Shpritzerns 1 Napisano Jun 29, 2023 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav braćo Burgmanovi! Ja se vratio na Burgmana 400 - sad imam K8 2010., a prethodni je bio K6 valjda (2004.), sad je kod drugara. U međuvremenu vozio BMW F650GS 2006. pa Majesty 400 pa Apriliju Pegaso 650 i evo me opet na Burgeru. Nema šanse leti motor voziti, maxi skuteri su majka. Inače ne vozim sezonski, nego cele godine, a najmanje kad je pretoplo (ili kad je minus ili zavejano :)). Ovaj ima taman i fabričke grejače ručki. Da ima još grejanje sedišta kao veliki brat 650 executive... Nego, ne mogu dalje da čitam, a prelistao sam dosta i čudi me da nisam naišao na temu potrošnje ulja. Meni je i K6 trošio i evo i K8 isto toliko. Trebalo bi da je na novijem motoru rešen taj problem, koliko sam čitao, tako da ne znam da li je samo kod mene nešto? Kakva su iskustva ko ima 2007.+? Moram da napomenem da imam trenutno kineski akrap, tj. Aklap na njemu, a i na prethodnom je bio neki džiberski auspuh. Jedan majstor mi je rekao da zbog toga može da troši ulje, a svi ostali da to nema veze. Nigde ne vidim da curka, ili da je nešto umazano. Bilo je samo par kapi na iberlaufu (sa creva prelivnog ventila)... Nakon svake iole duže vožnje dospem recimo 1dl, ugrubo. Koliko ja znam, Burgmani vole da troše ulje čim se malo zapapriči, tj. ne troše ako se vozi penzionerski i takva su i moja iskustva. Ovo sa auspuhom ću isprobati kako će biti sa fabričkim pa ću vam javiti. Stiže mi sutra pa ću ga montirati kad stignem, ili oteram majstoru... Inače više volim fabrički auspuh, da ne plašim ljude po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Jun 29, 2023 Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Shpritzerns je napisao: K8 2010., a prethodni je bio K6 valjda (2004.), Sadasnji ti je L0, a prosli K4. Ne sme da trosi ulje. Moj nije trosio ni gram, a imao 74.000km 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Jun 29, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od modella K7+ ne sme da troši ulje.To je bilo na prethodnim modelima.Ili je neodgovarajuće ulje ili oko mašine nešto nije u redu.Ja imam K7,i ne troši ulje.Sipam ipon scoot 4t 10w40.Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 30, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ni moj K8 nije trosio ulje. I stavi originalni auspuh. Ja sam imao Mivv pa mi je pravio probleme sa sekundarnom klapnom i bacao FI gresku.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shpritzerns 1 Napisano Jun 30, 2023 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan A recite mi kakav vam je stil vožnje? Meni ne troši kad vozim baš lagano, po gradu, samo kad ga vozim malo agresivnije i malo duže. Koristim Fuchs Silkolene Comp 4 10w-40. Primetio sam, kad sam menjao filter ulja, da nedostaje ona dihtung gumica (O-ring), ali to može da utiče valjda samo na filtriranje ulja, ne na potrošnju. Nabaviću gumicu pa ću opet zameniti uskoro pa probati možda neko drugo ulje, Ipon ili Motul mislim. Mada je Silkolene sigurno dobro ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jun 30, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Promijenio sam 3 razlicita ulja u gradaciji 10-40 i ni jedno niej trosio. Doduse mijenjam na 3-3.5k. Gradska i otvorena voznja, normalna. Ne divljam, na magistrali sam malo brzi od ostalog saobracaja ali sve u granicama normalne voznje. Sta vise blok mi je malo masan po sredini i tu nema lijeka bez rasklapanja masine ali nikad u servisnom intervalu nisam dosuo ulja. Na 3k maksimalno da izgubi 20% na skali od min do max sto pripisem toj masnoci na bloku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 10, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, evo nakon par stotina km sa Burgmanom, kojeg sam sam sređivao imam par pitanja. Prvo, pre zime sam izliftirao kočnice, ubedjen sam da sam u oba rezervoara sipao max ulja, sad se desilo da u kombi kočnici fali ulja ? Drugar koji radi mehaniku kaže da je izašao vazduh i da zato fali, inače sve je suvo nigde ne curi, tehnički je uredno prošao. Drugo koje ulje da sipam, trenutno je unutra neko NIS sintetika 10 w 40, samo da se ispere mašina, obzirom da je 2002 godište i ima 32000 km, da li 10w50 ok ? Treće, lupa sa strane prenosa, predpostavljam da je kaiš, još nisam otvarao, sve će ići novo, koji kaiš da stavim, čitam da je Mitsuboshi dosta loš na našem tržištu ? Rolnice, koje i koliko grama ? Četvrto, da li je ok da ujutru prvo paljenje bude malo teže,duže vergla, posle palo na zub, mislim da jeste pošto je katburator verzija ? Peto, freilauf, lupa na gašenju, da li da uzmem RMS ili original, razlika u ceni je ogromna, 70 e naspram 300 e ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan74 0 Napisano Avgust 1, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Molim gospodina Satelis ako moze da me kontaktira 063694450 Dejan. mucim se vec danima oko pumpe goriva burgman 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima. Nedavno sam kupio Burgmana 400 , K7 , 2008.god oko 90.000km na satu , prvi vlasnik ali veoma neodgovoran Sve što sam “znao” da zamenim i popravim uradio sam sam - mnogo je jedostavnije nego GS Uskoro menjam lezaj upravljača i ulje u štapovima Ono sto me muči : kaiš i rolnice… Koliko je širok kaiš kada je nov i koja je minimalna granica? Da li se meri i visina ili samo širina? Ako sam dobro izmerio , trenutno je 25-26mm Kako se proveravaju rolnice? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Septembar 14, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kaisa: A rolnice vidis golim okom nebi trebalo da su zasjecene, nego okrugle. Recimo ovako izledaju potrosene rolnice: Kad ih budes vraca/stavljao nove obrati paznju na smijer: Mada sto se tice kaisa ne znam koliko je ovo iz manuala mjerodavno(jeste sa originalnim). Recimo Dayco je siri od fabrickog, ako se ne varam ide preko 27mm, on dok dodje do tih 24.1 on je odavno gotov. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega da zahvalim na brzom odgovoru. Imam strasnu dilemu-motor “ide” dobro , ali ima neki čudni zvuk , tu oko dekle gde stoji kais i to samo u “jednoj tački kao da “struze” nešto negde…svqki put kada točak okrene krug čuje se u istoj tački 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoki suzuki 400 10 Napisano Septembar 14, 2023 U prolazu, 55 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Zameni ti i ulje u menjacu ko zna kad je menjano.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjena su sva ulja,filteri,svećica,antifriz,oprana pumpa kočnica i klešta,pločice i diskovi,gume,opran usis… Napravio 1500km , ali mi stoji kao zubobolja to struganje…. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Septembar 15, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, balkanlover70 je napisao: Uskoro menjam lezaj upravljača i ulje u štapovima Par smernica.... samo fali siroka podloska koja dodje ispod donjeg lezaja ne znam koliko je presao tvoj, racunaj i na lezajeve tocka 6202 x2 301mL , visina vazdusnog prostora 87mm (ako me secanje dobro sluzi) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Septembar 15, 2023 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam gume pre 2 meseca….reče lik da su lezajevi dobri ali nije problem , mogu da ih zamenim “kad padne sneg” ”Bacio sam pogled” na štapove ,slični su ovima , zahtevaju dobro poliranje Nisam skidao gornju plastiku - kako je “povezan” guvernal sa viljuškom ?Da bih došao do viljuške najverovatnije moram da skinem kompletnu prednju plastiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Septembar 18, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim ljubiteljima Burgmana. I ja sam od skoro vlasnik 2004. Burgman 400, presao sa Free-ja 50cc :). Procitao sam svih 161 stranu i svasta sam naucio. Ima ovde dosta dobrih poznavaoca mehanike. Za sad me motor lepo sluzi, ne vozim ga nesto preterano mnogo. Vozio od Kikinde do Kraljeva bez problema. Hvala na prijemu u grupu. Pozdrav i mirna voznja 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Septembar 18, 2023 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav komšija i dobro došao na forum 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Septembar 18, 2023 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bokes je napisao: Pozdrav komšija i dobro došao na forum Hvala :). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jim Goose 39 Napisano Septembar 26, 2023 U prolazu, 50 postova Lokacija: Brescia,Italy Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Treba da uradim zamjenu ulja i ostalo , hteo bih da stavim iridijumsku svećicu pa me interesira koliki je kilometarski interval zamjene istih ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Septembar 26, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ulje i filter ja menjam pre svake sezone,tj na proleće.Takođe otvorim prenos radi kontrole kaiša ,rolnica i ostalih delova.Čišćenje pranosa od prašine i nečistoće takođe pod obaveznim.Svećicu imam standardnu,po uputstvu na 12000 km,odnosno u zavisnosti od istrošenosti.Za iridijumsku neznam tačno.Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Septembar 27, 2023 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Jim Goose je napisao: Pozdrav! Treba da uradim zamjenu ulja i ostalo , hteo bih da stavim iridijumsku svećicu pa me interesira koliki je kilometarski interval zamjene istih ? Иридијумска лагано 20 000км. Ево код мене друга за сад а уље мењам на 4500 км Promenio Septembar 27, 2023 član bracabgd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jim Goose 39 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 50 postova Lokacija: Brescia,Italy Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Koji razmak diode na njima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Septembar 27, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Е сад ме превише питаш Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Septembar 27, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Iridijumska svećka na tvom modelu trebalo bi trajati 40.000km. Čim pitaš za zazor znači da je već na motoru. Skini i ostavi je za rezervu, ugradi novu IR (nije 100 dukata) i miran si poprilično dugo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jim Goose 39 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 50 postova Lokacija: Brescia,Italy Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nije na motoru , imam već naručenu normalnu svećicu samo mi sve ispalo apa trapa , a hteo sam iridijumsku ... Kako god , taj interval zamjene me interesovao jer mi nešto muka da čupam van ovu normalnu svakih 12000 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...