Jump to content

Moto Zajednica

Royal Enfield Meteor 350

Recommended Posts

• Zainteresovan, 671 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Verovatno nije ništa ako nemaš nikakvih problema u vožnji, ali moraš to svakako da proveriš u servisu.

Vidi link ispod za više informacija o problemu sa senzorom: 

https://forum.classicmotorworks.com/index.php?topic=32176.0

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Svakako da se treba obratiti ovlašćenom serviseru...jer bi, u nekim idealnim uslovima, klijenti mogli da budu inicijatori eventualne modifikacije nečega.

Nova je stvar u pitanju, ne toliko poznata..bolje reći, kreće se u upoznavanje, pa mislim da nije loše da bude ovde ovakvog materijala. Ovo je svakako nešto što će značiti svima koji budu vlasnici nekog od RE motocikala.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350
pre 6 minuta, Lone rider je napisao:

Verovatno nije ništa ako nemaš nikakvih problema u vožnji, ali moraš to svakako da proveriš u servisu.

Vidi link ispod za više informacija o problemu sa senzorom: 

https://forum.classicmotorworks.com/index.php?topic=32176.0

Hvala. Ubedjen sam da nije nista s obzirom da radi kao sat,nista se ne primecuje,čuje i sl. Videcemo. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07

Prijateljici se isto desilo. Motor je radio i išao normalno. Pokušao sam poništiti, ali nije se dalo. 

U razgovoru smo došli do toga da je točila gorivo uvijek na istoj pumpi i nikada se to nije pojavilo, a kada se pojavilo taj dan je točila ne drugoj pumpi tj. firmi.

Pošto je već bilo pola goriva potrošeno otišli smo na onu prvu (ne baš prvu, nego ista firma) i natočili. Nakon par km vožnje lampica se ugasila sama.

Došli smo do zaključka da je gorivo u pitanju i da je motor osjetljiv na kvalitetu goriva. 

Sada, da li je to baš pravi uzrok ne znam, ali svijetlilo više nije

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Realno i nije nista strasno. Dovoljno je da senzor prepozna neku detonaciju, recimo zatrokira jednom. I cdi je vec poslao upozorenje i upalio gresku, koja nece sama da se brise, jer treba ipak proveriti uzrok...

Meni se na autu ,kad sam u selu, i kad je hladnije vreme upali lampica abs. Kada prvi put startujem.

Vec sa drugim startovanjem, sve normalno.

Dok u garazi gde je temperatura uvek oko 18c nikad ne pali tu gresku.

Akumulator...

• Drug član, 1892 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 11/27/2022 at 1:01 PM, sale600 said:

Mnogo lepo napravio lik video, baš je nekako opuštajući :)
Motor prede, muzika za uši.

Nego stvarno sam iznenađen tim podatkom da se šteluju ventili na 5k km, to je baš često. Baš me zanima zašto je to tako. Kod mene na Yamahi xt660 je propisano da se proveravaju na 20k km, a isto je na šrafove.
Sreća u nesreći je što se vidi da je na meteoru sve dosta pristupačno i ima samo dva ventila, pa verujem da svako ko ima potreban alat može ovo relativno brzo uraditi sam.

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07

Pretpostavka zbog zračnog hlađenja.

Možda i nisu uzeli u obzir da je kod nas ipak manja vanjska temperatura te da nisu tolike gužve u prometu kao kod njih i da je kod nas veća brzina kretanja pa je u vezi s tim bolje i hlađenje.

To je samo moje razmišljanje. Možda i pogrešno. Ne znam.

• Drug član, 2298 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 2 sati, zhex je napisao:

Eto, više ne mo'š ni novi motor da kupiš a da te nešto ne štreca :neznam:

Ma to se očekuje i kod skupljih brendova, na žalost.

Otvori samo stranicu evropskog dela za povlačenje motora i guma sa tržišta video bi koliki je to haos. Novi i stari motori koji se povlače nazad u servise zbog mnogo većih problema. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha xv950r

Nasao sam online manual - pod regular maintanance schedule jasno i nedvosmisleno stoji da se ventili provjeravaju/steluju na prvom servisu na 500km, a zatim na svakih 10k ili jednom godisnje.

MAINTENANCESCHEDULE.COM

Maintenance schedule and service intervals for the Royal Enfield Meteor 350...

Da imam uvjete za drugi motor bez razmisljanja bi uzeo neki RE, mali potrosac, , mala rega, jednostavan za odrzavat, predvidjen za Indijske ceste, stila na lopate. Motor za na kraj svita. :)

• Hvala 1

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350
On 5.12.2022. at 8:49, slave74 je napisao:

Realno i nije nista strasno. Dovoljno je da senzor prepozna neku detonaciju, recimo zatrokira jednom. I cdi je vec poslao upozorenje i upalio gresku, koja nece sama da se brise, jer treba ipak proveriti uzrok...

Meni se na autu ,kad sam u selu, i kad je hladnije vreme upali lampica abs. Kada prvi put startujem.

Vec sa drugim startovanjem, sve normalno.

Dok u garazi gde je temperatura uvek oko 18c nikad ne pali tu gresku.

Akumulator...

Kad sam ga palio bilo je dosta hladije nego inace (oko 5-6 stepeni) kad sam ga vozio i jos jedna stvar je da sam pravio pauzu od skoro mesec dana da ga nisam palio. Jeste malo stucnuo ali je upalio normalno iz prve. Punim gorivo na dve pumpe ,OMV (zadnje punjenje)i neka privatna tako da gorivo verovatno nije. Sumnjam da je hladno vreme i taj “štuc” zbunilo kompjuter. 

• Svrati ponekad, 232 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX
Pre 17 sati, overtone je napisao:

Da imam uvjete za drugi motor bez razmisljanja bi uzeo neki RE

Isto razmisljam, i to classic 350 koji mi je jako lep. Mada verujem da bi mi zafalilo performansi, Interceptor 650 bi mi bio taman :D

• Podržavam 1

pre 21 minuta, Djeronimo je napisao:

Isto razmisljam, i to classic 350 koji mi je jako lep. Mada verujem da bi mi zafalilo performansi, Interceptor 650 bi mi bio taman :D

Kao neko ko je vozio i Meteor, na čijoj platformi je razijen Classic 350 sa kojim deli isti agregat, i Interceptor, mogu da potvrdim da bi ti zafalila snaga na Classicu. 

To ne bi imalo puno smisla sa poslovnog aspekta, jer između 500 i 650 cc nije velika razlika, a već su imali razvijen dvocilindarski agregat za Interceptor, koji su kasnije i iskoristili za novi Super Meteor 650. U planu je, koliko vidim, i Classic 650.

Pre sat vremena, Djeronimo je napisao:

Cini mi se da se nesto slabije prodavala ta 500tka. Mislim da su tek skoro poceli da ulazu dosta u marketing brenda.

U Indiji se Bullet sasvim dobro prodavao, a Royal Enfield je izašao na globalno tržište tek 2017-te, čini mi se, sa modelima, zasnovanim na novom 650 twin agregatu, Continental GT-om i Interceptorom, pa ti se zato čini da su tek od skoro počeli da ulažu u marketing :)

Promenio član Lone rider

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Za ubrizgavanje novog života u RE zaslužan je mister Sidarta Lal. Marketing je samo deo te slagalice, jer je prvo trebalo napraviti nešto novo što bi moglo uopšte da se reklamira...naročito van Indije. U tom smislu i sam Lal jako puno doprinosi, jer nije nadrkani direktorčić koji komanduje iz fotelje, već je između ostalog i probni vozač u svojoj kompaniji. Ne poznavam gospodina, ali je očigledno da zna šta radi i veruje u "projekat" , a činjenica da je najdirektnije uključen u sve to, samo dodatno baca jedno lepo svetlo na celu priču...onako ukupno, pa i u smislu marketinga.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 232 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Vidjao sam taj 500 po Nemackim oglasima, cak i kod nas. Pretpostavljam da je bilo prodaje u nekom manjem obimu negde u Evropi. Al evo onaj Fredi Dobs kaze da su ovi 350 dosta kvalitetnije napravljeni.

Evo jednog lepog kratkog teksta o Royal Enfieldu za sve zainteresovane:

RIDERMAGAZINE.COM

The story of how Royal Enfield went from a British brand to Indian-owned and now operating in England once again.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1892 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Dobro ljudi, mora neko i da radi, šaljite zanimljivosti uveče :D :D :D

Promenio član antir3ality
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja