Jump to content

Moto Zajednica

Savet za kupovinu: Polovan xmax ili nov Voge sr2 adv?

Recommended Posts

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: -

Pozdrav,

Mesecno prelazim oko 1000-1500km po gradu i razmisljam se o kupovini skutera.

Prvo sam gledao nesto sto jeftinije liberty 125 ali mi stvarno nije legao previse mi je to sporo i ne stabilno.

Probao sam vise vecih skutera i Aprilia Sport City 200 mi je legla, oseca se kao skuter a leti, problem je sto ih nema mnogo kod nas pa nisam uspeo da nadjem dobar primerak.

Kako sam sve vise dizao budzet dosao sam do toga da uzmem recimo polovnog X MAX-a 250 za oko 2500~ + sredim sta treba oko 500~ eur.

Druga opcija bi bila Voge Sr2 adv koji je 3350eur + oko 200eur, 4 godine garancija.

za 2-3 godine bih ovog X MAX-a prodao za oko 2500-2700 dok je pitanje za kolko bi mogao prodati Voge-a, sigurno bi morali biti ispod 2800.

Po toj nekoj racunici me Voge izadje oko 600-800eur skuplje (zavisi od prodaje) + morao bih sve raditi u ovlascenom servisu, pitanje je takodje dostupnost delova i brzina nabavki, ali opet 4 godine garancije.

Nisam siguran sta je dobar potez.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1421 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Nisam siguran šta je dobar potez, ali sam siguran da je bezveze razmišljati o prodaji nečega što još nisi ni kupio. :D

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 37 postova
pre 5 minuta, vasa.93 je napisao:

Nisam siguran šta je dobar potez, ali sam siguran da je bezveze razmišljati o prodaji nečega što još nisi ni kupio. :D

Razmisljam o prodaji jer vagam sta je bolja opcija po moj dzep. Krenuo sam sa budzetom od 500-1000 eur, sada sam na 3000 jos malo pa ce biti 5000 :D

Ne bih voleo da uzmem voge sr2 i budem na velikom gubitku sto zbog vecih troskova servisa (jer mora u ovlasceni) sto zbog kasnije prodaje.

• Ne silazi, 4025 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Odeš sedneš, ako možeš i probaš... Jedino tako vredi pričati. 

Drugar ima Voge SR3, i poprilično je zadovoljan. Ja sam probao kratko, simpatičan je. 

A polovni je trošen, i verovatno dosta toga potrošnog za zamenu. Ta cifra 500e je verovatno minimum, jer samo gume računaj da su 200e sa montažom... A novo sedneš i ćeraš... 

Keyless... Koji ljudi misle da je glupost dok ne kupe motor sa njim. Ja sad na sym patim za njim svaki dan. A kad sam kupio pcx mislio sam "novotarija, glupost". A za skuter, na koji dnevno sednem i palim 10x je sjajno. Izađem iz lidla punih ruku pa se setim da je ključ u džepu... Jaaaooooo! Pa spuštaj sve, pa traži ključ pa otključaj... 

Keyless kofer sanjam. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8759 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja imam ključeve kao onaj kinez iz Matriksa kad pale Dukatija na kamionu. Super je keyless dok se ne pokvari a onda ses bato što kaže onaj brat rom.

Moj prijatelj ima Voge skuterče i za sada je prezadovoljan. Ne moraš za keš da ga kupiš, razvučeš rate, keš ostane u džepu. Vozi do garancije prodaj, uživaj, nisu tu neke pare tipa da si dao puno para kao za auto, tipa 30.000 evra pa da mu padne cena na 15.000.

• Ne silazi, 5363 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 38 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Izađem iz lidla punih ruku pa se setim da je ključ u džepu... Jaaaooooo! Pa spuštaj sve, pa traži ključ pa otključaj... 

A kako bi vozio punih ruku da imaš keyless? ;) 

• Haha 1

@nemanja2 moje skromno mišljenje - XMax 250 ti je nezgododan, jer model već vremešan, tj. ima dosta godina. A svaki skuter, kao i svako vozilo jelte, mora da se održava, i ulažu ne baš tako ni male pare da bi bio tip-top, bez obzira da li je "japanac" ili liliputanac. Oni primerci koji su povoljni cenom su uglavnom krševi, koji zahtevaju ozbilna sredstva da se dovedu u red, ako uopšte i mogu. A oni koji su dobri, nisu ni malo jeftini, ni danas. Ima izuzetaka tu i tamo, ali, teško je ubosti pravi. Pa ti gledaj...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4025 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
2 hours ago, boza_kg said:

A kako bi vozio punih ruku da imaš keyless? ;) 

Nouuu... Samo stisneš dugme sedište otvoreno.. Isto i kofer. 

• U prolazu, 37 postova
Pre 4 sati, vasa.93 je napisao:

Pa što onda uopšte razmišljaš o tome ako ne želiš to?

ne znam kako da ti odgovorim, ne razumem sta ti tacno nije jasno?

• Drug član, 1421 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
Pre 4 sati, nemanja2 je napisao:

Ne bih voleo da uzmem voge sr2 i budem na velikom gubitku sto zbog vecih troskova servisa (jer mora u ovlasceni) sto zbog kasnije prodaje.

Pa eto, naveo si nekoliko loših stvari ovakve kupovine, ali i dalje razmatraš istu. To nije baš jasno.

No ne zameri, ja tu ionako samo trabunjam, ne mogu da ti pomognem baš… Više sam u fazonu - treba donositi odluke brzo i lako, jer nema ni jedne sasvim ispravne ili sasvim pogrešne, barem ne ovde. :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1671 postova
45 minutes ago, nemanja2 said:

ne znam kako da ti odgovorim, ne razumem sta ti tacno nije jasno?

A zapravo ti je najpametnije rekao. Jer ako imaš toliko dilema oko kupovine novog, zašto uopšte razmišljaš o kupovini novog ako si izračunao da ćeš biti na gubitku 🤷

Ovu dilemu niko ne može da ti razreši. Evo ja ću da ti kažem da sam ja kupio 12 godina starog Japanca a skoro sam mogao da kupim novog Kineza za te pare.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao:

Samo stisneš dugme sedište otvoreno.. Isto i kofer. 

Ma znam na šta misliš, zezam se. Al, šta reći. Kad stignem kući, imam vrata od zgrade koja se otključavaju tagom, pa lift, pa vrata od stana koja opet otključavam ključem. Na poslu imam 2 otključavanja karticom... sad baš da je neki preveliki komfor keyless na skuteru i koferu, bemliga, i nije baš neki. OK, lepo je kad radi, i mnogo zeznuto kad se pokvari. Znam iz iskustva.

• Zainteresovan, 474 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Ako su ti 5-6 crvenih za redovne servise i mirnu glavu mnogo, kod ovlascenog, onda definitivno dva tocka nisu za tebe.

Elem jesenas sam bio u slicnoj dilemi kao ti, u uzem izboru je bio xmax 250, beverly i jos nesto 15ak godina staro ili novo, i obratio se ovde ljudima za savet...da skratim, eno juce proveravao novom Symcetu pritisak u gumama, ni to nije mrdnulo.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• U prolazu, 37 postova
pre 21 minuta, Juan je napisao:

Ako su ti 5-6 crvenih za redovne servise i mirnu glavu mnogo, kod ovlascenog, onda definitivno dva tocka nisu za tebe.

Cini mi se da je blize 10 nego 5.

Jedni vicu kinezi drugi japanci, poenta price je da nisam siguran da li nov kinez opravdava cenu.

Ne zelim da cekam servis ili neki deo po mesec-dva, prodje sezona.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2158 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Kad vidim ko sve i kako vozi x-max ja bih išao na novog kineza. Znam primer nov iz salona prvog dana gas do daske. Kaze boli me k.. ionako cu samo jednu sezonu da vozim i prodajem.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 3160 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Malo je to para da budes zadovoljan par godina i da ne budes na gubitku kad prodas.

Da si razmisljao o novom X max 300 pa ok.

Promenio član cezarpa

• U prolazu, 37 postova
Pre 14 sati, vasa.93 je napisao:

Pa eto, naveo si nekoliko loših stvari ovakve kupovine, ali i dalje razmatraš istu. To nije baš jasno.

Bas zbog ovih iskustva imam tu nedoumicu

https://youtube.com/watch?v=c0DgivOpLk8&lc=UgxwOYN0lfE0VioMwFl4AaABAg&si=-5i9qQRlG-SEfddz

Promenio član nemanja2

• Drug član, 2045 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

Bacih pogled na PA, za 2,5 - 3 hiljade evara ima lepih skutera 250-350 ccm iz Piaggio grupacije, poneki Kawasaki j300 (Kymco agregat), Kymco downtown... Mislim, ako može Kinez valjda može i Piaggio. Stvar ukusa, ali meni je Beverly uvek bio lepši od x max-a, pogotovo onog starijeg. :neznam:

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 22 sati, nemanja2 je napisao:

Pozdrav,

Mesecno prelazim oko 1000-1500km po gradu i razmisljam se o kupovini skutera.

Prvo sam gledao nesto sto jeftinije liberty 125 ali mi stvarno nije legao previse mi je to sporo i ne stabilno.

Probao sam vise vecih skutera i Aprilia Sport City 200 mi je legla, oseca se kao skuter a leti, problem je sto ih nema mnogo kod nas pa nisam uspeo da nadjem dobar primerak.

Kako sam sve vise dizao budzet dosao sam do toga da uzmem recimo polovnog X MAX-a 250 za oko 2500~ + sredim sta treba oko 500~ eur.

Druga opcija bi bila Voge Sr2 adv koji je 3350eur + oko 200eur, 4 godine garancija.

za 2-3 godine bih ovog X MAX-a prodao za oko 2500-2700 dok je pitanje za kolko bi mogao prodati Voge-a, sigurno bi morali biti ispod 2800.

Po toj nekoj racunici me Voge izadje oko 600-800eur skuplje (zavisi od prodaje) + morao bih sve raditi u ovlascenom servisu, pitanje je takodje dostupnost delova i brzina nabavki, ali opet 4 godine garancije.

Nisam siguran sta je dobar potez.

U startu si nam rekao da te ne zanima ništa vezano za 2 točka već samo i isključivo prodaja...zarada i gubitak. Ništa čar kupovine novog...osećaj sreće što si najzad na dva točka, planovi gde i šta sa novim članom porodice...nadogradnje...druženja...ništa to.

Sa takvim razmišljanjem nema potrebe za pitanjima i trošenjem energije drugih...kupiš jamahu i odmah kreneš sa kalkulacijom koliko ćeš na njoj zaraditi, to je to. A ako baš želiš odgovor na ta pitanja...odeš pred bilo koji tržni centar i lepo pitaš Wolt i Glovo dostavljače. Oni najbolje znaju da ti odgovore...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 521 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Meni se svideo, mada mi nije jasan, optimizam da kupiš xmax, voziš par godina i prodaš za veću sumu???

• Haha 1

• U prolazu, 37 postova
Pre sat vremena, mick je napisao:

U startu si nam rekao da te ne zanima ništa vezano za 2 točka već samo i isključivo prodaja...zarada i gubitak. Ništa čar kupovine novog...osećaj sreće što si najzad na dva točka, planovi gde i šta sa novim članom porodice...nadogradnje...druženja...ništa to.

Sa takvim razmišljanjem nema potrebe za pitanjima i trošenjem energije drugih...kupiš jamahu i odmah kreneš sa kalkulacijom koliko ćeš na njoj zaraditi, to je to. A ako baš želiš odgovor na ta pitanja...odeš pred bilo koji tržni centar i lepo pitaš Wolt i Glovo dostavljače. Oni najbolje znaju da ti odgovore...

1. Ne pricam o zaradi nigde, ne znam odakle si to izvukao

2. Da treba mi 2 tocka kao prakticno resenje za guzvu i parking

3. Vagam izmedju manjeg zla, polovni japanac ili novi kinez, ako pogledas komentar iz yt linka koji sam okacio u objavi iznad covek je uzeo novog kineza i nije presao 400km a vec je 2  puta isao do servisa, pa je onda bio 3 meseca bez motora.

Sve moje kalkulacije su bas vezane za ovo, koja opcija je bolja za mene kao vlasnika prevoznov sredstva.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja