Alp 2483 Napisano April 20 Drug član, 1084 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Poskok je invazivna vrsta i polako/sigurno potiskuje šarku, koja je postala retko za naći. Kako god obe su zaštićena vrsta i netrebaju se dirati, još manje ugrožavati. Najčešći ujedi zmije su zbog toga što se osećaju ugrožene (lupaš ih štapom, kamenom ili gaziš i trupkaš oko nje..) Inače su korisne jer se hrane glodarima koji su prenosnici gomile bolesti... 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2483 Napisano April 20 Drug član, 1084 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6327 Napisano April 20 Drug član, 1464 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije viđala belouške, uvek idu svojim poslom, nikad ih nisam čačkala, zašto bi. Da mi ova nije prešla put, ne bi je ni videla, ispratila sam je gde će da ode, da je vidim bliže, na nekih 2m smo se posmatrale, čim sam se udaljila krenula je da izbacuje jezik, do tad je bila zaleđena. Volim gmizavce (fali mi neka daska u glavi), uzeh čoveku guštera pre 10 god na auto skupu da se slikamo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 9097 Napisano April 20 -, 1924 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Posto zivim pored Dunava uvek ima neka u dvoristu... Ne smetaju, nema miseva ni zaba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 1011 Napisano April 20 (promenjeno) Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan U Subotu sam odvozao finu vožnju koja mi je baš prijala. 588km. Od Žarkova, preko Lipovice i Parcana do Ralje. Taj deo preko Parcana ima baš lep asfalt, lepe krivine, ali dosta rastinja pored puta i dve tri progresivne krivine na koje treba paziti. Od Mladenovca, do Smederevske Palanke, odličan asfalt, brz put, ali dosadan. Od Velike Plane do Žabara, dosadan pravac. Na izlasku iz Plane obratiti pažnju na klizav asfalt, mada su poradili dosta od prošle godine. Od Žabara do Petrovca se nešto i ne sećam kako je bilo Od Petrovca do Kučeva, a pogotovo ispred Kučeva, interesantna deonica sa novim asfaltom i gomilom krivina, uživao u vožnji. Od Kučeva do malo ispred Majdanpeka, savršen put za vožnju. Lep asfalt, nema mnogo naselja, stvarno uživancija i za svaku preporuku. Majdanpek, sa druge strane apsolutni horor. Mislim da u Srbiji ne postoji mesto sa klizavijim asfaltom. Od one fabrike bakarnih cevi pa do izlaska iz grada, sve vreme sam mislio da mi nešto ne valja sa motorom, 2-3 puta sam stajao da vidim da li je sve ok sa točkovima. Jeziv osećaj. Ali zato, spuštanje iz Majdanpeka ka Rudnoj Glavi... Mislim da čevek ne može tražiti više od puta za vožnju, po meni, apsolutna desetka. Toliko je desetka da kad sam sišao dole, vratio se ponovo gore do ulaza u Majdanpek, pa onda opet nizbrdo ka Dunavu. Kad sam izašao na Dunav, presekao sam desno preko Miroča ka Brzoj Palanci. Penjanje na planinu klasičan šumski uski put, asfalt nije najbolji ali nema nikakvih udarnih rupa, mogu komotno sportski motori da idu. Ali kada se popneš gore, menja se biom, plus je proleće pa je sve procvetalo, milina. Dobar asfalt, sve do spuštanja u Palanku. Na momente me podsetio na onaj put po grebenu Fruške Gore. Ulazak u Brzu Palanku najgori asfalt na celom putu. Od Kladova do Golupca, nemam šta reći što se ne zna, raj za vožnju. Od Golupca do autoputa, vozim samo zato jer moram. Kod Mladenovca izašao, da se vratim u grad preko Ralja ringa. Potpuno zaboravio da fotkam, pa imam samo ove tri. Promenio April 20 član Sveti Atila 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10236 Napisano April 20 Drug član, 3382 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Proleće je, vegetacija je žestoko živnula, životinjice su počele da iskaču sa svih strana, posebno na putzevima poput Lipovica-Parcani. Noću se samo vide okice na sve strane. Očekujte da put pretrčava od miša do srne! 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5962 Napisano April 21 Drug član, 1276 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Sveti Atila said: Od Kučeva do malo ispred Majdanpeka, savršen put za vožnju. Lep asfalt, nema mnogo naselja, stvarno uživancija i za svaku preporuku. Majdanpek, sa druge strane apsolutni horor. Mislim da u Srbiji ne postoji mesto sa klizavijim asfaltom. Od one fabrike bakarnih cevi pa do izlaska iz grada, sve vreme sam mislio da mi nešto ne valja sa motorom, 2-3 puta sam stajao da vidim da li je sve ok sa točkovima. Jeziv osećaj. Ali zato, spuštanje iz Majdanpeka ka Rudnoj Glavi... Mislim da čevek ne može tražiti više od puta za vožnju, po meni, apsolutna desetka. Toliko je desetka da kad sam sišao dole, vratio se ponovo gore do ulaza u Majdanpek, pa onda opet nizbrdo ka Dunavu. Ja svaki vikend ovih dana gledam prognozu za Majdanpek da idem istom ovom trasom kao ti (doduše, ne preko Ralje, nego autoputem od isključenja za Požarevac. Potpisujem za Majdanpek, s tim što ja uvek vozim od Rudne glave ka Kučevu, pa ono spuštanje u centar Majdanpeka maksimalno kočim motorom, pa i pored toga mi je jednom zaplesao zadnji točak. Što se tiče deonice Majdanpek - Voluja (Kučevo), to sam ranije smatrao za omiljenu deonicu kod nas da se vozi, ali od kad je sređen put Rudna glava - Majdanpek, taj deo mi je još bolji. Svaki put se oduševim krivinama, kvalitetom asfalta, manjkom saobraćaja i čistinom puta. Ono što ka Voluji ume da bude malo problem, pogotovu u jesen, su nanosi lišća na putu i samo malo manje pregledne krivine od savršenog, pa samim tim, treba i paziti malo više. Jednom me je i mali odron sačekao odmah po izlasku iz krivine, srećom, u suprotnom smeru. Sve u svemu, taj deo tu je fantazija za vožnju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6742 Napisano April 21 BJB Maxi Scooter Club, 1925 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Rudna glava je za 10,šteta sto je kratko, nov jeasvalt i krivine su baaaassss dobre. Kučevo malo zna da klizne, pogotovo ovamo do Majdanpeka, verovatno malo prasine od rudnika sta li nisam pametan. Sve u svemu super je nekad na tu stranu malo da se izbegnu ove trkačke deonice. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurado 65 Napisano April 21 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan @Sveti Atila u subotu sam vozio skoro identičnu rutu i mislim da sam u povratku u Golubcu video zeleni versys u retrovizoru, ali je stao na pumpu ili se negde isključio. Je l si to bio ti? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 1011 Napisano April 21 Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, Endurado said: @Sveti Atila u subotu sam vozio skoro identičnu rutu i mislim da sam u povratku u Golubcu video zeleni versys u retrovizoru, ali je stao na pumpu ili se negde isključio. Je l si to bio ti? Da, sećam se. Krenuo sam za tobom sa parkinga kod tvrđave, ušli smo zajedno u Golubac. Ako se sećam, malo si stajao na motoru da pružiš noge Stao sam na onu privatnu pumpu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurado 65 Napisano April 21 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Sveti Atila said: Da, sećam se. Krenuo sam za tobom sa parkinga kod tvrđave, ušli smo zajedno u Golubac. Ako se sećam, malo si stajao na motoru da pružiš noge Stao sam na onu privatnu pumpu. Taj sam... šteta što se nismo ranije "sreli"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1823 Napisano April 21 prisutan, 1343 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Malo se prođiralo do Martin Broda. Taj dan nekih blizu 370km.. 16 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1058 Napisano April 22 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @Sveti Atila Hvala za rutu, dao si mi ideju kad dodjem u julu ne znam sto prosle sezone nisam isao na Majdanpek kad sam bio u tom kraju vec samo dunavska magistrala, al ove sezone cu definitivno probati.Sent from my CPH2747 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1212 Napisano April 23 Drug član, 1058 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Taj deo od Kučeva ka Majdanpeka sam mnogo puta vozio i imam neki strah od njega bez obzira sto nikad nisam imao nikakvu situaciju. Pogotovu je jezivo kad se vracas iz Majdanpeka noću, mrkli je mrak, a i sam deo je nekako mističan. Pogotovu kad prolazim kroz Blagojev Kamen u bilo koje doba dana uhvati me neka jeza. Deo od Majdanpeka do Rudne glave, pa i dalje do Milanovca ili Negotina je lep i zanimljiv i ima svasta da se vidi sastrane. Ko voli sumu i prirodu lep je i kraci put do Milanovca od Majdanpeka ali da se vozi polako nekim meksim motorom i da se uziva u divljini. Mislim da oko 30km ima taj put. Đerdapska magistrala po meni jedan od najlepsih puteva za voznju u Srbiji i nikad neće da mi dosadi.Poslato sa ALI-NX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16817 Napisano April 23 Integrisan, 8505 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Darko 012 Baš to, mističan. Nisu bez razloga za te krajeve vezane razne priče. Tu su živeli ljudi još u preistoriji i definitivno "ima nešto". Blagojev Kamen je kao iz horor filma, kuće stoje otvorene i napuštene. Ja sam imao priliku da vozim taj deo za vreme korone... Nigde nikoga nisam sreo... Takvu tišinu i prirodu nikad nisam doživeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 257 Napisano April 23 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad ste me zaintrigirali, a po istočnoj Srbiji taman nisam tumarao. Samo da opašem sebe i hondu crvenim koncem protiv uroka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1058 Napisano April 23 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pogotovo za offroad je interesatno, doduse motorom sam samo jedan put prosle godine prosao offroad od Lazarevog kanjona do Čestobrodice - ima i asfalta naravno, al taj pravac. Peske sam kao mladji oko Djerdapa tumarao/planinario i stvarno je prelepo.Sent from my CPH2747 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4422 Napisano April 23 Drug član, 1150 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Skandi je napisao: Sad ste me zaintrigirali, a po istočnoj Srbiji taman nisam tumarao. Samo da opašem sebe i hondu crvenim koncem protiv uroka Natrpaj ti i beli lukac po džepovima, ubaci malo i u rezervoar, za svaki slučaj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1058 Napisano April 23 (promenjeno) Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo sa posla u 16h, presao 260km do kuce. Vetar me produvao, al vredelo je. Col du Chasseral (samo jedna strana, druga je jos zatvorena). Ceo venac ze vidi, cak i Mont Blanc (treca fotka, vertikalna linija od levog retrovizora), iako nije bilo savrseno cisto. Grenchenpass (neverovatno koliko Srna/Srndaća sam video ovde, zbirno bar 10, ove dve mi ispozirale) Ako se neko uputi, oba imaju los asfalt sa jedne strane, kao da ste na Balkanu - da li se isplati zbog pogleda, procenite sami. GPX u prilogu. ColDuChasseralGrenchenpass.gpx Promenio April 23 član dule0911 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7409 Napisano April 24 Ne silazi, 3310 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo ljudi glasanje da se blokira, ovo vise nije humano 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1823 Napisano April 24 prisutan, 1343 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan @dule0911 Prelijepi pejzaži!! Svaka čast!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 1011 Napisano Nedelja u 18:07 (promenjeno) Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan Danas odvozao još jednu turu, ovog puta po Sremu. 291km. Banovci, Belegiš, Surduk... U z spuštanja ka Dunavu kad sam video da je izvodljivo. Pa onda grebenom posle Slankamena. Tamo sam iskreno ostao zapanjen količinom onih zatvorenih stambenih "gated community" objekata. Luksuzne vinarije, pored koji zatamnjene crne Škode samo štrapaju tamo vamo, neke od vila koje sam video izgledaju kao one vile na brdu iznad grada u GTA5. U neverici sam zbog količine novca koja je spucana tamo, i u neverici sam koliko pojma nemamo koliko neki ljudi ustvari imaju novca i koliko je to potpuno nepoznata i nedodirljiva kasta za običnog čoveka. Nastavio ka Čortanovcima Nakon toga grebenom skroz do skretanja za Lezimir, tu sam okrenuo. Na raskrsnici za Beočin video nekoliko brzih momaka koji očigledno voze gore dole tu deonicu od grebena dole ka Beočinu, pa sa spustio i vratio da vidim o čemu se radi. Zanimljiv deo puta, više mi se svideo uzbrdo. Kad sa ide nizbrdo u dve leve krivine u toj traci ima nekog nezgodnog talasastog asfalta koji se ne vidi kad se spuštaš, vidi se samo kad ideš u kontra smeru, ka gore. Nakon toga krenuo nazad ka istoku i... Tu se lep dan završio jer sam uspeo da ispravim krivinu, fiksirao pogledom jarak, i završio u njemu. Sreća u nesreći, nije bio dubok, nije bilo kamenja i korenja. Motor je u voznom stanju, ja sam čitav, ali ostao gorak ukus u ustima. S druge strane, mislim da sam dobio izuzetno jeftinu lekciju da se malo iskuliram u vožnji. Kod Rume sam izašao na autoput i završio za danas. Sad da poručim retrovizor i polugu zadnje kočnice. Ogrebane plastike nek ostanu kao nauk. Hteo bi da se zahvalim kolegi sa crnim motorom (GSXF?) i momcima u Puntu koji su stali da mi pomognu da nastavim dalje. Promenio Nedelja u 18:13 član Sveti Atila 13 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 1110 Napisano Nedelja u 18:37 MK SO Zandarmerije, 800 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: SUZUKI VSTROM 650 XT,ex KAWASAKI ER5, SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan s.palanka-petrovac-kucevo-majdanpek- donji milanovac-golubac-pozarevac- s.palanka svuda lep asvalt svuda,osim sto se zeznuh pa krenuh onom kracom trasom majdanpek-milanovac,ono je katastrofa,nema tri metra normalnog puta,samo rupa zakrpa dzomba rupa zakrpa... istruckasmo se i strom i ja posteno. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1936 Napisano Nedelja u 18:38 Drug član, 1471 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nekada nije loše da se ovako nešto desi da nas podseti kako je malo potrebno da se desi s*anje. Bitno je da je prošlo sve kako treba. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 1011 Napisano Nedelja u 19:35 (promenjeno) Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan 57 minutes ago, brankoXM said: svuda lep asvalt svuda,osim sto se zeznuh pa krenuh onom kracom trasom majdanpek-milanovac,ono je katastrofa,nema tri metra normalnog puta,samo rupa zakrpa dzomba rupa zakrpa... istruckasmo se i strom i ja posteno. Da, šteta što si izabrao tu deonicu umesto one malo duže koja ide ka Rudnoj Glavi i Klokočevcu. Odakle je napravljena ona poslednja fotografija? Promenio Nedelja u 19:35 član Sveti Atila 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...