đunta 4181 Napisano Jun 21, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nisi u pravu. Ovo je klasičan napad. Ni Policija nema pravo da dejstvuje bez predhodnog upozorenja a kamoli neko ovako. Ne sumnjam da bi Pacoli nagradio radnika. A napad na mušteriju savesno sa predumišljajem izvršeno delo pri čemu je izazvao opasnost sa mogućim teškim posledicama. Nemoj da porediš samoposlugu sa ovim. Ovde čovek nije prošao liniju naplate, kasu niti prošao izlaz niti čak pošao ka njemu. Nemoj molim te da podstrekuješ ovakvo slobdno tumačenje nečije kretnje. Paljenje motora nije krivično delo i niko nema pravo tako da ga okarkteriše. OK predajem se. Izneo sam svoje misljenje i ostavljam mogucnost da je ono pogresno. Nemoj da govoriš o predaji, nisam te ja napao ko ovaj na pumpi a tvoje mišljenje nije pogrešno već samo razložno. Malo šale.To što ti zagovaraš kao i mnogi je sasvim svrsishodno i verovatno ću se i ja ponašati tako da bih olakšao tenziju koji zaposleni na pumpi imaju kad uđe motor. Al to ne sme da bude opšte važeći pristup donošenja odluka na osnovu predpostavki jer svakom može svašta da se pričini i onda da preduzme radnju koju ne sme i za koju nije nadležan. Načelno, mora se poći od poverenja, ako nije tako, neću verovati na kraju ni sam sebi i onda ode sve do vraga. Ja pokušavam da postavim rešenje problema na celishodan način. Ja kao slobodan i pošten iako budem vodio računa da se ponašam snishodljivo na pumpi, mogu da se zaboravim i učinim slobodnu kretnju i tada mogu da stradam i ja i neko još. Mora da se nađe rešenje koje neće dovoditi u nesuglasje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 21, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kolege i prijatelji, moram da primetim, da nesto ozbiljno ne valja na OMV pumama... Mnogo je bilo postova i niko se ne javi da je nešto slično doživeo na nekoj drugoj pumpi. Nadam se da sad neći biti nasilnog postovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12819 Napisano Jun 21, 2010 Ne silazi, 7396 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem Djuntu. Pa to je kao u nacistickom rezimu. Ako je jedan skrivio, streljaju sve sto lice na njega i zdravo dovidjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Jun 21, 2010 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Djunta, sve je to lepo, ali da ti radis za 20.000 din i da ti svaki mesec odbiju od plate 3-4000 i ti bi hvatao za rame musterije. Ako vam je cimanje da prosetate do kase (meni jeste) i da skidate kacigu i opremu (meni jeste), onda lepo idite na pumpe gde radnik na pistolju naplacuje odmah (samo na takve idem). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jun 21, 2010 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, ispade da ovi sto "nisu u pravu" nemaju nikakav problem, a ovi "ispravni" trpe nepravdu i maltretiranje. Logicno. Nego, Kocho, nema ti druge nego fantomku na glavu, sipaj i vozi se u krug, ali nemoj da napustas pumpu, pusti da te jure malo okolo.... ono u fazonu Benny Hilla A zasto nije tako u "dezeli", a ovde jeste? Vrlo jednostavno, zato sto smo nevidjeni lopovi. Uvek bili. I ne bi me cudilo da i na ostalim pumpama dignu nivo predostroznosti, ali se nadam da ce biti malo suptilniji..... ili ce neko da se odvazi i ulozi kintu u opremu, pa da to resi na pravi nacin, gurnes novcanicu, za toliko sipas i cao. Taman moze tom prilikom i da poodpusta ove nesrecnike i ustedi na platama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 21, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, razumem ja te ljude i znam kako je zarađivati za sitnu kintu ili čak biti bez prihoda. Al nije to način da brane svoj hleb. Nek dođe i natoči mi gorivo, ili ću sam, daću mu novac sa punim poverenjem da će mi vratiti kusur, uvek postoji normalan način a da svi budu zadovoljni. Kako reče Alkere, sve što liče na njega, streljaj, ma ne ide tako. Možda se stvarno radniku učinilo da je baš isti takav već drpio i rešio da ga sad ukeba. Ne valja tako. Ja sam slobodoumnik u svakom pogledu i sva neka ograničenja na osnovu predpostavki odbacujem. Ja sam ja i nisam ko onaj neko ma kako ličio ko on. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jun 21, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, ali za to vreme ode benzin, bolje drž ga.... možeš ti biti advokat nekome. (Ne) znam šta bi TI radio, da si u koži prodavača-čuvara. Svi koji se ovde borite za "pravdu": zašto uopšte imate čuvare na pumpama? Zašto u deželi na pumpama nema toga? Tomo, ne vredi....ja sam več odavno odustao..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 21, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Nisi u pravu. Ovo je klasičan napad. Ni Policija nema pravo da dejstvuje bez predhodnog upozorenja a kamoli neko ovako. Ne sumnjam da bi Pacoli nagradio radnika. A napad na mušteriju savesno sa predumišljajem izvršeno delo pri čemu je izazvao opasnost sa mogućim teškim posledicama. Nemoj da porediš samoposlugu sa ovim. Ovde čovek nije prošao liniju naplate, kasu niti prošao izlaz niti čak pošao ka njemu. Nemoj molim te da podstrekuješ ovakvo slobdno tumačenje nečije kretnje. Paljenje motora nije krivično delo i niko nema pravo tako da ga okarkteriše. OK predajem se. Izneo sam svoje misljenje i ostavljam mogucnost da je ono pogresno. Nemoj da govoriš o predaji, nisam te ja napao ko ovaj na pumpi a tvoje mišljenje nije pogrešno već samo razložno. Malo šale.To što ti zagovaraš kao i mnogi je sasvim svrsishodno i verovatno ću se i ja ponašati tako da bih olakšao tenziju koji zaposleni na pumpi imaju kad uđe motor. Al to ne sme da bude opšte važeći pristup donošenja odluka na osnovu predpostavki jer svakom može svašta da se pričini i onda da preduzme radnju koju ne sme i za koju nije nadležan. Načelno, mora se poći od poverenja, ako nije tako, neću verovati na kraju ni sam sebi i onda ode sve do vraga. Ja pokušavam da postavim rešenje problema na celishodan način. Ja kao slobodan i pošten iako budem vodio računa da se ponašam snishodljivo na pumpi, mogu da se zaboravim i učinim slobodnu kretnju i tada mogu da stradam i ja i neko još. Mora da se nađe rešenje koje neće dovoditi u nesuglasje. Hehe, znam ja da me ti ne napadas nego evo gde je "tacka sporenja" izmedju nas dvojice. Ja svojim komentarima zelim da posaljem poruku (nadam se dobru i korisnu) motoristima a ne pumpadzijama. Ti pak svojim komentarima saljes sasvim dobru i korisnu poruku pumpadzijama a tek si sada u ovom poslednjem svom komentaru poslao poruku motoristima. Po meni zakljucak ove teme kada su u pitanju pumpadzije je dao Benjamin - poslace protestno pismo upravi OMV-a u vezi nepristojnih i nekulturnih radnika pumpi i to je to. A kada su u pitanju motoristi tj. mi sami onda - prilagodi se promenama ili .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Jun 21, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan ja ovde nista ne razumem!?kojoj upravi??jel onoj sto radniku pumpe od plate uzima manjak???o cemu vi pricate????kakva uprava??? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Jun 21, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan ma obilazeći dosta mesta nigde nije ovako drastično kao na omv-u,sipamo po kojekakvim selendrama,pa dođu ljudi kulturno priđu pitaju ako ne da ti sipaju ono da popričaju,znači tu su,daju ti do znanja da su tu,na masi pumpi po gradu bilo JP,Luk,Mol ili tako nekim pumpadžija te pogleda upitno kroz staklo u fazonu jel da izlazim il ćeš sam,nije mi teško da uđem i platim,al da me neko vuče za ruku...eee...za svoje novce sipam gde mi volja a volja mi je da se osećam dobro koliko god mogu,znači od tad ako moram da sipam na omv,zovem da mi sipaju,pa kad završi sledi obavezno brisanje pola motora,fara,stop svetla,pa kad proverim jel dobro uđem i provedem bar 10 min dok prostudiram šta imaju slatko,kakva ulja imaju,kad su izbacili šapice sa pilećim pateom,jel im stigao Davidoff magnum,mogu li da dobijem akvavivu hidroaktiv,nevidim je ili da ne grejem frižider,nespretan sam...onda pitam imaju li dopunu za tel...pa onda platim a žao mi... žao mi što nemogu da smislim još neki način da ih zaje..vam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 21, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nisi u pravu. Ovo je klasičan napad. Ni Policija nema pravo da dejstvuje bez predhodnog upozorenja a kamoli neko ovako. Ne sumnjam da bi Pacoli nagradio radnika. A napad na mušteriju savesno sa predumišljajem izvršeno delo pri čemu je izazvao opasnost sa mogućim teškim posledicama. Nemoj da porediš samoposlugu sa ovim. Ovde čovek nije prošao liniju naplate, kasu niti prošao izlaz niti čak pošao ka njemu. Nemoj molim te da podstrekuješ ovakvo slobdno tumačenje nečije kretnje. Paljenje motora nije krivično delo i niko nema pravo tako da ga okarkteriše. OK predajem se. Izneo sam svoje misljenje i ostavljam mogucnost da je ono pogresno. Nemoj da govoriš o predaji, nisam te ja napao ko ovaj na pumpi a tvoje mišljenje nije pogrešno već samo razložno. Malo šale.To što ti zagovaraš kao i mnogi je sasvim svrsishodno i verovatno ću se i ja ponašati tako da bih olakšao tenziju koji zaposleni na pumpi imaju kad uđe motor. Al to ne sme da bude opšte važeći pristup donošenja odluka na osnovu predpostavki jer svakom može svašta da se pričini i onda da preduzme radnju koju ne sme i za koju nije nadležan. Načelno, mora se poći od poverenja, ako nije tako, neću verovati na kraju ni sam sebi i onda ode sve do vraga. Ja pokušavam da postavim rešenje problema na celishodan način. Ja kao slobodan i pošten iako budem vodio računa da se ponašam snishodljivo na pumpi, mogu da se zaboravim i učinim slobodnu kretnju i tada mogu da stradam i ja i neko još. Mora da se nađe rešenje koje neće dovoditi u nesuglasje. Hehe, znam ja da me ti ne napadas nego evo gde je "tacka sporenja" izmedju nas dvojice. Ja svojim komentarima zelim da posaljem poruku (nadam se dobru i korisnu) motoristima a ne pumpadzijama. Ti pak svojim komentarima saljes sasvim dobru i korisnu poruku pumpadzijama a tek si sada u ovom poslednjem svom komentaru poslao poruku motoristima. Po meni zakljucak ove teme kada su u pitanju pumpadzije je dao Benjamin - poslace protestno pismo upravi OMV-a u vezi nepristojnih i nekulturnih radnika pumpi i to je to. A kada su u pitanju motoristi tj. mi sami onda - prilagodi se promenama ili .... Da, najbolje je da se približe stavovi sa obe strane, to si u pravu i odlično napravio "izmirenje". Očigledno je da se problem ne može rešiti samo na jednoj strani ma koliko ja želeo da budem Gospodin kupac i da sam kao takav uvek u pravu. Uostalom, to bi možda i bilo neracionalno. Bitno je da smo shvatili da ovo dešavanje na pumpi može da izazove opasnu posledicu a to niko ne želi. Ja zaista uvek činim radnje tako da na svakom mestu izbegnem sitaciju da me neko ne shvati kako nije, recimo kad se prodavac odalji od tezge, idem i ja sa njim da ne bi morao da gleda da ne drpim nešto. Al jednostavno ne volim da me neko presuje predpostavljajući apriori da sam loš i da me svrstava u isti koš. Da ne vuku za rukav kako reče Pavel. Eto, sad ću na pumi kad osetim da me prate da vičem, evo sad ću da pobegnem uz osmeh i da pravim šalu.( pa kad se opuste, gas sa 5 l benzina kolko uvek sipam) Imam predlog, nek istaknu tablu da MOLE mušterije da ne čine radnje koje se mogu tumačiti kao nepoželjnim... Ponavljam, nisam imao nikad lošu sitaciju na OMV-u i osim mulja koji sam popio u Golfu, nemam razloga da ih pljujem, al će sad ova iskustva ipak biti razlog da ih zaobiđem. (Balansiro točkove, pa pišem temu u Garaži, odo malo odavde, smorismo se) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Six 51 Napisano Jun 21, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Inđija N45°2.154' E20°4.473' Motocikl: Nema :( Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, ja nemam tih problema. Iza sebe uvek vozim dežurnog taoca (talicu, bolje rečeno ), pa čim stanem na pumpu pošaljem je s karticom unutra kod kase, usput viknem broj pumpe i da ujedno kupi i cigarete ili tako još koješta, a ponekad da odmah naruči i kafu i sokić. Sipam, upalim, pomerim se do ulaza, talac u međuvremenu platio, izađe, opla, đihaaaa, do sledećeg tankovanja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironmaiden 2 Napisano Jun 21, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja motor preguram do parkinga pumpe i platim.Nikad problemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ RIDER 8 Napisano Jun 21, 2010 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Sta ako posle sipanja goriva neko zeli da proveri pritisak u gumama?? ili oce covek i ulje da kupi (dosipe kao ja sto stalno radim) znaci mora da se pomeri motor ;D ;D ;D ;D Veceras sam bio do OMV da sipem plin na kombiju parkiram pored aparata i cekam 5 min. ne izlazi niko ??? a vide me, ja lepo udjem unutra i pitam jeli majstori posto krecite ;D ;D posto ih ima tamo 4-5 + lepa kasirka ;D oni u cudu kao sta ja to pitam ;D ;D ;D reko pa ne izlazite napolje a ja cekam reko mozda krecite pa da i meni nesto okrecite ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 21, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan E, desilo se nešto lepo i za pohvalu. Stanem na onu pumpu na auto putu kod Sava centra (valjda je ELP... jbm li ga) da sipam evro dizel u kola. Odma se stvorio momak, otvorio poklopac, odvrnuo čep i rekao "nemojte se prljati, ja ću. Koliko da sipam?" Kad je završio uzeo je papirni ubrus i podmetnuo pod pištolj dok ga je vadio iz rezervoara i rekao "molim vas platite unutra, pumpa 5". Dok sam plaćao, oprao je prednje i zadnje staklo i farove i štopaljke jer su bili kaljavi. Kad sam mu ponudio 50 din. bakšiša, zahvalio se rečima "hvala, nema potrebe, srećan put" i nije ih uzeo. Svaka im čast, šteta što su mi retko usput. p.s. OMV? A šta je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jun 22, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan p.s. OMV? A šta je to? to je onaj restoran sa dobrim vesalicama steta sto ne prodaju i gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 22, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Batelite prico o OMV.......ako teba da se borimo za benzin ja sam spreman..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 22, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan E, desilo se nešto lepo i za pohvalu. Stanem na onu pumpu na auto putu kod Sava centra (valjda je ELP... jbm li ga) da sipam evro dizel u kola. Odma se stvorio momak, otvorio poklopac, odvrnuo čep i rekao "nemojte se prljati, ja ću. Koliko da sipam?" Kad je završio uzeo je papirni ubrus i podmetnuo pod pištolj dok ga je vadio iz rezervoara i rekao "molim vas platite unutra, pumpa 5". Dok sam plaćao, oprao je prednje i zadnje staklo i farove i štopaljke jer su bili kaljavi. Kad sam mu ponudio 50 din. bakšiša, zahvalio se rečima "hvala, nema potrebe, srećan put" i nije ih uzeo. Svaka im čast, šteta što su mi retko usput. p.s. OMV? A šta je to? E ovo je tačna takva usluga kakva je u razvijenim i kulturnim zemljama Evrope, kakvu ja očekujem i za šta treba da se zalažemo. Papirni ubrus govori sve. Dok sam odlazio u Nemačku, uvek smo točili gorivo na odabranoj pumpi koja nam se najviše svidela i bila naj gostoprimljivija a ne usput kako mi praktikujemo terajući ispod rezerve i za 500-1.000 Dinara. Mi kupci svojim stavom i te kako možemo da utičemo kako ćemo biti usluženi. Inače na Nisovim pumpama postoji interna kontrola, dođe Baćuška i Bogami svi se tresu od momentalnog otkaza i uopšte nije ko ranije i verovatno će i oni dostići i prestići nivo ostalih, pa će konkurentnost ne samo u ceni, biti presudana. E onda, neće biti sendviča sa mravima već sa kavijarom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr. POP 95 Napisano Jun 22, 2010 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd - Vladimirci Motocikl: Harley Davidson FXD Prijavi odgovor kao problematičan Da malo razjasnimo zašto se ne naplaćuje na licu mesta nego u marketu, naime pumpe rade sa katrastrofalno malom maržom na gorivu, situacija je takva da se mora zaraditi na nečemu drugom u ovom slučaju dodatni asortiman odnosno shop, svi dobro znaju da su pumpe u globalu skuplje od marketa i sl. ali kada se već tu nadju ljudi kupe sok, vodu ,ulje ili nešto slično, da bi to kupili i pumpa nešto zaradila mušterija mora da udje unutra. Mušterija jeste , biće i treba da bude iznad svega, kao što je djunta rekao kupci ostavljaju tu svoje pare , koje mogu da ostave na bilo kom drugom mestu, da bi se odlučili da baš tu ostave treba za to da budu usluženi ili bar ispoštovani. U svakoj trgovoni bez obzira kog je tipa mušterija je tri lestvice iznad svakog prodavca, to ne znači da treba da se dozvoli da neka budala piša po vama i zajebava vas ali velika doza poštovanja , persiranje i sl. su obavezni od strane trgovca. Vas kao mušterije ne treba da interesuje da li taj trgovac radi za 10, 15 ili 50 000. to je njegov posao i ako ne želi nemora da radi, prihvatio je to i mora da odradi kako treba . Naravno treba imati tolerancije i prema radnicima nije im lako u svetu kapitalizma(srpskog kapitalizma odnosno robovlasništva), ali to nikako ne opravdava bezobrazno, drsko i neklulturno ponašanje ili obraćanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr. POP 95 Napisano Jun 22, 2010 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd - Vladimirci Motocikl: Harley Davidson FXD Prijavi odgovor kao problematičan Na aparatu postoji lampica koja sija kad je omogućeno točenje, e sad što neko ne ume da rukuje, to je njegov problem, a i to se rešava običnom tablom obaveštenja da se ne pokušava točenje dok se ne upali svetlo. Na Petrolu u Beogradu, Radnička, niko od osoblja ni ne nagoveštava bilo kakvu podzrivost a kamoli da zahteva da se skine kaciga. Tako je na većini pumpi osim kod "brata" Pacolija. @Pop, krađa ima svuda i sve više ih je, mi smo siromašni, nije za opravdanje već kao činjenica. Ne treba neko da izgubi glavu. Problem postoji i razumem radnike, al ne treba generalno nipodaštavanjem svih motorista rešavati problem samoinicijativom akcijom. Beže i automobili sa mnogo većim količinama goriva. Nek ide naplata na licu mesta, svima bi mnogo komfornije bilo da plate ne silazeći sa motora i ne skidajući rukavice i šetkajući se po vrućini ili čekajući red na kasi. Sve je to mnogo složenije neko što izgleda al nisam za to da se sve svali na motoriste, uglavno ne opravdano. Takav vam je posao pa nađite rešenje kako treba al da ne bude po našim leđima i neprikosnovenom dostojanstvu. Prijatelju, jel pričamo o istom Petrolu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Jun 22, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Neznam šta da kažem za doživenu neprijatnost na Omv-u.Od kako smo kupili motor sipamo na Omv pumpi u Požarevcu i do sada nismo imali nikakvih problema.Inače pošto se skoro stalno zajedno vozimo verovatno nam niko nije pravio problem oko točenja jer ja po dolasku na pumpu odmah silazim sa motora,skidam kacigu i odlazim za kasu da sačekam točenje i platim.Čak mogu reći da su radnici poprilično ljubazni kada naiđu motoristi.Često idu nekoliko motora i niko od drugara nije imao nikakavu neprijatnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 22, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, jel pričamo o istom Petrolu? Ako je za pohvalu, da, pumpa u Radničkoj. @Pop.Ja ovako gledam na stvari, da se neki posao ne isplati, ne bi ga neko radio. Zarada verovatno jeste mala, da ne ulazimo zašto, al sigurno postoji. Radnici koji rade jesu izloženi svim i svačim, od isparenja koja moraju da udišu do trovanja kojekakvim mušterijama. To sve stoji uz niske plate koje su svuda na žalost. Ali to je naša realnost sa kojom moramo da se suočimo. Ja mrzim bahate mušterije koji misle da za svoj novac mogu svakog da kinje, al ne tolerišem drske prodavce. Krađe postoje al ne sme se prepadati samo zato što se nekom učinilo da krade. Recimo, pođem da izvadim novčanik iz unutrašnjeg džepa jakne, neko to može shvatiti da potežem pištolj radi pljačke i upucati me. Ne to ne ide. Ako radnici sebi daju pravo da neki moj gest protumače ko krađu, onda ću sad i ja poučen ovim iskustvima, zaključiti da pumpadžija hoće da me napadne ni krivog ni dužnog, pa kad mi priđe da ga preventivno kresnem kacigom u čelo. Ne, na ovakav način ne rešavamo ništa nit igde stižemo osim u stranputicu. To što vi morate da živite od dodatnog prometa je u redu al uterivanje u objekat i asocijacija sa krađama nekako mi se ne slaže. Ja sam prestao da kupujem na pumpi jer sam zaključio kroz godine em da je sve skuplje em ima mnogo falša i bajate robe.Trebaće dosta truda da se uloži da bi kupovao ko na nemačkim pumpama gde sam recimo i leb uzimao. Posle ovih mrava u sendviču neće mi pasti na pamet. Nažalost, pojedine firme će trpeti zbog propusta konkurencije ni krive ni dužne. U Beogradu ima previše pumpi po mom sagledavanju i moraćete na neki lepši način da nas privučeta a nikako lošim postupcima. Samo tvoje angažovanje na forumu znači mnogo, bar meni. Sigurno neko i sa ostalih pumpi zna za ovu temu i očekivao sam da se neko i sa OMV-a oglasi na bilo kakav način, nek nas ispljuje. Ovako ispada da osim Petrola nikog nije briga šta mušterije pričaju. Da sam ja direktor na Omv-u, sad bih dao mesec dana besplatno pranje svim motorima na self servisu kao gest izvinjenja, a radnike za koje se zna da su malo neposlovniji dao da ih brišu. Em bi se izmirili em upoznali što bi umnogome poboljšalo odnos na obostrano zadovoljstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Jun 22, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Evo vec dva poslednja puta kada sam bio na OMV-ovoj pumpi meni sipao valjda "manager"sa sve svilenom kravatom u svetloj kosulji, jako pazljivo i cuvao mi motor dok nisam platio racun, a kad vec navalio da mi on sipa oonda sam rekao za 570 dinara ;D ??? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr. POP 95 Napisano Jun 22, 2010 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd - Vladimirci Motocikl: Harley Davidson FXD Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, jel pričamo o istom Petrolu? Ako je za pohvalu, da, pumpa u Radničkoj. @Pop.Ja ovako gledam na stvari, da se neki posao ne isplati, ne bi ga neko radio. Zarada verovatno jeste mala, da ne ulazimo zašto, al sigurno postoji. Radnici koji rade jesu izloženi svim i svačim, od isparenja koja moraju da udišu do trovanja kojekakvim mušterijama. To sve stoji uz niske plate koje su svuda na žalost. Ali to je naša realnost sa kojom moramo da se suočimo. Ja mrzim bahate mušterije koji misle da za svoj novac mogu svakog da kinje, al ne tolerišem drske prodavce. Krađe postoje al ne sme se prepadati samo zato što se nekom učinilo da krade. Recimo, pođem da izvadim novčanik iz unutrašnjeg džepa jakne, neko to može shvatiti da potežem pištolj radi pljačke i upucati me. Ne to ne ide. Ako radnici sebi daju pravo da neki moj gest protumače ko krađu, onda ću sad i ja poučen ovim iskustvima, zaključiti da pumpadžija hoće da me napadne ni krivog ni dužnog, pa kad mi priđe da ga preventivno kresnem kacigom u čelo. Ne, na ovakav način ne rešavamo ništa nit igde stižemo osim u stranputicu. To što vi morate da živite od dodatnog prometa je u redu al uterivanje u objekat i asocijacija sa krađama nekako mi se ne slaže. Ja sam prestao da kupujem na pumpi jer sam zaključio kroz godine em da je sve skuplje em ima mnogo falša i bajate robe.Trebaće dosta truda da se uloži da bi kupovao ko na nemačkim pumpama gde sam recimo i leb uzimao. Posle ovih mrava u sendviču neće mi pasti na pamet. Nažalost, pojedine firme će trpeti zbog propusta konkurencije ni krive ni dužne. U Beogradu ima previše pumpi po mom sagledavanju i moraćete na neki lepši način da nas privučeta a nikako lošim postupcima. Samo tvoje angažovanje na forumu znači mnogo, bar meni. Sigurno neko i sa ostalih pumpi zna za ovu temu i očekivao sam da se neko i sa OMV-a oglasi na bilo kakav način, nek nas ispljuje. Ovako ispada da osim Petrola nikog nije briga šta mušterije pričaju. Da sam ja direktor na Omv-u, sad bih dao mesec dana besplatno pranje svim motorima na self servisu kao gest izvinjenja, a radnike za koje se zna da su malo neposlovniji dao da ih brišu. Em bi se izmirili em upoznali što bi umnogome poboljšalo odnos na obostrano zadovoljstvo. Pitao sam te prijatelju da li mislimo na isti petrol, pošto ja iskreno ne znam ulice u Beogradu, a pumpa o kojoj pričamo je na Lazarevačkom Drumu i veruj mi u mnogome se slažem sa tobom. Ne kežem da ne može da se desi da ima bajate robe, ima je svugde i mu maxiju i bilo gde drugde , ali mi smo to rešili na jedan drugi način, (da ne kažem ja sam rešio), sva roba u marketu kojoj dodje dva meseca pred istek roka , kora da se vrati dobavljaču, tako da svi rokovo moraju redovno da se prate , u slučau da prodje dva meseca pred istek roka , roba se stavlja na teret radnicima, tako da je njima u interesu da je vrate u mesto da je plate , tako da nam se veoma, ali veoma retko desi da se nešto približi isteku a da se prodaje, ima nekih 50 artikala koji se ostavljaju u prodaji do samog isteka roka ali ti artikli se svako veče proveravaju i ako se desi da dodjem u kontrolu i vidim da je nešto isteklo a nije povučeno iz prodaje radnik koji je zadnji proveravao u naj boljem slučaju će dobiti opomenu pred otkaz. falša sigurno nema jer je sve sa deklaracijom i sve je atestirano, uvek može da promakne neki falš od strane dobavljača ali uvažavamo svaku osnovanu reklamaciju, a to mislim da svi moraju da urade bez obzika koja je pumpa ili prodavnica u pitanju, a u suprotnom nadležna je tržišna inspekcija, koja veruj mi u opšte ne štedi. sad realno roba da je skuplja jeste, ali ako je neko žedan , teško da će da obrati pažnju na 5 dinara razlike, na velike količine to jeste cifra ali ko još na pumpi kupuje velike količine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Jun 22, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Pop, ja ko da sam došo iz Murtenice , Lazarevački Drum a ne Radnička, izvinjavam se što sam izbrko. Mnogo je falša iz svih oblasti i dekleracije ne pružaju garanciju kvaliteta i originalnosti ulja ko i druge robe, ne mislim na pumpe sad. Bajate robe ima svuda, lično u Maxiju video da se prelepljuju etikete sa rokom trajanja na viršlama koje najčešće deca jedu. Zaista bije loš glas pumpe al će se to vremenom menjati. Ja moram da odam priznanje OMV-u čijim dolaskom se reper pomerio na višlji nivo, zdrava konkurencija. Takođe, mi mislimo da inspekcije nisu delotvorne i da su pupadžije svemoćne, što ti sada demantuješ i ulivaš nam poverenje. A inspekcija je nadležna i za ponašanje zaposlenih a ne samo za kakvoću robe. Ali najbolji recept za uspeh je brižljivost koju ti primenjuješ na svojoj pupi. No nećemo da ofujemo reklamirajući te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...