Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9

Koliko sam ja upoznat, zakoni u nasoj i u tim "uredjenim"  zemljama su vrlo slicni ili skoro isti, ali tamo funkcionisu a ovde ne. 

Kako, zasto? Aj da probam da ti objasnim jer ocigledno gledas stvari sa pogresne strane.

Evo primer koji si ti naveo, nekako nama najblizi.

Pripitog te zaustavio pandur i pustio te za 20eura.

E sad, sta drzava kaze na to?

Drzava je zabranila da pod dejstvom alkohola ucestvujes u saobracaju, drzava je obucila, platila policajca, dala mu ovlascenja da te zaustavi,kontrolise, iskljuci iz saobracaja, privede na treznjenje, prosledi dalje pravosudnom organu kojem je drzava opet propisala da treba da te osudi novcano, uz meru zastite zabranom upravljanja vozilom, cak je drzava propisala da se moze otici i zatvor, da sud moze uputiti na obavezno lecenje, ponovno polaganje i svasta nesto...

Mislim da je drzava to posteno propisala...

E, sa druge strane imamo narod, tebe , mene... Mi kazemo:

Ja sam stoka i sedam pijan u auto i ako me zaustavi pandur, koji je isto tako stoka, dacu mu 20eura, jer sam stoka i nudim mito, a on ce , jer je stoka, uzeti tih 20eura i pustiti me da idem dalje pijan. Cak ako neko, ko je stoka jer druka, prijavi to njegovom komandiru, koji je isto tako stoka, ovaj nece sprovesti neku detaljnu istragu i sankcionisati ovog pandura jer od tog pandura , stoke dobija procenat, jer je stoka... I da ne idem dalje po svoj stoci u sudstvu, zatvoru, doktorima iz ovog zacaranog kruga...

Znaci, ja za 20 eura pre*ebem ceo sistem...

Znaci, nije problem u drzavi, ona se samo gusi od stoke koja ne radi svoj posao kako treba ...

I da citiram ponovo "bice nam bolje kad mi budemo bolji"

(ovo je tako kompleksna tema da ne mogu vise da pisem na forumu, jer kad vidim kolke postove pisem mrzi me da ih procitam i editujem:), a kako je tek vama...)

Promenio član ske
  • Sviđa mi se 9
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2934 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Kada malo prostudiras taj zapadni sistem shvatis da se ta disciplina samo odnosi na taj nizi i srednji sloj stanovnistva koji mogu da kaznjavaju. Dok visi slokevi ni kod njih nisu imuni na mito i korupciju ali su povezani kao crijeva, pa ih ne smiju dirati.
Mogao bih navesti bezbroj primjera, samo cemu to.
Prosto to je sistem, a borba protiv sistema je besmislena osim ako ne zelimo neku novu vrstu komunizma, a i tad...
Naravno da je pozeljno raditi na sebi i pokusati da se izdignemo iz zabokrecine cisto radi nas samih i necega sto nas cini boljima.

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Država ne postoji u realnosti, to je apstrakcija koju izgradjuju ljudi, tj. narod, tj. gradjani koji žive na nekoj teritoriji. Isto kao i kuća. Kuća će biti lepa, stabilna i bezbedna u onoj meri u kojoj je vlasnik bude sagradio. Ako je sagradi na lošim temeljima, nestručno, glupo je posle da se vlasnik žali na tu kuću, kako je loša, kako mu prokišnjava. A zapravo, na njemu je da sredi sve te nedostatke

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1782 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Kod nas ljudi razmisljaju: 

“mala je sansa da budem uhvacen i kaznjen”

a na zapadu:

”bicu kaznjen”

to je jedina razlika i zbog toga zivimo ovako.

• Podržavam 2

• Drug član, 791 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Uzevši u obzir da je tema otišla u smeru večitog pitanja - zašto nam je ovako kako nam je, evo jednog snimka koji daje jedan od odgovora. 

Obratite pažnju na sivu tojotu na semaforu:

Dok je, bar meni, u Nemačkoj dovoljno da postojim sa "sumnjivim" tablicama. Da ne kažem svaki put, ali poprilično redovno:

Zaista je bitno i da policija radi svoj posao da bi sistem funkcionisao.

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 9 sati, ske je napisao:

Koliko sam ja upoznat, zakoni u nasoj i u tim "uredjenim"  zemljama su vrlo slicni ili skoro isti, ali tamo funkcionisu a ovde ne. 

Kako, zasto? Aj da probam da ti objasnim jer ocigledno gledas stvari sa pogresne strane.

Evo primer koji si ti naveo, nekako nama najblizi.

Pripitog te zaustavio pandur i pustio te za 20eura.

E sad, sta drzava kaze na to?

Drzava je zabranila da pod dejstvom alkohola ucestvujes u saobracaju, drzava je obucila, platila policajca, dala mu ovlascenja da te zaustavi,kontrolise, iskljuci iz saobracaja, privede na treznjenje, prosledi dalje pravosudnom organu kojem je drzava opet propisala da treba da te osudi novcano, uz meru zastite zabranom upravljanja vozilom, cak je drzava propisala da se moze otici i zatvor, da sud moze uputiti na obavezno lecenje, ponovno polaganje i svasta nesto...

Mislim da je drzava to posteno propisala...

E, sa druge strane imamo narod, tebe , mene... Mi kazemo:

Ja sam stoka i sedam pijan u auto i ako me zaustavi pandur, koji je isto tako stoka, dacu mu 20eura, jer sam stoka i nudim mito, a on ce , jer je stoka, uzeti tih 20eura i pustiti me da idem dalje pijan. Cak ako neko, ko je stoka jer druka, prijavi to njegovom komandiru, koji je isto tako stoka, ovaj nece sprovesti neku detaljnu istragu i sankcionisati ovog pandura jer od tog pandura , stoke dobija procenat, jer je stoka... I da ne idem dalje po svoj stoci u sudstvu, zatvoru, doktorima iz ovog zacaranog kruga...

Znaci, ja za 20 eura pre*ebem ceo sistem...

Znaci, nije problem u drzavi, ona se samo gusi od stoke koja ne radi svoj posao kako treba ...

I da citiram ponovo "bice nam bolje kad mi budemo bolji"

(ovo je tako kompleksna tema da ne mogu vise da pisem na forumu, jer kad vidim kolke postove pisem mrzi me da ih procitam i editujem:), a kako je tek vama...)

Pre sat vremena, Mr_Wolf je napisao:

I dalje sam stava da riba smrdi od repa,oni mali sitni repici za 20e (u svim segmentima) unistavaju i glavu ribe i drzavu i buduce narastaje koji prepisuju od njih.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 791 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Ma ti si u potpunosti u pravu, ali na ovom zadnjem primeru nismo ni došli do korupcije. Policiju jednostavno ni ne interesuje to što je lik direktno ispred njih prošao na crveno.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: R1150GS

Da bi policija radila svoj posao za pocetak mora da bude placena,pa da izadje iz komunizma,pa da ne postoji kum,komsija pasa i sva ostala robina na polozajima.A pre i iznad svega da funkcionise sudstvo pa kad policija privede nekog da on ne izadje iz suda pre njih (jer koga onda zabole za posao?).Problem je sto kod nas riba smrdi sa svih strana.Odakle poceti?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Evo,od prethodnog posta koji sam napisao do sada,prosetao sa suprugom do grada i prosao jednim delom glavne ulice.Na parkingu u centru sa nekih 20-ak mesta,auto na mestu za invalida prilazi vozac bez naznaka da je invalid.Malo dalje na ulici dva mesta za invalide,jedan auto parkiran bez nalepnice za invalida a na drugo se parkirava mladic sa nalepnicom P.Inace nije neka guzva ali zar niko ne shvata da ne treba tu da se parkira.
Da li je kriva "drzava" ili onaj koji vozi (ne vozi) pauk.Gde je policija da to odmah resava?"Mala mi plata,necu to da radim",za mene nije opravdanje,skini uniformu i radi nesto drugo.I meni je jeftino krpljenje gume,pa sta treba,"okrpicu samo malo,nek malo pusta"?

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

30 minutes ago, ivica744 said:

Gde je policija da to odmah resava?"Mala mi plata,necu to da radim",za mene nije opravdanje,skini uniformu i radi nesto drugo.I meni je jeftino krpljenje gume,pa sta treba,"okrpicu samo malo,nek malo pusta"?

Verovao ili ne ali vecina policije radi svoj posao i za tu malo platu (a mala je za posao koji se radi),da ne kvotujem i Lomiteljov post,problem i sustina je sto ti privedes nekog,on izadje iz suda pre tebe i smeje ti se u facu (jedan od primera).Mali broj karatkera je ovde da bi se opisalo sve sto se desava sto ubija moral i volju za radom, ali ljudi i dalje rade.Slazem se da treba da krenemo od sebe,to je osnova,ali nigde u svetu nema dovoljno policije da resava odmah ono sto mi svi vidimo,zato su tu kamere

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900
pre 43 minuta, lomitelj je napisao:

Od početka! Svako da krene od sebe, da ne pravi sranja i oseti empatiju i uključi moral. Nije to teško.

U pravu si sve osim ove poslednje recenice.

Mislim da je tesko jer onaj koji nema moral i empatiju ne zna da treba nesto da menja.

Ima jedan manji broj na koje ipak moze da se utice, nisu losi nego ih jednostavno povuce masa. Za takve ima nade samo treba cesto i svuda pokretati to pitanje

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

8 hours ago, Sharky - Alex said:

Kod nas ljudi razmisljaju: 

“mala je sansa da budem uhvacen i kaznjen”

a na zapadu:

”bicu kaznjen”

to je jedina razlika i zbog toga zivimo ovako.

Po meni je ovo sustina,pocetak i kraj,tacka.Volimo zakon ali kad se ne primenjuje na nas,volimo pravila ali kad mogu da se izvrnu kad nama odgovara....itd.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Malinar u pokusaju, 1703 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
3 hours ago, Mr_Wolf said:

Ja sam video srpsku policiju na delu i zaista su me prijatno iznenadili. 

U martu 2021. napadao neki ogroman sneg i ja krenuo na Kop da skijam za vikend. Teramo od Kraljeva ka Raškoj, Ibarskom, preleće me neka nova siva mečka e klase i još par vozila ispred mene i debelo hvata punu liniju. Posle par sekundi, rapid karavan pali rotaciju i pun gas za njim. Ne biste verovali koliko malo mu je trebalo da ga sustigne i zaustavi. Lik u mercedesu uopšte nije provalio da su par vozila iza njega panduri u redovno obeleženom policijskom autu. Zaustavljaju njega, a drugi pandur zaustavlja nas 5-6 i uzimaju nam podatke za potrebe svedočenja. Ja sam pitao da li sam napravio neki prekršaj, pandur mi je rekao, naravno da ne, nego zbog "onog kome se mnogo žuri". Zamolio sam ga da me ne cima da se vučem po sudu, a i zaista nisam neko ko će drugome da soli rane, iako je divljačio fino, tu mi je rekao da će me zvati ukoliko bude potrebe i da sam dužan da se odazovem i kažem istinu. Na moju sreću, niko nikada me nije zvao.

• Sviđa mi se 4
  • Zbunjen 2

Pre 11 sati, Patriota je napisao:

sustina je sto ti privedes nekog,on izadje iz suda pre tebe i smeje ti se u facu 

Slazem se,ali za mene je i sudija samo deo repa ribe,malo veci ali ipak samo rep.

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova
  • Motocikl: -

Ja sam nažalost više puta video slučajeve akutne ku...bolje kod policije kao sa snimka @Mr_Wolf-a, i ama baš nikad nešto kao što opisa@milomir22. Štaviše, u više navrata sam bio u fazonu "da li je moguće da će da ga iskuliraju"?

Kao vrhunac - lopov pita pandura "je l' nije problem da ja maznem onaj karton marlbora iz kombija ispred", a pandur samo odmahnu rukom, u fazonu "ma šta me zabole" (nije preneseno značenje, nije metafora, alegorija, nije "nečija priča" - lično sam prisustvovao, čuo, i posle dobio 2 boxa marlbora, kao i pandur, od lopova)

@lomitelj ponekad me podsetiš svojim stavovima na jednog brata od tetke koji je u CH 20 god - on toliko ispizdi kad dođe u Srbiju, da sad već tvrdi da neće da se vraća ni kad ode u penziju. Jedina razlika je što ti još gajiš nadu da će do tvoje penzije nešto da se promeni :)

• Drug član, 1538 postova
52 minutes ago, zaludan said:

@lomitelj ponekad me podsetiš svojim stavovima na jednog brata od tetke koji je u CH 20 god - on toliko ispizdi kad dođe u Srbiju, da sad već tvrdi da neće da se vraća ni kad ode u penziju. Jedina razlika je što ti još gajiš nadu da će do tvoje penzije nešto da se promeni :)

Ne gajim ja nade. Svestan sam. I nije tako samo u Srbiji. Pizdim ja od toga svuda. Potrebno je malo putovati svetom pa videti da je bolest odumiranja empatije baš uzela maha. Srbiju volim pa se i nadam, šta ću. U DNK mi je, hteo ja ili ne. Za ostale se isto nadam, ne bi li deci bilo bolje. Neporavljivi sam optimista i baš mi je žao što ovom svetu opasno manjka dobrih ljudi. Što se tiče penzije, ne znam ni sam. Rad sam na neko more, da se izdvojim skroz, da mrem dok me zapljuskuju talasi i gledam kako sunce polako zalazi. Probao bih da se bar na kraju ne nerviram.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i
Pre sat vremena, lomitelj je napisao:

Rad sam na neko more, da se izdvojim skroz, da mrem dok me zapljuskuju talasi i gledam kako sunce polako zalazi. Probao bih da se bar na kraju ne nerviram

Ako nadjes dobru lokaciju, javi molim te. Obecavam da cu da se udaljim od tebe bar 1km, a za zahvalnost obezbedim sanduk pica ( pića, da ne bude zabune :D)

• Podržavam 1

• Drug član, 1538 postova
13 minutes ago, Tarmi636 said:

Ako nadjes dobru lokaciju, javi molim te. Obecavam da cu da se udaljim od tebe bar 1km, a za zahvalnost obezbedim sanduk pica ( pića, da ne bude zabune :D)

Dogovoreno. I u tim godinama, teško da dolazi do zabune. ;) 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1779 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Već sam pisao o akciji revije SAT. Pomenuta revija prikuplja snimke raznoraznih situacija u saobraćaju u kojima briljiraju pojedinci sa kojima delimo ulice i puteve. Gledaoci glasaju a "najbolji" snimci dobijaju kamere za automobile. Pošto mnogi ne koriste Fejsbuk, ja sam prikupio snimke i objedinio ih u jednom videu koga sam i postavio (negde) na ovoj temi. Ovde ga postavljam ponovo. 

U videu ispod je nova kompilacija napravljena od snimaka koje do sada nisam postavljao. 

Ukoliko neko želi da sve ove snimke potraži i pogleda na FB stranici revije SAT, ili da učestvuje u njihovoj nagradnoj igri, to može učiniti OVDE 

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 3

• Zainteresovan, 308 postova

Ne znam sta bih vam rekao, dal cuvajte se, dal pazite, prosto nemam reci. Danas potez Loznica-Valjevo, jedno pet majmuna ili kako nazvati takvog debila me je preteklo. 

Automobilom sam putovao, sve do jednog je preticanje izvrsilo preko pune linije. Od toga dva majmuna voze iza mene i ne koriste deonicu na kojoj je isprekidana linija i saobracajnim znakom dozvoljeno preticanje vec radnju preticanja zapocinju nakon tog dela puta tj. gde je zapocela puna linija i zabrana. 

• Ne silazi, 2269 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

@yogibearlajk "sviđa mi se" , zato što je objavljeno, ne zato što volim da gledam idiote, ili da ih podržavam...ovo je strašno. Pa SVI prave prekršaje ! Nema izuzetaka.  Ne znam, nemam komentar.

• Podržavam 1

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Moj drug, usporio na ležeći, zvekne ga ženska od pozadi... kaže verovatno drndala mobilni... čovek tražio motor dugo, našao ko nov star 2 godine, uveze, ocarini, registruje, i onda ovako...

P.S. drug je dobro, malo ugruvan

Promenio član Markone88
  • Tužan 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja