Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2428 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ma jbm ti, sad kad se iznerviram, ofarbacu ga celog ponovo... u Pink.

Najviše me iznervirao to što je trebalo da ga sklopim i sada već da se vozim negde. :grr:

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 159 postova
  • Motocikl: Kawasaki vulcan 1500

Prošli put sam namestio nosače pomoćnih farova i montirao na motor, juče i danas zalepio neke nalepnice, skoro pa završio sissy bar, uradio mali servis (sipao motorex top speed), napravio nosač za katadiopter i montirao ih...ostalo još da završim sissy bar i da namestim nosač za tablicu, posle toga detaljno pranje i picanjenje. Taman će početi i rana sezona i to je to. Slike kad sve završim. 

• Sviđa mi se 1

pre 3 minuta, BokyBoy je napisao:

Najviše me iznervirao to što je trebalo da ga sklopim i sada već da se vozim negde. :grr:

Ma opusti se drugar biće dana za vožnju, ali znam kako ti je, sad bi mu stezao glavu u mengele u njegovoj radionici, jbg. Kad prespavaš sutradan ćeš se još malo nervirati i gotovo. Ako ga ofarbaš u pink sedećeš ti na njemu u vrućim pantalonicama i moraćeš da uradiš onu tetovažu na butini, pa ti vidi... :jee:

• Haha 3

• Ne silazi, 2170 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre sat vremena, BokyBoy je napisao:

A ja mislio da sam najgori.Vidim da ima ,,jačih" od mene.Juče,2 sata pokušavao da izbijem donju glupu košuljicu ležaja.Zavučeno,ne mož da priđeš,šest pomoćnih alata pravio,na kraju nađem stepenasto urađen fi materijal,triput kucnuo ispalo.Pobaco sve i otišao u kuću.Danas nisam ni pokušavao,drži me od juče.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1237 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Farbar te izbacio iz vinkla:maloljut:
Kupio prekrivač u Jysk-u da sašijem "custom" vreću za spavanje.
280x210 cm i kažem šnajderki da je presavije na 140x210. Gleda me i kaže ..Ne razumem.default_1neznam.gif
Uzmem papir i nacrtam/upišemo dimenzije i napišem gde treba da bude rajsfešluz. 
Kad sam otišao po vreću one kokoške presavije pogrešno te ispade 105x280 pa isekle "višak" ...kažu da ne bude predugačko. Pozlilo mi momentalno.

Evo nerviram se za tebe. Koliko me takve stvari izbace iz takta...

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Solo Rider, 3202 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 14 minuta, Gordak985 je napisao:

Evo nerviram se za tebe. Koliko me takve stvari izbace iz takta...

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kako sam ih pogledao i Himler bi mi pozavideo. Učutale se , nude prepravku. Nisam hteo da budem vulgaran, al' nisam mogao da odolim da im kažem da im je IQ na nivou kišne gliste >:(

• Haha 1

• motoras, 2482 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pa da počnemo... 

Povadim brezone iz nosača lančanika da obradim isti kako bi centrirao točak na Ninji, sjebem jedan brezon. Ni svećom ne mogu da nadjem drugi sa različitim navojima. Stavim pet istih, jedan običan. Svi su u 10 kvalitetu, stavio sam lepak za navoje. Ajde, preživeću. 

Da probam kako to sad stoji na motoru, ne mogu da namestim jer stopa od štendera smeta lančaniku. Otpustim levi nosač štendera da malo raširim stope, jednom rukom navrnem motor u desno, povučem štender i izmaknem ga skroz ispod viljuske. Kawasaki se prevrne na mene i na Vulcana. Bez zadnjeg točka. Grrrrrr... :moto2:

Vulkanu nije ništa. Meni isto. Samo duša boli. Ninja leži na levom boku. Na 900r prvo pukne oklop jer zmigavac prodje kroz njega. Već mi nije dobro. 

Vraćam točak bez lančanika da mogu da podignem motor. Dižem ga na ćopavu. Oklop čitav. Sve čitavo. Ni ogrebotina. Migavac se nakrivo. Skinem ga-čitav. 

Kad sam već skinuo zmigavac, rešim da skinem oklop da proverim nešto na nosaču farova i satova. Sve svucem dole, vratim. Stoji krivo. Ponovo sve dole. Pazim da nešto ne izgrebem. Ispravim to što je krivo, vratim nazad. Sad je dobro. Sve lepo namestim i zategnem. Čučnem ispred motora da vidim kako to sad lepo izgleda, umesto fara vidim rupu. Zaboravio sam da vratim far. Aaaaaaaa.... Far ne mogu da vratim, a da ne skinem ponovo sve dole. 

Ne mogu vise. Skidacu opet sutra, prekosutra... 

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 5

Pre 2 sati, Hertzeg je napisao:

Ma opusti se drugar biće dana za vožnju, ali znam kako ti je, sad bi mu stezao glavu u mengele u njegovoj radionici, jbg. Kad prespavaš sutradan ćeš se još malo nervirati i gotovo. Ako ga ofarbaš u pink sedećeš ti na njemu u vrućim pantalonicama i moraćeš da uradiš onu tetovažu na butini, pa ti vidi... :jee:

Znaš šta me najviše iznervirao, to što smo prijatelji, drugari sto godina, znam mu ženu, decu, radili smo zajedno u Skupstini... on mi je i farbao motor pre dve godine... Ja mu kažem, pa Jbt što mene tako da jebes, vidi kako si dobro ofarbao ovaj mušterijin auto u garazi...nisu problem pare, da dodjem da ti pomognem, šta god...

Al em me fortas mesec dana em mi izfuseres tako...

da je bilo ko drugi, nalupao bih ga, mamemi, njega ne mogu jbg, volim ga kao brata. Ali mislim da nećemo biti više dobri kao pre...I na kraju cu da skinem oklope I da odnesem kod profi majstora na farbanje, dacu 500e I šupičkumaterinu. 

• Podržavam 3

• Drug član, 1403 postova
  • Motocikl: SMC 300
3 hours ago, Hertzeg said:

Nisi trebao ništa ni raditi kad si se iznervirao kod farbara, ali znam kako je kad zacrtaš nešto. Čim se iznerviraš nema ništa od posla. Bolje da si otišao u kafanu i popio pivce za živce, dao đavolu koju cvanciku, razmenio koju sa konobaricom...možda bi u povratku do kuće sreo neku garaganku i eto tebi u narednih nekoliko godina samo harmonija :lol2: Jbg žao mi zbog štete ali srediće se sve, ne očajavaj. 

Sad vecinom konobari rade po ugostiteljskim objektima. Ako radi i koja devojka, mora da je baksuz, udata ili joj nesto fali. Ni ganku nije vise lako naci. Pogotovo da skine maler.

• Haha 2

pre 10 minuta, BokyBoy je napisao:

Znaš šta me najviše iznervirao, to što smo prijatelji, drugari sto godina, znam mu ženu, decu, radili smo zajedno u Skupstini... on mi je i farbao motor pre dve godine... Ja mu kažem, pa Jbt što mene tako da jebes, vidi kako si dobro ofarbao ovaj mušterijin auto u garazi...nisu problem pare, da dodjem da ti pomognem, šta god...

Al em me fortas mesec dana em mi izfuseres tako...

da je bilo ko drugi, nalupao bih ga, mamemi, njega ne mogu jbg, volim ga kao brata. Ali mislim da nećemo biti više dobri kao pre...I na kraju cu da skinem oklope I da odnesem kod profi majstora na farbanje, dacu 500e I šupičkumaterinu. 

Jbg to je najgora varijanta. Bar da niste dobri tj. da se ne poznajete pa se odma tamo otarasiš stresa (preneseš na njega) i mirna Bačka, ovako ostaje samo da se nerviraš. Ja na to gledam kao bili smo dobri dok je trajalo i to je to, ako ti mene sjebeš posle 100 godina poštovanja i druženja onda nismo više dobri, to najviše i boli zato što je tvoj, kamo sreće da nije tvoj pa mu se usereš u život zbog majmunisanja i miran. Nezgodna situacija, i sam uvek volim da dam nekom "svom" novac za posao da mi uradi a to nije uvek dobra opcija. 

• Sviđa mi se 1

pre 18 minuta, slave74 je napisao:

Sad vecinom konobari rade po ugostiteljskim objektima. Ako radi i koja devojka, mora da je baksuz, udata ili joj nesto fali. Ni ganku nije vise lako naci. Pogotovo da skine maler.

Pa da, hoće svoja prava :oda2:

• Svrati ponekad, 185 postova

Stigao mi malossi multivar za xciting 250, ubijam se 2h da skinem varijator ali bezuspjesno, moram da trazim nekome udarni pistolj inace nema vajde, nadam se da samo navoj od radilice necu zeanuti, bice seksa sjutra.

75942183c2b7d707aae83f0735d5a591.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 185 postova

Cim sam usao danas, bacio se na posao.
Uspio sam da skinem varijator, navoj je odlican nije se odstetio, sve sklopio fino, podmazao, ugradio, zategnuo, sljaka sve odlicno. Usput sam zamjenio filter goriva i svecicu.

Jedini problem koji imam to je da mi na ler "štucne" na sekund, nekad se cak i ugasi ali upali iz prve, ima li neko ideju sta moze da bude? Kao da izgubi struju, ili karburator, pojma nemam, takvog sam ga i kupio ali malo me to nervira.

Par fotografija od danas:
b1307d67844463feb88d922fb2ee3f13.jpg16f55556442da5b68217815eb6afce70.jpg507326e0531b9c4534487b2dadf3818e.jpgeb46d8158f61d3b8ed6be49cfdc5b0dc.jpg6f4550eef2211994ccdbcae7cb644bff.jpg

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma

Danas preuzeo motor sa servisa. Urađeno mu je SVE.

Naštelovan ler, zamenjeno ulje i filter, kočione pločice, ulje kočionog sistema, lanac i lančanici.

Još da ga obujem...a guma je kupljena....i gaaaas.

https://m.youtube.com/watch?v=xs7le_keT2g

IMG-805933fb241c5ce58afd4d23e7dfd0fd-V.thumb.jpg.b64f4bb7cf7fdfc5a8d1b76f7fa770f8.jpg

• Sviđa mi se 8

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Uly
On 12. 3. 2023. at 19:41, slave74 je napisao:

...Ni ganku nije vise lako naci. Pogotovo da skine maler.

Ma nađeš, al' neće više da se trude... ja morao 4x da ponavljam. 

I to je jedino što sam ovih dana radio na motoru...u garaži.     :Sloper:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Никад не једи жути снег!, 740 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Није баш на мотору али данас смо се озвучили
312499e977ff2d74509b6a18334f8a52.jpg

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

• Sviđa mi se 6

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250

Ja danas nista , dobro zamenio sam akomulator jer je stari samo od jednom resio da otkaze i ako je bio u kuci na punjacu . Vreme mu je i bilo . Saznao sam da po broju treptanja check engine light moze da se sazna sta je problem , i najbitnije namontirao nove gume . Svaka preporuka za Milana iz Tabanovacke na Autokomandi . Decko je jako pedantno to uradio i pritom mi odgovorio na zilion pitanja i pokazao sto sta korisno 

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Montirao punjač telefona (2USB izlaza po 3A), sa voltmetri napona u mreži.

Ima i prekidač i poklopac sa "prozorčetom" protiv kiše 

IMG_20230316_194249_1.thumb.jpg.cff3faaf0196b740a59df793c739dc26.jpg

IMG_20230316_194212_1.jpg

• Sviđa mi se 3

• Vozac A kategorije :D, 954 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Почиње припрема за нове путешествије са Стромом :)

Стигали дијелови из Јапана :D

Семеринг мјењача и ублаживачи на задњем точку. Ових дана стиже и пакет и Моторекса па да полако правим километре (колико буде могло :)

image.thumb.png.9f6f3a65b7a20985aaec88ed0c9118fe.png

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2170 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Pošto se rasturilo koje čega,reko da popravimo šta može.Gornji trokut,bio izgreban od ključeva,pa kada je sve rastureno,da sredimo.Urađena nova podloška od prohroma otporan na kiseline,tako da se sija za sve pare.

IMG_20230317_152546.jpg

IMG_20230317_152602.jpg

IMG_20230317_152618.jpg

IMG_20230317_152740.jpg

• Sviđa mi se 10

Spakovan... :BJB-Kawasaki:

IMG-20230318-135551.jpg

Napravili Hibrid...

Kawabusa...:oda2:

IMG-20230318-115636.jpg

Zamenjene gume na Busi, spremne obe mašine top.

Sutra voznjaaaaa... :jee1:

IMG-20230318-144338.jpg

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 14

Pre 1 sat, BokyBoy je napisao:

Spakovan... :BJB-Kawasaki:

IMG-20230318-135551.jpg

Napravili Hibrid...

Kawabusa...:oda2:

IMG-20230318-115636.jpg

Zamenjene gume na Busi, spremne obe mašine top.

Sutra voznjaaaaa... :jee1:

IMG-20230318-144338.jpg

Alien vs predator :D Kawabusa a može i Hayasaki

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1545 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Danas sam za poziciju, stop svetlo i osvetljenje tablice stavio led sijalice.

1679155654116.jpg

1679155654111.jpg

1679155976934.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja