u danu.

Bolji je izbor za grad i provlačenje i za habanje na manje relacije od 525, dok je 525 za ozbiljno putovanje.

Još sam u fazi planiranja, ali ako uzmem, biće to 525, a ne 450MT i obavezno obrada sjedišta plus dodatni vizir jer "štrčim" u visinu.

Promenio član Midjo2

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Honda NX500, BMW F800GS

Ako ti nije hitno, provuci se sa Pedom jos jednu sezonu.Voge 525 je svakako daleko ozbiljniji motocikl,

bolji za putovanje, bolji za putovanje vrvtn i od MT450 (nisam ga vozio), ali je ipak sve stvar tvojih zelja i namene.

Moze se ozbiljno putovati i sa 250cc, bez autoputa naravno, ali sustina voznje motocikala ove klase

i nije autoput.Sa druge strane, ako imas saputnicu (zenu devojku) i prtljag, mozda ti zavisno od stila voznje

ni 50KS i 50NM nece biti dovoljno, jer ako zelis da vozis dinamicno za ozbiljnijim medjuubrzanjima kod preticanja,

onda sacekaj jos malo mozda ti se otvore mogucnosti, a mozda i nije lose sledece godine razmisliti ni o varijanti

900DSX ili cf800MT, koji ce se sledecih godina stari recimo 3 godine sa 20K na satu prodavati za vrlo malo jacu cenu od novog 

525 od koga su ipak dosta ozbiljniji.Voge 525 je odlican motor, ali moje subjektivno misljenje da je ipak agregat od 500CC spakovan u broj vece odelo, da sve to deluje mocno i ozbiljno, sa lepim tockovima, lepim vilama, onako vizuelno raskosno....dok je 450MT nenapadan, ali modernijeg dizajnaza ljude koji znaju tacno sta zele od motora i ciljaju sa njim precizniju grupu kupaca.

Slazem se sa kolegom @Rapax da je razlika izmedju Pede 250 sa nepunih 20KS koji se namuci da dobaci 100-110km/h

i 525 nebo i zemlja, i da 525 moze biti zaista ozbiljan i dugorocan izbor, (iza zareza dodje) ali zavisi za koga.

Nemoj kupovati samo da bi promenio i kupio duplo jaci i veci motor, dobro razmisli, odvozaj probne voznje 

obzirom na tvoje gabarite sve uzmi u obzir (pretpostavljam da si mladja osoba i da to finasijski se dobro pomucis dok zatvoris sto je donekle svugde normalno), da bi bio zadovoljan motociklom barem 5-6 godina.Sa druge strane ako imas mogucnosti (finansijske i one ti nisu problem) jer zivot je jedan, kupi odmah novi koji god, ako ti ne odgovara menjaj vec sledece godine izgubices 1000-2000 i  neces ni osetiti...

(ta manja grupa ljudi generalno i ne pita za savete po forumima...🤣🤣🤣).

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova

Dobro razmišljanje.

Finansije mi nisu problem, ali jednostavno razmišljam da li da sačekam još jednu sezonu ili da odmah kupim.

Ono, privlači me ali objektivno mi i ne treba.. ali mi je ćejf, eto tako da kažem.

Nisam iskusan motociklista, tako ne bih išao preko 500 kubika, možda nekad, ali zasad ne.

Pazi, vozio sam kineski 50cc skuter skoro 5 god. i prešao preko 20k kilometara (4-taktni) i sam ga održavao i budžio (ima 3-4 konja, otprlike).

Onda se kod nas 2022. pojavila Peda i kao kec na desetku, neuporedivo veći i jači od skutera i bio sam jedan od prvih kupaca.

VOGE 525 je nekih 2,3x jači od Pede tj. malo više od duplo (kada ukalkušim težinu motora i sebe) i to bi mi bilo "taman".

Ne znam, čitam temu, gledam YT recenzije, kada i ako kupim prenijeću utiske.

Biće u narednom periodu održane promocije i probne vožnje i tek tada ću odlučiti.

Inače nisam neko ko često mijenja motore (ni aute) i želja mi je kupiti NOVO (kao i skuterčić i Peda Tek) jer ne znam ja kako je ko vozio prije i onda ga paziti i održavati i voziti neko duže vrijeme.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 74 postova
pre 8 minuta, Midjo2 je napisao:

Dobro razmišljanje.

Finansije mi nisu problem, ali jednostavno razmišljam da li da sačekam još jednu sezonu ili da odmah kupim.

Ono, privlači me ali objektivno mi i ne treba.. ali mi je ćejf, eto tako da kažem.

Nisam iskusan motociklista, tako ne bih išao preko 500 kubika, možda nekad, ali zasad ne...

Ako je glava na svom mestu 500cc ili 800cc nije krucijalno, pogotovo kada ne pricamo o R izvedbama motocikala,

slazem se da 500cc ima svoje prednosti, manja potrosnja, jeftinije odrzavanje, registracija i slicno....

Imam motocikl od 500cc i 900cc za razlicite namene ih koristim, te zato kazem ako je glava na mestu nema prevelike razlike.

Kupiti novo je lepo samo po sebi ali to odnosi malo dodatne vrednosti, mislim da motocikl star 2-3 sezone sa redovnom istorijom servisa

naravno da nije nesto prevrtan i slicno, ne moze biti greska...cak je teze da bude greska nego auto star isto toliko.

Ali eto neki star 2-3 godine taman izasao iz garancije mogao bi i sam da odrzavas ako vec znas i volis.

U svakom slucaju izbor je tvoj, stvar tvojih osecanja i emocija i biraj po svom sudu, dobro je sto ti finasije nisu presudne

jer ako zakljucis da si mozda ipak pogresio manje ce te boleti i lakse ces peci preko toga i menjati dalje, ako 

si ubo pravu stvar time jos bolje.Odluka je samo tvoja, sve savete mozes procitati, uvaziti....ti si taj koji bira za sebe,

za svoj ćef i svoje zadovoljstvo.Sa srećom kako god odlučiš 👍

• Hvala 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Voge DS525X

@Midjo2

Ako ti je za utehu, ja sam motor kupio na brzu brzinu hahahaha. Prošle godine sam baš pred kraj sezone u danu odlučio da želim ozbiljniji motor (vozio Majesty-a do tada). Išao sam po salonima, gledao i čim sam video i seo na 525, rekoh to je to, uzimam (hteo sam CF700MT, međutim nisam želeo da čekam da dođe za A2 kategoriju). To je bio početak nedelje, ja sam onda morao na teren zbog posla i čim sam se vratio u petak, spremih lovu i direkt po njega 😆

• Haha 1

• U prolazu, 9 postova

Haha, tako sam i ja Peda Tek 250, jedan dan vidio i probao, idući dan donio keš i to je to.

U Banjaluci i nema nekog izbora manjih motora.. ima godinama onih kopija Honde CG125/CG150 ali to mi je maleno.

Tako da mi je Peda legla kao budali šamar jer je gabaritnija.

A i 525 DSX djeluje dobar jer mi koljena tačno upadaju u predviđeno mjesto, dok na 450MT "žulja" i štrči vani.

Lično preferiram udobnost, fino bi mi legao neki kruzer gdje mogu opružiti noge.. ali ipak sam u ADV/touring fazonu.

Naravno da ima moto-šopova koji prodaju Japance i BMW, ali to mi je skup sport.

VOGE i CFMOTO ne zaostaju puno tehnički za njima kako sam shvatio (imaju neke "bubice", kvalitet nekih plastika, vijaka, brzo im pada cijena, neke sitnice.. ali sve se to riješi), a ova dva brenda su best-buy i na 525 DSX mi se sviđaju prednja svjetla i maglenke.

A pošto imam iskustva u auto-moto čačkanju i budženju, ništa ne bi trebalo predstavljati veliki problem.

Fun fact: kod nas ne postoji više nivoa A kategorije - kad položiš za A možeš voziti šta god hoćeš (moraš biti punoljetan, logično).

Postoji zapravo A1 i ona je limitirana na 125cc i može se polagati sa šesnaest godina.. to je za one nestrpljive.

Promenio član Midjo2

Imam drugara koji vozi Pedu 250, jednom je seo na moj 450clc koji sam tada imao. Čoveku nisam mogao da skinem osmeh sa lica koliko se oduševio kako to bolje ide od Pede.

E sad, ćef je najskuplji ali najveći osmeh ti daje ako si siguran u odluku, bez obzira koliko god da košta.

A što se tiče motora, polako postaju konfekcijska roba, izlaze novi modeli a da stari još nisu pošteno izvozani. Uvek će biti novije i bolje (tako će ti reći prodavci).

525 je u stvari modernija varijanta Honde NX500 (zbog opreme i izgleda), i mislim da ne bi pogrešio. Meni je baš ekonomičan, nisam očekivao tako malu potrošnju za toliki motor, što u današnje vreme dosta znači, jer gorivo nikad nije pojeftinilo, samo poskupelo. Inače motor je napravljen tako da izgleda veće nego što jeste. One plastike napred unutar sebe imaju ništa 😁

Čim ti uslovi dozvole, sedni i provozaj ga, pa teraj ćejf 😀

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Ja mogu samo jedan savet da ti dam. Ako možeš da kupiš nov motor, voleo bi da kupiš, ne razmišljaj sekunde već KUPI! Sigurno se nećeš pokajati da kažeš al se zajebah kupih nov motor...a ako ne kupiš pa ti se nešto izjalovi, očas posla ti život neki svoj tempo nametne sto puta ćeš se setiti i reći što ne kupih... Život je kratak, uživaj u njemu svaki dan.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• prisutan, 1353 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
On 18. 5. 2026. at 16:32, alexanto je napisao:

a sam 100 km od BG-a pa sam išao da sednem i na 525 i na Kove 510 i na MT-a.

Ja od Banja Luke do Mostara, da probam TRK-a, a i kad sam kupovao Zephyra, isto spičio do Mostara grada!! 

• Podržavam 1

• U prolazu, 74 postova
Pre 20 sati, Rapax je napisao:

525 je u stvari modernija varijanta Honde NX500 (zbog opreme i izgleda)...

Ne bih se skroz slozio, to sto su ga kinezi spakovali u broj vece odelo i razbusili cilindar i povecali hod za 1mm,

mozda se moze smatrati modernizacijom ali ja nisam siguran, dizajn motora je stvar ukusa, nekom se svidja nekome ne, Honda ne preferira adventure modele sa kljunom (ni NX 500, ni transalp ni africa ga nemaju), a Suzuki koji je kljun i "izmislio" na novijim modelima ga je dosta ublazio, BMW kod koga je to bio zastitni znak ga je na modelu R1300GS skroz smanjio i sveo, na f900GS i novi f450GS takodje smanjeni maximalno, kada bude izasao novi F800GS vrvtn ce imati taj novi dizajnerski pravac i novi simetricni far, tj. mislim da se Voge samo naslonio na stari BMW dizajnerski pravac i nije doneo nista novo i specijalno moderno, za agegat je iskoristio staru hondinu licencu iz doba saradnje sa njima, a od BMW iz sadasnje saradnje dobio pravo da koristi dizajn i agregat od 900cc koja se proizvodi u Loncinu.

Apsolutno je Voge odlican brend, dobro se pozicionira na trzistu u Evropi, modeli su konkuretni i kvalitetom i kao svi kinezi cenom pre svega, ali daleko od toga da donosi nesto revolucionarno i preterano moderno za sada...samo prati trend i ubija sa dobrom cenom, sto je sasvim legitimno.Da Voge 525 kosta 8000 eur a 900dsx 12-13K eur cisto sumnjam da bi ih ljudi sa odusevljenjem kupovali zbog moderne tehnologije i dizajna.Oni koji su moderni tehnoloski sa najsavremenijim resenjima, kompozitnim materijalima u strukturi kostaju 20K i vise

(kao recimo Multistrada V2, ili V4 koja prakticno dodje 25k ili vise)...

• Podržavam 2

• U prolazu, 26 postova

Snimao je jedan lik na jutjubu Voge prodavnicu u Kini. Nov 525 DSX kosta 3300e tamo, tako da mogu misliti koliko ih kosta da ga naprave. Kad  uzmemo u obzir koliko je jeftin tamo, ne mozemo da se zalimo ni na sta 😂

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova

@Rapax i @Don_Kihot

Ovo mi puno znači, pogotovo ovo Don_Kihotovo.

Pametno složeno, i Rambo Amadeus bi ti pozavidio. :)

Imam osjećaj da će tako i biti, kad bude ovih dana test ride i ako ne nađem neku veću manu - idem na 525 DSX.

Uzmem online metalni kofer od 60+ litara, dodatak za vizir i modifikujem sjedište i vozi Miško.

Ne vozim puno, ali volim da uživam.. tako da se nadam da ću duže da ga vozim jer ne mijenjam često motore, a ne zanima me koliko će da mu opadne vrijednost za XY godina, zapravo VOGE 525 DSX bi mi bio tek prvi pravi motor, Peda je kosilica, a prethodni 50cc skuter je takođe kosilica samo puno manja. :D

• Svrati ponekad, 315 postova

Ono što je mene privuklo kod Kineza, pored moje potrebe da udjem u nižu klasu, jeste sto za tu sjajnu cenu se dobije i ono što mi treba od dodatne opreme, i jako dobru led grupu zajedno sa maglenkama. Nocu milina voziti.. Imao sam skuter kineski pre 20 godina i navozao se lepo sa njim. Isao sa njim Ue-BG Bg-Ue...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Ne silazi, 1476 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Što se sedišta tiče prva duža vožnja (300+ km) koja je usledila kada je motor imao nekih 20-30 predjenih km je bila posle 200 km baš neprijatna i dupe je bolelo nenormalno čak i uz povremene pauze.Bio sam mišljenja da odmah radim sedište. E sad bio je to početak Marta meseca i nije se pre toga nešto vozilo i nije bilo naviknuto. Kako su meseci i kilometri prolazili tako sam se navikavao i malo korman podigao i pomerio nazad i sve bilo bolje. Sad se guza privikla i recimo na 100km i ne pomišljam na pauzu pogotovo ako negde stanem na semaforu i malo spustim noge. Sad razmišljam da radim sedište ali više iz estetskih razloga samo mi se ne ostaje bez motora dok se radi sedište pa to je na stend baj.

• Integrisan, 7682 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
40 minutes ago, mihailo02 said:

Snimao je jedan lik na jutjubu Voge prodavnicu u Kini. Nov 525 DSX kosta 3300e tamo, tako da mogu misliti koliko ih kosta da ga naprave. Kad  uzmemo u obzir koliko je jeftin tamo, ne mozemo da se zalimo ni na sta 😂

Kad bi ovde kostao 3500e, retko ko bi vozio polovnjake :)

pre 43 minuta, mihailo02 je napisao:

U drugoj temi sam postavio YT video gde naš čovek (taj isti, koji živi i radi tamo) objašnjava zašto je u Kini sve jeftino.

Strahovita konkurencija, nemilosrdno tržište, velika fleksibilnost u proizvodnji, sistem prilagođen za masovnu proizvodnju, minimalna birokratija i veoma usklaćen lanac dobavljača. Kad sve to uzmeš u obzir, cena finalnog proizvoda pada. 

U vezi Loncina... to je fabrika koja za Kineske standarde postoji veoma dugo, i uspešni su. 

Naravno da su japanci kvalitetniji, ali da li su toliko kvalitetiji koliko više koštaju je pravo pitanje. Ja mislim da ne.

Kad smo se već dotakli i Honde NX500, ona se u potpunosti pravi na Tajlandu, samo se elektronika i senzori uvoze iz Japana.

Cena koju mi plaćamo je sa pomorskim i druskim transportom, sa carinama, porezima i ostalim nametima + naš sistem prodaje. Siguran sam da veću zaradu po motoru ima distributer ovde nego fabrika. 

Manje bi se ja fokusirao na kvalitet a više na lager rezervnih delova, jer sve se kvari, bez obzira na kvalitet. Svi 525 u Srbiji su relativno novi, ali za koju godinicu ćemo videti kako stoje stvari na tom planu. 

• U prolazu, 26 postova

Cemu sluzi ovo tanko  crevo, rekao bih da je neki odusak? Nisam primetio da visi ovako pre.

20260521_172134.jpg

Promenio član mihailo02

• U prolazu, 26 postova

Preliv za rezervoar je 100%, jer kada sam skoro prosuo gorivo na pumpi pored same rupe od rezervoara, ispod motora se stvorila bara, a obrisao sam sve sa plastika. Vezacu crnom vezicom negde svakako

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja