Jump to content

Moto Zajednica

Akcione kamere

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300
On 13. 9. 2026. at 19:51, ekozelj je napisao:

Ne, DJI Osmo Action 4 NE BRIŠE snimke kad napuni memorijsku karticu. Bolje pogledaj šta si i kako podesio u podešavanjima kamere nego što potpuno neistinitu tvrdnju iznosiš kao činjenicu (Hint: isključi Loop recording)!

Korišćenje kvalitetne i originalne kartice se podrazumeva.

Kameru imam treću godinu, svaki put snimam dok ne napunim karticu i ni jedan jednini put mi se tako nešto nije desilo.

Nemam pojma, meni je izbrisala sve snimke vec dva puta iako mi je loop recording iskljucen. Napuni memoriju, izbrise sve snimke i prestane da snima. Vec dva nervna sloma sam doziveo zbog toga... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 22 postova
Pre 23 sati, markommarko je napisao:

Koja su ti podešavanja za kameru - fps, ss, iso?

Za ovaj snimak sam koristio 4k 60FPS, ISO 100~200, S1/60 i koristio sam ND 16 filter na kamerici 

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2643 postova
  • Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT
On 13. 9. 2026. at 11:27, blazo95 je napisao:

Na poslednjoj turi mi se desilo da mi je smrdljivi DJI Osmo 4 izbrisao sve snimke jer je prepunio memoriju. Radi se o 128gb snimaka. Kada mi se to desilo nisam ukljucivao kamericu da snima opet da ne dodje do prepisivanja, pa sam otisao i kupio novu SD karticu. 
LapTop klinika u BGu mi je rekla da mogu da mi vrate snimke i traze 5000 dinara. Verovatno koriste taj disk drill kao sto si rekao. E, sad je pitanje koliko je zapravo komplikovano da se taj disk drill koristi? Je l on vraca snimke u MP4 formatu ili i tu nesto mora da se cacka? 
Ili jednostavno da platim tih 5000 i ne razmisljam... 😂 

Disk Drill sve odradi automatski. Treba mu vremena dok skenira celu karticu i nađe snimke. Ti izabereš koje hoćeš da povratiš i to je to. Prebaci ih na hard disk u istom formatu i sa istim nazivom fajla kako su i na kameri/kartici.

I da, tako nešto se apsolutno ne bi trebalo dešavati. Mislim da ne postoji podešavanje koje omogućava kameri da obriše sadržaj kartice kada se ova napuni.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3752 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Recuva, ta app je meni vratila snimke, sto kaze kolega sve po redu kako i jeste.
Slucajno sma obrisao pa sam ih vracao, kamera tj kartica kad se napuni ne brise nego samo prestane da snima, dva puta mi se skoro desilo da sam popunio.

• Podržavam 1

• U prolazu, 22 postova
Pre 4 sati, Gliga je napisao:

Disk Drill sve odradi automatski. Treba mu vremena dok skenira celu karticu i nađe snimke. Ti izabereš koje hoćeš da povratiš i to je to. Prebaci ih na hard disk u istom formatu i sa istim nazivom fajla kako su i na kameri/kartici.

I da, tako nešto se apsolutno ne bi trebalo dešavati. Mislim da ne postoji podešavanje koje omogućava kameri da obriše sadržaj kartice kada se ova napuni.

Dakle, nema potrebe da dodatno radim konverziju fajlova kada placeni disk drill vrati snimke? Odmah ih vraca uu mp4 formatu, ili bih morao da radim dodatnu konverziju? Jer sam sa tom tehnologijom poprilicno slab... 
ovi iz Beograda su rekli da vracaju fajlove samo, a ne rade konverziju u mp4... I onda mi to ne vrsi posao nikako 

On 15. 9. 2026. at 13:07, blazo95 je napisao:

Dakle, nema potrebe da dodatno radim konverziju fajlova kada placeni disk drill vrati snimke? Odmah ih vraca uu mp4 formatu, ili bih morao da radim dodatnu konverziju? Jer sam sa tom tehnologijom poprilicno slab... 
ovi iz Beograda su rekli da vracaju fajlove samo, a ne rade konverziju u mp4... I onda mi to ne vrsi posao nikako 

Vrati ti sve u originalu, kao da si direktno prebacio sa kamere/kartice. Nema potrebe za bilo kakvom konverzijom.

E da, ja sam ranije koristio Recuva za fotke i radio je dosta dobro (mislim na besplatnu verziju). Kad god mi je zatrebao za video, bio je bespomoćan.

Programi koje sam probavao pre Disk Drill jednostavno nisu mogli ni da vide karticu ukoliko je ne formatiram. A nakon formatiranja povrat informacija postaje teži.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

Gledanje omogućio @andrej.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

@RankoBg87Meni bas kul ovako da se vidi ceo kokpit... 

Ne mogu da je podignem više, nosac mi je na "bradi" kacige. Mislim da sam je "tiltovao" skroz koliko je bilo moguće 

Promenio član Rider000

Znam al ne vidi se onda nista drugo, to je bukvalno samo jos malo ili stavi jos sire da snima. 

Zeza i mene, isto na bradi, fali bas malo da bude sve ok, moram da mu tražim da mi odstampa pod drugim uglom da mogu vise da podignem, neki dan vozio kruzera, snimao sam rezervoar jos vise nego ti sad. 

@RankoBg87Ovo je ultrawide. 

Da i ja sam stampao kod tog lika vrv, a Nolan flip up ima specifičan mehanizam za otvaranje pa je zeznuto izmisliti bilo šta drugačije a da ne bude gadno kad nije montirama kamera. Probacu jos da je dignem na gore, ovo sam na brzinu samo probao. Fali jos mikrofon 

• Sviđa mi se 1

Iz Kraljeva lik. 

Ako je ultra onda je on bas rasirio, probaj samo siroki. 

Pa trazim mu samo da napravi pod uglom, tipa za dva mm podigne i bice super, kad bi imao onaj nosac zakrivljeni jos veci luk bilo bi super, odalji kameru od nosaca. 

On mi rece stavi onaj nastavak al kontam da ce se onda sigurno pomerati ili vise vibrirati. 

Ne znam koliko smem opteretiti nosac jer je 3m trakom zalepljen, da ne bi ostao bez kamere 🤣

Pa meni je dva puta otpao, sreca stavio sam sigurnosni kanap. 

Za sad drzi, treca sreca, matirao sam kacigu, dobro ugrejao i stegao. 

Prosle god me na sh20 zene kamera, ugasi se i nesto se pomerilo pa izgoreli snimci, ove godine mi otpadne tako da opet nemam nista sa te ture. 

• Drug član, 1475 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1100S

Nisu vam dobre te 3M trake. Ima mnogo falš traka u prodaji…

Originalna koja je došla uz GoPro, ja sam dva dana secao ono iz sve snage dok sam skinuo nosač sa kacige, umalo nisam školjku razbucao…

Btw, ništa 3D štampa, mi smo pravili nosač od onog bison dvokomponentnog “plastelina”:

• Sviđa mi se 2

@vasa.93Ne moze to na ovakvu kacigu nista sem ovog resenja. ili lepljenje sa strane sto mi je estetski najlosije resenje a i pravi buku

Samo ovakvo resenje

1751497393274-20250410_234148.jpg

Promenio član Rider000

Pre sat vremena, markommarko je napisao:

@Rider000 @RankoBg87 Snimajte u 4:3, pa onda samo u montaži raširite i podignite kadar. Tako ćete rešiti problem viška kokpita i manjka neba. Ako to ne pomogne, tek tada tražite nov nosač

Ne svidja mi se kako izgleda u 4:3 kad sam snimao. Meni se najvise svidja ovako što šire. Cak mi je i kul sto se vidi rezervoar malo i ceo kokpit, ovaj put koji sam snimao nema neki pejzaž pa je svejedno. To je penjanje na Divcibare 

Znaci u montaži moze da se raširi? 

Usao sam neki dan u Davinci prvi put, oči mi pobelele dok sam se snašao... 

@Darko MihajlovicImam i njega al me mrzi da provlacim kroz kacigu to...

Promenio član Rider000

Ja snimam 4:3 odnos, u 4k. Za Youtube kropujem na 16:9 (odsecaju se gornja i/ili donja strana originalnog kadra).

Za pogani vertikalni IG takođe isecam i 4k snimka. I mrzim što sam prinuđen da radim vertikalni video, pogrešno je.

• Sviđa mi se 1

@markommarkoJesi probavao da video od 30fps konvertujes u 60fps? 

Ako snimam u 60fps onda nemam motion blur

• Drug član, 632 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
pre 1 minut, Rider000 je napisao:

Jesi probavao da video od 30fps konvertujes u 60fps? 

Ako snimam u 60fps onda nemam motion blur

E nisam snimao neko vreme. Kao "kažnjavam" sebe. Hoću prvo da izmontiram šta imam, pa onda da nastavim. Debil, šta ću.

Inače, nikada to ne konvertujem. Ako snimam 30, ostaje 30, ako snimam 60, ostaje 60.

Još pokušavam da provalim koja su mi podešavanja najbolja. Ovako napamet kapiram da je to 60fps, 1/120 ss, ISO 100-400, ali, kao što rekoh, nisam neko vreme snimao, pa ne mogu ni da proverim da li valja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja