Džim Džarmuš 4259 Napisano Sreda u 07:01 Drug član, 1950 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan "Svaki ciga svoga konja hvali" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 307 Napisano Sreda u 08:55 Svrati ponekad, 225 postova Motocikl: Dl 650/22; NT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim dct Nt1100, pre nje vozio istu manuelnu. Mnogo sam zadovoljaniji komforom i lakocom koju mi daje Dct. Svaka čast hondi. Kupio sam drugi motor, majko mila koliko je sada muke vratiti se na manuelni, najbolje kada tražim saltalice na ruci ili se nerviram sto ne salta nego moram ja. Ps. Ne vozim van makadama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1927 Napisano Sreda u 09:15 (promenjeno) Drug član, 1037 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Satelis said: Na ovaj deo bi se osvrnuo..... Jednom kad se skonta tačno kako radi dct, udje mu se u dušu (što se ne može postići na osnovu "probao sam ili vozio ga malo") ..... vozač je taj koji donosi odluku kako će se bajk ponašati, više se bajk ne pita ništa. Dct jednostavno traži da ga savladaš, dobro ga naučiš da bi uživao tj tek tada nema nepoznatih dal će nešto uraditi neočekivano. Jbg.....svaka škola se uči. Da navikne se i neke stvari se drugacije rade, ali neke stvari ne moze DCT kako ti hoces, vec kako je programiran. Medju gas, koliko snage redukujes/podizes na tocku, koliko kvacilo proklizava, koliko kocis motorom. Nesto mozes sa zadnjom kocnicom, ali nije to to. Sa kvacilom je u sustini finija/preciznija kontrola zadnjeg tocka. Promenio Sreda u 09:19 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1098 Napisano Sreda u 10:59 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Motorno kocenje ima 3 nivoa, bar na 2024+ modelima, ne znam jel isto i za manuelni. Nemam zamerke i bas je primetna razlika izmedju nivoa, i na velikim nagibima drzi fiksnu brzinu, bar na asfaltu sto sam probao .Da li manuelni ima isto/jace motorno kocenje, ne znam, mogu samo da poredim sa matorim Transalpom koji je V twin, koji ima neznatno jace kocenje motorom.Sent from my CPH2747 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1927 Napisano Sreda u 13:35 Drug član, 1037 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da i manual ima taj izbor u meniju koliko jako koci motorom, verovatno jacina vakuma kada je zatvoren gas. Mislio sam na direktnu kontrolu i modulaciju kocenja motorom u realnom vremenu. Na manuelnom u svakom momentu imas tu dodatnu kontrolu gde su ti obrtaji motora i koliko kvacilo hvata, doziras kako hoces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Sreda u 14:27 Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam što ću malo da se umešam, radim isključivo BMW boksere, ali tu i tamo prijateljima uradim neki drugi brend. Pročitao sam sad u mail obaveštenju da se pominje reč kočenje, pa ajd. Naime, nekoliko njih je imalo BMWe, pa kad su prešli na novu AT nisu nikako bili zadovoljni kočenjem. I posle nekoliko godina sam uradio jedan primerak i pokazalo se odlično, potom još par komada sa istim rezultatom, poslednji pre jedno godinu i nešto. Ne znam da li je sa svežim godištima išta poboljšano. Kad govorim kočenju, podrazumevam panično spasonosno, a ne usporenje i kočenje ala motorom. Još jednom izvinjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 196 Napisano Sreda u 14:50 Zdjelarm, 164 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Vozači bmw a ni sa čim nisu zadovoljni sem sa njihovim bmw om, kako da budu zadovoljni sa Afrikom koja jeste motor sa manje performancsi ali zato sa puno više pouzdanosti i zabave Ali bmw mnogo bolje koči, istina.Dct je sjajna stvar i nikada mi nije zakazao samo za cca 15% manje-slabije koči motorom u najvišem stupnju kočenja, trojci. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Sreda u 15:11 (promenjeno) Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjenje, al zaista mi je čist zaključak kao profi mehaničara i sa isključivo dobrom namerom zarad bezbednosti. Nemam ni nikakav inters, već sam napomenuo. (Usput, na BMWu isto uspevam da povećam efikasnost) Promenio Sreda u 15:17 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 196 Napisano Sreda u 15:17 Zdjelarm, 164 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Nije ovo bilo lično niti upućeno Vama. Malo sprdnje ali i istine. Bolje koči gs i bolje ide samo čovek mora stalno da se moli da mu se ne upali neka lampicaZa mehaničare honda je put ka nemanju posla i u auto i u moto industriji tako da držite se bmw-a. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Sreda u 15:24 Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da učestvujem u bilo kakvom poređenju, vrednovanju i sličnim konotacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1098 Napisano Sreda u 15:46 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto je najveca razlika je sama percepcija kocenja, tj telelever. Drugacije - da, svakako. Bolje - nisam siguran.Npr. nisam primetio da 1300 GS koci znacajno bolje od moje Adventure Sports Afrike (vozio ih oba u istom danu na istoj sekciji puta, odatle poredjenje). Iste velicine prednji tocak (19'), 10mm cini mi se sira guma na BMWu. Ne znam kakav je BMW za uzastopna kocenja, al do sad nisam nijednom imao brake fade na Africi, a teram ga solidno. Osecaj na rucici mozda bolji na GS, al iz moje perspektive su nijanse u pitanju i stvar ukusa (drugacija je linearnost tj progresivnost kocenja). Ne iskljucujem da mozda lose rezonujem jer ne kocim dovoljno agresivno, nisam im svakako merio zaustavni put Ako poredim obicnu Afriku tj 21' prednji sa GS - onda GS koci bolje, da. Po mom misljenju to je iskljucivo zbog sire gume/manjeg tocka, a ne zato sto su same kocnice drasticno losije. Sad dal 19 na GS ili 21 na Africi, stvar ukusa.Zanimljivo za motorno kocenje na manuelnom u poredjenju sa DCT, bas cu obratiti paznju sledeci put kad budem vozio neki demo primerak sa manuelnim.Sto se servisa tice, izgleda da sam budala sto sam samoinicijativno skratio interval za ulje sa Hondinih 12k na 8k km, al ne skodi da dodam na pouzdanosti . Kad slusam kolegu sa S1000RR, tj kako joj on tepa "Bavarska Diva" zbog kolicine lampica koje mu konstanto pali, nije mi zao sto imam japance. Medjutim ima i to svojih cari, volim i ja automobile koji imaju temperamentnu pouzdanost/kvalitet, jer bude interesantnije ponekad Da imam viska para i prostora za lagerovanje za 3ci ili 4ti motor, pored Afrike bih u garazi imao R12GS. Mnogo zanimljiva sprava, puna karaktera.Sent from my CPH2747 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Sreda u 16:03 Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim na subjektivan osećaj, već jednostavno na efikasnost u pogledu zaustavnog puta i naravno, na zaključak vozača kojima sam radio Afrike, BMW je čisto kao neki reper, ja na žalost ne vozim više motor. BMW R1300 ne bih da komentarišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23563 Napisano Četvrtak u 06:33 Integrisan, 7595 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1927 Napisano Četvrtak u 11:13 (promenjeno) Drug član, 1037 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa @dule0911 Slican utisak imam. Kada sam vozao 1300gs i Africu standard u istim uslovima. Oba koce odlicno, ne znam kolika razlika moze biti u zaustavnom putu i nisam osetio brake fade pri agresivnoj voznji. Mislim oba bez problema koce koliko gume mogu da izdrze i imaju dobru modulaciju. Moguce da je 1300gs malo bolji zaustavni put kada je ravno. Ali Afrika nizbrdo bolje koci, ali to je do mase vise, laksa je osetno, i oseti se manje inercije kod promene pravca, kocenja nizbrdo u krivini itd.. Takodje malo lepse komunicira kakav je grip i gde je limit gume. Promenio Četvrtak u 11:42 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 18359 Napisano Četvrtak u 11:26 Ne silazi, 1479 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, đunta je napisao: Ne mislim na subjektivan osećaj, već jednostavno na efikasnost u pogledu zaustavnog puta i naravno, na zaključak vozača kojima sam radio Afrike, BMW je čisto kao neki reper, ja na žalost ne vozim više motor. BMW R1300 ne bih da komentarišem. sta se radi da bi postigao to poboljsanje kočnica? Menjas creva? Mene uvek interesuju poboljsanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Četvrtak u 12:02 Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Čisto sam izneo svoje zapažanje bez aspiracija i to je to, odjavljujem se sa teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1927 Napisano Četvrtak u 13:13 (promenjeno) Drug član, 1037 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mozes nam reci kako poboljsavas kocnice, i koji segment? Kod ovih motora zaustavni put je ogranicen gumama, tezinom/geomterijom najvise. Ne kocnicama. Primer jeftiniji cb500x/nx500 u nekim situacijama moze bolje da uspori od oba ova motora. Zbog niske mase. Promenio Četvrtak u 13:17 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dug_pohlepi 19 Napisano Četvrtak u 14:03 U prolazu, 14 postova Lokacija: Tivat Motocikl: cb500x Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 5. 2026. at 18:37, Blackened je napisao: Ne zanima me dct. Sto vise kontrole to bolje, samo nepotrebna tezina. Kada pogledam taj bazni model, najvise nudi i tezina je skroz ok. Na merenju sa punim rezevoarom stvarno ima do 230Kg. Nije tako daleko od tih srednjih ADV motora od 205-210kg. Moj prvi motor, Transalp xl600v je bio oko 220kg na merenju i bio skroz ok van puta isto. Bas me nekako Afrika asocira na njega, mnogo vise nego XL750. @andrej. Jako dobra slika, beli mi je favorit, ali ovaj bas dobro izgleda. Negdje sam čitao da je bijela boja rezervisana samo za model sa elektronskom suspenzijom? I meni se Afrika opasno uvrtila u glavu iako je nisam testirao, mada je nemam šta testirati već znam da je beton poslije cb500x 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4692 Napisano Četvrtak u 16:05 Ne silazi, 6909 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Blackened je napisao: Kod ovih motora zaustavni put je ogranicen gumama, tezinom/geomterijom najvise. Ne kocnicama. Svaki sistem ima gubitke i kašnjenje, što se projektuje nezavisno od konstrukcije koja je takva kakva jeste. Ti gubice se smanje i to je to. (Neću se više uključivati.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 60 Napisano Četvrtak u 16:15 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, dug_pohlepi said: Negdje sam čitao da je bijela boja rezervisana samo za model sa elektronskom suspenzijom? I meni se Afrika opasno uvrtila u glavu iako je nisam testirao, mada je nemam šta testirati već znam da je beton poslije cb500x Jeste. Tricolore dolazi samo sa elektronskom suspenzijom. Ako nema ES moze biti crna ili crvena. Potpuni paradoks. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23563 Napisano Četvrtak u 18:17 Integrisan, 7595 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije paradoks nego su videli koji se najvise prodaje, beli pa hajde da zaradimo jos love tako sto cemo ponuditi skuplju verziju isključivo u toj boji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1098 Napisano Četvrtak u 18:49 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Negdje sam čitao da je bijela boja rezervisana samo za model sa elektronskom suspenzijom?Sve zavisi od godista. 2024 i 2025 su bazni bili crni/crveni/sivi. Ove godine ima standard bela, ES je vise crvena nego bela.2026 model standard:(Ima fotka i sto je kolega @Blackened kacio sa probne voznje bas ovakav primerak)2026 AS ESReci cu samo da sam srecan sto sam kupio 2024 model Plavi blatobran nije po svacijem ukusu, ali to se lako promeni, cak sam se razmisljao da sledece godine uzmem beli radi promene. Medjutim, u zadnjih 6 godina, za moj ukus, najlepsu kombinaciju baznih boja tj nalepnica.Sent from my CPH2747 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1927 Napisano Četvrtak u 18:50 (promenjeno) Drug član, 1037 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, đunta said: Svaki sistem ima gubitke i kašnjenje, što se projektuje nezavisno od konstrukcije koja je takva kakva jeste. Ti gubice se smanje i to je to. (Neću se više uključivati.) Da, moze se igrati malo sa armiranim crevima, druga tecnost, plocice. Mada i Afrika i GS imaju vrhunske kocnice. Verovatno se dobije na osecaju na rucici, na zaustavnom putu pitanje da li ima pobosanja. Jer kocnice vec bez problema drze gume na limitu gripa. Promenio Četvrtak u 18:50 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2836 Napisano Četvrtak u 22:28 Skuteras, 3855 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koci BMW dobro, ako niste probali Hondu 954. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 18359 Napisano juče u 08:51 Ne silazi, 1479 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, đunta je napisao: Svaki sistem ima gubitke i kašnjenje, što se projektuje nezavisno od konstrukcije koja je takva kakva jeste. Ti gubice se smanje i to je to. (Neću se više uključivati.) pa jebem ga objasni nam sta mozemo poboljšati , ja sam uvek za kad uhvatiš lufta, ako ne zahteva nesto komplikovano da uradimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...