Jump to content

Moto Zajednica

2021 Aprilia Tuareg 660

Recommended Posts

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

E7rSvrw.jpeg

Danas je rauzum prevladao: sklonio sam se pod nadstrešnicu umesto što sam nastavio da vozim pravo u ovo nevreme :D

dcrm7Ho.jpeg

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4793 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Meni je Tuareg prelep i predobar motocikl. Kad bih mogao da biram motor za poneki off road i asfalt, sigurno bi Tuareg bio prvi izbor. Pratim ovu temu i divim se što fotkama koje @Gligaizbaci, što terenima kojim prolazi. 

• Sviđa mi se 6

Biće i Kove dobar za fotkanje :D 

Različiti motori, različite namene. U idealnom svetu bih zadržao oba (i imao još nekoliko :zvizduk: )

• Sviđa mi se 3

15000km pre neki dan. Izuzev dva paljenja "check engine" lampice još pre prvog servisa, nikakvih problema ili iritacija. A bio je svugde, prošao svašta.

9vvOCLa.jpeg

3b98pRz.jpeg

Nabacio sam i nove torbe. Najbolje na svetu, mojih ruku delo :D

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 10

• Pažljivo prati, 616 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
17 hours ago, Gliga said:

15000km pre neki dan. Izuzev dva paljenja "check engine" lampice još pre prvog servisa, nikakvih problema ili iritacija. A bio je svugde, prošao svašta.

9vvOCLa.jpeg

3b98pRz.jpeg

Nabacio sam i nove torbe. Najbolje na svetu, mojih ruku delo :D

Takozvane GligoTech

• Haha 1

• MK Obrenovac, 552 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

U suštini toliko se dobro pokazao da sem boje ostalo ništa drugo nisu ni menjali.

Lepo ga ishalise u odnosu na konkurenciju

Promenio član NIKOLA 1

Kada je najveći problem na koji se ljudi žale pucanje šrafa/osovine poluge menjača nakon izvrtanja na betonu, i vrelina koja izbija iz mašine (na žalost standardno za Euro 5 motore) to je dobar znak :)

Ima i realan problem sa iskrivljenim podloškama u kompresionom štapu prednje vile. Svi koji su otvarali viljušku su naišli na ovu situaciju. Ja se time nisam bavio, ogibljenje za moje pojmove radi odlično.

• Hvala 1

• Drug član, 1359 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
On 23.8.2024. at 20:55, Gliga je napisao:

Ima i realan problem sa iskrivljenim podloškama u kompresionom štapu prednje vile. Svi koji su otvarali viljušku su naišli na ovu situaciju. Ja se time nisam bavio, ogibljenje za moje pojmove radi odlično.

To je vidljivo kod stvarno brze vožnje po terenu. Nisam došao do tog nivoa, zasad je sve ok. Treba probat

vozit motor, ovo online baratanje sa težinom i slično ti daje često potpuno krivo mišljenje.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Izgleda da prodaja ide bas bas slabo...

Ili je greska u ceni...

Screenshot_20240913_002759_com.infostud.android.pa.jpg

Promenio član OgiBG

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: u potrazi

Toliko je i na mobile de, osim dakar i travel verzija. Mislim da ce se vratiti cene barem malo i u auto i u moto svetu

Promenio član kick88

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail
1 hour ago, kick88 said:

Toliko je i na mobile de, osim dakar i travel verzija. Mislim da ce se vratiti cene barem malo i u auto i u moto svetu

Meni te cene na mobile.de nikad nisu bile jasne.

Npr Nov motor kod njih jeftiniji skoro 2000 € plus onaj deo oko poreza moze da se odbije... Ispadne motor 3000 € jeftiniji...

Bice da ja to nisam ukapirao kako treba...

• Zainteresovan, 783 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 8 sati, OgiBG je napisao:

Izgleda da prodaja ide bas bas slabo...

Ili je greska u ceni...

Screenshot_20240913_002759_com.infostud.android.pa.jpg

Tako nekako. Setite se samo kada ste poslednji put sreli Apriliu Tuareg na nasim putevima... Meni licno jako atraktivan motor.

Kod nas se najvise prodaju motori srednje klase(8-10k eur). Velika cetvorka i od skoro kinezi. 

Primera radi, iz neposrednog iskustva mogu vam reci da se preostale zalihe V-Stroma 650 crpe poprilicno brzo. Slicno se prodaje i NC750. To su jednostavno provereni, pouzdani motori koji ni u cemu nisu najbolji, a u svemu su dobri... Cenovno su okej. Nasi ljudi ne vole mnogo da eksperimentisu. Ugl. se kupuje provereno. Apriliu sam i ja razmatrao ali eto kao sto kazem, hteo sam proveren motor/agregat... A i motor koji odgovara mojim realnim potrebama... 

Promenio član Rider000

• Ne silazi, 7319 postova
  • Motocikl: TDM 900

Biće to priča kao sa nekadašnjim Pegasom 650. Doduše Aprilia je mali proizvođač. Mogu da naprave i bolji motor ali teško da će količinski prodati više od npr. Suzukija, Honde, itd. Čak i da "ubodu" da to ide masovno nemaju proizvodne kapacitete.

Statistika kaže da su jeftiniji motocikli srednje klase sve popularniji što se vidi i po tržištu. Nikada nismo imali toliki izbor kao sada. 

• Drug član, 1359 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 8 sati, Rider000 je napisao:

Tako nekako. Setite se samo kada ste poslednji put sreli Apriliu Tuareg na nasim putevima... Meni licno jako atraktivan motor.

Kod nas se najvise prodaju motori srednje klase(8-10k eur). Velika cetvorka i od skoro kinezi. 

Primera radi, iz neposrednog iskustva mogu vam reci da se preostale zalihe V-Stroma 650 crpe poprilicno brzo. Slicno se prodaje i NC750. To su jednostavno provereni, pouzdani motori koji ni u cemu nisu najbolji, a u svemu su dobri... Cenovno su okej. Nasi ljudi ne vole mnogo da eksperimentisu. Ugl. se kupuje provereno. Apriliu sam i ja razmatrao ali eto kao sto kazem, hteo sam proveren motor/agregat... A i motor koji odgovara mojim realnim potrebama... 

Ili si konformist ili avanturist 🙂

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: u potrazi
Pre 10 sati, OgiBG je napisao:

Meni te cene na mobile.de nikad nisu bile jasne.

Npr Nov motor kod njih jeftiniji skoro 2000 € plus onaj deo oko poreza moze da se odbije... Ispadne motor 3000 € jeftiniji...

Bice da ja to nisam ukapirao kako treba...

Nova vozila su svakako jeftinija nego ovde. PDV cak i ako vratis tamo pri kupovini od pravnog lica moras ovde da platis, s tim sto je nemacki MWST 19%. Mislim da se uvoznici polovnjaka uglavnom ne cimaju oko povrata, jer znaju da ce to ovde da naplate.

• Svrati ponekad, 77 postova
  • Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem

@Rider000

Upravo si mene opisao.. :). Ja sam pre 5 godina kupio Stroma XT 650 kod Atila, za 7300, dodao dosta opreme, nešto kupio ponešto dobio. Pre par dana prodao za 7600, naravno sa svom opremom i u super stanju. Suzuki V Strom 650 je odličan motor i mene je 5 godina i 25k km odlično služio ali...imaš osećaj kao da voziš Tojotu Korolu, nekako generički i bez emocija...kako sam sada u potrazi za novom mašinom odem pre neki dan u jedan od salona gde se prodaje Aprilija jer mi je Tuareg ..kao skrojen za mene, gabaritno i estetski. Tri motora u salonu, jedan crni registrovan kao test vozilo, sija mu abs. i tc. lampica..ima neki problem, drugi izložen u salonu sa par kapi ulja pod sobom, treći bez mana. I hajde ti sada budi hrabar ili lud pa izvadi 11-12k eur za motor koji već u salonu ( 2 od 3 ) ima neku manu, gde kolega @Gliga pominje dva paljenja Check Engine lampice za 15k km...Nisam ni sam pametan, ceo život vozim motore i uvek uzimam nov na 4-5 godina kako mi se bliži pola veka legitimno mogu da kažem da sam imao tu sreću da se do sada navozam lepih novih motora. Jedini sa kojim sam imao problema jeste bila Laverda Formula S 750 kupljena nova 1998 u Dubaiju.

Da li sam ja i ljudi slični meni konformisti, ziceraši ili samo ...iskusni pa priklanjaju  svoju pažnju i teško zarađen novac proverenim stvarima, pojma nemam. Znam samo jedno a to je da je Motor đavolja sprava i verovatno jedino gde se u današnje vreme osećaš  slobodno. Većina radi poslove koje ne voli, ali donose koliko toliko sigurnu zaradu da se pegura mesec i finansira ( na mišiće ) ovaJ naš sport, vozi auto koji mu baš i nije po volji ali malo troši, živi u kraju koji mu nije prvi izbor...ali, jbg dobijo je veću kvadraturu za iste novce ...iako je malo dalje od bilo čega, svega..

E baš iz tog razloga jedino je još motor koji vozimo istinsko oličenje nas samih...Odoh da pravim spisak Srce-Glava pa u šoping po novi motor. Čisti putevi :)   

Promenio član easy and slow
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 783 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@easy and slowIako motor svakako nije racionalna kupovina, opet bih pre kupio proveren i pouzdan nego atraktivan a pouzdanost pod znakom upitnika... 

Mirna mi je glava kad znam da gde god i u koje god vreme okrenem kljuc, mogu da se vozim gde pozelim, a ne da oko novog motora oblecem i trazim defekte, onda i nema neke razlike u odnosu na polovnjaka sem sto imas garanciju koja je pod znakom upitnika takodje. 😀

Svaki motor je zabavan ako ga upotrebljavas kako treba, a kad se zaputis barem 500-600km od kuce, uzivas u putu, predelima, motor je u drugom planu...😃

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

@easy and slow

TC i ABS lampice sijaju ukoliko su ti sistemi isključeni. Ne kažem da je takva situacija sa motorom koji si ti gledao ali čisto da imaš na umu kao opciju. Kapanje ulja na izloženom primerku: čista neposlovnost prodavaca.

Što se tiče paljenja check engine kod mene: Oba puta se desilo neposredno/odmah nakon sipanja goriva, i to u prvih 1500km. Radi se o tome što sistem tu lampicu aktivira u slučaju bilo kakvog odstupanja za milion parametara koji se prate. Imaju posebna obaveštenja za ozbiljnije probleme :) Oba puta se motor ponašao najnormalnije. 16000km juče napunio, bio stvarno svuda, po raznim terenima i svakakvim uslovima. Imam apsolutno poverenje u Tuarega i bez razmišljanja bih krenuo na bilo kakvo putovanje sa njim.

Naravno, ukoliko u tebi postoji bilo kakav crv sumnje, razumnije je birati neki drugi model. Sreća pa ima svega na tržištu 👍

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja