Gliga 7471 Napisano Maj 29 Advanced Member, 2546 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mašiš metu Kove je stepenik iznad po zabavnosti i uživanju koje mi donosi u vožnji. 50kg teži motor ne može da ga zameni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 739 Napisano Maj 30 Pažljivo prati, 705 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan A morao sam malo da te čačnem po omiljenoj tehničkoj napravi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 543 Napisano Maj 31 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Ténéré T7 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena Tenera T7 Napokon! Jako zanimljiv motor I jako zanimljiv prelazak sa 1000cc na 690cc i sa 150ks na 70ks Moje novo magare 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogaceboy 81 Napisano Jun 3 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima da prodaje OEM retrovizore I stitnike ruku za T7? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 543 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Ténéré T7 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna kako da proverim koliko je zategnut lanac i da li mi treba zatezanje ako imam ovaj dodatni klizač lanca kod velikog zupčanika?Motor ima i prednji klizač i taj zadnji, i kapiram da koliko god bio otegnut on neće visiti.Navikao sam na sportske motore i ne znam koliko na ovakvim mašinama treba lanac da bude "labav"Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1377 Napisano Jun 6 (promenjeno) Drug član, 1089 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, marcos said: Da li neko zna kako da proverim koliko je zategnut lanac i da li mi treba zatezanje ako imam ovaj dodatni klizač lanca kod velikog zupčanika? Motor ima i prednji klizač i taj zadnji, i kapiram da koliko god bio otegnut on neće visiti. Navikao sam na sportske motore i ne znam koliko na ovakvim mašinama treba lanac da bude "labav" Sent from my iPhone using Tapatalk Kad pritisneš , opteretiš malo zadnji kraj neka ima 3-4 cm lufta na sredini. Btw skini tu plastiku gore sa lanca, može samo problem da ti napravi. Promenio Jun 6 član baltrekk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1377 Napisano Jun 6 Drug član, 1089 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 6/3/2026 at 7:36 AM, rogaceboy said: Da li neko ima da prodaje OEM retrovizore I stitnike ruku za T7? Ja imam original fabrički auspuh koji ništa nije prešao i Yamahin original Rally skidplate ako je neko zainteresovan neka se javi. I da , imam i metalni tank original , možda još nešto ali ne mogu da se setim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 543 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Ténéré T7 Prijavi odgovor kao problematičan Kad pritisneš , opteretiš malo zadnji kraj neka ima 3-4 cm lufta na sredini. Btw skini tu plastiku gore sa lanca, može samo problem da ti napravi.Šta je fora sa tom plastikom? To sam do sada imao na svakom motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1377 Napisano Jun 6 Drug član, 1089 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, marcos said: Šta je fora sa tom plastikom? To sam do sada imao na svakom motoru Generalno samo smeta a ako se polomi ili šta god, najčešće završi u zadnjem točku. Msm , ja možda nisam dobar reper, ja na svakom motoru to skidam, smeta mi nervira.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24098 Napisano Nedelja u 20:28 Integrisan, 7805 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam je danas ispred Decathlona u NS, bas mi se svidja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1377 Napisano pre 17 sati Drug član, 1089 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 5/29/2026 at 8:56 PM, Gliga said: Vozam ga juče i danas, i moram reći da mi se baš sviđa. Fabričko ogibljenje je super, mnogo bolje nego što je naranijim generacijama T700 (nisam imao priliku da probam Rally verzije starijeg godišta), ili na Tuaregu (ovde nemam iskustva sem sa mojim Tuaregom prve generacije. Dakle ne znam kako se ponaša novi Tuareg Rally). Subjektivni osećaj je da sam išao 60-70 na sat. Toliko stabilan motor, opuštena vožnja. Na istom ovom potezu puta MT se forsira 80. KTM 390 zbog slabe opruge na ćopavoj se ne forsira uopšte @Gliga Daj malo više informacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7471 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Advanced Member, 2546 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Šta treba? Pos'o-kuća deonica, uz par kilometara atarskih zemljanih puteva. Jedino mogu da kažem da mi se sviđa, i da ostavlja bolji utisak nego što je "stara" obična T700 ostavila (prethodni Rally model nisam vozio). Ne sviđa mi se što su stavili gas na struju, to ne radi lepo. Ima izrazito trzanje na nižim obrtajima. Promenio pre 13 sati član Gliga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4441 Napisano pre 12 sati BJB Maxi Scooter Club, 1344 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gliga je napisao: Šta treba? Pa poredjenje s Tuaregom, logično Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7471 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Advanced Member, 2546 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom da napomenem, pričam o Tenere 700 Rally, 2025+ godište i o običnom Tuaregu iz 2023 (prva generacija). Dakle, poređenje je malkice babe i žabe jer su različiti "nivoi". -Ogibljenje na T700 Rally je bolje nego na mom Tuaregu. Osetna je razlika. Tuareg je znatno mekšeg ogibljenja. Ovo nipošto ne znači da je Tenere tvrda, pre je Tuareg suviše mekan. Tenere baš dobro upija džombe i neravnine, otprilike te tera na bezobrazno. Nisam vozio Tuareg Rally (ima bolje ogibljenje od običnog), i nisam vozio novu T700 koja nije Rally (ima lošije ogibljenje od Rally :D). Stara obična Tenere je bila lošija od Tuarega. -Tenere ima baš visoko sedište. Meni se to sviđa, mnogima može biti penal. Sa 185cm visine dva stopala prstima na zemlji. -Tuareg ima lepšu i bolju ciklistiku. Lakše se vozi u svim režimima (od guranja po parkingu, tehničkih deonica sa 5 na sat pa do glupiranja po krivinama). Niže mu je težište. -Tuareg ima upeglaniju elektroniku, modove vožnje, ABS i TC KOJI OSTAJU UGAŠENI I NAKON GAŠENJA MOTORA. Nakon update mape (urađeno prilikom prvog servisa) nestalo je trzanje pri manjim obrtajima. Uopšteno, odziv gasa je lepši na Tuareg nego na novoj Teneri (igrom slučaja, stara T700 sa gasom na sajlu mi se jako, jako sviđala što se ovog tiče. Usrali su elektronikom, za sada). Ovde ne mislim na isporuku snage već prosto na osećaj i povezanost desnog zgloba sa onim što agregat isporučuje. -Tenere ima zaštitu od vetra koja mi se više sviđa. Kaciga je na oba motora podjednako izložena, ali na Tuaregu je telo bilo skroz u mirnom vazduhu. Zajeb je što se taj mirni vazduh baš zagreje od mašine. Tuareg je jedini motor koji mi je leti bilo neprijatno voziti. Na modelima od 2025. je menjan dizajn vizira i prednjeg kraja. Nisam imao prilike da isprobam, možda se situacija promenila na bolje. -Tenere ima uži rezervoar što je ok za vožnju u stajaćem položaju. Nije baš da mi je na Tuaregu to smetalo, ali definitivno bi bilo bolje da je malo uži. -Kočnice, snaga to je sve tu negde. Idu prebrzo za pojmove saobraćajnih propisa pre nego što izbrojiš do tri. -Ergonomija mi odgovara na oba. Tuareg ima baš širok fabrički korman. Tenere možda nudi više prostora za noge (mislim da ova Tenera koju vozim ima neko fabričko komfort sedište. Nisam vozio sa OEM. Meni to sve odgovara). Mislim da je to to. Oba odlična, svaki ima prednosti i mane (govorim čisto sa aspekta vožnje). Ja bih opet Tuarega MT me jako podseća, naravno uz manje snage i lošije ogibljenje. Ali ciklistika, kao Tuareg! Promenio pre 8 sati član Gliga 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...