Jump to content

Moto Zajednica

nikaragva

Članovi
  • Broj tema i poruka

    42
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

nikaragva's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

20

Reputacija u zajednici

  1. To bi trebalo da pase na svaki motor?
  2. Za civilnu voznju bandita 650, 2009. ima li ikakvog benefita sipati motul 7100 10w40, ili uzeti 5100 10w40? Nije neka razlika u ceni, ali se po internetu moze naci da je "bolja" polusintetika. Ne znam zasto. Za 7100 sam nasao da hoce da proklize kvacilo. Ne znam nista o tome Prvi put sam menjam ulje u motoru, pa jedno laicko pitanje: ovo je ulje ujedno i u menjacu i u agregatu?
  3. Uzeh ipak Bandita 650, 2009. Nije los, uzivo je veci nego na slikama. Hvala svima na sugestijama i iskustvima
  4. Kako sa slike da proverim jel cbf1000 karburator ili ne? Vide li se oni spolja, kao na Fazeru?
  5. Treba da napravis 1500km da bi probao 3-4 motora. A posto trosim 3000 i kusur, nema smisla Mislio sam da su cbf1000 i cbf600 ista sasija, samo agregat drugi. Ako je cbf1000 veci makar malo, pa na kraju i ako menjam korman, moze da prodje. Ne bih voleo da sam navaljen na korman, to mi bas ne bi odgovaralo. Da li ima 70 ili 170 ks, to mi apsolutno nista ne znaci
  6. Jedno laicko pitanje za cbf 1000, ako moze. Trazim neki motor za sebe, 180-185cm, 130kg. Za ovo novaca sto imam u izbor mi upadaju (uglavnom) fazer 600/1000, cbf 600/1000 i poneki fjr1300. Nisam sedeo nikad na cbf. Ali jesam na cb600, naked neki model. Koji mi je nekako mali. Ako je neko makar zajasio sve ove motore, da li je neka osetna razlika u velicini, ergonomiji fazera i cbf? Ili da batalim ova dva i trazim fjr? Da li je jednostavno staviti siri i visi korman na cbf, zbog creva?
  7. Ovaj je iz Sajkasa? Ja sam ga razmatrao, ali nema ABS. Nesto mi bezveze da nema ABS, ne znam, mozda gresim. Jel mozes da uslikas nosac repnog kofera bez kofera? Zanima me da li onaj sto dolazi sa motorom moze da prihvati plocu za kofer, ili se mora neki drugi uzimati. Mislim da ovakav dolazi na motoru:
  8. Na cega obratiti paznju prilikom kupovine polovnog? Ima li nekih generacija za izbegavanje?
  9. Visi sam malo od `180cm, ali su mi noge kao da imam 175 (mozda i manje) i nisam imao nikakvih problema. Nemam "flat foot" sa obe noge. Na ravnom (asfaltu) verovatno niko nece imati problema, ko god moze da se popne na motor A na off road, zavisi gde pokusas da dohvatis zemlju. Opet i tu koliko god da imas dugacke noge, uvek mozes stati negde gde ne mozes dohvatiti zemlju, odnosno gde ces previse nageti motor da bi je dohvatio. Npr. na asfaltu mozes da stanes na semaforu, gde postoje bas veliki kolotrazi od kamiona i autobusa (5-10cm), ti popnes motor na breg, a pokusas da dohvatis nogom dno kolotraga. To te moze iscimati Ali nikakva drama, kada naviknes. Iako je visoko teziste, motor je prilicno lagan (185kg bez tecnosti i prtljaga). Jednom sam se pokusao odgurnuti nogom, a dole bilo rizle i okliznem se. Motor otisao bas zestoko u minus, ali sam uspeo da ga zadrzim i vratim. Da je imao 250kg, cisto sumnjao da bih to mogao
  10. Jel ovo zaista reli model? Ima drugaciji skidplate i nema reli boje.
  11. Ne znam kakva je sad situacija, ali i kod Barela i kod Platnera su bili tvrdi na bilo kakve popuste, jer im je navodno yamaha zacrtala da cene moraju biti minimalne one koje im oni daju. I zaista je tako i bilo. Ja sam dosao sa gotovinom u dzepu, nisu hteli da spuste ni jedan evro. Jedino sto sam dobio 20% popusta na sve ostalo u radnji sto imaju od opreme. A reli model je identican, sem auspuha, sedista, migavaca, skidplate-a. Sve to mozes sam dodati na obican i imaces reli Ali verovatno ce te izaci vise novaca, nego da kupis reli. Ako te zanima samo auspuh, onda je jeftinije da uzmes obican i dodas auspuh Ne znam da li je i reli model dobio novi displej i sve ostalo, kao obicni? Koliko vidim, reli model je "zastareo" u odnosu na obicni, tako da ni migavci nisu vise razlika. Samo skidplate, auspuh i sediste
  12. Pa nije bas toliko visok motor. Cross je mnogo visi, retko ko može sa obe noge da dohvati (možda 2metras). Pogotovo sto je cross, a i tenera na terenu nebitno, nigde neće biti pista. Šta ako ti sa obe strane neka rupa kanal?
  13. Zakon ako se usvoji, mi koji imamo vec probne, cekamo da istekne dve godine ili odmah mozemo da je upiseno u pravu dozvolu?
  14. Gledam neke utrke gde ljudi voze hard core offroad sa tenere 700 i bas retko ko je "smotao" izduv ispod sedista. Ili je stock ili akrapovic. Kontam da oni mnogo cesce padaju i gnjece te auspuhe po kamenju nego mi, a opet ne brinu mnogo o tome. Da li je zaista neko ovde iskrivio swing arm?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja