Urban Rider 1531 Napisano Decembar 7, 2022 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Tošbo je napisao: Ako ti fabrički nisu plastikaneri, ne menjaj dok se ne potroše, a to će biti vrv sl sezone Nisam pričao o zameni guma već o modifikaciji felni (uslovno rečeno) setom za konverziju, pošto na žičanu felnu ne možeš da montiraš tubeless gumu. Postoji tema na forumu ali niko od ljudi koji su učestvovali u diskusiji nije imao direktno iskustvo sa ovim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1531 Napisano Decembar 7, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, VladoGrcic je napisao: Bitno je da vidis da li felna podrzava konverziju. Napisao sam već da felnama imam tubeless gume sa unutrašnjom, tako da konverzija nije problem, ali mislim da ću poslušati Jovana ipak i neću dirati ništa. pre 10 minuta, VladoGrcic je napisao: Meni je na meteoru bitno da imam TL da bi u slucaju busenja izbegao skidanje tocka. Mada bi teoretski moglo i bez skidanja... Sent from my iPhone using Tapatalk Točak ćeš svakako morati da skineš zbog čepovanja ili zamene gume u nekom trenutku jer upertlavanje (ili kako se god već zove) nije trajno rešenje i služi samo da možeš da se dovezeš do kuće, odnosno vulkanizera. Promenio Decembar 7, 2022 član Lone rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Decembar 7, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan On 1.12.2022. at 11:54, Tošbo je napisao: Mislio sam na zimsku opremu, koja služi isključivo za vožnju zimi Kao za duge gaće, niko neće leti da nosi duge gaće koliko god da dobro ventiliraju @maxx iju, šta ti je rekoooooooo, da si niko Šalim se. Imaš letnji aktivni veš i nose to ljudi, suv si instant i baš u toj ventilaciji pomaže ako je kvalitetan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 7, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, nafetS je napisao: @maxx iju, šta ti je rekoooooooo, da si niko Šalim se. Imaš letnji aktivni veš i nose to ljudi, suv si instant i baš u toj ventilaciji pomaže ako je kvalitetan. Hahah al kad kažem duge gaće, mislim na ono debelo a ne na ono moderno za teretanu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 285 Napisano Decembar 11, 2022 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Da se kratko vratim na temu: trenutno sam (u prolazu) u Njemackoj. Iskustva skladištenja motora preko zime su sljedeća Dakle opusten pristup 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1628 Napisano Decembar 11, 2022 Drug član, 1010 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan I za 5-6 godime opustencije eto tog motora na Balkanu, malo presao a izgled kao da ima sto godina 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 402 Napisano Decembar 11, 2022 Zainteresovan, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije im bas na listi prioriteta da cuvaju motor za Blakan da placaju garazu, cuvaju gume...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 183 Napisano Decembar 11, 2022 Svrati ponekad, 173 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Meto dasa auspuh na tockove al ga mrzi da stavlja ceradu zimi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1628 Napisano Decembar 11, 2022 Drug član, 1010 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, VladoGrcic je napisao: Pa nije im bas na listi prioriteta da cuvaju motor za Blakan da placaju garazu, cuvaju gume... Sent from my iPhone using Tapatalk To je bio sarkazam, a ne bukvalna misao. Al hajde da prevedem ako nekom treba. Boli ih uvo da cuvaju, onda nas neki trgovac dodje, kupi za manje para, ulicka ga i proda kao nov nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 11, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 6.12.2022. at 11:27, bajker71 je napisao: Fali mu samo "Z" i neki mali topčić, čisto da se nađe! moj već ima Z fabrički i to belom bojom a i topčić se dobro čuje 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8226 Napisano Decembar 11, 2022 Ne silazi, 2148 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan sasa ns 1 kad bi znao koliko ti zavidim na ovom motoru.Jedini model,u moru novih,koji mi se baš,baš sviđa.Al me prcaju 13000 zelenih.Uh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 11, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan to je bilo nekad 13000 ,sad ga u evropi više nema ,osim onog bez maske .Taj je 15300 a moj bi bio oko 16000 kad bi ga bilo. Za sad moj je jedini takav u državi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10380 Napisano Decembar 11, 2022 Drug član, 1530 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je lep, baci još neku sličicu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 12, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, sasa ns 1 je napisao: moj već ima Z fabrički i to belom bojom a i topčić se dobro čuje Sašin je lepši nego ovi sa slika, perverzija od motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZdravaT 0 Napisano Decembar 13, 2022 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Ja sam novi Biker pa mi je ovo prva zima da motor ili točnije moj skuter (Honda SH 350) mora čekati proljeće. Zanima me ako skinem akumulator hoće li se skuter zakodirati ili zaključati.... Pošto je skroz digitalni i ključevi su keyless ... Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Decembar 14, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, ZdravaT je napisao: Pozdrav svima Ja sam novi Biker pa mi je ovo prva zima da motor ili točnije moj skuter (Honda SH 350) mora čekati proljeće. Zanima me ako skinem akumulator hoće li se skuter zakodirati ili zaključati.... Pošto je skroz digitalni i ključevi su keyless ... Hvala na odgovoru Ne bi trebalo da ga zaključa, ali bolje ga ne skidaj, nema potrebe za tim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 539 Napisano Decembar 14, 2022 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan On 12/11/2022 at 8:19 PM, opsidiannight said: Meto dasa auspuh na tockove al ga mrzi da stavlja ceradu zimi. Kratko objašnjenje ako ne zamerite... Ne mrzi ga.Ovde je vreme takvo.Ako stavi ceradu, u proleće će naći sve zarđalo i crno od buđi. Moj ZX9R će prezimiti tako nepokriven petu godinu.Nema znce rđe na njemu.Lanac dobro nauljim devedesetkom, rezervoar sipam do kraja pun, posle zadnjeg pranja ide vosak, a na bravu plastični poklopac od dezodoransa kad ugasim motor i ćao.Gume niko ovde nečuva posebno, jer se redovno menjaju za nove. U proleće novo pranje + vosak, podmažem gde treba, proverim struju, kočnice, naduvam gume i gotova stvar. I još samo ovo... Ranije sam skidao akumlator i stavjao na pametni punjač preko zime.Sve i jedan mi je crko nakon prve vožnje.Sad skidam samo da zamenim za nov ako treba.Videću u proleće. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1081 Napisano Decembar 14, 2022 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan @icecoolsta spada u ovo voskiranje? imas neke paste pa namazes neke dekove ili ono u perionici, na pusku? Dal bi moglo da se opere motor, prvo sampon, onda da se ispere dobro puskom i onda na kraju da se izvoskira i da se samo prebrise? Jel moze da ostane taj vosak ili on smeta necemu pa mora da se ispere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 539 Napisano Decembar 14, 2022 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan U perionici, na pušku.Ne brišem ništa.Po meni nesmeta ničemu. U proleće kad ga operem, onda ga lickam detajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1081 Napisano Decembar 14, 2022 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam do sad razmisljao o tome ali deluje logicno. Hvala na odgovoru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 183 Napisano Decembar 14, 2022 Svrati ponekad, 173 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Icecool Vreme tipa 5 iznad nule i vlaznost 90%, dzaba cerada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 14, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan meni je motor i skuter garaaži i imam tzv letnje i zimske cirade.Letnje su jako lagane i samo za prašinu.Lako se skidaju i vraćaju.Pre neki dan sam ih zamenio ozbiljnijim i težim i to je za zimovanje.Kad bude neki sunčan dan setim se da skinem cirede da se malo prosuši motor jer ispod ima malo kondeza naročito kad otopli posle snega - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8238 Napisano Decembar 14, 2022 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Свако има неку посебну причу и савет за складиштења мотора преко зиме, не знам шта да кажем, давнијих дана када сам возио, дође зима натанкујем пун и у гаражу, на сваких пар недеља истерам из гараже, креснем, направим ђир по улици, никако даље да се не скочопиздим и назад у гараге па ни сад немам намеру да нешто мењам своју навику ... ал додуше ни садашње зиме нису као што су биле пре 30 и кусур година када сам тада возио. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4218 Napisano Decembar 20, 2022 Nemanja Stojanović, 1418 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ostavlja motor u garažama tržnih centara, viđam da ima stoje na istim mestima duže vreme. Ja sam baš blizu i Bea i Tempa kod CZ, oba imaju podzemnu garažu sa motorima unutra. Pošto ja svoju nemam, a i kuburimo sa prostorom oko zgrade, razmišljam o tome kao opciji. Iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1531 Napisano Decembar 20, 2022 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Beo Shopping Centar (a verovatno i drugi shopping centri) nudi mesečni zakup parking mesta ali ne znam cene. Vidi link ispod: BEO TI ČUVA MESTO - BEO Shopping Center BEOSHOPPINGCENTER.RS Bezbednost parkiranja motora u tržnim centrima i javnim garažama je diskutabilna, s obzirom na njihovu politiku odricanja od odgovornosti u slučaju štete ili krađe, ali verujem da je svakako bolja opcija od ulice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...