Jump to content

Moto Zajednica

RobiNS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    144
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Rumenka - Novi Sad
  • Interests
    Animator-dizajner TV grafike, ljubitelj fotografije - muzike, hobi-perkusionista...
  • Motocikl
    Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022)

Poslednji posetioci profila

1111 profile views

RobiNS's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

248

Reputacija u zajednici

  1. Slažem se, odličan je, ne mogu sada da zamislim motor bez njega. Jedno vreme mi je i onaj deflektor pomogao ali ovako je mnogo preglednije i lakše za održavanje. Nema preko vizira ni onih plastika koje pokrivaju šrafove (koje ostaju tu i kada koristiš Givi-Kappa varijantu) već je sve ravno - seče vazduh ko strela . Ovde mi je kamera na grudima pa je malo niža pozicija pogleda.
  2. Evo posle duuuugog dvoumljenja između "Kappa-Givi" i "Yamaha" produženog vizira odabrao sam Yamaha. Mislim što se izgleda tiče da je najlepši onaj originalni vizir (koji dolazi sa motorom) i zbog prave veličine i zbog toga što je malo toniran (diskretno tamniji) ali sam zapeo da uzmem produženi i prevagnuo je Yamaha iako je Kappa(Givi) praktičniji (nešto širi) u smislu da štiti i ruke - nekako mi deluje "poštarski" nemam pojma možda grešim. Ovaj Yamahin mu dođe ko pero na glavi papagaja . Al evo ga, zadovoljan sam posle dva dana čini mi se da mu ipak dobro stoji, osećaj u vožnji je super... to je taj "urban look".
  3. Pozdrav, nisam sedeo na toj Aprilii pa ne znam ali ja sam slične visine kao ti (185), meni je XMax taman. Primetio sam da oni koji su nešto niži već stoje na prstima kada sednu na XMax za šta je zaslužno i prilično široko sedište. Ja nisam imao problem sa prostorom ni na NMax-u mada mislim da on bolje stoji nižim osobama bar što se vizuelnog dela tiče. A što se performansi tiče meni je XMax 125 taman to što sam hteo (evo posle 2 godine korišćenja i 20.000 km) ali to je takođe individualna stvar. Naravno da je najbolje sesti i isprobati.
  4. Evo me malo na keju, lep dan da se malo usliikamo . Jesenas sam nabavio (sa Ali-ja) ovu spravicu što pokazuje pritisak (i temperaturu) u gumama - radi skroz ok. Lep pozdrav!
  5. Urađen servis, rano je za kaiš kažu to se menja na oko 20.000km - na sledećem servisu će ga menjati. Promenjene zadnje pločice - prednje su još OK na sledećem će i one da se menjaju. Sad sam miran do proleća .
  6. Ne mislim da ga menjaju za džaba pod garancijom (nisam se dobro izrazio) već pošto je još uvek motor pod garancijom - insistiraće na menjanju baš zbog toga - da ništa ne rizikuju...
  7. Pozdrav, evo me na 18.000 km, ne znam da li ću dostići 10.000km kao prošle godine ali blizu sam. Mašina ide kao od prvog dana - obožavam je. Trebao bih na servis za jedno 300km, juče mi se upalilo (SERV - V-BELT) na ravno 18.000km, nije frka kažu u Yamahi, kada dođem na servis videću šta će raditi... još sam pod garancijom pa će valjda menjati - ne razumem se, nek rade šta treba samo neka me služi i dalje ovako. Sve vas pozdravljam, evo i jedna letnja fotkica.
  8. @lukenzi55 Ja sam jako zadovoljan X Max-om 125 (14.500km), al to je moj (penzionerski :-D) utisak. N Max je mala aždaja (kao i PCX pretpostavljam), startiniji su i nešto brži. Udobnost i konfor je na X Max-ovoj strani naravno. Meni zbog visine (185) nekako više paše X Max, mada i na N Maxu nisam imao problema sa prostorom za noge i sl. već više onako vizuelno. Mislim, ako ti je bitna startnost i brzina (možda i lakša okretljivost jer je i motor lakši) onda N Max, ja sam izabrao mirniju vožnju udobnost i konfor kao i vizuelno nešto robusniju varijantu - i sve mi to i dalje odgovara. Nadam se da sam ti bar malo pomogao, pozdrav.
  9. Temperatura idealna za vozikanje (al ne volem mokar put)... evo pred kućom dve fotke posle kiše (sveže opran).
  10. Najlepše doba godine...
  11. Simpatična mašina, neka te dugo služi i najvažnije je da si ti zadovoljan. Ja sam sezonu završio sa 10.500 km a najavili su mi na sledećem servisu zamenu pločica (ne znam dal je zbog kvaliteta il što ja ne "jurcam") . Važno je da tebi odgovara, a i ne košta previše što je svakako bitna stavka, lep je na fotkama - vidi se da ga održavaš što je za pohvalu... ima ovde zadovoljnih korisnika Sym motora pa će ti se sigurno javiti sa utiscima. Samo uživaj!
  12. 1. i 2. januar iskorišćeni za vozikanje po suncu, Fruška gora, kanal DTD... Sve najlepše svima! Da nas služi zdravlje, vreme i naše mašine... a danas na posao (izgleda da ću cele nedelje motorom). po
  13. Imao sam to na jednom od prethodnih skutera al malo mi je frka bila - kao da su mi noge zavezane, sada imam termo pantalone kao i one grejače nogu (mogu i oba od jednom), kada obučem termo duks ispod jakne i onu neku rolku - nema zime. Meni je uslov za vožnju suvo vreme i bar 5 stepeni. E da znaš, prvo gde osetim hladnoću su prsti na rukama jer nemam baš prave zimske rukavice ali pošto mi je ruta do 15km taman stignem na odredište i nos mi bude hladan jer podignem malo kacigu da ne magli... al ostalo ništa ne sme da se smrzne. muffovi su zakon za nekoga ko zimi provodi dosta vremena na motoru. Hvala MaxiS, jeste neka zelena mislim da je u Yamahi zovu "Dark petrol" mat, tamno - sivo - zeleno a presijava se u neke čudne nijanse...
  14. U atarima kod Irmova u kasnu jesen...(X-Max125)
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja