shoyyka 10830 Napisano April 10 Drug član, 3468 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 4. 2025. at 20:27, Blaza je napisao: Dobio sam "insajdersku" informaciju da @shoyyka i @Žaksi koriste neku hemiju kojom samo poprskaju cevke, i one se sijaju ? Ima li to negde kod nas, u nekoj gvožđari, pekari, apoteci ? Raširi Kad ne mrdaš iz Hondine teme, ubi se pišući u Banditovoj, sad i u GSovoj... U Subotici nestalo, ovde je jeftinije i verovatno ima čim stoji cena... https://www.oli-koop.rs/proizvod/36839/autosol-bluing-remover-150ml/570055 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8861 Napisano April 10 Ne silazi, 2277 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11938 Napisano April 10 Ne silazi, 2760 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Šojka, Žare i ostali, moram ovako, od juče sam banovan sa lajkovima, šesti put u zadnjih mesec dana ... Žare, gde kupuješ ? Ovaj Šojkin valjda ima kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8861 Napisano April 10 (promenjeno) Ne silazi, 2277 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza mislim da isto ima ovo što je Šojka postavio link.Da,u Vrnjačkoj Banji sam poručuo u Februaru mesecu. Promenio April 10 član Žaksi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ko nece poliranje vec samo da grane budu ciste i bez diskoloracije ovako izgleda kada se samo predje hlorovodonicnom/sonom kiselinom. Ovo je slika pre/posle, bez ikakvog trljanja abrazivima (smirgle, paste...). Ko se odluci za ovako nesto radi na svoju odgovornost!!! Kiselina je jako opasna, koristiti zastitu, raditi na otvorenom, ne udisati isparenja.... Sonu kiselinu kupim onu za sanitarije, nije ni 100dinara, jacinu imam 18-20%, to razblazim 1:3 u korist vode i to na nacin sto kiselinu sipam u vodu. Rukavice su na rukama, naocare na ocima, umocim neku krpicu i dok kiselina ne krene da je razlaze prebrisem granu po granu (prohrom materijal), isperem vodom na kraju. Rezultat sa slika je bukvalno za 30 sekundi. O "antiblau" sam pisao pre 10ak godina i poredio ucinak sa kiselinom, tu su negde ali je namenska hemija oko 3000din sa postarinom a kiselina 100 (i ima je za mnoooogo ciscenja). Opet kazem, na svoju odgovornost, steta se cas napravi!!! 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 485 Napisano April 10 Svrati ponekad, 480 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Neso, koliko je trajno to sa kiselinom i ima li nekih negativnih efekata? Ja sam moje jednom prilikom trljao do iznemoglosti, ispalo super, ali vrlo brzo je opet poruznelo. Ne mogu da kazem da je vredno muke. Ovo na slici je pre i posle, a trenutno je kao sto je bilo pre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koliko se vozis, nije nesto trajno, kao i sa bilo kojim drugim sredstvom. Temperatura radi svoje... Ono zutilo na mojim granama je posle dva meseca recimo ali za vracanje u boju metala kao sto rekoh ne treba ni 10 sekundi po grani (skroooz hladne naravno!). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... inace, sada vec davne 2009 sam brunirao grane svog CBR-a Imao sam otpad, otkupljivao i po 5 automobila dnevno, ulja preradjenog koliko hoces a posto sam metale slao na reciklazu u inostranstvo uslov je bio da sve bude bez tecnosti (citaj, preradjenog ulja za reciklazu koliko os!) Vozio sam cbr1000 tada pa dodjoh na ideju da bruniram grane, umal ne izgibosmo!!! Vezem grane za viljuskar iznad bureta od 200l punog ulja, sa dva brenera usijamo metal, pobegnemo pa kanapom povucemo polugu hidraulike da se u bure spusti! Leleeeee, prskalo je upaljeno ulje svuda! Radnici benzinske pumpe preko puta (Danasnji Shell u Kragujevcu) zvali vatrogasce, mi nismo smeli PP aparatima da pridjemo A grane.... ...nikakve! Sve sareno 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ova slika je rezultat tih radnji, Robert je po uzorku koji sam poslao napravio kompletne grane od inoxa i karbonski top sa duplim zidom! Kaaaakav zvuk, ispadale plombe... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6642 Napisano April 10 Drug član, 2268 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 7:52, N.F.S. je napisao: A grane.... Raširi Ja mislio sad kad kažeš: prelepe, neviđeno , nikad bolje Mogu da zamislim tu akciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Te su grane ofarbane i ostavljene na placu da oplemenjuju prostor i podsecaju na glupost iz ljubavi Hhhhh.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11938 Napisano April 10 Ne silazi, 2760 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je samo privremeno rešenje, dok ne dođe drugi vizir. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6270 Napisano April 10 Drug član, 1802 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza , sad vidim, pa ti si na belim vodama... Ne mora kupujes tu purol pastu , imam ja ...dam ti , osmirglaj pa mi vrati... Imam skoro celu/ punu .. a to nesto malo stavis prilikom ciscenja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11938 Napisano April 10 (promenjeno) Ne silazi, 2760 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam sutra da probam sa ovom hemijom, što Neša koristi, sona kiselina i voda. Ako ne bude dobro, radiće Purol + pivo ! Hvala, ako bude trebalo, javljam se. I ovaj deflektor ne znam da li sam dobro stavio, videću sutra ujutro kako radi posao. Sve je ovo novo za mene... Promenio April 10 član Blaza 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8734 Napisano April 10 Solo Rider, 3275 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza Purol i polirka Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 193 Napisano April 10 Svrati ponekad, 84 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 17:32, Blaza je napisao: Mislio sam sutra da probam sa ovom hemijom, što Neša koristi, sona kiselina i voda. Ako ne bude dobro, radiće Purol + pivo ! Hvala, ako bude trebalo, javljam se. I ovaj deflektor ne znam da li sam dobro stavio, videću sutra ujutro kako radi posao. Sve je ovo novo za mene... Čekam da vidim rezultate, pa da i ja prionem na posaoSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19400 Napisano April 10 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2574 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Umire mi aku, kada se vozi preko dana, pali na cvrgu i drzi napon 12,5-12,7, cim prenoci, jos ako je hladno, padne na 12,2 pa cak i na 12v... Upali on al se muci, tesko vergla, ugasi displej skroz... porucen nov, u subotu ujutru pravac u Mak moto na zamenu... Promenio April 10 član BokyBoy 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11565 Napisano April 10 Drug član, 1634 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 može i ovako. 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19400 Napisano April 10 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2574 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 17:25, Blaza je napisao: Ovo je samo privremeno rešenje Raširi Obicno ta privremena resenja ostaju duuuugo, duuugoo... ne pitaj me kako znam Rekoh ti juce za pastu, svraticu sutra sa posla da ti ostavim, u slucaju da hemija ne odradi posao, a mozes njom i posle hemije, cenim da ostavlja neki zastitni sloj...cujemo se. Promenio April 10 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2572 Napisano April 10 Drug član, 834 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 18:34, BokyBoy je napisao: Umire mi aku, kada se vozi preko dana, pali na cvrgu i drzi napon 12,5-12,7, cim prenoci, jos ako je hladno, padne na 12,2 pa cak i na 12v... Upali on al se muci, tesko vergla, ugasi displej skroz... porucen nov, u subotu ujutru pravac u Mak moto na zamenu... Raširi Ako nije zatvoreni, provjeri nivo tečnosti. Ne bi vjerovao koliko može da pomogne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 4. 2025. at 17:32, Blaza je napisao: ovom hemijom, što Neša koristi, Raširi Budi pazljiv i pazi! Samo sto to nije politura vec ciscenje, za izgled kao ovo iznad mora malo da se poradi (Citaj, polira posle ciscenja). Purol, autosol.. To su paste da kazem za neki srednji/dobar rezultat, za ono pravo ide "plava kreda" pasta i coja kotur. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23788 Napisano April 10 Integrisan, 10001 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kopirao sam svoj post iz druge teme, da ne kucam ponovo... Od kolutova se koriste filc i coja. Za nase drugare, krede, abrazivnost po bojama: crna -malo finija je isluzi za predpoliranje skidanje boje bela -za glancanje svih metala braon -za glancanje plastike i boje na autu plava-univerzalna pasta za poliranje metala oker -visoki sjaj, plastika moze i lak boje svetlo zelena -visoki sjaj, obojeni metali zelena -visoki sjaj, hromirani delovi roze -visoki sjaj prohrom zuta -super finis, visoki sjaj za sve metale 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11565 Napisano April 10 (promenjeno) Drug član, 1634 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy imam takvu pastu, mnogo treba trljanja a rezultati su krajnje mršavi... Odlična je za aluminijum, mesing, srebrni escajg isl. Za izduvne cevi Autosol i slična sredstva, kao što Žaksi i Šojka preporučili. Promenio April 10 član bajker71 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2322 Napisano April 10 Drug član, 1133 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Obožavam ovakve stvari, ali ono što sam kod Žareta na starom Banditu video je nešto što se ne može prikazati fotogtafijom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11938 Napisano April 10 Ne silazi, 2760 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy Koja baterija, veličina, snaga ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...