twintower 220 Napisano Septembar 11 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan @Mostarac jel imaš error code 32 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5118 Napisano Septembar 14 (promenjeno) Drug član, 1887 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Nije bio nikakav kod. Napravio sam, kada smo iscupali senzor, on se poremetio, a mi nismo znali. U sebi ima oprugu i mora biti pod opterecenjem, morali smo iscupati komplet ubrizgavanje, iz bloka, da bi mogli staviti senzor i onda ga okrenuti da bi opruga u njemu bila pod opterecenjem. Ma cirkus, dva puta smo sve rastavljali, ne dao bog nikome. Ne dirajte senzore, niposto ! Gorila je lapmica od motora par dana i sama se ugasila, sada je sve ok. U problemu je bio pomocni senzor... Promenio Septembar 14 član Mostarac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eGoooD 70 Napisano Sreda u 19:25 (promenjeno) U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao neko problem sa check engine i kodom 33? Versys 650, 2019 godina. Po dokumentaciji, greska se odnosi na komunikaciju/aktivaciju lambda sonde (O2 senzor). Upalila se iz "cista mira", nakon zamene ulja. Motor se lepo ponasa i radi, samo ima ovu gresku kao konstantnu i sija lampica. Ono sto sam ja proverio jeste sama sonda: 1.Grejac na sondi ima 6.3 Ohm sto ukazuje da je ispravan. 2.Na kontatku, pinovi grejaca dobijaju 12.2 V. 3.Odradio sam i takozvani "back probe" test: Test se odnosi na merenje napona na druga dva pina sonde tokom rada motora. Znaci, sonda je nakacena i motor radi. Merenja su sledeca: - 0.7V dok je pod choke (hladan motor) - 0.12V kad je motor vruc (upalio ventilator) Promenio Sreda u 19:27 član eGoooD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 4005 Napisano Sreda u 19:54 Drug član, 1025 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi preterao sa kolicinom ulja? Mozda slucajno zakacio dzek pa se aktivirala greska? Vrednost napona pri zagrejanom motoru bi trebala da fluktuira oko 0,45V, ako me secanje sluzi. 0,12 je bas niska vrednost. Jesi li probao sa kracom voznjom, da vidis da li ce da ugasi gresku? Ako nije stalna, trebala bi da se ugasi nakon krace voznje motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eGoooD 70 Napisano Sreda u 20:15 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam kracu voznju, i dalje aktivna. Kako moze nivo ulja da napravi gresku? Sutra cu probati sa adapterom na OBD2 da ocitam full dtc greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 4005 Napisano Sreda u 20:47 Drug član, 1025 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Veći nivo ulja, ne 50 ili 100 grama. Sad čitam o tom senzoru i pise da ima otvore sa strane i da kroz njih uzima svez vazduh. Ako si cistio u blizi, prskao npr brejk kliner... mozda je nesto tuda proslo. Nisam mehanicar, samo nabacujem ideje. A za voznju pise da treba da bude preko 40km/h u trajanju od bar 10 min i tako 3 puta. Ko mađije da se bacaju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 752 Napisano Sreda u 21:22 (promenjeno) Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prije par dana sam imao priliku da vozim Versys 1000 mislim da je 2020 godište. Nadao sam se da ću se zaljubiti i da će mi to biti sledeći motor. Nažalost nije me baš očarao. Položaj sjedenja malo više na ruke nego što volim,to bi se još i dalo popraviti. Noge savijenije u koljenima nego na mojoj Yamahii TDM 900 iako joj je prošli vlasnik snizio sjedište a to nikako ne odgovara mojoj visini od 190. Sjedište dosta neudobno. Mašina za iznevjerovati. Testa radi sam ga u 5. brzini spustio na 2500 obrtaja i dao gas. Povukao je linearno i fino mada ne baš agresivno i to me oduševilo. Problem je što isto tako povlači i od 5-7 k obrtaja. Najlinearnije što sam vozio u životu. Jako uglađen i prefinjen motor al nekako mi nema nikakvog uzbuđenja. Nije,spor,brz je ali na kraju vožnje puls negdje oko 60 otkucaja u minuti. Valjda sam navikao na taj neki udarac dvocilindraša ili šta je. Zaštita od vjetra odlična ali vizir konstantno vibrira u vidnom polju i ide na živce. Saputnica bi bila oduševljena da ga kupim jer nikad ne bi udarila kacigom u moju kacigu ali meni se nekako čini da bi se živ smorio i prodao ga nakon 2 dana. Na oko mi je takođe prelijep ali jbg adrenalina nema ni u romingu. Zatim sam prešao na malog GS-a 800 da probam . Sjedište udobnije dosta,položaj sjedenja bolji,zaštita od vjetra slaba,snaga identična kao TDM ali TDM djeluje oštrije i brže i ima znatno manje vibracija nego f800. Promenio Sreda u 21:28 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 925 Napisano Sreda u 21:25 Drug član, 728 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, igogitar said: Prije par dana sam imao priliku da vozim Versys 1000 mislim da je 2020 godište. Nadao sam se da ću se zaljubiti i da će mi to biti sledeći motor. Nažalost nije me baš očarao. Položaj sjedenja malo više na ruke nego što volim,to bi se još i dalo popraviti. Noge savijenije u koljenima nego na mojo Yamahij TDM 900 iqko joj ke prošli clasnik snizio sjedište a to nikako ne odgovara mojoj visini od 190. Mašina za iznevjerovati. Testa radim sam ga u 5. brzini spusti na 2500 obrtaja i dao gas. Povukao je linearno i fino mada ne baš agresivno i to me oduševilo. Problem je što isto tako povlači i od 5-7 k obrtaja. Najlinearnije što sam vozio u životu. Jako uglađen i prefinjen motor al nekako mi nema nikakvog uzbuđenja. Nije,spor,brz je ali na kraju vožnje puls negdje oko 60 otkucaja u minuti. Valjda sam navikao na taj neki udarac dvocilindraša ili šta je. Zaštita od vjetra odlična ali vizir konstantno vibrira u vidnom polju i ide na živce. Saputnica bi bila oduševljena da ga kupim jer nikad ne bi udarila kacigom u moju kacigu ali meni se nekako čini da bi se živ smorio i prodao ga nakon 2 dana. Na oko mi je takođe prelijep ali jbg adrenalina nema ni u romingu. Mnogo je tesko s TDM-a da se predje na nesto drugo. Jedino ako skroz menjas tip motora. Moje misljanje, ne mora da bude tacno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 18110 Napisano Sreda u 21:42 Integrisan, 8820 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zamisli tek da ti Grk uradi remap TDM-a 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eGoooD 70 Napisano Četvrtak u 09:26 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, grafigo said: Veći nivo ulja, ne 50 ili 100 grama. Sad čitam o tom senzoru i pise da ima otvore sa strane i da kroz njih uzima svez vazduh. Ako si cistio u blizi, prskao npr brejk kliner... mozda je nesto tuda proslo. Nisam mehanicar, samo nabacujem ideje. A za voznju pise da treba da bude preko 40km/h u trajanju od bar 10 min i tako 3 puta. Ko mađije da se bacaju... Kako se ulje cedilo, malo je proslo i pored sonde, pa sam oprao klinerom. Probacu da ocistim to vazduhom. Sad si mi nabacio razmisljanje. Msm ako ima te otvore sa strane. Da, ispratio sam to za voznju oreko 40kmh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10370 Napisano Četvrtak u 15:02 Ne silazi, 4099 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, igogitar said: Prije par dana sam imao priliku da vozim Versys 1000 mislim da je 2020 godište. Nadao sam se da ću se zaljubiti i da će mi to biti sledeći motor. Nažalost nije me baš očarao. Položaj sjedenja malo više na ruke nego što volim,to bi se još i dalo popraviti. Noge savijenije u koljenima nego na mojoj Yamahii TDM 900 iako joj je prošli vlasnik snizio sjedište a to nikako ne odgovara mojoj visini od 190. Sjedište dosta neudobno. Mašina za iznevjerovati. Testa radi sam ga u 5. brzini spustio na 2500 obrtaja i dao gas. Povukao je linearno i fino mada ne baš agresivno i to me oduševilo. Problem je što isto tako povlači i od 5-7 k obrtaja. Najlinearnije što sam vozio u životu. Jako uglađen i prefinjen motor al nekako mi nema nikakvog uzbuđenja. Nije,spor,brz je ali na kraju vožnje puls negdje oko 60 otkucaja u minuti. Valjda sam navikao na taj neki udarac dvocilindraša ili šta je. Zaštita od vjetra odlična ali vizir konstantno vibrira u vidnom polju i ide na živce. Saputnica bi bila oduševljena da ga kupim jer nikad ne bi udarila kacigom u moju kacigu ali meni se nekako čini da bi se živ smorio i prodao ga nakon 2 dana. Na oko mi je takođe prelijep ali jbg adrenalina nema ni u romingu. Zatim sam prešao na malog GS-a 800 da probam . Sjedište udobnije dosta,položaj sjedenja bolji,zaštita od vjetra slaba,snaga identična kao TDM ali TDM djeluje oštrije i brže i ima znatno manje vibracija nego f800. Versys 1000 ne znam kako može da se poredi sa TDM900.. TDM je na mene ostavio utisak prazne linije. Nit agregata, nit vešanja, nit zaštite od vetra.. Taman kad krene da vuče ono kraj, vešanje radi ali mlako.. Radi on sve, ali u svemu mogu naći velik broj boljih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 924 Napisano Četvrtak u 17:19 Zainteresovan, 634 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Versys 1000 ne znam kako može da se poredi sa TDM900.. TDM je na mene ostavio utisak prazne linije. Nit agregata, nit vešanja, nit zaštite od vetra.. Taman kad krene da vuče ono kraj, vešanje radi ali mlako.. Radi on sve, ali u svemu mogu naći velik broj boljih motora. Stvar navike samo. Da se izrazim BMW-ovskim recnikom, versys je za tdm druga dimenzija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 752 Napisano Četvrtak u 18:39 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Versys 1000 ne znam kako može da se poredi sa TDM900.. TDM je na mene ostavio utisak prazne linije. Nit agregata, nit vešanja, nit zaštite od vetra.. Taman kad krene da vuče ono kraj, vešanje radi ali mlako.. Radi on sve, ali u svemu mogu naći velik broj boljih motora. Nije mi bila namjera da pljujem po Versys-u čak sam i pohvalio linearnost,uglađenost pa i brzinu. I nisam ga poredio sa 17 godina starijim TDM-om. Iznio sam svoje utiske i to je samo moj dojam. Isto kao što je tvoj dojam da TDM nema agregata(ne bih se složio ako poštujemo njegove godine),nema vješanja(i meni kod njega najviše smeta vješanje),nema zaštite od vjetra(apsolutno se slažem). Rekao sam da Versys nije spor ali nema nikakvog uzbuđenja u toj njegovoj linearnosti. To nije ništa loše,naprotiv,samo mene "ne radi", da se tako izrazim. Mali GS sam uporedio s TDM jer na papiru imaju identičnu snagu,dvocilindraši su pa su i pored razlike u godinama donekle uporedivi. I stojim iza onog što sam rekao,TDM mi je nekako oštriji i življi i bolje poteže od F800. Ni mali GS nema neku zaštitu od vjetra a ogibljenje mu je definitivno bolje nego na TDM i sjedište mu je neuporedivo udobnije od mog. Dakle ne favorizujem TDM u odnosu na bilo koga,to su samo moji dojmovi. Jednostavno mi na Versys srce nije kucalo ništa brže nego obično,nisam tu njegovu brzinu i snagu doživio jer je toliko uglađen i dobar. Ako se neko našao uvrijeđen izvinjavam se,nije mi bila namjera i iskreno mi je žao što me Versys nije osvojio jer mi se baš sviđa kako izgleda i baš sam se nadao da će mi leći i da će mi biti sledeći motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3376 Napisano Četvrtak u 21:22 Drug član, 1469 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 1100S Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam seo na novog Versysa i prvi put dao gas bio sam u fazonu “jbt, pa ovo jedva ide u poređenju sa prethodnim Tracer-om sa upola snage, al’ sam se zajebao”. Ali nekako ima neki gušt, ne umem da objasnim. Baš ta linearnost, nekako mi vožnja bude onako puna strpljenja dok polagano puni, bez nemira, pa to luksuziranje strpljivom vožnjom… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 18110 Napisano Četvrtak u 21:56 Integrisan, 8820 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Versys 1000 je baš podcenjen motocikl. Ima sve što treba da ima a prvenstveno taj motor od četiri cilindara. Pravi tourer, pogotovo ko se vozi primarno sa saputnikom. Nažalost ostade tako negde između klasa a ni Kawasaki se nešto nije trudio da napravi neki imidž sa tim motorom. Meni se jako svideo, osim dizajna prve generacije. Inače, većina motocikala koji su drčni su zabavni ali kasnije se čovek navikne. Pa čak nekad i smetaju kad se vozi duže. Mnogi podcenjuju tu osobinu, odnosno ne uspeju da je vide... Kada je motocikl linearan, kada se vozi bez većeg napora, kažu dosadan... Takav motor najmanje zamara kad ga voziš ceo dan. Kažu da je i VFR800X takav. Meni to prija. Probao sam Tracera 900, sve je super. Doduše način na koji je predviđen da se tera nije moj stil vožnje. Porediti Versysa i TDM je babe i žabe, to su skroz drugačiji motocikli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10370 Napisano juče u 04:57 Ne silazi, 4099 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Daleko od toga da se ja osećam uvređen niti da neko vređa motor.. Zato je ovo forum, da delimo NAŠE utiske i mišljenja. Ajde da kažem ovako, kao i svaki motor, kratka vožnja i prvi utisak jako vara. Tek kad živiš sa motorom shvatiš sve njegove lepote i mane. Nego sam pomislio da ga porediš sa TDM, a to mi nije bilo jasno "kako bre dosadno?!" TDM je meni bio jedno od najvećih razočarenja, to je motor koji sam idealizovao godinama u glavi, bio klinac, sirotinja, za mene nedostižno, gledao sam druge starije, oko 2010te su bili jako popularni, baš ih je puno uveženo, ja na CB500 a to bio isto L2 ali 850-900cc... Uvek sam mislio da je to nešto Vauuu. A priliku da ga vozim sam imao pre godinu dana, preterao sam jednog od NS do ZR kod Ranka... Ajao.. Pa to nije to što sam mislio.. Nije mi bilo jasno za šta je. 19", agregat jako rano ostaje bez daha, i to ne mislim da jurcam, nego u preticanju sa 80 na 120 već ne vuče.. Vetar me je tukao direkt u vrat, izludeo, zašto vlasnik koji je glavu viši od mene nije stavio nešto aftermarket.. Vešanje pliva, kao da su opruge već zamorene.. Sa druge strane, razumem šta misliš. Versys je nenormalno linearan, nekako ko elektro agregat, za razliku od mnogih hiljadrki, od nule ima isti osećaj snage.. Nema onog naleta. U svega par navrata sam ga zaleteo u 7-8 hiljada.. (zaista se trudim da ne jurim, da ne budem budala.. Imam dvoje male dece, nemam pravo!) svaki put me iznenadi kako ide, a najlepše mi je to kolko mogu glatko i konstantno da ga vozim a uvek ima na raspolaganju rezervu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1432 Napisano pre 21 sati Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: Adidas Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, igogitar je napisao: Rekao sam da Versys nije spor ali nema nikakvog uzbuđenja u toj njegovoj linearnosti. To nije ništa loše,naprotiv,samo mene "ne radi", da se tako izrazim. Upravo takav dojam je i na mene ostavio V1000 nakon godine i pol druzenja. Cak mi se znalo desiti da krenem zijevati dok ga vozim. Probaj S1000XR prve generacije. Imas sve sto i u V1000, ali na malo vecem nivou, a motor je takav da mu ja ne smijem odvrnuti preko pola gasa Smeta me samo sto ga ne mozes voziti sporo u niskim obrtajima jer trza, a V1000 je to odradjivao savrseno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 2315 Napisano pre 20 sati Drug član, 945 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan .Sent from my RMX5061 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 12761 Napisano pre 20 sati Ne silazi, 3825 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Rumenka Prijavi odgovor kao problematičan Linearnost je za uživanje, možda ga i kupim sledećeg, s obzirom da ćemo sve više voziti 50-60,nema svrhe nešto kao Rumenka. Ali dok se može uživam na njoj... Kao što sam uživao na svakom motoru, na TDMu tri sezone,ekstra motorče, troši kao upaljač, i krstario i jurio se,vizir uradio Ivan, kao u sobi, za dvoje ekstra, kaže Andrej gore reče da pliva, ne treba da pliva u krivini, a na pravcu treba, upija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25393 Napisano pre 19 sati Integrisan, 8266 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za TDM ako se ne varam je isto pricao i @N.F.S.. Nego i mene je smorila linearnost npr. na VFR750F. Nula uzbudjenja. GSR je poprilicno linearan takodje osim na nekih 10.000 obrtaja gde ipak ima onaj rush malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4743 Napisano pre 18 sati Malinar u pokusaju, 1968 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Versys 1000 je u biti jako lepo uradjen motor, ali me ne radi, možda je do mene, ne znam. Isto mišljenje imam i o cbf 1000. Za grad su oba motocikla vrh, ugladjeni, ne trzaju. Šta je kod mene problem, u preticanju nemaju eksplozivnost i stičem utisak da su nedovoljno jaki. Možda je subjektivno, ali motor ne sme da vuče isto na 3 i 6 000 obrtaja. Deset godina sam vozio bandit 600, ok u nižim obrtajima nije živ i nema ga nigde, ali kad se odvrne u 6 ili 7 000, on ide. Cbf i veliki versys kao da nisu hiljadarke. I da se ogradim, radi se o cbf 2006. i versysu 2017. godište, za ostale modele ne znam, nisam ih vozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...