Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• Ne silazi, 3215 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
6 hours ago, Midjo2 said:

Zdravo svima, zaboravio sam šifru, forum neće da mi pošalje novu na e-mail, pa sam napravio novi nalog.

Inače, ovo je moj nalog: https://forum.bjbikers.com/profile/41452-midjo/

Imam Peda Tek 250 već 4 godine, odlično služi, prešao 13500km, hoću sada nešto veće/jače/brže/bolje.

Dilema je VOGE 525 DSX ili CFMOTO 450MT?

Prije nego što probam oba, zanima me vaše mišljenje, koji je mehanički pouzdaniji, kvalitetniji i koji zadaje manje "glavobolje"?

A drugo pitanje, koji više odgovara mojoj visini od 195cm (dobro, to ću i sam probati) ali čisto da vas čujem.

Cijena je slična, karakteristike su slične, vozio bih 99% po asfaltu, dakle koji je bolji izbor po pitanju mehanike i sveukupnog kvaliteta?

Probaj da zatražiš pomoć u kancelariji uprave (podforum), da ti vrate stari nalog.

Što se tiče motora, dosta je to slično - moraš da probaš oba i onda ćeš znati koji ti više odgovara. 

Nego ajde da pitamo @Rapax jer i mene zanima. Kolika je to razlika na asfaltu u korist 525 u odnosu na 450mt.
Kako ti to doživljavaš ? 
Kolika mu je recimo putna brzina na AP ? Tipa voziš ceo dan, više dana, koliko možeš da držiš ?. Recimo ja za 450MT smatram da je to oko 110kmh, a sa 15t lančanikom od prilike 120kmh.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 1317 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

To je baš subjektivno, meni je sa Vogeom to 110kmh (kad sam baš morao ceo dan na AP bilo je i više bez problema), CF mi je bio top na 130 sa fabričkim prenosom..

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250

Hvala svima, sutra puno kiše, nedjeljom ne rade, na godišnjem sam, pa od ponedjeljka mogu da idem da ih probam.

Za sjedište i vizir na VOGE-u sam upoznat, čitao sam na temi.

Još mi niste rekli uopšteno o kvalitetu, mehaničkoj pouzdanosti i jednostavnosti održavanja?

Oba brenda su kineski, prisutni kod nas samo par godina.. koji ima manje "bubica", koji je kvalitetniji izbor ako tako mogu reći?

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Voge DS525X
pre 54 minuta, Midjo2 je napisao:

Hvala svima, sutra puno kiše, nedjeljom ne rade, na godišnjem sam, pa od ponedjeljka mogu da idem da ih probam.

Za sjedište i vizir na VOGE-u sam upoznat, čitao sam na temi.

Još mi niste rekli uopšteno o kvalitetu, mehaničkoj pouzdanosti i jednostavnosti održavanja?

Oba brenda su kineski, prisutni kod nas samo par godina.. koji ima manje "bubica", koji je kvalitetniji izbor ako tako mogu reći?

Što se tiče mog ličnog iskustva za prvih 5.000km sam zadovoljan.

Imao sam problem sa prikazivanjem pete brzine na displeju, to je rešeno zamenom nekog od senzora. 

Sada mi se javio problem da motor ostane pod gasom (kada u nekoj brzini pređem 6.000 obrtaja motor ostane pod gasom sve dok ne povučem ručicu gasa par puta, tek tada se smiri. Sajla ne glavi tako da ne znam šta je problem). Za to tek treba da vidim šta će servis reći. 

Ovako što se tiče same mašine, ima neke čudne vibracije, nekad više, nekad manje, na višim obrtajima. Blago troši ulje, ništa puno. Menjač mi se sviđa, skoro pa i da se uopšte ne čuje kada se šaltaju brzine. 

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Probaću da ih uporedim i kažem moje mišljenje (koje je naravno subjektivno).

525 bi se više mogao upoređivati sa Hondom NX500/CB500X ali ajde 🙂

525 ima radilicu 180° a 450MT ima 270°, tu je 450MT u prednosti jer ima bolju raspodelu snage na niskim obrtajima i dosta bolji fabrički zvuk od 525 (ne razumem one koji na MT stavljaju aftermarket top 🙂).

525dsx ima linearnije ubrzanje, veću putnu brzinu, nema trzanja na gasu kao MT u prvoj i drugoj. Ima bolje kočnice.

450MT nema vibracija na većim brzinama ako se uporedi sa 525.

525 je po meni mekši od 450MT, bolje upija rupe, ali ima kraće ogibljenje, što i nije minus jer je adv a ne enduro. Ima dosta bolje gume za asfalt od 450MT (Metzeler vs CST).

Sedište je nekima udobno, nekima nije. Ja sam radio sedište jer sam hteo lepše sedište, ali generalno nisam imao problem sa udobnošću, iako znam da dosta njih ima. 

Kao neko ko je kratak, mogu da kažem da je položaj sedenja niži na MT450 iako je visina sedišta ista (MT je uži i lakše se "dofaća" snoge).

Nogostupi ili germanizovano fuzasteri su na totalno drugačijem mestu kod oba. 

525 ima položaj nogu više pozadi u odnosu na MT, više je "sportsko" sedenje.

Imam utisak da mi je lakša vožnja stojećki kod 525, ali to je opet kod svakog drugačije.

Menjač (bitna stavka) je za svetlosnu godinu bolji kod 525, iako i na MT radi super, na 525 je dosta mekši, dosta lakše se nađe N ako ti treba, sveukupno bolji osećaj za filing ima.

Sa 525 mogu npr da idem 2 na sat ako hoću i stabilniji je tu od MT.

525 ima veći displej sa više korisnih informacija daje (pokazuje pritisak u gumama i spoljnu temp).

Šesta brzina je dooosta kraća kod MT-a, i dosta lakše dođe u crveno na AP, čak i sa 15 zuba prednjim lančanikom je oko 500 ob više od 525, ali nije to neki veliki minus jer oba agregata su pravljena da se vrte visoko ako treba, ne osećaju zamor.

Po meni je kvalitet agregata možda malo na strani 525 jer je evolucija hondinog 471cc agregata koji su nasvirali na 494cc. Ko hoće veoma lako može da doda još 10ks bez problema (može do 60ks), što na MT nije tako lako izvodljivo, ali opet da napomenem da je fabrički zvuk na MT vasiona za 525. Za sada nisam pronašao probleme sa 525 agregatom na netu, da se neko žalio ili slično. Uvek ima pojedinih slučajeva ali ne kao na MT da su cele serije išle na rikol (nisu za naše tržište, ne brinite 🙂 ).

Isti stil vožnje na oba motora, na istim relacijama 525 troši manje od MT. Meni je autonomija oko 450km sa jednim rezervoarom na magistrali, ali ja ne razvlačim brzine, što bi se reklo ekonomična vožnja. Laže me bord za pola litra (pokazuje više od realne potrošnje haha). Laže i brzinomer, malo više nego na 450MT (kada se uporedi sa GPS).

Ogromna većina 450MT vozi samo po asfaltu, što MT može ali ima ograničenja jer je enduro jelte. Za asfalt je 525 bolji, ali nije sad to nešto mnogo.

A opet na YT sam viđao ljude koji su sa 525 prošli Brazilsku prašumu, blatišta itd. Fun fact- 525 ima veći klirens od KLE500 🙂

525 dolazi sa kreš barovima koji su neprimetni i rade posao (ispade mi motor na pumpi, na mestu, nije se oštetilo ništa).

I na kraju čeri na vr torte, koji je po meni kvalitetniji.

450MT odaje utisak malo boljeg kvaliteta plastika (na oko), agregat ne verujem da je bolji.

Meni 525 više odgovara od 450MT, zato sam i menjao, ali to je moje subjektivno mišljenje, nekom drugom bi bilo suprotno. Nešto slično kao- da li plavuša ili brineta fazon. 

P.S. nadam se da sam barem nekom pomogao iako je malo ispretumbano napisano.

Disclaimer: ovo je moje subjektivno mišljenje koje ne mora da bude tačno, za sve ostalo obratite se vašem farmaceutu 😃 

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 2

• Ne silazi, 3215 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Rapax sve lepo napisa, al meni na pitanje ne odgovori :D (Moj prethodni komentar)

Promenio član živke
  • Haha 1

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

Putna brzina na AP nekih 150kmh što je negde oko 135kmh po gps-u. Zavisi od vetra iskreno, ja sam kupio givi povišeni vizir ali sam se vratio na fabrički jer ako je vetar malo jači i čeoni givi stvara preveliki otpor. Gledam da se na autoputevima zadržavam što manje ali verujem da pri toj brzini možeš da voziš bez ikakvih problema koliko hoćeš. Sa fabričkim prenosom čini mi se da je na nekih 6000rpm. Kažem zavisi od vetra jer iako motor ništa ne oseća meni je mnogo prijatniji osećaj pri 110kmh po gps-u sa mojih 185cm. Ali sve je to individualno. Ako provodiš dosta vremena po autoputevima uvek možeš promeniti prenos.

Imam i ja pitaje za @Rapax koje se tiče lanca. Da li si menjao samo lanac ili si i lančanike? Ako si i lančanike gde si našao zadnji? Hvala unapred...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1468 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Voge 525 za tačno 10% pokazuje veću brzinu od stvarne. Na 6000 rpm on po gps-u ide 120 kmh a pokazuje na displeju 132. Ja imam iskustva na njemu nekih 7000 km. Do sad nisam imao nikakvih problema, bukvalno ništa. Sedište u početku bilo baš ali baš pretvrdo ali se dupe vremenom naviklo i sad već vozim poprilično u cugu bez stajanja i čak bez ustajanja. Za moju visinu (172-173 cm) fabrički vizir i nije prenizak i udare vetra počinju na kacigi da se osećaju preko 120 kmh. Malu potrošnju ulja sam primetio izmedju 1000 i 5000 km a posle servisa na 5000 za sada ni malo ili neprimetno. Potrošnja kad vozim sam je manje od 4l. a kad smo udvoje i natovareni je 4,2-4,4l.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250

@Rapax - Hvala ti puno na detaljnoj analizi i odgovoru, puno mi znači. :) Hvala i ostalima.

Čitao sam na netu, gledao recenzije, čitao ovaj forum, iduće sedmice idem da probam.

Ali kako god da okrenem, čini mi se da nijedan nije za mene.. nadam se da ipak neće biti tako.

CFMOTO ima paljenje na 270° i to izuzetno gotivim, a ima i ono povišeno sjedište (rally sjedište, više je za 5 centimetara).

To bi mi dobro došlo jer imam duže noge a kraći torzo, svi smo različiti po fizionomiji.

CFMOTO bi trebao biti izdržljiviji za balkanske rupe, ali mi je malo bezveze voziti off-road po asfaltu.

Da, i troši malo više goriva - i to sam našao.

Sa druge strane, VOGE mi se više sviđa, ali mislim da bi mi nogama bilo neudobno, jer takva mi je fizionomija.

Obavezno bih modifikovao sjedište u slučaju da uzmem VOGE, i veeeeliki vizir jer nisam aerodinamičan sa visinom od 195cm.

VOGE je nešto sarađivao sa BMW, pa bi taj motor trebao biti okej.

A mogao bih i nabudžiti neke dodatne nogostupe naprijed, da ispružim noge tokom dužih vožnji.

Ček', na kraju krajeva, ja vozim Peda Tek 250, koji je ipak manji od oba.

Ako mogu korektno da se smjestim na njega, valjda ću moći na neki od ova dva.

Javljam utiske nakon probe i eventualno postavim slike položaja sjedenja.

Samo da ne bude da izgledam ovako. :D

Jpv0qYA.jpeg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX
pre 46 minuta, živke je napisao:

@Rapax sve lepo napisa, al meni na pitanje ne odgovori :D (Moj prethodni komentar)

Eto, objasnio čovek, ali ajd i ja. Nije neka ogromna razlika na autoputu, ali je primetna (pričam o 15T 450MT i stok 525), nešto kao 16 ili 17cm, nekoj je nebitno ali nekoj jeste 😂.

Zaštita od vetra je za mene ista sa fabričkim vizirima, ali ja sam stavio 10cm viši i malo širi vizir i meni je sasvim ok, bez obzira na brzinu. Ne volim da sam sakriven iza vizira skroz. Prešao sam samo 4000km za ovih 2 meseca ali to je 95% magistrala, na autoputu sam najbrže išao 160, to je bilo nekih 145 po gps, deluje stabilno. Mislim da mu brzina od 110-120 po gps najviše odgovara. Ako je stok MT na 100-6000ob ovaj je nekih 1000 obrtaja manje, ima dugačku šestu. Npr primetio sam da je temperatura agregata zakucana na 75-77 stepeni bez obzira na brzinu (osim u gradu), kod MT zna da padne na 60 na autoputu, tj dosta su veće varijacije u odnosu na brzinu. 

Za tebe je 450MT bolja varijanta jer voliš da ga poteraš po gudurama a tu je 21" tata a i dosta veći hod amorta ima. Da si više na magistrali i po krivinama 525 bi ti bolje legao jer lakše ulazi u krivinu. Najviše sam u danu prešao 400km (magistrala), i nisam imao problem. Imao sam problem sa vibracijama na visokim obrtajima ali se to relativno smirilo posle promene lanca i dok je leglo sve na mesto, a možda se i guz*ca navikla, sad je ok.

pre 39 minuta, Alex989 je napisao:

Imam i ja pitaje za @Rapax koje se tiče lanca. Da li si menjao samo lanac ili si i lančanike? Ako si i lančanike gde si našao zadnji? Hvala unapred...

Menjao sam samo lanac, stavio sam DID VX3 i razlika je primetna i u vibracijama i u održavanju, ne dotežem ga, prešao oko 3000 sa njim.

Zupčanike nisam menjao jer su bili novi, ali pročitao sam negde da to nije preporučljivo jer se onda dosta ulenji motor, nije mala razlika kao kod MT.

pre 24 minuta, Midjo2 je napisao:

@Rapax - Hvala ti puno na detaljnoj analizi i odgovoru, puno mi znači. :) Hvala i ostalima.

Čitao sam na netu, gledao recenzije, čitao ovaj forum, iduće sedmice idem da probam.

Ali kako god da okrenem, čini mi se da nijedan nije za mene.. nadam se da ipak neće biti tako.

Dok ne probaš oba, nećeš znati. Samo sedenje ne motoru ne znači ništa. Provozaj i jedan i drugi. Mislim da za krakate 525 ima više mesta za kolena, ali možda grešim. I da, Loncin pravi agregate za BMW, to je onaj koji ide u 900DSX. Agregat u 525 je prekopirani Hondin agregat od 471cc ali dorađen da ima 494cc. Za Evropsko tržište je uštrojen na 47 konja, u Kini se prodaje sa 55ks mislim. a može da se mapira do 60 bez problema. To bi već bio totalno drugi motor. MT to ne može. 

Probaj i 625, skoro je isti kao 525 ali malčice veći, možda ti više odgovara, srećno 🙂

Pre 2 sati, Don_Kihot je napisao:

Ostao sam dužan...

Kako si zadovoljan sa Mitasom?

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja