živke 9878 Napisano juče u 21:21 Ne silazi, 3333 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da, na Action 4 nisam ni ja rešio i ako imam neke mikrofone i čuda. A planiram da pogledam da li i za nju ima to sunđer kućište, to mi je najlakše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24873 Napisano juče u 21:25 Integrisan, 8064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, živke said: Da, na Action 4 nisam ni ja rešio i ako imam neke mikrofone i čuda. A planiram da pogledam da li i za nju ima to sunđer kućište, to mi je najlakše Video sam da ima ili ljudi prave sami, na motoru izgleda bas i ne pomaze a generalno ovako kontam ako hodas i vozis bajs da pomogne. On napred ima neki senzor valjda dole pa i ne sme da se kamera potpuno zatvori? Mada ko ima vizir, moze eksterni mic da zakaci za korman ili stipaljkom za kabel od kvacila i sl. i da snima tako. Ima cupavac, plus je iza vizira, bolje nego direkt preko kamere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7687 Napisano juče u 21:25 Advanced Member, 2605 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim DJI Mic 3 za snimanje zvuka. Stoji u džepu u rancu. Nisam baš oduševljen kako zvuče auspusi (zavisi i od motora), ali makar uopšte nema šuma vetra što mi je mnogo važnije. Džep od jakne/pantalona mi nije dobra opcija. Mnogo se krećem u toku vožnje i tu nastaju razni neželjeni zvukovi. Cimanje mi je i smara to oko mikrofona, ali velika je razlika u kvalitetu u odnosu na zvuk direkt sa kamerice. Mikrofon mi je podešen da se sam gasi nakon 15-ak minuta. Moram da vodim računa da u tom periodu makar upalim kameru kako bi se povezali. Naravno, neretko se dešava da zaboravim, da se mikrofon ugasi. Ne obratim pažnju da li su se uparili. A snimam skoro isključivo kada sam sa drugim ljudima i onda nije zgodno da stanem, palim mikrofon... I da, relativno često se desi da im treba mnogo vremena da se upare. Nekada bude za 2-3 sekunde, nekada za 20-30... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24873 Napisano juče u 21:26 Integrisan, 8064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovako nesto bas dobar izbor jer su odlicni snimaci zvuka. AudioPro | Zoom H1 essential ručni snimač WWW.AUDIOPRO.RS Zoom H1essential ručni snimač 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6956 Napisano juče u 21:34 Nemanja Stojanović, 1871 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, ozbiljno je smaranje posle sinhronizovati sliku i zvuk. Topla preporuka za mikrofon koji se povezuje direkt na kameru. Ja koristim isto DJI Osmo Action 4 u kombinaciji sa DJI Mic 2 koji kačim svuda po motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24873 Napisano juče u 21:41 Integrisan, 8064 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam jbg, ja sam nekada snimao uvek sirenu da dam signal da mogu posle da uskladim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3610 Napisano juče u 22:17 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, živke je napisao: Da, na Action 4 nisam ni ja rešio i ako imam neke mikrofone i čuda. A planiram da pogledam da li i za nju ima to sunđer kućište, to mi je najlakše Ima i vrlo slabo pomaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8419 Napisano juče u 22:28 Ne silazi, 3612 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to resio, mini mic, imam neku malu vrecu, ubacio sundjer i u njega mic, ok bude, prihvatljivo, za sad ga držim u džepu od pantalona, minimalno se cuje pomeranje. Kad je hladnije vreme onda mi je jakna drugacija pa drzim u dzepu na ledjima. Kacio sam par klipova na nekoj strani. Mic 2 je bolje resenje, moze da snima na sebe a moze vise da se smanji da ne probija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 737 Napisano juče u 22:42 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 7. 2026. at 12:32, ske je napisao: Koje su prednosti ovog nosaca u odnosu na ostale? Koliko vidim prekriva ventilacioni otvor, ne moze od njega da se zatvori vizir, one trake kojima se pricvrscuje vrv posle nekog vremena ostete onu dihtung gumu za vizir, ne deluje mi da je bas cvrsto, smeta zavesici na bradi, nekako je glomazan... Pa ne kažem da ima prednost ali dobro dođe ako ne koristite stalno kameru montiranu na kacigu. Ja vrlo rijetko kačim X5 na kacigu i za mene je odličan jer stavim,napravim snimak i skinem tako da ne ošteti dihtung ni bilo šta drugo. Takođe neki drugi nosači mi ne pašu jer je dugme za otvaranje moje flip up kacige na sredini brade i ne mogu montirati neke druge nosače. Tako da je ovaj nosač kompromis a kompromisi uvijek imaju mane. Glomazan možda jeste ali opet ne znam kako ali vazduh kroz lufter ulazi normalno u kacigu a zbog velike površine nosač veoma čvrsto stoji na kacigi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1372 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, živke je napisao: @Motorcyclist ne znam koja ti je kamera, ali meni je na GoPro 7 ona sunđerasta "zaštita" sa Aliexpress baš mnogo smanjila šum vetra. Dji action osmo 3, sunđer sa Alija ništa spec ne pomaže. Plus se i cepa jer ga navlačim preko kaveza. Možda bi bilo bolje kada bih stavio sunđer, pa kavez, ali ne može da se navuče tako. Zato moram da nađem stari diktafon, i da to gurnem pod sedište ili u kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7687 Napisano pre 15 sati Advanced Member, 2605 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @markommarko Nabavi neki DJI mikrofon koji se odmah povezuje sa kamerom, tako da audio sa mikrofona odmah ostane zabeležen na samom video klipu. Osim ako živiš od snimanja i obrade videa, mislim da stvarno ne želiš da se baviš naknadnom sinhronizacijom slike i zvuka. A ako živiš od toga onda sam siguran da ne želiš ručnu sinhronizaciju Meni Mini 3 mikrofon služi za snimanje sa tri različite kamere (Action 4, vel'ki fotoaparat i telefon). Od toga se jedino sa Action 4 sinhronizuje. Nimalo zanemarljiv procenat ukupnog vremena za montažu videa potrošim na sinhronizaciju zvuka i slike. I da, Davinci Resolve to radi automatski. No i dalje treba naći koji video klip paše sa kojim audio snimkom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1164 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 382 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Eksterni snimači samo za neki vlog iz komada, bez gašenja, ili neku određenu deonicu odvozati u komadu pa tako snimiti. Za višednevna putovanja apsolutno ne... Meni nažalost ni Mic Mini ne radi kako treba, gubi kontakt sa Action 4 već u zadnjem džepu... Zadnje što sam kupio je DJI lavalier mic u kacigu umesto nekog od par evra, ali ni njemu još nisam našao mesto da je bez vetra i da bude upotrebljiv zvuk (motora, ionako ne pričam ništa). Ono što je Mic Mini snimio bi bilo ok da nema te prekide, koji ne mogu da povežem ni sa čim (kada se to dešava). A platio sam ga najskuplje, čim je izašao Naravno da sam kupio još pre nekoliko godina Zoom H1, eno ga stoji u ormanu... Čak ni ovaj "žični" se ne uključuje odmah, prvo treba kamera da ga konstatuje(?) pa tek onda počne preko njega. Znači prvi snimak 15sec vetra, pa onda na njega, posle svako paljenje 2sec prvo vetar (neupotrebljivo, a uključio da snimim nešto što sam ugledao i treba o'ma)... I ako duži period ne snimam ništa, opet je prvi snimak 15, pa posle 2. Naravno, to nema ako je uključena kamera stalno, nego kod "SnapShot" funkcije, ugašena, pa se pali i snima - jedino što je moguće na celodnevnoj vožnji (osim ako neću biti povezan na napajanje ceo dan zbog te 2 sec). Ništa pametno nisam rekao, ali bar sam se izjadao Promenio pre 14 sati član Robi typo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6956 Napisano pre 13 sati Nemanja Stojanović, 1871 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Sa 2 kartice od 256GB može da se snimi ceo dan vožnje, a nekada je dovoljna i jedna. Pričam o snimanju svakog trenutka vožnje. I uz jedan SSD od 2TB na koji se bekapuje uveče, može da se vozi nedelju dana bez problema. Kameru i mikrofon povežete kablom na eksternu bateriju u jakni, ili ako imate na motoru usb još bolje, nema obaveze punjenja uveče. Meni je tako mnogo lakše nego da svako malo palim i gasim kameru i razmišljam šta bih snimio šta ne, povezivao mikrofon, pazio dal ima baterije u kameri itd... Pa onda na to dodate i 360 kameru i još jedan usb kabl i još dve 256 kartice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1164 Napisano pre 12 sati Svrati ponekad, 382 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Kad si ti vredan pa odmah izmontiraš Meni još stoje terabajti od pre... ihaj. Sad sam već počeo da brišem starije snimke, zastarelo, a nema više mesta, PC nekih 5TB, još 3 na eksternim A stalno snimati, pa nema šanse, to pregledati, evo već sam odustao samo što sam pomislio na to A da pamtim interesantne momente u toku dana, ne ide više u ovim godinama Inače, dve OA4, 360 X3, dron, telefon.... Aaaaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...