Forsberg 4877 Napisano Jul 14, 2023 Drug član, 1038 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan I zrna peska umeju da bole kad voziš u majici, a kamo li kamen(čići). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Jul 15, 2023 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 7. 2023. at 20:05, ske je napisao: Imam pitanje za vas koji po ovom vremenu nosite jakne, pantalone, cizme i ostalu moto opremu. Koliko cesto vozite tako opremljeni i koliko dugo traju te voznje? Ja vozim 5-6 puta u toku dana po 10-20 minuta i nosim FF kacigu, rukavice, pojas, onaj prsluk sa protektorom na ledjima, u najtolijem delu dana stavim i neke tanke rukave da me zastite od direktnog sunca. Sve to na sorc, majicu i patike. I to mi se cini previse. Ako bih jos jaknu i pantlone navlacio svaki put tacno bi poludeo Ja vozim mahom po gradu i prigradska naselja. Uvek ful opremu. Ujutru odem na posao i nazad. Ali vozim i po gradu za 100 sitnica. Do devojke kad idem, ako uzimam skuter - oprema je na meni. Do nje imam 2,5km i 8-10min voznje. Popizdim kad u pola sata skinem i vratim rukavice 3x ali posle razmisljam. Bolje 1min oblacenj opreme i malo nerviranja, nego xy meseci oporavka posle loma. Ako me bas mrzi da stavim opremu, idem bajsom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3118 Napisano Jul 15, 2023 Drug član, 1838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mene zeza sto dok skinem i stavim naocare izludim a za opremu mi nije tesko da se ful oblacim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 667 Napisano Jul 15, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Meni za kratke voznje po ovoj vrucini i kaciga visak. Vise sam za komfor i prijatnije oblacenjem, nego zastitu. Kako recimo, odete do kafica, radnje, prijatelja, oblacite pa skidate sve, pa opet oblacite, pa kuci opet skidate sve. I u sta se skinuti ako se nose pantalone, onda treba nositi dodatno odecu, da se presvuce u nesto kratko. Full oprema samo smeta po ovoj vrucini za kratke/spore voznje, koncentracija, pokretljivost, sve je mucenje kada se pregrejes, mozda i rizicnije tako voziti. Neki dalji, medjugradski put, naravno, ok. Promenio Jul 15, 2023 član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6084 Napisano Jul 15, 2023 Drug član, 4159 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Za takve gluposti imam auto.A što se naočala tiče riješenje su preklopne kacige.Ništa lakše.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jul 15, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Auto,imamo i mi auto:)Ali nije fora voziti auto,vec motor. Kad ako ne sad? Ti si se @RankoBg87 nesto prepao,da ne kazem usro Bice meni,usro se,kad proklizam negde u sorcu... Malo se salim,nije tema "sta trebate da nosite na 35+" nego "sta nosite". Tako da,neko moze,neko ne moze da izdrzi tu opremu na vrucini. Probajte gladijator,ekstra je za vrucinu,bolji od mesh jakne Danas mi proradi savest,pa obucem SVE!!!Za do posla,ali onda okolo idem, gde nema saobracaja i nije mi bilo vruce,nisam stao nigde. Ispod pantalona sorc,kad stignem samo skinem pantalone. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 667 Napisano Jul 15, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, el classico said: Za takve gluposti imam auto. A što se naočala tiče riješenje su preklopne kacige. Ništa lakše. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Zasto gluposti, auto uopste nije praktican za te krace voznje po gradu. Vozim motor non-stop, nije mi motor poveremena avantura da se spremam ko mlada svaki put kada sedam . Zato to krace, po vrucini, na brzaka kaciga (rukavice, mesh jakna eventualno ako je vece), i vozim. Promenio Jul 15, 2023 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3118 Napisano Jul 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Navikao sam tako za sve, nekako mi mirna glava, nekad u brzini zaboravim da vezem kacigu, trip sacuvaj boze, stanjem odmah i vezivanje. Izguracu ovu sezonu al za sledecu cu uzeti patike i tanje pantalone. Promenio Jul 15, 2023 član RankoBg87 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jul 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam otisao na off a zaboravio rukavice.Vozio sam dobro dok nisam provalio da nemam rukavice. posle toga ni v od voznje,prepadnut,sta kad omlatim Promenio Jul 15, 2023 član Bojan82 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8385 Napisano Jul 15, 2023 Ne silazi, 2171 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Po vrelini ne vozim,resto vožnja,majica kožni prsluk,moto farmerice,Shima duboke moto patike,kaciga ,rukavice.Pošteno,bez rukavica ne sedam,navikao se na njih,bez rukavica i ne umem da teram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1531 Napisano Jul 16, 2023 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Tarmi636 je napisao: Do devojke kad idem, ako uzimam skuter - oprema je na meni. Do nje imam 2,5km i 8-10min voznje. Meni se zena jako buni kad idem do devojke,pogotovo bez opreme 5 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17705 Napisano Jul 16, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2431 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, MatorKonj je napisao: Meni se zena jako buni kad idem do devojke,pogotovo bez opreme Ne znam tačno na koju "opremu" misliš... Jel na kabanicu, ako bude mokro? Promenio Jul 16, 2023 član BokyBoy 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jul 16, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan i na 35 a kamoli iznad izbegavam da vozim veliki motor i to naročito van grada.Zadovoljim se švrćkanjem mopedom po gradu. Van grada sam išao od oravite do novog sada na 39 i ne bi nikom preporučio.Bio sam u supertankim i superlaganim planinarskim pantalonama pesAk boje na kojima može da se skinu nogavice da ostanu bermude .Samo se malo otvore ti cibzari i eto vazduha za pod butine i OO. Gore majca ,,protiv,, znojenja i neki supertanak duks beli da štiti od verta i sunca.Na nogama kožne bokserske patike koje su imače veoma tanke i ne osećaš ih na nogama. Jedva sam i tako obučen preživeo iako sam fan sunčanja ,kupanja i jedno 10 godina sam se bavio sportom koji sam leti trenirao 5 sati dnevno a glavni trening od 2-5 poslepodne na suncu naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1480 Napisano Jul 16, 2023 Drug član, 585 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, BokyBoy said: Jel na kabanicu, ako bude mokro? Kabanica samo kod žene. Manja je potrošnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1480 Napisano Jul 16, 2023 Drug član, 585 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Juče i danas, u pokušaju šorc majica i Jet kaciga, nema šanse da se ne znojiš. Gori gora, gori borovina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Jul 17, 2023 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja budala u subotu u 14h full tekstil, čizme i rukavice... Vrlo brzo je krenula mucnina, a vazduh vreo, kao da mi neko duva fen u nos. Koliko god brzo vozila, nisam mogla da se rashladim. Na kraju sam morala do pola da otkopčam jaknu... Definitivno uzimam mesh za ove vrućinčine... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3118 Napisano Jul 17, 2023 Drug član, 1838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Juce koliko god da je bilo vruce gore mi je bilo ok posto je mesh a za sledecu sezonu moram i dole nesto tanje, svaki put sam mokar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 77 Napisano Jul 17, 2023 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svetlo siva-skoro bela jakna i pantalone sa vise od 80% mesh povrsine. Takodje SIDI kombinacija perforirani nubok- mesh obuca. Ispod jakne klima prsluk (rashladni). Ispod kacige isto klima (rashladna) potkapa. Na rukama letnje mesh rukavice. U zavisnosti od brzine i spoljne temperature ova klima (rashladna) oprema moze da efikasno rashladjuje na otvorenom putu 5-6 sati. Po gradu je manje koristim usled smanjene efikasnosti. Naime po gradu su cesta stajanja na semaforima i kratke i spore relacije a oprema zahteva strujanje vazduha preko nje da bi bila efikasna. Znaci obavezno mora mesh ili maksimalno otvoreni lufteri. Prosle sedmice bez problema vozio 8-9 sati na +34 C. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6084 Napisano Jul 17, 2023 Drug član, 4159 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan TojeTo, izbor boja je presudanGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17597 Napisano Jul 17, 2023 Integrisan, 5190 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam odakle ste vi, al ne bih vozio po ovome pa ne znam koje pare da mi daju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17705 Napisano Jul 18, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2431 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je do brenda...sto zvucnija (skuplja) marka, to je prijatnije u toj opremi...(citaj Ironican sam) Promenio Jul 18, 2023 član BokyBoy 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Jul 18, 2023 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Uzela sam juče LS2 Alba Lady crnu... obećava...videćemo... Znam samo da neću opet da se ispalim da izađem po onakvom vremenu, prvo greota za motor da se kuva, a onda i za mene... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17705 Napisano Jul 18, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2431 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Alexandra995 je napisao: Uzela sam juče LS2 Alba Lady Aaaaa, neeeee...moras 'vako...onda skida jos dodatnih 2C... Promenio Jul 18, 2023 član BokyBoy 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Jul 18, 2023 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, BokyBoy je napisao: Aaaaa, neeeee...moras 'vako... Hahahahaha... I to crnu, nemoj slučajno da mi odudara od motora i pantalona, pa taman crkla. Koliko (ne) vozim i ovo je super. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4607 Napisano Jul 18, 2023 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte biti kao ova budala dole... Fotka od subote kad umalo nisam riknula, sunce mu poljubim. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...