Jump to content

Moto Zajednica

živke

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1409
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

4 Pratilaca

O članu živke

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    Yamaha XT660Z Tenere

Poslednji posetioci profila

7167 profile views

živke's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

4k

Reputacija u zajednici

  1. Verujem da tu ima dosta istine. Raznih sam se priča naslušao što se tih zloupotreba tiče... Ja nisam dobio nikakvo obaveštenje, samo vidim da app ne radi više, tj da je under maintenance.
  2. Baš sad pogledah temu za sajam i iznenadilo me da ga neće biti tamo.
  3. @Libero jel taj čovek vozi KLE ?
  4. Ja sam takođe na ovo mislio u svom postu. Zapravo koristio sam LPD2 i za dodatno podmazivanje ležaja, a i za između ležaja i semeringa, kao i usne semeringa. Kao što rekoh - vrlo sam zadovoljan. Verovatno je taj Famol GM još bolji za konkretnu namenu, ali radi posao i LPD2. @N.F.S. gde kupuješ famol gm, i koja je cena , nisam ga našao nigde brzom pretragom ?
  5. Odlična tema! Ja sam po preporuci sa foruma uzeo upravo FOR LPD2 . Koristio sam ga pre nekih godinu dana kad sam menjao ležajeve na točkovima. Skoro sam proveravao stanje, i baš sam zadovoljan. Nije bilo ni naznake da je oslabela zaštita ni da je negde prošla voda. A relativno često vozim van puta po blatu, kiši, i skoro posle svake takve vožnje motor perem u perionici (naravno pazim da ne gađam direktno osetljive delove, u ovom slučaju semeringe). Što se mene tiče - odlična: Treba pomenuti i belu mast koju koristi @Satelis , verujem da i sa njom nema greške. Doduše ja nisam uspeo da je nađem kada sam kupovao. Ako se ne varam - to je ova: https://www.fam.rs/art/323/mazive-masti-i-specijalna-maziva/specijalna-maziva-za-prehrambenu-industriju/famatox-fm-0.html edit: Zapravo sam tek sada skapirao da je Alekre pisao za PD2 a ja imam LPD2 .
  6. Ja se nadam da će biti još epizoda, i da će možda i reći koliko sve ovo košta. Svakako odličan serijal, kao CSI da gledam Ajde ovo za ventile i da shvatim zašto bi neko radio. Ali da ispadne lanac bregaste, i da ga tako ostave u motoru - to nisam mogao da zamislim. edit: Zapravo sam sad video u komentarima da su samo zamenski delovi izašli oko 2000 evra
  7. Ajde da pitam ovde, dosta su se pominjale mudrolije o motorima. Koliko vidim - nema više Platiše u mudrolijama. Nisam ispratio zašto, promaklo mi je verovatno. Da li neko zna ?
  8. Ne znam jel podelio neko već ovo, izvinjavam se ako jeste. Vojislav i majstor Bane direktno iz garaže, baš zanimiljiva i lepo urađena priča (izašao i nastavak). Preporuka:
  9. Opa bato, idemo na sajam
  10. I smrdi ubija dok se ne pomeša i osuši
  11. Maxxis su u biciklističkom svetu (mtb, downhill) poznate gume.
  12. @Jovan Ristic odličan test i tekst. Pisao sam u drugoj temi da sam neplanirano pogledao ovaj motor, i da me prijatno iznenadio. Dodao bih samo da su štitnici ruku sa aluminijumskom osnovom, i deluju dosta kvalitetno, što je stvarno neočekivano. Većina proizvođača na adv motore stavi neke plastične čisto da se kaže da ih ima, a stradaju pri prvom obaranju motocikla, zato ih većina kupaca odmah i menja. Takođe, pun je nekih sitnih detalja koji možda nisu skupi, ali vidi se da se vodilo računa o svemu. Recimo ventili pod uglom od 90 stepeni, itd. I još jedna stvar vezano za težinu: ne znam tačno na šta se odnosi ta težina od 236kg, ali ako je sa svom ovom standardnom opremom - treba i to uzeti u obzir kada se poredi sa konkurencijom. Kasvetni kreš barovi, skid plate, štitnici ruku, nosač kofera, grejači itd. sigurno dodaju 10ak kg, ako ne i više na klot verziju. @Jovan Ristic evo jedne ideje za buduće testove: nađite neku veliku (stočnu) vagu u okruženju pa izmerite motore, da vidimo koliko proizvođači lažu Ja sam recimo tek skoro shvatio da postoje različite interpretacije za "wet weight" odnosno težinu motora sa svim tečnostima. Neko kaže da je to sa punim rezervoarom goriva, neko kaže pola, ili trećina, a neko da treba da ima minimalno a a da može da se vozi itd. Zavisno od kapaciteta rezervoara i ovo može da pravi veliku razliku.
  13. @vtomic85 Mali off, ali baš me zanima: šta se dešava kada nema struje u zgradi ? Nema izlaska za tebe ? Pitam jer desilo se jednom mom drugaru na mestu koje je iznajmljivao, pa je morao taksijem da dođe u kafanu, kasnio naravno dosta. Mislim da mu niko nije 100% poverovao da je nestala struja i da zbog toga nije mogao da izveze auto iz garaže
  14. @Kavke hvala puno, ali mislim da meni to ne rešava problem. U kontaktu sam sa ljudima iz hybridflex-a da vidimo da li može da se uradi silen blok, a ako ne bude moglo ili mi nije isplativo onda ide tvrda plastika kao Darko što je uradio i to je to.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja