Jump to content

Moto Zajednica

ZERO CORD ADV

Članovi
  • Broj tema i poruka

    220
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu ZERO CORD ADV

  • Rođendan 25.09.1978.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Ježevica - Požega
  • Motocikl
    KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L

Poslednji posetioci profila

1415 profile views

ZERO CORD ADV's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

639

Reputacija u zajednici

  1. Vita Golušin MK Bezbednost
  2. Evo jedna na prodaju. Nije bas Novi sad al nije ni puno daleko za Afriku.
  3. Evo moje iskustvo. Pre neki dan sam izvozio 400Km magistrale (povratak iz Crne Gore preko Žabljaka) sa dve kraće pauze. Nije neudobno ali zna da bude naporno zbog gužve u saobraćaju. Inače rekord mi je 700Km za dan od čega je oko 100 bio auto put. Afrika se odlično vozi i u stojećem položaju pa povremenim ustajanjem na manjim brzinama može se odmoriti dupe. Obzirom da smo otišli do mora, sledeći dan se vozili po gužvi od plaže do plaže i treći dan vratili, bio sam prilično umoran. Što se tiče krivina sa dobrom gumom Afrika se lepo vozi ali to nije ni izbliza lako obaranje kao recimo na GS-u gde je težište izgleda znatno niže. U grupi na ovoj vožnji je bio i jedan GS 1250 nov i dominirao je u vožnji ali prednost Afrike je bila jedino što te na njoj ne zanima da li ćeš zastoj obići preko ivičnjaka, trotoara, zemlje. Radovi na putu bez asfalta se voze kao po asfaltu. Tako da svaki model ima prednosti i mane, zavisi samo kome se šta sviđa i u čemu najviše uživa. Zapazio sam i da se prosečna potrošnja sa 4l opuštene vožnje popela na preko 5 u oštrijoj vožnji uz uštedu kočnica obaranjem brzina. Inače ponovo sve pohvale za automatski menjač koji je pravi odmor i za dinamičnu vožnju.
  4. Pozdrav Slave. Tema je otvorena za sve a posebno za takve ljubitelje i poznavaoce Maljena kao što si ti.
  5. Pozdrav Darko. Čestitam na izboru motora i želim ti da dugo uživaš u vožnji na Africi. Već sam pisao da ne mogu da izdvojim vreme za izradu novih kofera ali sam tu za svaku sugestiju ako se odlučite da kofere pravite sami ili uz pomoć nekog majstora. I za sebe sam jedva uspeo da napravim jedan, bočni još čekaju. Prosto, potrebno je puno vremena za izradu i ne isplati se sem u slučaju kada želja prevazilazi bilo koju cenu koštanja.
  6. Da ne smorimo temu, evo par slučica sa poslednje vožnje. Možda i u njima čuči odgovor za moj slučaj.
  7. Mislim da je ovo poslednje ključno.
  8. Samo mi GS fali. I za ovaj je htela da me zapali.
  9. Podrška za oboje i pošalji recept kako si uspeo da ubediš gospođu. Meni još ne polazi za rukom.
  10. Ovaj put nije Maljen ali je teren odličan. Preko Prilika, Katića i Štitkova do mesta gde se Tisovica uliva u Zlatarsko jezero. Povratak preko Ljubiša, Sirogojna i Drežnika. Asfalt i off, pola-pola.
  11. Alu ploče nisu previše komplikovane za izradu ali teško bi se napravio univerzalni model. Na svakom motociklu fiksiranje za ram je drugačije. Na ovoj je urađena i manja korekcija ugla kofera. Moram priznati da je prvobitno ideja bila da napravim štelujući nosač za telefon ali ovako stabilan. Kada sam se umorio od traženja rešenja, prešao sam na fiksni. Nova rešenja obično deluju jednostavno dok ne kreneš u realizaciju. Pojavi se usput 1000 dilema, svaka pozitivna promena za sobom vuče i neke negativne efekte. Uz pomoć znanja, iskustva i neophodne inspiracije potrebno je prvo uraditi ozbiljnu projektnu analizu, sve nepristrasno ispravno oceniti, izvagati i na kraju se dobije rešenje, KOMPROMIS.
  12. Ovako Husqvarna još lepše izgleda I još malo Afrike
  13. U paketu sa koferom rađen je i nosač za telefon. Mana je tačna mera za model telefona Note 9 sa zaštitnom maskom. Verovatno ne odgovara za bilo koji drugi model. Prednost, jednostavno i sigurno fiksiranje telefona u nosaču koji nema nezavisne vibracije u odnosu na ram.
  14. Za suvozača se valjda podrazumeva da se, dok je na motoru, drži za vozača ili za rukohvate sa strane. Mala je verovatnoća da se plastični nosač odjednom polomi i odleti kofer. Kvalitetna je plastika i kontrukcijski je dobro rešena. Pre će se desiti da neki deo napukne a tako nešto bi povećalo gibanje kofera i brzo bi se primetilo. Inače mogućnost da kofer spadne sa noseće aluminijumske ploče rešio sam tako što sam ga direktno fiksirao vijcima. Žrtvovao sam sporije skidanje za sigurnost i lakšu izradu. Na prošlom koferu sam imao dve bravice koje zaključavaju skidanje ali sam ga toliko retko skidao da sada nije bilo teško izbaciti tu mogućnost. Ono što me sada po malo iritira je usporeno gibanje kofera usled elastičnosti plastičnog osnovnog nosača. Ne smeta ni u bržoj vožnji ali počeo sam da razmišljam o dodatnom osloncu zadnje strane aluminijumske ploče s obzirom da ona u drugoj polovini prelazi (visi) preko osnovnog nosača.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja