Jump to content

Moto Zajednica

boky327

Članovi
  • Broj tema i poruka

    269
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Bijeljina
  • Motocikl
    Burgman 400, Transalp 600

Poslednji posetioci profila

835 profile views

boky327's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

423

Reputacija u zajednici

  1. Dosla i moja prednja na zamjenu. Vecina voznje je asfalt sa povremenim izletima na blagi off road. Lokalno imam dostupne Metzeler Tourance i Michelin Anakee St (prtpostavljam street). Na internetu svasta procitah i naravno jos vise se sturih. Obje su oko 125e u dimeziji 90/90-21 sto sa montazom i unutrasnjoj izlazi na oko 150e sto mi je otprilike budzet. Ima li neko da mi da informacije iz prve ruke o ovim gumama ili eventualno da mi predlozi adekvatnu zamjenu u tom cjenovnom rangu? Inace nazad mi je Mitas Terraforce R kojim sam zadovoljan. Kao sto su i drugi spominjali, po kisi nije bas idealna guma, ali u mom slucaju i nije bas neki problem jer stvarno rijetko vidja kisu. Ozbiljno se omisljam da i naprijed stavim Mitas, ali dao bih sansu i nekom "kvalitetnijem" brendu.
  2. Heh kako se radnik u auto dijelovima iznenadi kad mu zatrazih Mannol za 1.9 TDI. I jos me ponovo pita "Hoces Mannol?" i gleda zacudjeno. Pitam ga: -Jel ima vw specifikaciju? -Ima -Koju? -507.00 -E to, daj 5L Navikli vagenovci na Castrol pa to ti je.
  3. Znaci dzaba panicim, sve je ok. @icecool hvala na pomoci
  4. Nisam pametan, ne znam ni sta bih ja tu dirao. Na prvom snimku se vidi kako se taj gumeni dio "pojeo" na mjestu gdje nalijezu linkovi. Da li je moguce da se jednostavno potrosila guma i da sad lanac nalijeze kao da je nema?
  5. Sad procitah ovu temu i koliko sam ja shvatio kod kolege je problem sto lancanik nema gumu. Prije mozda 2000km sam stavio nov set(did lanac, jt lancanici). U pocetku se nista nije culo, ali pred kraj sezone i pocetkom ove lanac je postao prilicno bucan do te mjere da mi se ne vozi motor. Lanac dotegnut po specifikaciji(mozda za nijansu i labaviji), ako je vjerovati reperima na viljusci centriran je kako treba, podmazan... Probao centriranje tocka nekom mojom diy metodom, dotezao/otpustao lanac, probao detaljno ociscen, pa podmazan... zvuk se ne mijenja. Dok vozim/ubrzavam i na leru(sa pritisnutim kvacilom) pri voznji se jasno cuje zvuk, dok prilikom usporavanja tj kocenja motorom potpuno nestane. Lufta u prednjem pancaniku ima ali samo ako ga zakrecem u stranu(ne u normalnom smijeru kretanja). Ubacicu linkove snimaka koje sam danas napravio pa neka neko iskusniji prosudi.
  6. Onda vruci lijepak. Ne treba mu velika temperatura da se otopi. To koliko je dobro toliko i lose, moze se desiti da ti kaciga ostane negdje na suncu pa da se lijepak otopi.
  7. boky327

    AliExpress

    Mislim da su male sanse da je aliexpress zaduzen za to. Nije da ih branim ali obicno takvi sajtovi koriste sigurne softvere za placanje. Sam prodavac sa tim nema nista, a aliexpress ne vjerujem da bi se bavio takvim stvarima. U 99% slucajeva za ovakve stvari je kriv sam vlasnik kartice/naloga/maila... Recimo instalirao si adblocker (ja ga prvi imam). Pojma nemam koje resurse on koristi na browseru. Moze biti da ima pristup svemu sto kucas unutar njega... Vece su sanse da je kasirka iz Maxija zapamtila svaku brojku sa kartice nego da je aliexpress zloupotrijebio.
  8. Ove plafonjerke u kombinaciju sa led 'neonkama' sijaju fenomenalno.
  9. Kad malo bolje razmislim @gebee&co u pravu si. Iako planiram zamjenu kompresora vecim mislim da bi mi bolja opcija bio elektricni. Elektricni bi trebao da ima silu odvijanja 500Nm, a pneumatski 300Nm. Svakako neko crijevo/kabal moram da vucem za sobom. @Gordak985 Imao sam priliku da radim nesto kratko sa zelenim i stvarno sam bio zadovoljan. Vjerujem da je crni jos bolja opcija. Mada rado bih izbjegao baterije, pogotovu za alat koji rijetko koristim.
  10. Ovo ce mi biti posebno korisno ako ne uspijem da nadjem u blizoj okolini. Hvala
  11. Da li je neko imao iskustva s Lidlovim udarnim odvijacem, konkretno ovim: Pneumatski udarni odvijač PDSS 310 B5 - u Lidl Srbija WWW.LIDL.RS Pneumatski udarni odvijač PDSS 310 B5 - Dugotrajan i delotvoran udarni mehanizam 4-stepena podešavanja udarne snage Čvrsto aluminijumsko
  12. @Satelis Odlicno. Hvala ti.
  13. Kad je vec zivnula tema da i ja priupitam. Na transalpu(1999) sam mijenajo semeringe i prasine prosle god. Majstor mi rece da planiram da mijenjam "teflone" sledece (tj. ove) sezone. Znam da ime tog dijela nije opsteprihvaceno kao "teflon", ali ne znam pod kojim imenom bih ga trazio a pogotovu gdje. Pisao sam Hondi u BiH, trazili dodatne informacije o motoru i kad sam im poslao sve poceli da me ignorisu. Kad vec od njih nema nista krecem za potragom dijela u Srbiji. Pod kojim imenom i gdje to da trazim?
  14. To sto si naveo na pocetku i jeste problem. Pomijeranje ploce po principu 'ofrlje' te nece dovesti do pravilnog rada motora. Mozda upali ali da ide kako treba slaba vajda. Moraces to sve fino nastelovati. Procitaj ovu temu: Ploča paljenja i paljenje ?! WWW.TOMOS-RIDERS.COM Ploča paljenja i paljenje ?! Nisam sve procitao ali koliko na blic vidjeh objasnjeno je stelovanje. Ako ti sta nije jasno koristi se pretragom, na tom forumu ima bezbroj tema i objasnjenja principa stelovanja platina.
  15. Priznajem, kriv sam, sto za kawasakija sto sad za transalpa. Nadam se da cu moci da ispratim bar 20% planiranih tura i da ce te Transalp sluziti bolje nego er5 Dobrodosao
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja