RankoBg87 7416 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 3317 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da je Dule covek kao sto nije, uzeo bi manuleni pa mozda ja od njega za koju god, Nek je to savrsenstvo tehnologije ja ne zelim dct, probao sam Forzu, Afriku i to mene ne radi, stvarno super to radi ali meni ne. Za off bas trebas da budes iskusan da bi vozio dct, pricao sam s ljudima da im se ono otme motor i da su hteli da raskace pogon pa nisu uspeli, ostao je u brzini i na gasu a ovako bi stisli kvacilo. Skoro sam pricao s likom, vozio Afriku, uzeo Gs da proba i vratice se na Afriku, kaze Afrika ima ono nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1908 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 1023 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mada koliko god dobro dct radio, neke stvari ne moze - cak i na putu, uzbrdo i slicno, sa kvacilom mozes precizno dozirati snagu na tocku u svakom momentu (skratiti brzinu, brzo dici/rasteretiti prednji tocak sa "clutch pop"-om, preciznije kocenje motorom kada menjas brzinu na dole, itd...) Promenio pre 13 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1073 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Stvar ukusa i navike. Nedostaje mi kvacilo, a sa druge strane mislim da je dct bolje uklopljen sa ovim agregatom. Al kao sto rekoh stvar ukusa, nema tu ispravnog, neko vise voli s*se neko d*pe, jbg.Uskoro pisem godisnji rezime, sledeci vikend puni godinu dana kod mene. Trenutno na voznji, 582km za sad, a imam jos 200+ km do kuce, budala preracunah se... Ili mi se prosto svidja da vozim ovu moju krmaču, ne znam Sent from my CPH2747 using Tapatalk 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 661 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, andrej. je napisao: Teška priča DCT za bilo kakav teren (mada AS onolika svakako nije za to). Meni je i dalje žao što je nisu napravili malo manju, otišla je na konkurenta velikom GSu, ali obična u pravim rukama je opak motor Moja DCT je prošla dosta terena. Ova slika se sa vrha Maljena. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZERO CORD ADV 661 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Ježevica - Požega Motocikl: KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L Prijavi odgovor kao problematičan Jedina mana na terenu je nedostatak kvačila. Ali na takvom terenu gde bi valjalo kvačilo već postaje upitna veličina i težina motora za tako težak teren. Velika prednost na DCT menjaču je lakša promena brzina u stojećem stavu. Vožnja na makadamu joj više leži od asfalta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1908 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 1023 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ali i tezina, 10tak kg je tezina solidnog prtljaga. A i dodatno odrzavanje. Ko sta voli i sta mu je bitnije. Da je bazni dct, ja bih doplatio za manuelni. Mada posto vecina kupuje dct jos malo pa ce manuelne skroz izbaciti, kao sto rade i sa kolima Promenio pre 12 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7416 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 3317 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ovog se i bojim, da ce izbacivati manuelni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 57 Napisano pre 11 sati U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Evo resenja za DCT muke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7416 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 3317 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ma dzaba mu kad nema kvacilo a i ovo kosta oko 400-500e, das pare i opet nemas kvacilo. Lazes sebe i druge 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 57 Napisano pre 11 sati U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo je alatka iz protekle epohe dobri moj. Meni licno je samo ova papucica falila jer je ono gore plus/minus na kormanu realno djubre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7416 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 3317 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, kvacilo je iz raja izašlo. Ima nas raznih al za mene je automatski na motoru glupost, imaju skuteri ko nece da salta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1908 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Drug član, 1023 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Uz korman, kvacilo je glavni upravljac. Direktna kontrola pogonskog tocka i doziranja snage sa motora na tocak, a i doziranje kocenja motorom. Skretanje takodje uz polozaj tela. DCT ne zamenjuje sve, vise je stvar komfora i brzine promene. A malo manje kontrole. Promenio pre 10 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1095 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dule0911 je napisao: Stvar ukusa i navike. Nedostaje mi kvacilo, a sa druge strane mislim da je dct bolje uklopljen sa ovim agregatom. Al kao sto rekoh stvar ukusa, nema tu ispravnog, neko vise voli s*se neko d*pe, jbg. Uskoro pisem godisnji rezime, sledeci vikend puni godinu dana kod mene. Trenutno na voznji, 582km za sad, a imam jos 200+ km do kuce, budala preracunah se... Ili mi se prosto svidja da vozim ovu moju krmaču, ne znam Sent from my CPH2747 using Tapatalk Mnoooooogo dobra fotka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4243 Napisano pre 10 sati Drug član, 1943 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan +1 za kvačilo . Kad zaključaš šaku na punom gasu refleksno..dok dižeš motor koji posrće ka kamenju ..videćeš koliko nije iz prošle epohe kvačilo... A i za kontrolu među gasa koja je jako bitna u vožnji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1073 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Medju gas je programiran veoma dobro, jedino gde primetim lose programiranje, i to samo ponekad kad sam vise nagnut po serpentinama, ako menjac sam prebaci iz druge u prvu, ako to sam uradim pre krivine tj pri vecoj brzini, ne oseti se.Sem ako si pod medju gas mislio na klizanje kvacila i tako doziranje, onda ok, tu mogucnost nemas. Za uskladjivanje obrtaja kod saltanja, sem pomenute specificnosti, nemam zamerke za fabricko programiranje.Po mom misljenju, sem tezine, jedina mana sistema je sto ne mozes da izbacis u N u toku voznje. Klizanje kvacila vec radi sam donekle u zavisnosti koliko se dozira gas pri kretanju, tako da manevri na maloj brzini nisu neki problem, al naravno toga nema u vecim stepenima prenosa.Kao sto rekoh... Stvar ukusa. 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 si... Provozao sam skoro 1300GS sa ASA, Hondin DCT je naucna fantastika za ono. Kapiram da treba navike i da se uci sistem, al nimalo mi se nije svideo sistem. Nije ni GS, cak i ako zanemarim koliko je ruzan. Ne mogu ono prednje oslanjanje da svarim. Osecaj ravan nuli u odnosu na Afriku.@markommarko Hvala Bice posle jos, ili sutra, kad se opasuljm.@RankoBg87Opcija postoji ukupno 4 kod Afrike, pa neka bira ko sta mu treba. Ja provozao sve varijante, nekoliko puta, i siguran sam da nisam pogresio za moj tip/kolicinu voznje.Eto moj Adventure Sports skuter danas presao 770km, nisam nijednom pozeleo kvacilo.@Braja24 Provozao sam pre mesec dana demo primerak sa tim, al sam se vec navikao na okidace na kormanu... Tako da sumnjam da cu stavljati, mozda nekad. Svakako skupa rabota.Sent from my CPH2747 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 57 Napisano pre 7 sati U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan @dule0911 veruj mi da vredi svaki dinar i nije skupa (ja sam je platio ispod USD 200 na WeBike). Najbolji aksesoar koji sam kupio do sada. Ali moras da ga vozis 5 dana da se naviknes. Jer ipak sad si na skuteru pa ce ti trebati vreme da se naviknes na pravi puristicki motor . Nema bas taj mehanicki momenat kao manuelni menjac. Ali promeni skroz dinamiku voznje. Prakticno imas manuelni motor koji mozes da ubacis u D kad ti treba. Iako je +/- mozda brze, ovo je mnogo lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...