Jump to content

Moto Zajednica

dejankiss

Članovi
  • Broj tema i poruka

    169
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu dejankiss

  • Rođendan 11.07.1967.

Contact Methods

  • MSN
    dejankiss@gmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V

Poslednji posetioci profila

1309 profile views

dejankiss's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

180

Reputacija u zajednici

  1. Pa gde su sad svi oni junaci koji ne žale i poslednju banku da odvoje samo da se voze, pa neka košta šta košta. Sve same narikače odjednom. Ljubav nema cenu. Sledeće godine još skuplje... priča se priča... Borba za bolji status motorista? Bolji status u saobraćaju? Signalizacija, horizontalna, vertikalna? Motoristi su tu da se pomažu? Motoristi su tu da se druže? Motoristi su bre... ("Polubauk polukruži polu Evropom...")
  2. 'Ajde gastosi raspisite se malo jbt kroz konkretan primer - koji motor, koliko po stavkama i ukupno na kraju izadju dazbine za motor. Ja sam postavio. Da vide ovi nasi ovde da nije samo fora plati i teraj, ja moram, ja hocu, ja mogu. Ovde je bas divljačenje uzduz i popreko i od vrha do dna. Sve nam je potaman. I pesacki prelaz je ostao isti kao i pre 40 godina, mazu ga ko "dimljeni" guskama tabane.
  3. Novčane kazne za vlasnike vozila koji ne vrate tablice u roku Važno je znati da je vožnja vozila čije je važenje registracione nalepnice isteklo zakonom zabranjena. Ukoliko vas policija zaustavi u saobraćaju sa isteklom registracijom, možete očekivati prekršajni nalog i isključenje vozila iz saobraćaja, kao i oduzimanje registarskih tablica. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima jasno propisuje da vozila ne smeju biti u saobraćaju nakon isteka roka važenja registracione nalepnice. Nije dovoljno samo produžiti registraciju sa istim registarskim oznakama nakon 60 dana, već je neophodno vratiti tablice i izvaditi nove. Vlasnici vozila koji ne vrate tablice u roku od 60 dana od isteka važenja registracije suočavaju se sa novčanom kaznom. Za fizička lica, kazna se kreće od 10.000 do 20.000 dinara, dok je za preduzetnike fiksni iznos od 20.000 dinara. Šta je istina? -Tablice su jos kod prodavca - Oduzete su tablice - Vraćene su tablice u roku - Nisu vraćene u roku od 60 dana... Koja jos varijanta postoji?
  4. Postupak odjave Sam postupak odjave je relativno jednostavan. Kada vratite tablice trebalo bi da dobijete registracioni list i poništenu saobraćajnu dozvolu. Tablice ostaju u mup-u, a saobraćajna dozvola će se poništiti i vratiti vama. Podatak o poništenoj saobraćajnoj dozvoli se unosi u IT sistem kod mup-a gde je vozilo odjavljeno. Za odjavu vozila na plaćate taksu. Odjava tablica se vrši na području grada odnosno opštine gde vlasnik vozila ima prebivalište (adresa iz lične karte). Odjava vozila i vraćanje registarskih tablica se najčešće vrši u nekoliko situacija: kod prodaje vozila i zaključenja kupoprodajnog ugovora, ako kupac i prodavac vozila dolaze sa različitih registracionih područja; kod preseljenja, ako se vlasnik vozila seli u mesto koje pripada drugom registracionom području u odnosu na prethodno; ukoliko vozilo nije više upotrebljivo ili je uništeno; ako ne želite da registrujete vozilo i ukoliko vozilo neće biti u prometu u narednom periodu. Pored toga, odjava se automatski vrši ako u periodu od 60 dana nakon isteka registracije vlasnik ne produži registraciju i ne dobije registracionu nalepicu za naredni period. Tada vozilo prelazi u pasivni registar vozila. Najčešći slučaj odjave vozila i vraćanja tablica je kod prodaje vozila ako vlasnik i kupac žive na različitim registracionim područjima. ... Možeš samo posedovati vozilo, a ne možeš ga voziti...onda svi možemo da vratimo tablice. Kupoprodaja je stavka br.2, pa porez na prenos vlasništva. A o saobraćajnoj je napisano iznad. Voznja na ovlascenje je izvor ludila. Svratiš na bilo koji tehnički pa pitaš, da u MUP-u ne ukrštaju oči. Inace na ovlascenje se moze voziti samo do sledece registracije. Ne vazi trajno.
  5. 'Ajde da budem glup. "Poseduje saobraćajnu dozvolu i odjavi tablice...i (još) overi kod notara..." To tako može? (Kod notara kup. ugovor, neregistrovan motor... Ako ne postoji neki teret (broj motora, rama, kradeno...) nad vozilom, tehnicki, pa registracija (nova saobracajna, tablice i vlasnik)?
  6. Dobro je, preživeo si i Zemlja se zatresla. Kad je iz matematike prelazna dvojka onda po tebi osiguranje izadje i 10000 EUR godisnje. Pitanjce jedno: Koliko je 30 eur x 12 mes = ? A moze i manje od trideset evra itd... Eeee bre *ranko XM
  7. TÜV-159€/2 Jahre Versicherung-(30)50-60€/Monat für 2200ccm Tamo mogu da priustim, ovde su se oteli kontroli. Tamo svako ima i povracaj poreza na godisnjem nivou za fizicka lica minimum oko 1000eur. Pa ostale cene...skoro smo ih dostigli.
  8. 160 eur Sto sezdest evra registracija automobila u Nemackoj na svake 2 (dve) godine. Na svake dve godine.
  9. A Mannheim, a godisnji povracaj poreza, sta kaze Steuerberater (poreski savetnik), a Steuerklasse ili ti poreski razred...za nas nepoznati pojmovi? Cene po prodavnicama REWE, Kaufland... Cena goriva... Kod nas nista ne varira u korist gradjana. A sta cemo za jednu tablicu na dva vozila? Koliko smo od toga daleko?
  10. Problem je u mentalitetu. Nemcu sa 3000eur platom je mnogo da placa 300 ili 400 za registraciju i ne samo to, nego i sve drugo. Mi smo becke mustre. Ako nam ne pise na celu ko smo i sta smo, nismo nista. Jos mi nismo dovoljno zreli da bi znali sta hocemo. Koliko je zagadjenje vazduha u Münchenu-u (off topic)
  11. Ne sporim ništa od navedenog. Imaju li bajkerke neku ideju... drugačije im radi mozak...a sve ih je više kako u moto svetu tako i u Skupštini?
  12. Pazi, cela Evropa ima zaokruzen sistem periodicne registracije motocikala odavno, nije kao kod nas - drp sistem. Jedino mi nesto mudrujemo, jeste povoljno - nije povoljno. Ne pita vas to niko, jesmo zatucani do bola. Poenta je - ako se uredi ova oblast zakonski do kraja, otvara se jos neregulisanih pitanja. Zato je odgovor - DA, periodična registracija, pravac - skupštinska procedura. Valjda je sad jasnije. Nije dupe pojedinca ispred celokupne moto zajednice i svih motociklista. Postoji tu i francusko-svajcarska borba kasnije, jedne tablice, dva vozila, prednost na semaforima, sve za Skupštinu, zato ne kontrirajte stalno, nego malo "svi u istu tikvu", kao moto zajednica.
  13. Pa sta je bilo od onog sto je MAS Asocijacija trebalo da dostavi Skupstini Srbije kao predlog na glasanje...bilo je na njihovom sajtu
  14. Ideje i problemi od mene...pa koga zanima https://www.facebook.com/hondast1300serbia?mibextid=ZbWKwL
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja