Jump to content

Moto Zajednica

2019 - Yamaha Tenere 700

Recommended Posts

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako ti se svidja kupuj, meni je ekstra legla tenera kad sam je probao po terenu, posle par km sam je vozio kao da je godinama kod mene, za makadame i lakse deonice je skoro savrsen motor i to visoko teziste se uopste ne oseca, za teze deonice sigurno ima mnogo zgodnijih motora. Sigurno se ne bih usudio da krenem sam deonicama gde idem sam motorom koji sada vozim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 215 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Nisam imao prilike do sad da probam teneru, a ni ostale kandidate sem Kove(probao sam transalpa i 800de). Videcu gde moze da se testiraju i da li ima neki demo model da se provoza.

Pre probe nema kupovine😁.

• Drug član, 2038 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Kao što rekoh, veće su ti šanse da nahvataš nekog kolegu da se provozate zajedno, i za tenere a i ostale modele.

• Pažljivo prati, 624 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
On 12/27/2024 at 1:40 PM, OgiBG said:

Nisam imao prilike do sad da probam teneru, a ni ostale kandidate sem Kove(probao sam transalpa i 800de). Videcu gde moze da se testiraju i da li ima neki demo model da se provoza.

Pre probe nema kupovine😁.

Vidi ti sa @Gliga Apriliu touareg njegova je vec sa more opreme i to kvalitetne mislim da će ti se baš svideti Meni je tenera bila u toj klasi top motor međutim tourag me oduševio

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: Tenere

Ja sam Tenere kupio 2021. Sad imam skoro 40k predjenih s njim. Pre toga sam imao 2 motora I 10 godina vozackog iskustva ali vrlo malo off road-a (jesam vozio Versys sa slick gumama na Prijevoj iznad Tjentista).

Tenere sam uzeo iskljucivo zato jer me interesovao off road. Na pocetku sam bio vrlo oprezan ali veoma lako se uci na ovom motoru! Nisam imao nikakve obuke vec sam gledao YT I vezbao sam po Fruskoj gori I gde god sam stigao I veoma brzo sam usao u fazon!

Hocu da kazem da je motor toliko dobro balansiran, tako se lako vozi po off road-u da je to skoro neverovatno. Naravno, ne da se trkam s nekim vec da uzivam u voznji ali ide I kozjim stazama. 

Motor uopste nije tezak za manevrisanje, cak I kad je dosta nagnut moze da se odrzi I vrati u uspravan polozaj lako. Takodje kad je na tlu, moze da se podigne bez problema. Zaboravi pricu o visokom tezistu. Probaj motor I ako ti se svidi, kupuj. Nemoj nikoga da slusas :)

Inace, visok sam kao ti 189cm I mogao bih da spustim oba stopala ravno I da je sediste jos 10cm vise. I OEM suspenzija mi savrseno odgovara, brza voznja po krivinama I dosta brza voznja po seoskim putevima/losem makadamu ali ja imam 76kg, sto je vrlo znacajno za tu pricu. 

Eto, nadam se da sam nesto pametno napisao :)

Pozdrav 

Promenio član rogaceboy
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 2038 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Društvo, ja razumem da smo u Tenere temi, a da smo svi kao vlasnici malo subjektivni.
I naravno to visoko težište uopšte nije neka ogromna mana ili neki veliki problem. Znam, jer kao što rekoh vozio sam 5 godina prethodni model i što se tiče ciklistike, osećaja težine itd - 95% su isti.

Ali nema nikakvog smisla pričati da nema visoko težište, da su to izmislili jutuberi itd. , a da nisi probao ni jedan drugi motor iz te klase (slične težine). Dovoljno je da u salonu sedneš na Tuarega (ako nemaš gde da ga provozaš), da ga zaljuljaš malo, pomeriš napred nazad i sve će ti biti jasno. Da ne pričamo za KTM 790 . Možda si i odličnoj formi, dižeš tegove, pa Tenere dižeš baš lagano, ali veruj mi - Tuarega i 790 ćeš onda podići još lakše. (pričam za standard T7, ove druge verzije nisam probao)

Dakle skroz subjektivna stvar, i moguće je pričati o tome samo kroz poređenje sa drugim sličnim modelima.

Svakako je odličan motor, i kolega neće pogrešiti ako ga uzme.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 11 sati, živke je napisao:

Svakako je odličan motor, i kolega neće pogrešiti ako ga uzme.

Imam ja Tuareg a prije toga sam imao T7, i imao priliku podizat oba. 😁 Velika je razlika, barem meni,

a i osobno mi je Tuareg puno bolji motor po pitanje voznih osobina ( nastranu sad servisi i slično, tu je

yamaha jasno u prednosti ). Generalno je T7 sasvim dobar motor, tu nema dvojbe, pogodili su potrebe

kupaca. Ja lično kada bi kupovao novi japanac u toj klasi, kupio bih Strom 800, na T7 sam se navozao,

probao sam i TA750, svi su oni odlični, moj odabir bi bio Strom 800. Nema tu greške ni sa jednim motorom.

Promenio član AnteK
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 12 sati, živke je napisao:

Društvo, ja razumem da smo u Tenere temi, a da smo svi kao vlasnici malo subjektivni.
I naravno to visoko težište uopšte nije neka ogromna mana ili neki veliki problem. Znam, jer kao što rekoh vozio sam 5 godina prethodni model i što se tiče ciklistike, osećaja težine itd - 95% su isti.

Pretpostavljam da ti je MT 450 sada ko bicikl u odnosu na staru Teneru 660.

Nego tema je T7, sreo sam ovoga ljeta ekipu talijana u prolazu, išli su na TET Rumunjska, bilo ih je

dosta i među njima i dvije T7, jedna sa full TracTive vešanjem i naprijed i iza, i još one uske offroad

felge. Odveo ih na kraću vožnju do  lokalnog jezera Borovik, pitao za djir sa tom T7, moram reći da

sam se oduševio kako to dobro funkcionira, a još je motor bio i dosta natovaren prtljagom.

Promenio član AnteK

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja