vidakn 1773 Napisano April 16 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan 1000cm3 2014. 100ks 32500 din. sa tehničkim. Najpovoljniji premijski stepen 1.Sent from my M2101K9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2966 Napisano April 23 Drug član, 1169 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno. Polisa 9.800,- umesto 19.800,- a porez 5.000,- umesto 10.000,- sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12498 Napisano April 23 Ne silazi, 7303 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moraju tablice da se vraćaju ili može na 6 meseci a da mi ostanu stare? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5832 Napisano April 23 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, PremieRacing said: Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno. Polisa 9.800,- umesto 19.800,- a porez 5.000,- umesto 10.000,- sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju. Koji OZ? I koja agencija se razume u periodiku u NS? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 23 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: Jel moraju tablice da se vraćaju ili može na 6 meseci a da mi ostanu stare? Tablice se ne vraćaju. Rok važenja je godinu dana kao i kod obične registracije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano April 23 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, PremieRacing je napisao: Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno. Polisa 9.800,- umesto 19.800,- a porez 5.000,- umesto 10.000,- sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju. Znači, puna cena za godinu dana 40.000 din... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3714 Napisano April 24 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis ja se nisam ni setio toga da reg na pola godine. Registrovah pre nekoliko dana moj 1200ccm mislim da mu je 5 registracija kod mene za redom, 37 000 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4232 Napisano April 24 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Otići ću da se raspitam kod mene na tehničkom. Ako mogu da uštedim desetak hiljada što da ne. Svejedno ja ne vozim zimi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2966 Napisano April 24 Drug član, 1169 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Alekre said: Jel moraju tablice da se vraćaju ili može na 6 meseci a da mi ostanu stare? Po isteku periodične registracije, tablice važe 12 meseci. Dakle imamo godinu dana da produžimo registraciju. A po isteku redovne registracije, tablice važe 60 dana kao i za automobile... 11 hours ago, slave74 said: Koji OZ? I koja agencija se razume u periodiku u NS? Auto Rad u Ilirskoj, ali veruj da sam im prvi koji je to uradio kod njih i zajedno smo učili i gledali opcije u programu koji koriste... Ali može, sad im je omogućeno a godinama unazad nije bilo pa sam morao sam da idem u osiguranje i u MUP. 57 minutes ago, stari roker said: Otići ću da se raspitam kod mene na tehničkom. Ako mogu da uštedim desetak hiljada što da ne. Svejedno ja ne vozim zimi. Ako ne možeš u agenciji, uradi sve sam. Samo im platiš tehnički a osiguranje odeš i kupiš u osiguravajućoj kući koju izabereš. Može sigurno. I sam biraš period u mesecima. Može i 1 a može i 11. Vidiš sam sa sobom koliko ti odgovara pa tako i uradiš. Porez na upotrebu motornog vozila takođe deliš sa brojem meseci a sve ostale takse plaćaš u celosti. Onda sa papirima odeš sam u MUP i izdaju ti nalepnicu na period plaćenog osiguranja. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4232 Napisano April 24 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sad googlam nešto po netu... Ako sam dobro shvatio, popust se obračunava na pun iznos polise i poreza. Znaci da meni, npr, nije popust na 14500, vec na 19500. Porez mi je 2500,tako da bi mi ukupna ušteda bila oko 5000. Otprilike pišem cifre. Još samo da mi je znati da li se regom na pola gubi premijski stepen ako se opet odlučim za punu registraciju. Da ne pričam ako bi registrovao bmw. Tu bi ušteda bila 2000 dinara. Imam jos mesec i po da razmišljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2510 Napisano April 24 ODUSTO OD DIJETE, 2619 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam 100% siguran, koliko se sada sećam kad je to startovalo ja sam se raspitivao na tehničkom gde inače registrujem svoj vozni park. Tada su mi rekli da ako registrujem periodično motor gubim premijski stepen i idem na 4. Tako da po toj kombinaciji mi se ne isplati da registrujem na pola godine a ušteda smešna. Možda se sad nešto promenilo ali sam ja posle te informacije odlučio da idem na punu registraciju. Da, mislim i da su mi rekli da oni ne mogu da izdaju nalepnicu na 6 meseci već moram ići u Sup da sam predam ili njima da platim tu uslugu. Znam samo kad mi je devojka na šalteru izračunala ušteda je bila oko 1,500din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano April 24 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/11/2024 at 10:19 AM, RankoBg87 said: Ne znam da li sam negde napisao i nisam znao da je tako. Kada se kupi nov motor nema tahnicki dve godine, dve godine od proizvodnje se to gleda a ne od dana registracije, Danas produzio registraciju bez tehnickog... 660 cc i 80ks 2022. godiste: 28.481 din. Od toga: - polisa 13.580 (premijski stepen 4) - usluga agencije 1.500 - regiatracija i takse 13.401 Mislio sam da nece moci bez tehnickog jer je u saobracajnu upisana godina proizvodnje 2022. Motocikl je model za 2023. meni je isporucen u aprilu 2023. iz fabrike (odnosno uvozniku), ali negde u sertifikatu stoji da je proizveden krajem 2022. i to nasi upisuju u saobracajnu. Ne znam sta je tacan kriterijum za oslobadjanje od obaveze tehnickog pregleda, pitali su me samo da li je kupljeno prosle godine novo u salonu (ne i za godiste). Ali eto, vozilo proizvedeno 2022. nisam imao obavezu tehnickog 2023. kao ni sad 2024. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2674 Napisano April 24 Drug član, 1622 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moj je oktobar 22 tako da bi tek u oktobru to isteklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2966 Napisano April 24 (promenjeno) Drug član, 1169 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, stari roker said: ... Još samo da mi je znati da li se regom na pola gubi premijski stepen... Da. Nažalost, nema bonusa (ali sigurno da ima malusa) kada se osiguranje uzme na kraći period. Naravno da su nešto morali da smisle i ostave kako bi obesmislili zakonom dozvoljenu periodičnu registraciju. Generalno, mnogi su već lepo zaključili zato što je matematika prosta, finansijski se isplati samo i jedino za velike kubikaže i za nas koji nemamo niti jurimo premijske stepene (bonuse). A meni se isplati zato što sam debil i borim se sa vetrenjačama pa mi je lična satisfakcija ogromna i kad nema finansijskog opravdanja. Ja periodično registrujem motore od kad je to postalo moguće. Prve godine sam čak uspeo da SVE uplatnice prepolovim i prošlo je bez da su mi tražili doplatu, a mnogima jesu. Pretili su ukidanjem važenja registracije ako se ne izvrši doplata svih taksi i poreza do punog iznosa. Sada je zvanično ovako kako sam napisao pa manje kubikaže i vi koji imate bonuse na osiguranje nemojte ni da razmišljate o periodičnoj registraciji. Promenio April 24 član PremieRacing 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano April 25 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ako je novoproizvedeno vozilo (proizvedeno u godini koja prethodi datumu prve registracije, odnosno u godini kada se prvi put registruje) prvi put registrovano u Srbiji, prvi redovan tehnički pregled se obavlja najkasnije nakon 2 godine od dana prve registracije. Čitaj: motor proizveden 2023. registrovan 2024. Ne treba tehnički prilikom (prve) registracije 2024. i prilikom prvog produžavanja registracije 2025. P.S. i odmah da znate, kako u vezi ovoga, tako i u vezi svih ostalih stvari, radnici na šalterima i ostalim kontaktnim mestima sa klijentima, vrlo često nisu potpunosti upoznati sa pravilima i propisima i vrlo često odbijaju neke stvari, a u potpunosti nisu u pravu. To je delimično i posledica česte promene ljudi na radnim mestima. Pozdrav svima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 28 Napisano April 25 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Juče tehnicki + registracija 31.000 rsd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 162 Napisano April 28 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Ex Vstrom now searching... Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo da priupitam, da se nije nešto promenilo u međuvremenu?! Prilikom kupovine registrovanog motora iz druge opštine, da li se gubi registracija prilikom povratka tablice i zamene saobraćajne ? Ispao sam iz toka skroz od silne kupovine vozila iz uvoza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14016 Napisano April 28 moto merkat °°, 4879 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, pashutin je napisao: Prilikom kupovine registrovanog motora iz druge opštine, da li se gubi registracija prilikom povratka tablice i zamene saobraćajne ? Ne, dobijas novu reg. nalepnicu sa istim datumom kao na staroj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, bdada je napisao: Ne, dobijas novu reg. nalepnicu sa istim datumom kao na staroj. ...i "samo" gubis premijski stepen... Reset Promenio April 28 član dejankiss 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano April 28 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Premijski stepen je moguce preneti sa starog vozila na novo, ali da li je moguce kad se prenosi i registracija, iskreno nemam pojma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14016 Napisano April 28 moto merkat °°, 4879 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan U slucaju preregistracije vozila premijski se prenosi pri sledecoj izradi polise na novog vlasnika, msm jednostavnija je procedura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 29 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, bdada je napisao: U slucaju preregistracije vozila premijski se prenosi pri sledecoj izradi polise na novog vlasnika, msm jednostavnija je procedura. Sta je sad tacno...odgovor kolege sa tehnickog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14016 Napisano April 29 moto merkat °°, 4879 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @dejankiss odgovor iznad je vise upucen Marku. Premijski je vezan za jmbg + vin, kada se "razdvoje" tj prevodi polisa krece iz pocetka tj premijski 4. Kada se prevodi u toku vazenja reg. uglavnom se polisa koja vazi na starog vlasnika koristi do isteka reg,. zatim se prilikom pravljenja nove vezuju tvoj jmbg za vin vozila, ako imas sacuvan premijski od prethodnog vozila prenosi se, ukoliko ne krece iz pocetka. U slucaju prevodjenja polise dok traje reg. ne znam kako ide prenos premijskog jer postoji mogucnost da se iznosi ne poklapaju, to je vec pitanje za nekog iz osiguranja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4552 Napisano April 30 Drug član, 1167 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2024. at 10:55, Alexandra995 je napisao: Da, da, i kopija KP ugovora, imam, zaboravila sam tu stavku. Po kalkulacijama na netu, trebalo bi da mi registracija bude oko 26 soma (3. stepen polisa) + tehnički... Evo da se javim - 31,700 RSD registracija i tehnički (saobraćajnu sam menjala prošle godine). Prebacili su mi polisu sa 3. stepena (CBR) na 2. stepen sad za CBF. Od sutra poskupljuju polise, pa smo uhvatili zadnji voz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano April 30 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Samo kao info o ceni registracije motora u Makedoniji. Registrovao pre nekoliko dana (uhvatio sa poskupljenjem ). SV650, 140 eura. U ceni je i zeleni karton koji kosta 30 eura. Polisa za osiguranje sa 50 % popusta. PS Potsetila me Aleksandra, uracunata i nova saobracajna. Promenio April 30 član Petre 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...